پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

آش مخصوص برای شب یلدا


معمولا مراسم شب یلدا بعد از شام که می تواند مثل شب عید سبزی پلو با ماهی باشد انجام می شود اما گاهی مادر بزرگهای مهربان ما با آش بسیار مقوی وخوشمزه به پیشواز زمستان می رفتند.

تزیین سفره شب یلدا با یک آش خوش طعم و عالی


مواد لازم برای آش شب یلدا برای 5 نفر :

اسفناج و شوید : نیم کیلو
عدس و لپه : یک کاسه ماست خوری
چغندر قند سفید : یک عدد متوسط
آرد گندم : یک کاسه ماست خوری
سرکه : دو قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده : دو عدد متوسط
نعناع داغ : کمی
نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
قرقوروت : به میزان دلخواه

طرز تهیه آش مخصوص شب یلدا

ابتدا به اندازه یک پارچ آب در قابلمه ی مورد نظرتان بریزید و بگذارید به جوش بیاید.
سپس نمک ،فلفل و زرد چوبه را داخل آن بریزید .
به آبهای در حال جوش سبزی های درشت خورد شده را به همراه عدس ها و چغندر اضافه کنید ،پس از پختن عدسها که حدودا پانزده تا بیست دقیقه طول می کشد لپه ها را که از قبل خیس کرده و پخته اید به آن اضافه کنید.
آرد گندم را با کمی آب سرد و نمک حل کرده تا به صورت مایع غلیظی در آید و به مواد به آرامی و با هم زدن بیافزایید تا ربع ساعت بجوشد و بوی خامی آرد حس نشود سپس دو قاشق سرکه را به همراه یک قاشق نعناع و پیاز داغ به مواد اضافه کنید که در صورت تمایل می توانید سرکه را بیشتر بریزید .
آش شما آماده است که پس از کشیدن با بقیه ی نعناع و پیاز داغها تزیین کرده و می‌توانید بسته به مزاج با شکر یا قرقوروت میل نمایید.

تهیه و تدوین : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
اختصاصی سیمرغ/زهرا پهلوان زاده