پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه کاچی زعفرانی
کاچی یک دسر ایرانی است که معمولا آن را در ماه مبارک رمضان به عنوان پیش غذا در وعده افطاری و در سایر ایام به عنوان صبحانه یا عصرانه میل مینمایند. کاچی به دلیل داشتن آرد، کره و مغزیجات، بسیار مقوی و پرانرژی است و خصوصا برای کودکان در سن رشد و افراد لاغری که قصد تقویت دارند بسیار مفید است.
برای تهیه کاچی از آرد گندم یا آرد برنج استفاده میشود. همچنین بعضی افراد به جای روغن نباتی، از روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی برای تهیه کاچی استفاده میکنند.
در اینجا طرز تهیه کاچی زعفرانی را به شما آموزش خواهیم داد که یک دسر خوشمزه و بسیار مقوی است.
مواد لازم برای تهیه کاچی زعفرانی:
آرد | 1 لیوان |
نبات خردشده یا شکر | 1 لیوان |
کره یا روغن محلی | 100 گرم |
گلاب | نصف لیوان |
زعفران ساییده | نصف ق چایخوری |
بادام پرک یا خلال بادام | 50 گرم |
خلال یا پودر پسته | برای تزیین |
پودر دارچین | برای تزیین |
طرز تهیه کاچی زعفرانی:
- برای تهیه کاچی زعفرانی ابتدا باید شكر را با 2 لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- سپس آن را صاف كرده، زعفران حلشده و گلاب را به آن اضافه کنید و آن را كنار بگذارید تا سرد شود.
- كره را در یك قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
- سپس آرد را کمکم اضافه کرده و با قاشق چوبی آن را مرتب به هم بزنید.
- شعله را کم كرده و به همزدن ادامه دهید تا رنگ آرد طلایی شود. ( برای تهیه كاچی نیاز به سرخكردن آرد نیست، همینقدر که بوی خامی آرد گرفته شود کافی است).
- در این مرحله، یک چهارم قاشق چایخوری نمك اضافه كرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- شربت را كمكم به آن اضافه کرده و مرتب به هم بزنید تا مایع صاف و یكدست شود.
- خلال بادام را هم اضافه کنید و ظرف را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا كاچی جا بیفتد.
- در صورتی كه كاچی كمی سفت شد، میتوانید یك لیوان آب به آن اضافه كنید و اجازه دهید، كاچی به روغن بیفتد.
- در بعضی مناطق ایران، چند عدد زرده تخممرغ نیز به كاچی اضافه میکنند و آن را هم زده، در ظرف را میبندند تا تخممرغها بسته شوند. معمولاً این نوع كاچی را برای خانمهای تازه زایمانكرده، میپزند.
- برای تزیین كاچی میتوانيد از پودردارچين و خلال پسته و پرک بادام استفاده كنيد.
گردآوری: گروه آشپزی وب