پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
کلم بروکلی را چگونه مصرف کنیم که خواص بیشتری داشته باشد؟
کلم بروکلی یکی از سبزیجات پرخاصیت برای بدن است. اما سوالی که مطرح می شود این است که کلم بروکلی را چگونه مصرف کنیم تا خاوای بیشتری برای بدن مان داشته باشد.
بهترین روش مصرف کلم بروکلی
کلم بروکلی جزو محبوبترین سبزیجات است و اگر درست پخته شود، برای سلامتیمان مفید است. از روشهای معمول آب پز کردن آن است. این روش ویتامینهای محلول همچون C و B در سبزیجات را از بین میبرد. ولی مساله به همینجا ختم نمیشود و محققان تازه شروع به انجام تحقیقاتی کردهاند. معلوم شده که مضرات آبپز کردن به از بین رفتن مواد مغذی محلول محدود نمیشود، بلکه مانعیست برای جذب ترکیباتی مثل گلوکوزینولات. (گلوکوزینولات نقش موثری در کاهش احتمال ابتلا به سرطان ریه و روده بزرگ دارد.)
در مقالهای از سال ۲۰۱۱، محققان سطح گلوکوزینولات ضد سرطان را در بدن افرادی که کلم بروکلی خوردهاند را با اشخاصی که مکملهایی از جوانهاش میخورند را مقایسه کردند. آنها متوجه شدند که این سبزیجات پروتئینی کلیدی را شامل میشود که به بدن کمک میکند تا گلوکوزینولات را جذب کند و این درحالیست که مکملها این خاصیت را ندارند. در واقع کسانی که از مکملها استفاده میکنند ۸ برابر گلوکوزینولات کمتری در خونشان نسبت به کسانی که کلم بروکلی خام خوردهاند، دیده می شود.
علاوه بر این، پختن بیش از حد، مثل آبپز کردن این آنزیم را به شدت در کلم بروکلی کم میکند. پس از کلم بروکلی آبپز همان مقدار مواد مغذی به دست میآید که از مکملها. خوشبختانه، راهی برای مقابله با مضرات آبپز کردن بروکلی وجود دارد : آب به دست آمده از آبپز کردن را برای مصرف نگه دارید.
آب به دست آمده از کلم بروکلی مفهوم جدیدی نیست. در واقع در سال ۱۹۹۹ میلادی Harvard Medical School Family Health Guide پیشنهاد کرده بود که از آب کلم بروکلی در سوپ، سس و گریوی استفاده کنید.
بهترین روش مصرف کلم بروکلی بخارپز کردن آن است
به عقیده کروسبی استفاده از آب گرفته شده از کلم بروکلی غیر ارگانیک کمی مشکل است چرا که برخی از سمزداها در آب حل میشوند و فایده استفاده از مواد مغذی آن را کم میکنند. در دراز مدت بهترین نتیجه را بخارپز کردن کلم بروکلی به ارمغان میآورد.
کروسبی و همکارش فابری Adriana D.T. Fabbri در هاروارد، در مقالهای که در نوامبر گذشته چاپ شد به بررسی روشهای مختلف پخت و پز و تاثیرشان بر سبزیجات اعم از کلم بروکلی، پرداختند. گفته شد که: بخارپز کردن کلم بروکلی، میزان گلوکوزینولات آن افزایش می یابد و بهترین روش برای بهره بردن از مواد مغذی آن است. پس کلم بروکلی را بخارپز کنید تا بیشترین فایده را از آن ببرید.
اگر می خواهید بیشتر بدانید : طریقه شستن کلم بروکلی، 5 روشی که خانمها باید بدانند
اگر می خواهید بیشتر بدانید : طرز تهیه سوپ کلم بروکلی
اگر می خواهید بیشتر بدانید : چگونه کرم های داخل کلم بروکلی را از بین ببریم؟
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : rezonemag.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست