یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تحرکات و هذیانهای دوره احـتضار


تحرکات و هذیانهای دوره احـتضار
جوامع بشری در طول تاریخ، دیکتاتورهای خوفناک بسیاری را بخاطر دارند. دیکتاتورهائی که از اعمال خشن ترین رفتارها، چه بر مردم خویش و چه بر دیگر خلق‌ها هیچ‌گونه کوتاهی نکرده اند. امپراطوری‌ها ساخته اند. از نظر خونخواران بزرگ تاریخ، اصولاٌ هیچ چیزی غیر از منافع شخصی و هوس‌ها و جاه طالبی های خود، نمی تواند دارای اهمیت باشد. دیکتاتورهائی با چنین روحیات و روانشناسی، خود انسان را بی ارزش می شمارند تا چه رسد به مسائل دیگر. ولی، باز با این همه، همه دیکتاتورها و همه جهان گشایان و به تبع آن، همه امپراطوری های ساخته آن‌ها، همانطور که آغازی داشته اند، به همان ترتیب بی پایان نیز نبوده اند. دیکتاتورها و سازندگان امپراطوری‌های بزرگ، تنها، لعن و نفرت بشریت را بدرقه راه خویش کرده اند.
تصمیمات خودسرانه و یک جانبه، عدم توجه و پایندی به موازین و مقررات اجتماعی، عرفی، ملی و بین المللی، تلاش دائمی برای کشور گشائی و گسترش دایره نفوذ خود به هر قیمتی، مهم‌ترین مشخصه های دیکتاتورهای حاکم بر امپراطوری‌ها می باشد.
در جهان کنونی ما، کشور ایالات متحده آمریکا، تحت کـنترل صاحبان صنایع نظامی، تنها کشوری است که تمام مشخصه های یک امپراطوری بزرگ تحت رهبری دیکتاتور را داراست و با اعمال دیکتاتوری خود بر جهان، هنوز به حیات خویش ادامه می دهد.
بیش از دو دهه است که «جن کاملا از شیشه خارج» شده است. به صغیر و کبیر رحم نمی کند. بی امان می کشد و ویران می سازد. در میدانی به فراخی جهان، بدون رقیب و حریف، آتشی برافروخته است که کل جهان را می سوزاند. به میل و دلخواه خویش، موزائیک‌های نقشه جهان را کوچکتر و کوچکتر می سازد. همه ساله بر تعداد ایالاتش می افزاید و بازار فروش سلاح‌های خود را گسترش می دهد. فقط ، طی ١٠ سال اخیر، بیشترین بخش در آمد بشریت جهان را در راه تهاجمات نظامی و اشغالگری هزینه کرده است. تنها در طول سه سال اشغال عراق، بیش از دو تریلیون دلار هزینه جنگی کرده است که نتیجه آن علاوه بر ویرانی کامل این کشور، قریب ۵/١ میلیون نفر کشته، چهار میلیون نفر زخمی و چهار میلیون آواره بوده است. (نگاه کنید به مقاله: «دو تریلیون هزینه جنگ عراق...، تورنتو استار، گریک و مارک کیل برگر، ترجمه؛ کریم زیّانی»). درک این موضوع که، این مبلغ افسانه ای از کجا حاصل شد و برای چه کاری مصرف گردید، فقط برای آن کسانی مشکل است که، یا از بیماری عقلی رنج می برند و یا از انسان و انسانیت چیزی نمی فهمند. این میزان پول غیرقابل تصور، حاصل کار و زحمت میلیاردها انسان است که، به قیمت فقر و بد بختی بخش اعظم بشریت، در راه کشور گشائی امپراطوری آمریکا هزینه می شود. درچنین شرایط و وضعیتی، صحبت از حقوق بشر و دموکراسی آمریکائی و یا دل بستن به راههای پیشنهادی مقامات مسئول این کشور، اگر بر حسب اقتضای وظیفه و مبتنی بر اجرت و مزد نباشد، کار دیوانگانی است که، از عقل سلیم در مخیله خود محرومند و باید حتما به روانپزشک مراجعه کـنند.
گذشته از تمام اینها، مقامات آمریکائی حتی به آداب وسنن عرفی و سیاسی نیز کوچکترین ارزش و اعتباری قائل نیستند، هر مقام آمریکائی هر وقت دلش می خواهد سوار بر هواپیما شده و بدون اطلاع صاحبخانه، بدون دق الباب، در عراق، افغانستان و یا هر جای دیگر فرود می آید، به هر جای این خاک می رود و هر کاری می خواهد، می کند.
امروز هر کسی با هر فکر و اندیشه ای اگر بر این باور باشد که، آمریکا امپراطوری ابدی است و ازسرنوشت محتوم دیگر امپراطوری‌های تاریخ مبراست و تاریخ پایان یافته است، یا چیزی از تکامل دیالکتیکی تاریخ بهره ای نبرده است، یا نور چشمان خود را چنان از دست داده است که قادر به دیدن دیروز و فردا که جای خود دارد، امروز هم نیست.
جن از شیشه در رفته است، تهاجم علنی را از یوگسلاوی آغاز کرد، افغانستان، عراق، لبنان، فلسطین، سومالی، سودان و در نهایت پاکستان را در آتش سوزاند و در خون غرق کرد. هنوز خون زخم‌های کاری امپراطوری آمریکا برپیکر جهان بند نیامده است که، عمو سام، برای حفظ ظاهر و فریب عوام الناس، باید مهره عوض کند. مهره فعلی که ٨ سال خیابان‌ها و میادین بلگراد، کابل، بغداد، بیروت، غزه و... را به باتلاق خون تبدیل کرده است، در ماه‌های آخر حیات سیاسی خویش، در دمدمای احتضار بازهم بتحرک خود شدت بخشیده است و هذیان گویان به هر طرف چنگ می اندازد تا مهره مشابه دیگری را بر سرکار گمارد.
٨ روز در خاور میانه در جمع تأمین کننده نفت و گاز غرب سپری کرد و اعراب را به خرید سلاح ترغیب نمود. ۵/١ میلیون نفر مردم نوارغزه را زندانی کرد. طولی نکشید که، ٨ کشور آفریقای امپریالیست زده را زیر پا گذاشت. تا پایگاه‌های نظامی بیشتری براه اندازد. کوزووا، یکی دیگر از ایالتهای صربستان را که از ١٠سال قبل اشغال کرده بود، به شمار ایالت‌های آمریکا افزود.
واقعیت انضمام کوزووا به اراضی تحت سیطره آمریکا را، دیمیتری راگوزین، نماینده روسیه در ناتو، چنین توضیح می دهد: «نیروهای آمریکا و ناتو، ١٠ سال پیش، به سفارش مافیای مواد مخدر، بمنظور احداث بزرگترین مرکز تولید و توزیع هروئین، استان کوزووا را از صربستان جدا کرده و به اشغال خود در آوردند و امروز بعد از تکمیل و راه اندازی تاسیسات مورد نظر، این استان را مستقل اعلام کرده اند و به کار خویش ادامه می دهند...».
همه آن‌چه که امروز با شدت و خشونت بی سابقه ای، در غزه، در پاکستان، در کوزووا، در لبنان و بطور کلی در همه جهان اتفاق می افتد، حاکی از این است که این تحرکات و تلاش‌ها، این هذیان گوئی‌ها و رجز خوانی‌های مقامات امپراطوری امریکا، علائمی از دوره احتضار امپراطوری است. راهی محتوم، که همه امپراطوری‌های بزرگ و کوچک تاریخ طی کرده اند. امروز، بار دیگر، شعارهای «عمو سام گم شو!»، «یانکی گو هوم!»، در همه جهان، با صدای رسای عدالت‌خواهان و صلح‌جویان، طنین انداز است. دیر نیست، آزادیخواهان جهان، مخالفان استعمار و بردگی، مخوفترین امپراطوری تاریخ را نیز به زانو درآورند. تشدید اقدامات ضد بشری، می تواند سیر حرکت‌های نزولی را کند سازد ولی، نمی تواند از سقوط حتمی آن جلوگیری نماید. آمریکا از قاعده کلی مستثنی نیست و نمی تواند باشد. بالاخره باید این «جن» به داخل شیشه خود رود.
□□□
مخالفت قاطع کنگره شوراهای سراسری اوکرائین با سیاست دولت حاکم
بگزارش «ایتار تاس»، کنگره سراسری شوراهای اوکرائین، با حضور ٣٦٠٠ نماینده، امروز، اول ماه مارس سال ٢٠٠٨، در شهر سورادانتسکی(severodonetski) برگزار شد.
در قطعنامه کنگره نمایندگان شوراهای سراسری جمهوری اوکرائین مرکب از نمایندگان همه اقشار و طبقات اجتماعی گفته می شود: سمت‌گیری سیاسی حاکمیت کنونی اوکرائین، تهاجم بی‌شرمانه ای است به تاریخ کشور ما، به عرصه های انسان‌دوستانه و سیستم ارزش‌های اخلاقی آن. در سند تأکید می شود: نیروهای مؤتلفه باصطلاح دموکراتیک مورد حمایت رئیس جمهور، فلسفه ارتجاعی، کینه توزی و شیوه های هوچی گرانه را تبلیغ می کنند، با تردستی خاصی به تکنولوژی اطلاع رسانی و اخلاق سیاسی منحط متوسل می شوند. نمایندگان اضافه می کنند که، بروز بحران، بتدریج به بحران سیستماتیک رشد اجتماعی تبدیل می شود که، شانس اوکرائین را در بکارگیری نیروی انسانی و پتانسیل تجدد خواهی مورد تردید قرار می دهد.
نمایندگان همچنین اصلاحات در قانون اساسی جمهوری اوکرائین برای تحکیم خودگردانی محلی، تقویت تأمینات مالی و اعطای اختیارات کامل به اعمال حاکمیت شوراهای محلی را مورد تأکید قرار دادند. کنگره ضمن تأئید قطعنامه مربوط به شناسائی حقوق فرهنگی ملت روس و دیگر خلق‌های اوکرائین، پیشنهاد تهیه طرح قانونی حراست از حقوق زبان روسی و دیگر زبان‌های منطقه ای برای داشتن سینما، رادیو- تلویزیون، تحصیل، سیستم قضائی و امور دولتی و ارائه آن به مجلس ملی اوکرائین(رادا) را مورد تأئید قرار داد. نمایندگان کنگره به مقامات مسئول ارگان‌های دولتی در مورد ارائه آگاهانه اطلاعات نادرست در مورد مسئله قحطی، اقدامات جنایتکاران نازی و همکاری باندهای مسلح «ارتش آزادیبخش اوکرائین» به هیتلری‌ها هشدار دادند. کنگره طرفداری خود را از تشکیل کمیته برگزاری رفراندوم در مورد پیوستن اوکرائین به ناتو با شرکت احزاب پارلمانی و خارج از پارلمان را اعلام کرد.
ا. م. شیزلی
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی فرهنگ توسعه


همچنین مشاهده کنید