جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه خیارشور فوری بدون سرکه


خیارشور یکی از محبوی‌ترین و پرمصرف‌ترین چاشنی‌های غذایی است که تقریبا در کنار انواع ساندویچ‌ها از آن استفاده می‌شود. خیارشور را به چند روش مختلف؛ سنتی و صنعتی و همچنین با استفاده از چاشنی‌های متفاوت و ادویه‌جات مختلف می‌توان تهیه کرد. 
قبلا طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه‌ را به روش سنتی به شما آموزش دادیم. این بار اما قصد داریم طرز تهیه خیارشور فوری بدون سرکه و با استفاده از زاج سفید را به شما آموزش دهیم  که به ساده‌ترین و سالم‌ترین روش ممکن تهیه می‌شود و نه تنها شل نخواهد شد، بلکه بسیار ترد و خوش عطر نیز هست و سریع‌تر از روش‌های دیگر تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خیارشور فوری:

خیار ریز قلمی2 کیلوگرم
برگ کرفس200 گرم
شوید200 گرم
ترخون200 گرم
سنگ نمک1 کیلو گرم
سیر4 حبه
فلفل سبز تند4 عدد
زاج سفیدیک تکه به اندازه نخود


	طرز تهیه خیارشور فوری بدون سرکه | وب

طرز تهیه خیارشور فوری:

  1. برای تهیه خیارشور فوری ابتدا سبزیجات و خیارها را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب آنها کامل خارج شود در غیر این صورت خیارشور کپک می‌زند.
  2.  لازم نیست سبزی‌ها را خرد کنید. 
  3. آب و نمک را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. تقریبا به ازای هر 15 لیوان آب، یک لیوان سنگ نمک خردشده استفاده می‌شود. 
  4. در انتها، زاج سفید را هم داخل آب نمک در حال جوش بیندازید.
  5. وقتی حل شد،  از روی گاز بردارید.
  6. خیار و سبزی‌ها را لایه لایه داخل ظرف تمیز دردار ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید.
  7. ترکیب آب و نمک را روی آن‌ها بریزید تا جایی که ظرف پر شده و روی خیارها را کاملا بپوشاند. 
  8. در ظرف را محکم ببندید و آن را در جایی قرار دهید تا جا بیفتد.
نکته:
  • مدت زمان آماده شدن بستگی به دمای هوا دارد. هرچه هوا گرمتر، زمان آماده شدن‌ خیارشور هم کمتر.
  • دمای آب و نمکی که روی خیار شور ریخته می‌شود بسیار مهم است. این آب باید گرم (ولرم) باشد یعنی نه خیلی داغ نه خیلی سرد! 
  • دلیل استفاده از سنگ نمک این است که با استفاده از نمک معمولی، احتمال نرم‌شدن خیارها زیاد خواهد بود که این به هیچ وجه مطلوب نیست. 
امیدواریم این خیارشور فوری را تهیه کرده و از آن لذت ببرید. 

نکاتی درباره زاج سفید:

  • زاج سفید یا سولفات مضاعف پتاسیم و آلومینیوم با فرمول شیمیایی Al2(SO4) 3 N H2O است که در زبان فارسی به آن زاک، زاغ، زاج  و در زبان عربی؛ شبیونانی گفته می‌شود.
  • زاج سفید از دیرباز به عنوان ضدتعریق، از بین برنده بوی نامطبوع بدن و پا، قابض و ضدعفونی‌کننده در طب به کار می‌رفته و حتی در ترکیب نوعی ماسک ضدچروک صورت نیز از آن استفاده می‌شود.
  • در طب محلی حتی از آن در درمان علایم سوزش و درد تبخال‌های دور دهان و همچنین رفع سریع درد و سوزش و کمک به ترمیم بثورات تبخالی نیز استفاده می‌شود.
  • در گذشته در ایران از آن جهت رفع حشرات و هم به‌ عنوان چشم زخم استفاده میشده است.
  • در چلوکبابی ها نیز جهت سفیدکردن برنج، در هنگام خیس‌کردن آن مقداری زاج سفید به برنج اضافه می‌شود.
  • جوشانده زاج سفید در ظروف آلومنیوم باعث سفیدی ظرف می‌شود.
  • جهت سالم‌ماندن و سبز ماندن خیارشور در روش تهیه خیارشور فوری، به آن مقدار کمی زاج سفید اضافه می‌شود.

مضرات زاج سفید:

  • مصرف زاج سفید روی پوست خراشیده یا مخاط  آسیب دیده ممکن است محرک بوده و حتی نوعی تحریک سطحی یا سوختگی سطحی ایجاد کند. 
  • با توجه به وجود افترشیوها و ترکیبات ضدآکنه‌ای جدید که هیپوآلرژن (بدون خطر ایجاد آلرژی) هستند، مصرف زاج سفید برای این حالات چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. 


گردآوری: گروه آشپزی وب