سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه شیرینی گردویی قنادی (شیرینی مخصوص عید نوروز)
"شیرینی گردویی" یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین شیرینیهای مخصوص ایام عید نوروز است. شیرینی گردویی با استفاده از پودر گردو یا گردوی ریزخردشده و سفیده تخم مرغ تهیه میشود و طعم بسیار خوبی دارد و در کنار چای ترکیب بسیار عالی ایجاد میکند. این شیرینی که جزو شیرینیهای سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است قلق خاصی دارد که در صورتی که نکاتی که در ادامه آمده را رعایت کنید میتوانید یک شیرینی گردویی خوشمزه و باکیفیت داشته باشید و برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خود، از آنها استفاده کنید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی گردویی قنادی خوشمزه را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی:
پودر گردو | 150 گرم |
شکر | 300 گرم |
سفیده تخم مرغ | 150 گرم |
آرد برنج | 1/2 ق غذاخوری |
سرکه | 1/2 ق غذاخوری |
وانیل | 1 ق چایخوری |
جوش شیرین | 1/4 ق چایخوری |
پودر کاکائو | 1/2 ق چایخوری |
طرز تهیه شیرینی گردویی:
- برای تهیه شیرینی گردویی مخصوص عید نوروز ابتدا باید پودر گردو را با شکر حسابی مخلوط کنید.
- نیمی از سفیده تخم مرغ را به پودر گردو و شکر اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- مخلوط را دوبار از چرخ گوشت رد کنید و یا اینکه حدود 2 دقیقه با دستگاه غذاساز و یا مخلوط کن حسابی میکس کنید تا صاف و یکدست شود.
- بعد مابقی سفیده تخم مرغ را اضافه کرده و بازهم مواد را خوب مخلوط کنید.
- حالا مایه را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و حدود ۴۵ دقیقه مرتب هم بزنید. مراقب باشید این مایه به هیچ وجه نباید بجوشد.
- در دقیقه آخر، پودر کاکائو را افزوده و خوب مخلوط کنید.
- مایه را از روی حرارت برداشته سپس به آن زمان بدهید تا خوب سرد شود.
- پس از خنک شدن مایه شیرینی گردویی نوبت اضافهکردن جوش شیرین، سرکه، وانیل و آرد برنج است. این مواد را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایع یکدستی بدست آید.
- در نهایت با کمک دو قاشق، مقداری از مایه شیرینی را برداشته و با فاصله کف سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندید بگذارید و سینی را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۵- ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینیها پخته شوند.
- شیرینی گردویی خوشمزه شما آماده است. شما با این مقدار مواد اولیه، حدود ۲۵ تا ۲۷ عدد شیرینی خواهید داشت. توجه کنید که به خاطر حساسبودن این شیرینی، حتما سفیدهها را بر حسب گرم اندازه بگیرید و حتما موقع همزدن مواد روی حرارت، حرارت بسیار پایین (پایین تر از دم کردن برنج) را رعایت نمایید.
نکته:
این شیرینی را وقتی که هنوز گرم است امتحان نکنید چون بوی نامطبوع تخم مرغ دارد ولی وقتی خنک شد، برطرف میشود.
روی این شیرینیهای گردویی را با کمی پودر هل یا دارچین و پودر شکر تزیین کنید.
امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده و بتوانید یک شیرینی گردویی خوشمزه خانگی تهیه کرده و با آن از مهمانان نوروزی خود پذیرایی کنید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست