چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پی پل, پیشتاز نقل و انتقال مجازی پول
فرض کنید که وبسایتی دارید و میخواهید محصولی خاص را به مشتریان خود که از کشورهای مختلفی هستند عرضه کنید. بیشک برای دریافت پول از آنها نیاز به یک شیوه کم دردسر، سریع و البته با امنیت بالا دارید. شیوههایی نظیر پرداخت مبلغ به یک شماره حساب، دریافت چک و حتی پذیرش کارت اعتباری، هر یک دشواریهای خاص خود را دارند. اینجاست که باید از مزایای یک واسطه دریافت و پرداخت پول بهره ببرید تا بدون هر گونه دردسری، تراکنشهای مورد نظر شما را به انجام رساند. به دنیای پیپل (Paypal) خوش آمدید.
● تولد
اواخر پاییز سال ۱۳۷۸ دو جوان با نامهای «پیتر تیل» و «ایلان ماکس» پیپل را به جهانیان معرفی کردند. این شرکت که ابتدا Confinity نام داشت و برخلاف بسیاری از شرکتهای موفق حوزه دیجیتال، در دره سیلیکون مستقر نبود، به این امید پایهگذاری شده بود که بتواند روزی یک واحد پولی جهانی و بدون محدودیت مرزی و البته بدون کنترلهای دولت مختلف را ایجاد کند.
این امید بنیانگذاران پیپل بیش از اندازه خوشبینانه بود و هرگز عملی نشد، اما در هر صورت پیپل توانست به محبوبترین شیوه نقل و انتقال پول در دنیای مجازی بدل شود. اقبال کاربران به این شیوه پرداخت به حدی بود که تنها پس از ۱۵ ماه از آغاز فعالیت و گنجاندن آن در ردیف روشهای دریافت و پرداخت پول در سایت معروف ebay، تعداد کاربران پیپل به یک میلیون نفر رسید. همچنین تا پایان سال گذشته حجم تراکنشهای انجام شد در سایت ebay که از طریق پیپل انجام شد به ۴۰ درصد رسید.
● ثبتنام در
کاربران میتوانند با توجه به نیاز خود از خدمات مختلف پیپل استفاده کنند. پیش از آغاز کار با پیپل باید در آن ثبتنام کرد. ثبت نام دراین سایت رایگان است. همچنین کاربران میتوانند حسابهای بانکی یا کارت اعتباری خود را به این سیستم متصل کنند تا در صورت کسب درآمد بتوانند از طریق آنها هم وجه مورد نظر را دریافت کنند. افزودن شماره حساب یا کارت اعتباری امکان برداشت از آنها برای خرید با پیپل را نیز فراهم میسازد.
البته به جز این شیوهها میتوان از طریق ایمیل به شرکت پیپل، تقاضای برداشت مبلغ مورد نظر را از حسابتان ارسال کنید تا آن را از طریق چک به نشانیتان ارسال کنند. همچنین استفاده از کارتهای نقدی پیپل که در بسیاری از خودپردازهای دنیا قابل استفاده است نیز از دیگر روشهای دریافت مبلغ مورد نظر موجود در حساب است. لازم به ذکر است که متاسفانه به علت تحریمهای نابهجا علیه کشورمان، امکان استفاده از این خدمات برای کاربرانی که در ایران زندگی میکنند وجود ندارد.
● کاربردهای مختلف
نخستین و رایجترین سرویسی که پیپل ارائه میدهد، به خرید و فروش اینترنتی مربوط است. هر فردی که صاحب یک فروشگاه اینترنتی است میتواند پس از عضویت در پیپل، این شیوه پرداخت را برای فروش محصولات خود به کار گیرد. در این صورت مبلغ درج شده از خریداری که حساب پیپل دارد به فروشندهای که او نیز کاربر پیپل است منتقل میشود.
همچنین ممکن است طرحی عامالمنفعه یا برنامهای با متن باز داشته باشید و برای ادامه کار نیازمند دریافت کمکهای بلاعوض کاربران باشید. دراین صورت نیز با قرار دادن یک دگمه ساده میتوانید کاربران را به سمت پرداخت مبلغ مورد نظرشان به حساب پیپل خودتان هدایت کنید.
یکی دیگر از کاربردهای پیپل، انتقال مستقیم پول به حساب دوستان یا بستگان است. در این صورت مثلا اگر برادر یا خواهر شما در کشوری دیگر مشغول تحصیل باشد و باید مبلغی را به سرعت به حساب او واریز کنید، میتوانید این کار را با استفاده از پیپل به انجام رسانید.
● چگونه درآمد کسب میکند؟
پیپل به دو طریق درآمد خود را تامین میکند؛ نخست آنکه درصد یا مبلغی مشخص را به ازای تراکنشهای صورت گرفته دریافت میکند. دوم اینکه مبالغ موجود در حسابهای پیپل توسط این شرکت در چند بانک بزرگ قرار گرفته و به صورت منظم به آنها سود تعلق میگیرد. البته این سود فقط نصیب شرکت پیپل شده و به دارندگان اصلی حساب سودی تعلق نمیگیرد.
● از زبان آمار
آخرین آمار درج شده در وب سایت رسمی پیپل نشان میدهد که در حال حاضر ۱۳۲ میلیون حساب فعال پیپل در ۱۹۳ کشور وجود دارد و کاربران میتوانند از ۲۵واحد پولی مختلف در تراکنشهای خود بهره بگیرند.
آمارهای فصل بهار امسال این شرکت نشان میدهد که در این سه ماه:
حدود ۵ میلیون حساب کاربری فعال ایجاد شده است.
درآمد پیپل حدود ۶/۱ میلیارد دلار بود که رشدی ۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش را نشان میدهد.
مجموع تراکنشهای مالی به ۳۰ میلیارد دلار رسید.
ارزش نقل وانتقالات در هر ثانیه برابر با ۵۴۴۵ دلار بود.
۷۰۱ میلیون تراکنش به انجام رسید.
● و تلفن همراه
گسترش استفاده از تلفنهای همراه، سبب افزایش چشمگیر سهم این وسیله در انجام تراکنشهای مالی شده است. سال ۲۰۱۲ حدود ۱۴ میلیارد دلار نقل و انتقال پول از طریق تلفن همراه انجام شد که رشدی سه برابر نسبت به سال قبل داشت. کارشناسان پیپل پیشبینی میکنند این میزان سال ۲۰۱۳ به ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست