سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

ژله بریلو چیست + طرز تهیه ژله بریلو یا ژله نوشتاری برای تزیین کیک


یکی از روش‌های تزیین کیک، شیرینی و انواع بیسکوییت؛ استفاده از ژله بریلو، پایپینگ ژل و یا ژله نوشتاری است. 
ژله بریلو نوعی ژله روان است که می‌توان غلظت آن را بسته به نوع استفاده مشخص کرد. در تزیین کیک با ژله بریلو، یا تمام سطح کیک و شیرینی با ژله بریلوی روان پوشانده می‌شود و یا از ژل با غلظت بالا برای طراحی روی کیک و شیرینی و بیسکوییت استفاده می‌شود. 
ژله بریلو در بازار با نام‌های مختلفی به فروش می‌رسد و می‌توان آن را از لوازم قنادی و سوپرمارکت‌های معتبر تهیه کرد اما درست‌کردن آن در منزل نیز کار بسیار راحت و سریعی است و توصیه ما به شما این است که به جای خریدن ژله بریلوی حاضری از بازار، آن را در منزل با رنگ و طعم دل‌خواه خود درست کنید. 
برای تهیه ژله بریلو دستو‌رهای گوناگونی وجود دارد که در اینجا سعی شده چند نمونه از بهترین و ساده‌ترین آن‌ها به شما آموزش داده شود تا بتوانید برای تزیین کیک و شیرینی‌جات خانگی خود از آن‌ها استفاده کنید و دیگران را شگفت‌زده نمایید.

1. مواد لازم برای تهیه ژله بریلو با نشاسته

شکر1/3 لیوان
نشاسته ذرت1 ق غذاخوری
آب‌لیمو1/4 لیوان
آب1/4 لیوان



	ژله بریلو چیست + طرز تهیه ژله بریلو یا ژله نوشتاری برای تزیین کیک | وب

طرز تهیه ژله بریلو با نشاسته

  1. برای تهیه ژله بریلو با نشاسته، ابتدا نشاسته ذرت را داخل ظرفی ریخته و به آن دو قاشق آب اضافه کنید. 
  2. شکر را با بقیه آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.
  3. آب‌لیمو و مخلوط نشاسته را به آن اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید تا به غلظت برسد.
  4. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سرد شود. 
  5. اسانس و رنگ خوراکی مورد نظر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
ژله بریلو شما آماده است. حالا می‌توانید از آن برای تزیین کیک و شیرینی و بیسکوییت‌ خانگی استفاده کنید. 

2. مواد لازم برای تهیه ژله بریلو با پودر ژلاتین

پودر ژلاتین2 ق غذاخوری
آب2 ق غذاخوری
کورن سیروپ یا شربت ذرت2 لیوان
اسانس مایعبه میزان لازم



	ژله بریلو چیست + طرز تهیه ژله بریلو یا ژله نوشتاری برای تزیین کیک | وب

طرز تهیه ژله بریلو با پودر ژلاتین

  1. برای تهیه ژله بریلو با پودر ژلاتین ابتدا باید ژلاتین را روی آب بپاشید و اجازه دهید روی آب باز شود.
  2. بعد ظرف آب و پودر ژلاتین را داخل ماکروفر گذاشته و یا به روش بن‌ماری، ژلاتین را حل کنید.
  3. کورن سیروپ یا شربت ذرت را روی حرارت قرار دهید و وقتی گرم شد، مخلوط ژلاتین را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  4. مخلوط را از روی حرارت برداشته و به آن رنگ و اسانس مورد نظر را اضافه کنید. 
  5. ژله بریلو را پس از خنک‌شدن، برای تزیین کیک و شیرینی استفاه کنید.


3. مواد لازم برای تهیه ژله بریلو با پودر آگار آگار

آبنیم لیتر
پودر آگار آگار1.5 ق سوپ‌خوری
جوهر لیمو1/4 ق چا‌خوری
شکر350 گرم

طرز تهیه ژله بریلو با پودر آگار آگار

  1. برای تهیه ژله بریلو با پودر آگار آگار ابتدا آب و 2/3 شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
  2. بقیه شکر را با آگار آگار مخلوط کرده و کنار بگذارید.
  3. بعد از آنکه کمی جوشید، شکر مخلوط‌شده با آگار آگار را به همراه جوهر لیمو به آب اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد. 
  4. بعد از سردشدن ترکیب، اسانس و رنگ خوراکی مورد نظر را به ژله بریلو اضافه کنید.


	ژله بریلو چیست + طرز تهیه ژله بریلو یا ژله نوشتاری برای تزیین کیک | وب

نکته:
  • ژله بریلو را می‌توانید داخل ظرف در بسته به مدت 2 ماه داخل یخچال نگهداری کنید.
  • ژله بریلویی که با این روش درست می‌شود، پس از قرار گرفتن داخل یخچال سفت می‌شود اما ژله‌ای که با روش اول و با استفاده از نشاسته ذرت تهیه می‌شود، بعد از ماندن داخل یخچال نیز باز حالت خیس و براق خواهد داشت. 
  • در روش اول به هیچ‌وجه از آبلیموی خریداری‌شده استفاده نکنید. حتی از آب‌لیموی طبیعی چند روز مانده نیز نباید استفاده کرد. باید درست موقع تهیه ژله بریلو، لیموی تازه را برش بزنید و آن را آب گرفته استفاده کنید. 
  • مقدار آب‌لیموی ذکرشده در این دستور زیاد به نظر می‌رسد اما نگران نباشید زیرا این مقدار آب‌لیمو با مقدار شکر گفته شده تعادل دارد و اگر مقدار آب‌لیمو را کم کنید، حالت روانی و براقی ژله کم‌تر می‌شود. 
  • اگر می‌خواهید از ژله بریلو برای پوشش روی كيک خامه‌كشی‌شده استفاده کنید، بايد غلظت ژله را كم‌تر در نظر بگيريد و اگر قرار است با قيف روی شيرينی یا كيك طرح بیندازيد، بايد غلظت ژله شما كمی بیشتر باشد.
  • اگر می‌خواهيد با قيف و ماسوره روی كاغذ روغنی طرح زده و با شيوه ترنسفر یا برگردان كار كنيد يا اينكه مستقيما يك الگوی بی‌رنگ را روی كيك ايجاد كنيد، بايد خيلی بيشتر روی حرارت نگه داريد تا ژله بریلوی شما حسابی سفت و غلیظ شود.
  •  در صورت تمایل می‌توانید اسانس را حذف کرده و فقط به ژله بریلو رنگ خوراکی در حد نوک خلال دندان اضافه کرده و مخلوط کنید.

گروه آشپزی وب