یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

افشاگری پزشکان پاکستانی درباره لحظات آخر مرگ بوتو


افشاگری پزشکان پاکستانی درباره لحظات آخر مرگ بوتو
موضوع ترور بی نظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان روز گذشته بعد از افشاگری برخی پزشکان پاکستانی از لحظات آخر مرگ وی و همچنین نحوه تهیه گزارش پزشکی در این باره وارد مرحله حساس تری شد.
روز دوشنبه شبکه خبری سی ان ان، صحنه های جدیدی از نحوه ترور بی نظیر بوتو پخش کرد که با مقایسه آن با فیلم قبلی و همچنین افشاگری تازه یک پزشک پاکستانی عضو تیم پزشکی نجات بی نظیر بوتو می توان به نتایج متناقضی با روایت رسمی دولت پاکستان از نحوه ترور بوتو دست یافت.
بر اساس گزارش پزشکی و روایت رسمی دولت پاکستان، بی نظیر بوتو در اثر شدت انفجار انتحاری و برخورد جمجمه وی به شیئی در سقف اتومبیل که او را حمل می کرده جان باخته است، ولی فیلم جدیدی که شبکه خبری سی ان ان روز دوشنبه پخش کرد به نحو واضح تری نشان می دهد که بوتو بلافاصله بعد از شلیک گلوله فردی که در نزدیک اتومبیل او بوده، به داخل اتومبیل می افتد.
دیروز در شرایطی که رسانه ها و کارشناسان مسایل تروریسم سرگرم تحلیل فیلم اول و دوم بودند، روزنامه امریکایی واشنگتن پست هم از قول یکی از اعضای تیم پزشکی بوتو که البته نام وی فاش نشده، جزییات تازه ای فاش کرد. به گفته این پزشک، مقام های پاکستانی اعضای تیم پزشکی نجات بی نظیر بوتو را تحت فشار گذاشته اند تا درباره وقایعی که در ساعت پایانی مرگ بوتو اتفاق افتاده، سکوت کنند. به گفته همین پزشک، مقام های دولتی پاکستان همچنین اسناد پزشکی روند معالجه بوتو را خیلی سریع از دست تیم پزشکی گرفته اند. این پزشک که خود شخصا در بیمارستان راولپندی در کنار جسد بوتو حضور داشته گفته است که (طی چند روز گذشته) تحت فشار شدید قرار داشته تا جزییات مربوط به ماهیت جراحات وارده به بی نظیر بوتو را افشا نکند.
او گفت: حکومت (پاکستان) بلافاصله بعد از این که زمان مرگ بوتو (به لحاظ پزشکی) قطعی شد، تمام مدارک پزشکی را از ما گرفت.
این موضوع که بوتو در اثر شلیک گلوله ترور شده یا انفجار انتحاری و برخورد جمجمه وی به سقف اتومبیل از آن جهت حایز اهمیت است که می تواند ثابت کند دولت مشرف نسبت به حفاظت از جان بوتو کم کاری کرده است یا نه. این پرسش مطرح است که در شهر راولپندی که مرکز امنیتی و ارتش پاکستان است چگونه فردی با لباس پلیس می تواند تا چند متری خودروی بوتو نزدیک شود. همچنین این پرسش نیز طرح شده است که چرا دولت مشرف طی چند روز گذشته تا این حد تاکید کرده که مرگ بوتو در اثر شلیک گلوله نبوده است؟
پزشکان پاکستانی اکنون خود را در میان مناقشه سیاسی بر سر مرگ بی نظیر بوتو ملاحظه می کنند. فیاض احمدخان، پزشک مسوول بیمارستان راولپندی در این باره می گوید: پزشکان ما در داخل یک موضوع سیاسی و خیلی حساس درگیر شده اند. این یک موقعیت خطرناک برای حرفه ما است. گزارش های دیگری درباره محو قراین محل ترور بوتو توسط دولت پاکستان نیز منتشر شده است. جمال یوسف عضو ارشد گروه حقیقت یاب درباره ناپدید شدن دانیل پیرل، روزنامه نگار در پاکستان می گوید: «حکومت پاکستان به طور جدی با محاصره محل حادثه دچار اشتباه شد. لحظاتی بعد از این که بوتو کشته شد، کارگران در محل حادثه حاضر شدند و قبل از این که شواهدی جمع آوری شود، همه خون های ریخته شده در محل انفجار را تمیز کردند.»
او می گوید: وقتی شما با قتلی با این ماهیت مواجه هستید، نیاز دارید که دادگاهی تشکیل شود. این در حالی است که بسیاری از شاهدان عینی به صراحت اعلام کرده اند که هنوز هیچ بازجویی از آنها نشده است و ظاهرا دولت پاکستان اصلا به دنبال بازجویی از آنها نیست. همزمان با انتشار این جزییات، مقام های دولت امریکا خبر دادند این کشور به طور مستمر اطلاعات مربوط به تهدیدها علیه بی نظیر بوتو را در اختیار وی قرار می داده و به مشاوران وی نیز توصیه هایی برای تقویت تدابیر امنیتی کرده بودند، اما به این اطلاعات و توصیه ها توجهی نشد. به گزارش مهر به نقل از آسوشیتدپرس، این مقام ها که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند پس از حملات انتحاری که در ماه اکتبر به دنبال بازگشت بوتو به پاکستان از تبعید انجام شد، مقام های ارشد دولت امریکا گفت وگوهای متعددی که حداقل دو مورد به صورت رو در رو بوده با اعضای بلندپایه حزب بوتو، حزب مردم، داشتند و درباره خطراتی که جان وی را تهدید می کند و نیز ترتیبات امنیتی لازم برای حفاظت از وی گفت وگو کرده بودند.
علاوه براین، اطلاعات لازم در این مورد به دولت پاکستان نیز داده شد که بخش اعظم آن مربوط به خطرات ناشی از طالبان و هواداران القاعده بود.
● امضای دفتر یادبود بی نظیر بوتو توسط متکی
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه کشورمان دیروز با حضور در سفارت پاکستان در تهران دفتر یادبود مرحومه بی نظیر بوتو، نخست وزیر اسبق و رهبر فقید حزب مردم پاکستان را امضا کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این مراسم ضمن ابراز تسلیت مجدد به دولت، ملت پاکستان و خانواده آن مرحومه، حادثه ترور خانم بوتو را یک اقدام تروریستی و تاسف بار خواند و افزود: ملت ایران از حادثه ترور مشارالیه بهت زده شده و فقدان ایشان را ضربه ای به ثبات و آرامش در پاکستان ارزیابی می نماید. منوچهر متکی تصریح نمود: دولت جمهوری اسلامی ایران علاقه مندی خود را برای اعزام هیاتی به پاکستان جهت ابراز تسلیت به دولت وملت پاکستان و خانواده آن مرحومه اعلام نموده است.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید