یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مختصری درباره بانک تجارت
سهم بانک تجارت از اعتبارات اسنادی و ضمانتنامههای سیستم بانکی به ترتیب بیش از ۴/۳۰درصد و ۲/۳۵% درصد بوده است که حاکی از پیشتازی و بدون رقیب بودن بانک در زمینههای فوق میباشد. در شرایطی که بانک ۱۳درصد کارکنان و ۱۳درصد تعداد شعب سیستم بانکی را در اختیار دارد، سهم بانک تجارت از منابع سپردهای بیش از ۵/۱۳درصد سیستم بانکی میباشد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تغییرات بنیادین که در تمام ابعاد جامعه ایجاد شد، سیستم بانکی نیز مشمول تحولات اساسی گردید. الزامات بسیاری بر اساس شرایط انقلاب باعث شد که شورای انقلاب دستور ادغام بانکها را به منظور حفظ منافع ملی و جلوگیری از خروج سرمایهها از کشور صادر نماید.
در این زمان کلیه بانکهای کشور دولتی اعلام و ۳۶ بانک موجود به ۹ بانک (به استثنای بانک مرکزی) تقلیل یافت و در نهایت بانکها به ۲ گروه تخصصی و تجاری تقسیم شدند. بانکهای صنعت و معدن، مسکن و کشاورزی به عنوان بانکهای تخصصی و بانکهای ملی، تجارت، سپه، رفاه کارگران، ملت، صادرات به عنوان بانکهای تجاری اعلام گردیدند.
بانک تجارت از ادغام ۵ بانک خصوصی و ۶ بانک مختلط ایرانی و خارجی تاسیس شد.
این بانک با تکیه بر ذخایری از قابلیتهای بانکی و بر اساس قدمت، تجربه و تخصص بینالمللی و جدیدترین متدها و تجهیزات منحصربه فرد روز دنیا و بر پایه تعهد و احساس مسوولیت پرسنل بانکهای فوق ایجاد گردید.
ایجاد همسازی و همنوایی میان اجزای تشکیل دهنده بانک تجارت به دلیل تفاوت ماهیت و نوع سازمان هر یک عزمی بزرگ را میطلبید تا در سایه آن بانکی توانمند و دارای امتیازاتی ویژه شکل گیرد و این امر با پشتکار، دلسوزی و تعهد پرسنل بانکهای فوق بعد از انقلاب به درستی تحقق یافت.
به طور کلی روند توسعه بانک تجارت را میتوان به سه دهه متوالی تقسیم نمود.
● دهه اول (بین سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸):
این دوره را میتوان دهه بازسازی و تثبیت بانک نامگذاری نمود.
در این دوره تلاش بسیاری برای همسازی بانک و تشخیص تواناییهای بانکهای ادغام شده و محور قرار دادن هر بانک بر اساس نوع توانایی آن صورت پذیرد.
اساسنامه بانک، ساختارهای سازمانی و اداری، نحوه توزیع و فعالیت پرسنل و آغاز برنامهریزی برای توسعه فعالیتهای بانکی تماما در این دوره صورت پذیرفت.
● دهه دوم (بین سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸):
پس از پایان جنگ تحمیلی و شروع اولین برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تحرک تازه اقتصادی و توسعه فعالیتهای مالی و پولی در کشور آغاز شد.
در این دوره که میتواند دهه توسعه فعالیت بانک تجارت نامگذاری شود، تعداد شعب بانک از ۹۶۰ به حدود ۲۰۰۰ شعبه افزایش یافت و تعداد پرسنل بانک از ۹هزار نفر به بیش از ۲۳هزار نفر بالغ گردید.
در این دوره کلیه شهرها در اقصی نقاط کشور تحت پوشش خدمات بانک تجارت قرار گرفتند و سهم این بانک از منابع پولی کشور بر اساس میزان توانایی و امکانات آن تثبیت گردید.
همچنین بسترهای لازم جهت مکانیزه شدن کلیه شعب بانک و افزایش قابلیتهای شعب برای ارائه انواع خدمات نوین بانکی در این دهه مهیا شد.
● دهه سوم (سالهای بعد از ۱۳۷۸):
با افزایش فعالیتهای کشور در سطح بینالمللی و لزوم پاسخگویی به نیازهای جاری جامعه در خصوص خدمات بانکی حرکت به سمت بانکداری الکترونیک و استفاده از تجهیزات کامپیوتری ضروری مینمود.
بر همین اساس با نگرش خاص بانک که مبتنی بر حرکت بر اساس برنامهریزی اصولی بود، حرکتهای گستردهای در جهت توسعه فعالیتهای مکانیزه آغاز گردید.
ارائه خدمات بانکی در ۲۰۵۰ شعبه به صورت مکانیزه تکمیل و پیادهسازی سیستم فراگیر تجارت (S.G.B) در کلیه شعب بانک در سراسر کشور راهاندزی بیش از ۶۰۰ دستگاه خودپرداز به منظور ارائه خدمات ONLINE به مشتریان توسعه خدمات بانکی با استفاده از کارتهای مغناطیسی برنامهریزی جهت اجرای طرح جامع انفورماتیک بانک، تدوین اهداف استراتژیک ۵ ساله بانک ایجاد شهرکهای بانکداری الکترونیک در دانشگاهها به منظور ترویج فرهنگ بانکداری الکترونیک، توسعه خدمات مکانیزه بانکی در حوزههای علمیه و دهها طرح و اقدام دیگر از ثمرات این دوره بوده است.
در این دهه بانک تجارت با شعار بانک فردا نگرش و سمت و سوی حرکتی خود را ترسیم کرده و با اعتقاد به پشتوانه غنی خود نگاه به آیندهای موفق و پرثمر را برنامهریزی نموده است.
با تکمیل پروژه شهرکهای بانکداری الکترونیک کلیه مبادلات پولی میان دانشجویان و دانشگاه به صورت مجازی و از طریق خودپرداز (ATM)، وب کیوسک (Webkiosk)، پز (Pos)، بانک تجارت که در محیط عمومی و خوابگاههای دانشگاه نصب شدهاند انجام میگیرد و بدین ترتیب پول کاغذی عملا حذف و نقل و انتقالات مالی در محیط مجازی «وب»، صورت خواهد گرفت.
دانشجویان دارای تجارت کارت، همچنین علاوه بر شرکت در قرعهکشی حسابهای قرضالحسنه بانک تجارت، در قرعهکشی ویژه حسابهای تجارت کارت جوان نیز شرکت داده میشوند. از دیگر مزایای دارندگان «تجارت کارت جوان» اولویت دریافت وامهای قرضالحسنه ازدواج و تامین مسکن میباشد.
گفتنی است، بانک تجارت بیشترین تعداد دستگاههای ATM را در بین بانکهای کشور به خود اختصاص داده است.
یکی دیگر از افتخارات این بانک، تجهیز تمامی شعب آن به سامانه سحر (سیستم حسابهای رایانه ای) می باشد. سیستمی که مشتریان بانک را قادر می سازد در تمامی شعب بانک به صورت لحظه ای روی حسابهای خود عملیات دریافت، پرداخت و انتقال وجه را انجام دهند.
http://www.beigi۵۷.blogfa.com
عبدالرضا محمدبیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست