سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

سرنخ‌های آتی مایکروسافت در ویستا


سرنخ‌های آتی مایکروسافت در ویستا
این روزها، تقریبا همگان در مورد ویستا و رابطه كاربر توسعه یافته Aero جستجوی دسك‌تاپ، توسعه‌های چندرسانه‌ای متعدد و امنیتی شنیده‌اند.
اما زمان زیادی طول می‌كشد تا مصرف كنندگان سیستم عامل ویستا را تجربه نمایند. پنج‌سالی كه صرف ویستا شد (كه بیشترمی‌توان گفت یك حركت تكاملی بود تا یك حركت انقلابی) برای مایكروسافت مشكلاتی را به همراه داشت. در ویستا، آثار ویندوز آینده موجود است و اینكه چگونه مایكروسافت در صدد است تا محصول شماره یك خود را پیش ببرد. ویندوز ویستا به دلایل متعددی، تغییر اساسی را برای مایكروسافت ظاهر می‌سازد. یكی از دلایل‌ این است كه شركت مایكروسافت در مورد ایجاد معماری جدید ویستا و چگونگی تغییر شیوه توسعه داخلی خود به همگان توضیح داده است.
Al Gillen تحلیلگر شركت تحقیقاتی IDG گفته است، چون نسخه‌های قبلی ویندوز در میان بخش‌های مختلف و لایه‌های OS دارای وابستگی‌های بسیار زیادی بوده‌اند، مایكروسافت سعی دارد تا ویستا را همانند ماجول OS با وابستگی‌های كمتری ایجاد نماید، تا سرانجام آنرا استوارتر گرداند.
وی افزود، با این شیوه، OS ماجول شده است و به مایكروسافت توانایی می‌دهد تا خصوصیات و كاركردهای بیشتری را از مدل قدیمی بیرون آورد. Gillen اضافه كرد، در آینده، ویندوز در موقعیت بهتری قرار می‌گیرد و امتیاز تكنولوژی‌های مجازی سازی را كسب می‌نماید و در محیط OS در سرور و دسك‌تاپ بطور درستی قرار می‌گیرد.
مجازی سازی به برنامه‌ها و OS‌های متعدد اجازه می‌دهد تا در محیط‌هایی كه سابقا تنها یك OS یا برنامه می‌توانست اجرا شود، بطور همزمان اجرا گردند. او ادامه داد، مجازی سازی تماس بزرگی را در تمام OS‌ها برقرار می‌كند و ما آن را بیشتر با سخت‌افزار و OS‌های خود استفاده و یكپارچه می‌نمائیم، OS باید ماجول شود تا امتیازكامل افزایش‌های مجازی‌سازی آینده را كسب نماید. دوم اینكه، ویستا در زمانی ارائه می‌شود كه مایكروسافت و صنعت كامپیوتر از ۳۲ بیت به ۶۴ بیت تغییرات می‌كند.
اولین نسخه ویندوز كه بصورت ۶۴ بیت ارائه شده، ویندوز ایكس‌پی بود و ویستا این مجموعه را دنبال خواهد كرد، اما ایكس‌پی و ویستا در ابتدا OS‌های ۳۲ بیتی می‌باشند. مایكروسافت اشاره می‌نماید كه ویستا، آخرین نسخه كلاینت ویندوز خواهد بود كه در نسخه ۳۲ بیتی ارائه می‌شود. Michael Silker تحلیلگر شركت گارتنر می‌گوید، اكنون اكثر كامپیوترهایی كه فروخته شده‌اند قادر به اجرای برنامه‌های ۶۴ بیتی می‌باشند اما از این قابلیت بصورت گسترده‌ای استفاده نشده است زیرا دیوایس درایورهای چندانی برای برنامه‌ها در دسترس نیستند.
او افزود، اما تا وقتیكه نسخه بعدی OS كلاینت ویندوز در سال ۲۰۰۹ یا ۲۰۱۰ قابل دسترس شود، فروشندگان دیوایس باید محصولات خود را با درایورهای ۶۴ بیتی عرضه نمایند. Gillen گفت، هنوز، اكوسیستم شریك بزرگ مایكروسافت برای ویندوزف توانایی آنرا برای ارائه تغییرات موثر در OS خود محدود می‌كند، و ممكن است كه از حركت به سمت نسخه ۶۴ بیتی OS كلاینت ویندوز جلوگیری نماید. اگر مایكروسافت محصولی را ارائه دهد كه ۱۰ درصد مشتریانش را بشكند، آن محصول، فشار منفی زیادی را برای آنان ایجاد می‌نماید.
این نظریه وقتی به واقعیت تبدیل می‌شود كه مایكروسافت آشكار كرد نسخه بعدی Exchange تنها در سیستم‌های ۶۴ بیتی اجرا خواهد شد. شركا و مشتریان به این اعلام اعتراض كردند زیرا بعضی از آنان هم اكنون Exchange را در سرورهای ۳۲ بیتی اجرا می‌نمایند و انتقال به Exchange ۲۰۰۷ آنان راملزم به خرید سرورهای جدید یا بازنویسی ابزارهای معماری تكنولوژی اطلاعات خویش می‌كند تا برنامه را در سرورهای ۶۴ بیتی اجرا كنند.
Gillen در ادامه افزود، ارائه تغییرات بزرگ در تكنولوژی جدید برای رقیب مایكروسافت شركت اپل موردی نمی‌باشد، اپل می‌تواند در بدعت گذاریهایی كه می‌خواهد در OS خود و سخت‌افزار مربوط به آن ایجاد كند، چابك و زیرك باشد. جامعه اپل مدتی ناراضی بودند و اما سرانجام به فعالیت پرداختند.
همچنین این عامل می‌تواند بر این تصور تاثیر بگذارد كه ویستا، آخرین نسخه پكیج شده ویندوز است و مایكروسافت نسخه‌های آتی را همانند به روزرسانی‌هایی بر وب ارائه خواهد داد. ویندوز ویستا، نخستین OS است كه به آن روش حداقل در فرم ارتقا بخشیده شده در دسترس می‌باشد. مایكروسافت به مصرف كنندگان توانایی ارتقا بخشیدن نسخه‌های حرفه‌ای‌تر ویستا را بر اینترنت با كلید موثری ارائه می‌دهد.
امامهم نیست كه چگونه نسخه بعدی ویندوز ویستا عرضه شده است، واضح است كه OS مبدایی را وارد كرده است كه تقدم شماره یكی را كه یكبار برای مایكروسافت بوده است را دیگر نباشد.
J.P.Gownder تحلیلگر ارشد شركت Forrester Research گفت، مایكروسافت امیدوار است تا درآمد خود را كمی بیشتر متنوع سازد (و واضح است كه به همراه مجموعه مصرف‌كنندگانی چون Zune و Xbox). اما همچنین شما این شركت را به همراه IPTV مشاهده می‌كنید، جائیكه تمام پلاتفرم را به منظور فروش برای تهیه‌كنندگان سرویس ایجاد كرده است. آنان تشخیص داده‌اند كه OS، بخش مهم كار باقی خواهد ماند، ولی مجبورند كه به مناطق دیگر انتقال یابند.
باید منتظر ماند تا ببینیم چگونه مایكروسافت با ویستا موفق خواهد شد و این حركتش موجب كسب درآمد از سایر منابع می‌شود یا نه. اما ممكن است كه در سال‌های بعد، صنعت به عرضه ویستا به عنوان تغییر بزرگی در تشخیص و استراتژی برای فروشنده نرم‌افزار (مایكروسافت) بنگرد.
نویسنده: Elizabeth Montalbano
مترجم: آزاده ارشدی
منبع : علم الکترونیک و کامپیوتر