جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

مزد پیرزن مزدور


مزد پیرزن مزدور
پس از آنکه شیرین عبادی فعال به اصطلاح حقوق بشر جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، مطبوعات اصولگرا معتقد بودند که این جایزه در راستای خوش خدمتی های عبادی به غرب است، وقایع و صحبت های اخیر شیرین عبادی گویای این مطلب است که اعتقاد اصولگرایان نسبت به او صحیح بوده است، این مقاله پرونده این عنصر وابسته را تبیین و تشریح نموده است.
۶۹۸ روز. این را پشت چراغ قرمز میدان توحید می بینی. وقتی چند دقیقه چراغ سبز را به انتظار می نشینی. البته در این لحظات علاوه بر روز شمار افتتاح تونل توحید گروه دختر و پسرهای قدونیم قد که قادرند با هزار و یک ترفند هر راننده ای را راضی کنند، اسکناسی مرحمت کرده بدون چک و چانه چیزی بخرد نیز می بینی. با خود عهد کرده ای تسلیم نشوی اما با لبخند پسرک دودزده، کیفت را بازمی کنی و لحظه گرفتن قوطی کبریت به خنده می افتی وقتی بخاطر می آوری که با انبوه کبریت های بی خطر روی صندلی پشت خودرو می توانی غرفه ای بازکنی و کار و کاسبی کوچکی راه بیندازی.
پیچ رادیو را که باز می کنی گوینده خبر از دعوت برنده جایزه نوبل به ایران توسط دانشگاه صنعتی شریف می گوید. واژه نوبل تو را می برد به ۴ سال پیش. آن روز که اولین زن مسلمان جهان پس از دریافت جایزه صلح نوبل پاگذاشت به خانه کودک ناصرخسرو تهران و زهرا دخترک گلفروش پاپتی به سویش دوید و گفت: خانم عبادی، خانم عبادی یادتون باشه که نوبل را به خاطر ما گرفتیدها!
همان غروب جمعه را می گویم که در خانه هنرمندان مراسم تجلیل از شیرین عبادی برگزار شد و پسرک آکاردیون زن خانه کودک شوش دوستانش را همراهی کرد تا خانه هنرمندان پرشود از ترانه تلخ کودک واکسی و شیرین عبادی در ازدحام کف زد ن ها و هورا کشیدن ها گفت: من پیام صلح و دوستی ایرانیان را به جهان اعلام می کنم. ما ملتی صلح طلب هستیم. از خشونت بیزاریم و می خواهیم با همه فرزندان این مرزو بوم، ایرانی آزاد و آباد بسازیم. آن روز شیرین عبادی در حضور خبرگزاری های داخلی و خارجی درباره فعالیت در صحنه سیاست گفت: اگر ورود به عرصه سیاست دستیابی به قدرت و ترک حقیقت باشد خداوند آن روز را برای من نیاورد و ادامه داد: باید عینک بدبینی را برداشت و واقع بینانه مسائل را تجزیه و تحلیل کرد.
پسرک واکسی خانه کودک شوش هنوز شعار صلح، دوستی و سازندگی را که در آن ایام ورد زبان شیرین عبادی بود درخاطر دارد، گرچه دراین سال ها شبهایش جملگی یلدا بود.
شیرین عبادی در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود در ایران پس از دریافت جایزه صلح نوبل فلسفه حقوق بشر را جلوگیری از جنگ عنوان کرد اما اینک این مدافع حقوق ملت ها و مدعی صلح به واسطه رسانه های غربی از سازمان ملل می خواهد ملت ایران را بیشتر مجازات کند. شیرین عبادی این به اصطلاح فعال حقوق بشر که زمانی اظهار می داشت، سخنگوی افراد خاموش جامعه است اکنون حقوق بنیادین ملت ایران را نادیده گرفته در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه از موضع ایران در موضوع هسته ای به شدت انتقاد می کند و می گوید: ایران نباید برحق دستیابی به انرژی هسته ای اصرار کند.
وی که روزگاری خود را خدمتگزار در زمینه حقوق بشر می نامید و اظهار می کرد، هرگز آن را از خود دریغ نخواهد کرد اینک حقوق ملتش را نادیده می گیرد و ایران ستیزی و همنوائی اش با دشمنان ایران زمین درخصوص تعلیق غنی سازی به جایی رسیده که حتی خشم برخی همفکرانش را نیز برانگیخته است به طوری که حسین درخشان از نیروهای به اصطلاح اپوزیسیون خارج از کشور در وبلاگش می نویسد: «در پروژه غنی سازی و پروژه ملی کردن نفت واکنش ابر قدرت های وقت به آن بسیار شبیه به هم است. از استدلال های شیرین عبادی در خصوص تعلیق غنی سازی می توان درباره ماجرای ملی شدن صنعت نفت در دهه ۱۳۳۰ نیز استفاده کرد و اصل ایران را برای استفاده عادلانه از درآمد نفتی اش زیر سؤال برد. من فکر می کنم اگر خانم عبادی زمان مصدق زندگی می کرد حتما طرف انگلیسی ها را می گرفت و در کنار انگلیسی ها روبروی مصدق می ایستاد.»
شیرین عبادی که در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از دریافت جایزه نوبل از نظریه پردازان جنگ افروزی انتقاد می کرد در مصاحبه با نشریه فرانسوی ماریان تاکید می کند: در قطعنامه های اول و دوم شورای امنیت مجازات هایی علیه ایرانیان درنظر گرفته شد اما الان وقت آن است که این مجازات ها بیشتر شود. وی ادامه می دهد: می شود همانطور که در فهرست مجازات های سازمان ملل متحد پیشنهاد شده مجازات های وسیعتری را علیه ایرانیان درنظر گرفت.این توصیه های شیرین عبادی در حالی است که پیش از مزه کردن دلارهای آمریکایی زیر زبانش فعال حقوق بشر را همواره دور از قدرت و داخل مردم معرفی می کرد و حتی درباره حضور آمریکا در منطقه خاورمیانه و دخالتش در عراق و کشتار ملت فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی می گفت: «بر این اعتقادم که سرنوشت هر کشور را همان ملت تعیین می کند و پیشبرد حقوق بشر از طریق تانک و ابزار های جنگی امکان پذیر نیست. هیچ کشوری حق ندارد به بهانه دموکراسی و حقوق بشر و صلح در مسائل داخلی کشورها دخالت کند».
شیرین عبادی پس از دریافت جایزه صلح نوبل وقتی در تهران مقابل دوربین های داخلی و خارجی برای نخستین بار ظاهر شد اعلام کرد:«سعی می کنم فعالیت های خود را گسترش دهم تا ثابت کنم لیاقت دریافت جایزه نوبل را داشتم.» آن روز هیچکس منظور او را بدرستی درک نکرد و شاید این سوال برای کسی پیش نیامد که برنده صلح نوبل به که ثابت خواهد کرد لیاقت جایزه را داشته است؟ اما امروز این موضوع به وضوح آشکار شده است، بطوریکه در هر پرونده ای که به گونه ای خوراکی مناسب برای رسانه های ضد ایرانی محسوب شود شاهدیم که وی در لباس وکیل مدافع ظاهر می شود تا با پرو پا گاندا و ایجاد جنجال رسانه ای بدهی خود را به دشمنان ملت ایران زمین بپردازد و خوش خدمتی اش را به اثبات برساند.
دریافت جایزه صلح نوبل از پاپ برای شیرین عبادی افتخاری عظیم بود، بطوریکه در این باره گفت:«مفتخرم یکی از اولین کسانی که به من بعنوان یک زن مسلمان تبریک گفتند عالی جناب پاپ رهبر کاتولیک جهان بود، اما نگفت هنگام دریافت جایزه صلح نوبل از دستان عالی جناب پاپ چه نمادی از زن مسلمان ایرانی داشت. وی درباره رعایت نکردن حجاب در کنفرانس مطبوعاتی اش در لندن گفت: قوانین جزایی درون مرزی هستند. طبق قانون دولت جمهوری اسلامی ایران رعایت حجاب برای زنانی که در ایران به سر می برند ضروری است. من به قانون احترام می گذارم و حجاب سر می کنم اما نگفت استفاده از پوشش در ایران ریشه در تاریخ دارد بطوریکه زنان سلسله هخامنشیان هنگام حضور در اجتماعات حجاب داشتند. پوششی که بی شباهت به حجاب امروزی نبود.
و نگفت که زنان سرزمین اش بدون تصویب هیچ بند و تبصره ای تا پیش از ماجرای کشف حجاب، حجاب داشتند و نگفت که رضاخان قلدر در مسجد گوهرشاد زنان را به جرم داشتن پوشش اسلامی به خاک و خون کشید و زنان ایرانی در مقابله با قانون کشف حجاب سالها درها را بر روی خود بستند، در خانه هایشان محبوس ماندند اما بدون حجاب در کوچه و برزن ظاهر نشدند.
کودکان برای شیرین عبادی وسیله بودند. بهانه ای برای ورودش به عرصه حقوق بشر که اتفاقاً خیلی زود هم از جانب وی کنار گذاشته شدند. متاسفانه شیرین عبادی که پس از دریافت جایزه صلح نوبل می توانست با صدای رسایی، زن مسلمان شرقی را به جهانیان معرفی کند و از مظلومیت زنان و کودکان آسیب دیده در مقابل تجاوز وحشیانه نظامیان قدرت های سلطه گر دفاع کند و جنگ سالاران محافظه کار را زیر سوال برده پیام صلح، دوستی و برابری اسلام را به گوش دنیا برساند با سیاه نمایی و دادن آدرس غلط به دشمنان با دیکتاتوری خواندن نظام مردم سالار ایران اسلامی همزبان با سیاستهای کاخ سفید، نهاد مقدسی همچون سپاه پاسداران را که به همراه سرافرازان ارتش جان برکف برای حفظ این آب و خاک هستی خود را در طبق اخلاص نهاده اند و ملت ایران نیز همیشه قدردان آن بوده و هستند را تروریست می خواند. همچنین درباره گزارش البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد انحراف نداشتن ایران از فعالیتهای هسته ای می گوید: من کاری به این گزارش ندارم. حرف من اینست که غنی سازی باید هر چه زودتر متوقف شود و در این جا این سوال به اذهان خطور می کند که اگر عده ای از جمله شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل نقش سرباز پیاده نظام سلطه گران را بازی نمی کرد آیا دشمنان سرزمین عزیزمان باز هم جرات توهین، تهدید، تحریم و انگ زدن به نظام مردم سالار جمهوری اسلامی ایران را پیدا می کردند؟
عاطفه تلقانی
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید