چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
همه چیز در مورد دردهای دوران بارداری
ممکن است از برخی از دوستان یا آشنایانتان بشنوید که از بارداریشان بسیار لذت بردهاند. اما آنها با اینکه حقیقت را میگویند همهی آن را بازگو نمیکنند. هر بارداری همراه با کمی ناراحتی همراه است و اگر همراه با رشد فرزندتان احساس درد و ناراحتی نمودید نباید خود را ضعیف بدانید. در ادامه به برخی از دردهایی را که معمولا در سه ماههی دوم و سوم بارداری اتفاق میافتد و پیشنهاداتی برای کاهش آنها ارائه شده است خواهیم پرداخت:
دردهای مربوط به باسن و استخوانهای لگن: یکی از دردهای دوران بارداری دردهای مربوط به این ناحیه میباشد. همزمان با آماده شدن بدن شما برای زایمان، غضروفهای ناحیهی لگن شما نیز کشسانتر و شلتر میگردند. این دردها پس از تولد نوزاد خودبخود برطرف میشود.
درد کمر: این دردها تقریبا غیر قابل اجتناب هستند و عموما به دلیل این است که لیگامنتهای کمر شما همزمان با کشیدهتر شدن ماهیچههای شکمی در اطراف رحم، کشیده میشوند. (لیگامنتها نوارهای محکمی هستند که استخوانی را به استخوان دیگر متصل میکنند.) در حدود نیمی از خانمهای باردار در طی بارداری با مشکل درد کمر مواجه میشوند. برای به حداقل رساندن این ناراحتی، بارهای سنگین را با استفاده از پاهایتان و در حالیکه کمر را در حالت صاف نگه داشتهاید بلند نمایید و کمرتان را به جای قوس رو به جلو (که معمولا در بین خانمهای باردار بسیار شایع است) به حالت صاف نگه دارید. همچنین به تمرینهای ورزشی خود ادامه دهید تا عضلاتتان را برای تحمل وزن اضافی در ناحیهی شکم تقویت نماید.
سردرد: یکی دیگر از دردهای دوران بارداری سردرد میباشد. جریان خون افزایش یافته در بدن شما با اینکه برای فرزندتان بسیار مفید است اما ممکن است برای شما دردسرهایی را به همراه داشته باشد. لازم است هر یکی دو ساعت چیزی میل کنید تا سطح قند خونتان ثابت باقی بماند. با قرار دادن یک کسیه یخ بر روی سرتان و یا استفاده از کیسهی آب گرم در ناحیهی پاها به بازگشت جریان خون از سر به نواحی پایینی بدن و بخصوص پاهایتان کمک نمایید. همچنین میتوانید با ماساژ و فشار دادن برآمدگی بین ابروها و استخوانهای گونه از این درد بکاهید. علاوهبر این تا میتوانید هوای تازه استشمام نمایید.
يبوست: بسياري از زنان باردار که در حالت عادی اجابت مزاج طبيعی داشتهاند ممکن است در بارداری به علت تغييرات هورمورنی و کند شدن حرکات رودهها وکاهش فعاليت جسمانی در حاملگی به يبوست دچار شوند.مصرف زياد مايعات درطول روز (حدود 6ليوان در روز)، استفاده از ميوه وسبزيجات تازه، مصرف غذاهای حاوی فيبر زياد مثل نان سبوس دار وعادت به اجابت مزاج در ساعات معينی از روز درجلوگيری از اين حالات موثر است. مصرف ملين در حاملگی توصيه نمیشود، به جز مواردی که پزشک يا ماما آنرا برای شما تجويز کند.
تنگی نفس: به علت بزرگ شدن رحم و افزايش فشار آن به قسمت پايين ريهها ونيز اثرات هورمونهای مربوط به بارداری، ممکن است کمی احساس تنگی نفس و تند شدن تنفس ايجاد شود. گذاشتن چند بالش زير سروشانهها و قرار گرفتن به حالت نيمه نشسته و اجتناب از پرخوری در کاهش تنگی نفس به هنگام خوابيدن کمک میکند. در صورت پيشرفت اين حالت حتما بايد با پزشک يا ماما مشورت شود. در ماه آخر بارداری، زمانی که سر جنين در داخل لگن قرار میگيرد، نفس کشيدن براي مادر راحتتر میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست