چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه خیارشور فوری بدون سرکه
خیارشور یکی از محبویترین و پرمصرفترین چاشنیهای غذایی است که تقریبا در کنار انواع ساندویچها از آن استفاده میشود. خیارشور را به چند روش مختلف؛ سنتی و صنعتی و همچنین با استفاده از چاشنیهای متفاوت و ادویهجات مختلف میتوان تهیه کرد.
قبلا طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه را به روش سنتی به شما آموزش دادیم. این بار اما قصد داریم طرز تهیه خیارشور فوری بدون سرکه و با استفاده از زاج سفید را به شما آموزش دهیم که به سادهترین و سالمترین روش ممکن تهیه میشود و نه تنها شل نخواهد شد، بلکه بسیار ترد و خوش عطر نیز هست و سریعتر از روشهای دیگر تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیه خیارشور فوری:
خیار ریز قلمی | 2 کیلوگرم |
برگ کرفس | 200 گرم |
شوید | 200 گرم |
ترخون | 200 گرم |
سنگ نمک | 1 کیلو گرم |
سیر | 4 حبه |
فلفل سبز تند | 4 عدد |
زاج سفید | یک تکه به اندازه نخود |
طرز تهیه خیارشور فوری:
- برای تهیه خیارشور فوری ابتدا سبزیجات و خیارها را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب آنها کامل خارج شود در غیر این صورت خیارشور کپک میزند.
- لازم نیست سبزیها را خرد کنید.
- آب و نمک را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. تقریبا به ازای هر 15 لیوان آب، یک لیوان سنگ نمک خردشده استفاده میشود.
- در انتها، زاج سفید را هم داخل آب نمک در حال جوش بیندازید.
- وقتی حل شد، از روی گاز بردارید.
- خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف تمیز دردار ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید.
- ترکیب آب و نمک را روی آنها بریزید تا جایی که ظرف پر شده و روی خیارها را کاملا بپوشاند.
- در ظرف را محکم ببندید و آن را در جایی قرار دهید تا جا بیفتد.
- مدت زمان آماده شدن بستگی به دمای هوا دارد. هرچه هوا گرمتر، زمان آماده شدن خیارشور هم کمتر.
- دمای آب و نمکی که روی خیار شور ریخته میشود بسیار مهم است. این آب باید گرم (ولرم) باشد یعنی نه خیلی داغ نه خیلی سرد!
- دلیل استفاده از سنگ نمک این است که با استفاده از نمک معمولی، احتمال نرمشدن خیارها زیاد خواهد بود که این به هیچ وجه مطلوب نیست.
امیدواریم این خیارشور فوری را تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
نکاتی درباره زاج سفید:
- زاج سفید یا سولفات مضاعف پتاسیم و آلومینیوم با فرمول شیمیایی Al2(SO4) 3 N H2O است که در زبان فارسی به آن زاک، زاغ، زاج و در زبان عربی؛ شبیونانی گفته میشود.
- زاج سفید از دیرباز به عنوان ضدتعریق، از بین برنده بوی نامطبوع بدن و پا، قابض و ضدعفونیکننده در طب به کار میرفته و حتی در ترکیب نوعی ماسک ضدچروک صورت نیز از آن استفاده میشود.
- در طب محلی حتی از آن در درمان علایم سوزش و درد تبخالهای دور دهان و همچنین رفع سریع درد و سوزش و کمک به ترمیم بثورات تبخالی نیز استفاده میشود.
- در گذشته در ایران از آن جهت رفع حشرات و هم به عنوان چشم زخم استفاده میشده است.
- در چلوکبابی ها نیز جهت سفیدکردن برنج، در هنگام خیسکردن آن مقداری زاج سفید به برنج اضافه میشود.
- جوشانده زاج سفید در ظروف آلومنیوم باعث سفیدی ظرف میشود.
- جهت سالمماندن و سبز ماندن خیارشور در روش تهیه خیارشور فوری، به آن مقدار کمی زاج سفید اضافه میشود.
مضرات زاج سفید:
- مصرف زاج سفید روی پوست خراشیده یا مخاط آسیب دیده ممکن است محرک بوده و حتی نوعی تحریک سطحی یا سوختگی سطحی ایجاد کند.
- با توجه به وجود افترشیوها و ترکیبات ضدآکنهای جدید که هیپوآلرژن (بدون خطر ایجاد آلرژی) هستند، مصرف زاج سفید برای این حالات چندان منطقی به نظر نمیرسد.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست