شنبه, ۱۷ شهریور, ۱۴۰۳ / 7 September, 2024
مجله ویستا


بازیگران پرکار تلویزیون در سال ۸۶


بازیگران پرکار تلویزیون در سال ۸۶
مروری داریم به فعالیت‌های آنها در سریال و فیلم‌های تلویزیونی. شهرام عبدلی در بخش دوم فهرست با ۶ تله‌فیلم و مجموعه اغلب در نقش‌های مکمل ظاهر شده است. قرار گرفتن نام مهدی هاشمی در این فهرست هم جالب است. بازیگری که با حساسیت و وسواسی که در انتخاب‌هایش دارد، پیش از این بازیگر پرکاری نبوده است.
شهرام عبدلی پس از بازی در نقش‌های منفی و به شهرت رسیدن در تلویزیون، روند پرکاری عبدلی شروع شد. او در «آدمخوار» یکی از همان نقش‌های آشنا را بازی کرد. اما تلاش کرد در انتخاب‌های بعدی‌اش فضاهای تازه‌تری را تجربه کند. او در سریال‌های «گیلعاد»، «خونمردگی»، «گلستان در‌ آتش»،‌ «غریبه از قریب» و «سایه‌ای در تاریکی» مقابل دوربین رفت.
شهرام عبدلی در اغلب نقش‌هایش همان تصویر آشنایی که با مجموعه «خط قرمز» قاسم جعفری در ذهن مخاطب ایجاد شده بود، کامل می‌کند. تعداد نقش‌های مثبتی که به او پیشنهاد می‌شود کم است و انتخاب‌های او هم محدود. گاهی حتی پرکاری هم این فرصت را به او نداده تا نقش‌های متنوعی را تجربه کند.
▪ مهدی هاشمی:
این بازیگر گزیده‌کار، امسال فرصت نقش‌آفرینی در مجموعه‌ها و تله فیلم‌های مختلفی را داشت، به‌نظر می‌رسد نقش‌هایی که به هاشمی پیشنهاد شد آنقدر وسوسه‌کننده بود که این بازیگر را به پذیرفتن‌شان ترغیب کند. هاشمی طی سال ۸۶ دو مجموعه موفق و پربیننده روی آنتن داشت. «رقص پرواز» که سال ۸۴ تولید شده و از مجموعه‌های متفاوت دفاع مقدس است و دیگری «روزگار قریب» که هاشمی چند سال مشغول بازی در آن بود.
این بازیگر در «روزگار قریب» بار دیگر نقشی را تجربه کرد که برگرفته از یک شخصیت واقعی است. تفاوت این دو نقش و طراوت بازی هاشمی در این دو مجموعه به یادمان آورد که او همچنان یکی از بهترین بازیگران ما است و دقت و حساسیتش برای پذیرفتن نقش معمولاً به نتایج قابل قبولی ختم می‌شود. هاشمی همچنین در تله فیلم «وقت اضافه» با مهرداد خوشبخت همکاری کرد و فرصت بازی در تئاتر تلویزیونی «پسران آفتاب» را هم از دست نداد، او خوب می‌داند که حضور در پروژه‌ای که نام محمد رحمانیان را به عنوان کارگردان بر پیشانی دارد اتفاقی نیست که به سادگی بتوان از کنارش گذشت. مهدی هاشمی این روزها مشغول بازی در مجموعه «کارآگاهان» به کارگردانی حمید لبخنده است. او با این نقش برای اولین‌بار فضای پلیسی را تجربه می‌کند و در قالب یک کارآگاه کارکشته ظاهر می‌شود.
▪ اکبر عبدی:
اکبر عبدی امسال در تلویزیون فرصت بازی در نقش‌های متفاوتی را داشت. او در مجموعه «گل یا پوچ» مثل همیشه در قالب کاراکتری شوخ و بذله‌گو ظاهر شد و در بخش‌هایی از این مجموعه عبدی نقش یک پیرزن را بازی کرد. عبدی، توانایی‌اش در تقلید صدا را بار دیگر در این مجموعه نشان داد. بازی در نقش جبیر در مجموعه «ستاره سهیل» امیر قویدل و تجربه نقشی تاریخی با گریمی متفاوت یکی دیگر از فعالیت‌های عبدی در سال ۸۶ بود. این مجموعه در ایام محرم از تلویزیون پخش شد. این بازیگر با بازی در نقش‌های جدی و متفاوت تلاش می‌کند به سنت بازی‌اش در نقش‌های کمیک پایان بدهد. عبدی در تله‌فیلم «جاده آسمان» کامبیز کاشفی که مدتی پیش از تلویزیون پخش شد هم نقشی را بازی کرد که از او فاصله داشت، اما اجرای درست این بازیگر از نقش آن را به یکی از تجربه‌های موفق عبدی تبدیل کرد. طی سال ۸۶ تله فیلم «مظفرنامه» ساخته محمدرضا ورزی و ایفای نقش مظفرالدین شاه هم یکی دیگر از تجربه‌های عبدی در نقش‌های تاریخی بود، او قرار است در سریال «نردبانی بر آسمان» محمدحسین لطیفی بازی کند. اکبر عبدی در تجربه‌های اخیرش از نقش‌های کمدی فاصله گرفته است و حضور در نقش‌های تاریخی و مسن‌تر از خود را هم تجربه کرده است. حضور او در این نقش‌ها نشان می‌دهد که عبدی مسیر تازه‌ای را در بازیگری دنبال می‌کند.
▪ آتیلا پسیانی:
آتیلا پسیانی در تلویزیون بازیگر پرکاری است، البته دلیل این پرکاری به‌خاطر حضور در نقش‌های کوتاهی است که زمان زیادی از پسیانی نمی‌گیرد، او معمولاً در کنار بازیگری در این مجموعه‌ها می‌تواند در سینما هم حضور داشته باشد. بازی در تئاتر را هم از دست ندهد و گاهی نمایشی را روی صحنه ببرد. پسیانی را امسال در دو نقش ویژه دیدیم.
در «راه بی‌پایان» همایون اسعدیان و «بیداری» بهرام عظیم‌پور، پسیانی اجرایی دلنشین از نقش‌ها دارد. در تله‌فیلم‌ «اخراجی» او نقش پلیسی سرخورده و تلخ را بازی کرد. حضور گرم او در این نقش‌های متفاوت، توانایی‌های این بازیگر را نشان می‌دهد.
توانایی و قابلیتی که در این نقش‌های کوتاه هم عیان می‌شود. پسیانی در تله‌فیلم‌های «خون‌آشام روی بام» و «بازگشت» هم نقش‌هایی متفاوت را تجربه کرد. آتیلا پسیانی مجموعه‌ای از نقش‌های مثبت و منفی را در تلویزیون بازی کرده است و همان قدر که در اجرای نقش مثبت موفق بوده، در اجرای نقش منفی هم موفق است.
▪ فرهاد قائمیان:
پس از مجموعه «وفا» و تجربه نقش جذاب خرچنگ، می‌شد انتظار داشت فرهاد قائمیان مسیر تازه‌ای را در بازیگری شروع کند. در سال ۸۶ قائمیان در دو مجموعه پربیننده حضور داشت. او در مجموعه تلویزیونی «شهریار» کمال تبریزی نقش متفاوتی را تجربه کرد. بازی درونی و کنترل شده او در نقش روحانی موقر و معتمد شهر از امتیازهای کارنامه این بازیگر است. قائمیان در انتخاب‌های تازه‌اش سعی کرده از نقش‌های قبلی فاصله بگیرد.
در سریال پلیسی «بی صدا فریادکن» او نقش پلیس را بازی کرد و در تله‌فیلم «سرقت» نقش یک خلافکار باهوش را. حضور او در «جایی نزدیک آسمان» هم در راستای حضور در نقش‌های تازه و متفاوت بود. شاید تنها اشتباه حرفه‌ای قائمیان در سال ۸۶ پذیرفتن بازی در مجموعه «شکرانه» سعید سلطانی بود. او تلاش کرده بود با استفاده از لهجه تاجیکی شخصیت غریب این خلافکار عاشق را به شکلی باورپذیر اجرا کند، اما کلیت مجموعه آن‌قدر ضعف داشت که قائمیان نمی‌توانست به تنهایی کاری از پیش ببرد. قرار بود این بازیگر در مجموعه تازه بهروز افخمی با عنوان «آتشنشان‌ها» مقابل دوربین برود، اما به دلایلی از حضور در این پروژه انصراف داد.
▪ آتنه فقیه‌نصیری :
حضور پررنگ آتنه فقیه‌نصیری در تلویزیون کمی تعجب‌برانگیز است. البته اغلب نقش‌هایی که او بازی کرده در تله‌فیلم‌ها بوده و این‌طور که به نظر می‌رسد فقیه‌نصیری همچنان برای بازی در سریال‌ها وسواس دارد. «مدار صفر درجه» تنها سریالی بود که با بازی فقیه نصیری روی آنتن رفت. او در این مجموعه نقشی تازه را تجربه کرد.
او در تله‌فیلم‌های «از شنبه تا پنجشنبه»، «سایاب»، «نامادری» و «پرنده شاهین» هم بازی کرد. این بازیگر در مجموعه نوروزی «نشانی» پس از چند سال دوباره با رامبد جوان همکاری کرد. فقیه‌نصیری در این مجموعه در نقش لیلا، دختری که تازه از خارج از کشور به ایران آمده، بازی کرده است و به نوعی بازیگر نقش اصلی محسوب می‌شود.
آنها پیش از این در «خانه سبز» و «گمگشته» همکاری کرده بودند. فقیه‌نصیری به‌زودی در تله‌فیلم «پیمان» به کارگردانی مصطفی صفاری نیز مقابل دوربین می‌رود. آتنه فقیه‌نصیری این روزها که از سینما فاصله گرفته است، تلاش می‌کند با بازی در نقش‌های متنوع و متفاوت مجموعه‌ها و تله‌فیلم‌های تلویزیونی، فرصتی برای محک زدن قابلیت‌هایش برای خود ایجاد کند.
▪ کمند امیرسلیمانی :
بازیگر پرکار دهه ۷۰ در سینما، این سال‌ها بیشتر در تلویزیون فعال بوده تا سینما. بعد از تجربه موفق «مشق عشق» امیر سلیمانی در «ساعت شنی»‌برای دومین بار با بهرام بهرامیان همکاری کرد. او در این مجموعه نقش دختری جوان را بازی کرد که با مسائل خانوادگی مختلفی روبه‌رو است. او در چند تله‌فیلم که در سال ۸۶ تولید شد مقابل دوربین رفت و با آرش معیریان و کاظم راست‌گفتار همکاری کرد. «گامی در تاریکی»، «مظفرنامه» و «اگر تو بودی» تجربه‌های این بازیگر در عرصه‌ای تازه بودند. امیرسلیمانی قرار است در مجموعه تاریخی «نردبانی بر آسمان» به کارگردانی محمدحسین لطیفی مقابل دوربین برود. حضور در تله‌فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی برای کمند امیرسلیمانی فرصت مناسبی بود تا این بازیگر توانایی‌هایش را ثابت کند. حضور قابل توجه او در مجموعه «ساعت شنی» نشان‌دهنده این اتفاق است.
▪ شهره سلطانی:
بازیگر باسابقه تئاتر، طی سال ۸۶ در تلویزیون هم پر کار بود. او در مجموعه‌های «ماروپله» و «خونمردگی» بازی کرد. حضور در تله‌فیلم‌های «گیلعاد» و «تاوان» هم از فعالیت‌های این بازیگر است. سلطانی سعی کرد از پرسونای همیشگی‌اش یعنی زنی جوان، پرجنب و جوش و پرتحرک فاصله بگیرد و حتی نقش کاراکترهای منفی را بازی کند. او در تله‌تئاتر «مهمانی زندگان» هم مقابل دوربین رفت تا چندان از تئاتر دور نباشد.
▪ فاطمه گودرزی:
فاطمه گودرزی با حضور در چندین تله‌فیلم در سالی که گذشت، نقش‌های متنوع و متفاوتی را تجربه کرده است. نقش زنی سالخورده و شهرستانی در «عمه ماه منیر» شهره لرستانی با آن لهجه شیرین ملایری، مهندسی جوان و کارکشته در «خاموشی دریا»، او در «جان شیفته»، «رز سرخ» و «غریبه از قریب» هم مقابل دوربین رفت.
روند پرکاری این بازیگر تا پایان سال ادامه داشته و قرار است به زودی در «۴ متر آن طرف‌تر» با فریدون فرهودی همکاری کند. با توجه به کمبود نقش‌های مناسب برای بازیگران میانسال زن در سینما طبیعی است که بازیگرانی مثل گودرزی ترجیح بدهند در تلویزیون نقش‌های متنوعی را تجربه کنند.
منبع : روزنامه تهران امروز