قیمت طلا امروز




 باراک اوباما ایران

 سایت اطلاعات آنلاین / ۲۰ ساعت قبل

۴۷ سال ناکامی کارزار فشار حداکثری علیه ایران؛ تحقیر رؤسای جمهور آمریکا کسب و کار تهران است!

جمهوری اسلامی به مدت ۴۷ سال روسای جمهور ایالات متحده را مسحور خود کرده است؛ از جیمی کارتر و رونالد ریگان در سال‌های دور تا باراک اوباما و دونالد ترامپ در همین چند سال اخیر.
 ۴۷ سال ناکامی کارزار فشار حداکثری علیه ایران؛ تحقیر رؤسای جمهور آمریکا کسب و کار تهران است!
به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از فارن افرز، بحران گروگانگیری ایران در سال ۱۹۷۹ به شکست تلاش جیمی کارتر برای انتخاب مجدد کمک و رسوایی ایران-کنترا در اواسط دهه ۱۹۸۰، سابقه سیاست خارجی رونالد ریگان را به شدت لکه‌دار کرد. توافق هسته‌ای باراک اوباما با ایران در سال ۲۰۱۵، یعنی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، منجر به وضعیت بی‌سابقه‌ای شد که در آن کنگره ایالات متحده از یک رهبر خارجی یعنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دعوت کرد علیه آن استدلال کند.

در ماه فوریه، هنگامی که جنگ علیه ایران آغاز شد، دونالد ترامپ اعلام کرد قصد دارد این الگوی شرم‌آور را یک بار برای همیشه بشکند. او با خرد کردن نظامی ایران و تغییر رژیم، به خود بالید که در حالی که سایر روسای جمهور فقط در مورد تهدید ایران صحبت کرده بودند، در حال انجام اقدامات قاطع برای پایان دادن به آن است. اما شش ماه بعد، ترامپ به یکی دیگر از روسای جمهور ایالات متحده تبدیل شده که با تحقیر خطرناکی در رابطه با ایران روبرو است.

پیامدهای این سفر او، چشم‌انداز حزبش را در انتخابات میان‌دوره‌ای تهدید می‌کند. اکنون، شاید از روی ناچاری، ترامپ در تلاش است تا تهران را با طناب اقتصادی تحت فشار قرار دهد. اما همانطور که در حال شکل‌گیری است، این عملیات فشار اقتصادی، تهدیدی بزرگ‌تر برای اعتبار ایالات متحده نسبت به اقتصاد ایران محسوب می‌شود.

در حقیقت، جنگ چندوجهی که ترامپ آغاز کرده، نه یک گسست از رویه‌های پیشین، بلکه نمونه‌ای از همان راهبرد ناقصی است که از زمان تأسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹، سیاست ایالات متحده در قبال ایران را تقویت کرده است. حکومت مذهبی ایران پیوسته دولت‌های ایالات متحده را گیج کرده است. این حکومت همزمان ایدئولوژیک و معامله‌گر است. تهران همچنان به ویژگی‌های اصلی ایدئولوژی انقلابی خود، از جمله سیاست خارجی ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی خود، پایبند است، اما می‌تواند در صورت لزوم عمل‌گرا هم باشد.

برای مثال، ایران در سال ۲۰۱۵ محدودیت‌های معناداری را بر برنامه هسته‌ای خود پذیرفت و با عادی‌سازی روابط در سال ۲۰۲۳، دهه‌ها خصومت با عربستان سعودی را معکوس کرد. رابطه ایران با منافع ملی ایالات متحده هم گیج‌کننده است. این رژیم به دلیل برنامه هسته‌ای خود، تهدیدی مستقیم برای ایالات متحده محسوب می‌شود و مدت‌ها قبل از شروع جنگ فعلی، ​​شبه‌نظامیان نیابتی ایران کشتیرانی از طریق دریای سرخ را تهدید می‌کردند.

با این حال، برای اکثر آمریکایی‌ها، ایران همچنان یک موضوع فرعی و دور از ذهن است. جنگی که زیرساخت‌های ایران را به طور گسترده نابود، اقتصاد کشور را مختل و یک رده کامل از رهبران و همچنین هزاران سرباز و غیرنظامی را حذف کرده، تقریباً هیچ تأثیری بر ایالات متحده به جز افزایش قیمت بنزین نداشته است.

برای پرداختن به این دوگانگی‌ها، واشنگتن اغلب ظرافت را از سیاست‌گذاری حذف کرده و راهبرد ایالات متحده را حول محور فشار به عنوان ابزار اصلی برای مهار ایران و وادار کردن آن به رفتار متفاوت، جهت داده است. این راهبرد فشار بر دو ستون استوار بوده است: ایجاد یک تهدید نظامی معتبر و اعمال زور اقتصادی. اما این رویکرد به جای حل تناقضات گیج‌کننده‌ای که جمهوری اسلامی ایجاد کرده، تنها آنها را عمیق‌تر کرد - به ویژه که ترامپ به دنبال تشدید راهبرد فشار بوده است.

موج اعتراضات داخلی در ژانویه نشان داد ایران از نظر داخلی قابل اشتعال است، اما جنگ ثابت کرد جمهوری اسلامی مقاوم است و تسلیم نخواهد شد. حملات هوایی رژیم را از نظر نظامی تضعیف اما جایگاه آن را در داخل تقویت کرده است. ایران اذعان دارد که به کاهش تحریم‌ها نیاز دارد، اما همچنین می‌آموزد که زمان به نفع اوست و با کنترل تنگه هرمز، می‌تواند پیامدهای متقابلی را برای فشار اعمال کند.

طنز جنگ شکست‌خورده ترامپ علیه ایران - و مذاکرات توقف-شروع او برای تلاش برای پایان دادن به آن - این است که توانایی واشنگتن برای اعمال فشار بر تهران را چنان تضعیف کرده که هیچ دولت آینده‌ای هرگز قادر به بازگشت به کتاب راهنمای سنتی ایالات متحده نخواهد بود. اما این همچنین می‌تواند تنها جنبه مثبت جنگی باشد که در حال حاضر خسارات سنگینی به مهمات ایالات متحده و اقتصاد جهانی وارد کرده است. این جنگ می‌تواند - و باید - منجر به حسابرسی گسترده‌تری از ۴۷ سال راهبرد شکست‌خورده شود و رویکرد واشنگتن را برای همیشه تغییر دهد.

جنگ امسال سه درس جدید به تهران آموخته است. حکومت تهران یاد گرفته است که می‌تواند از حملات هوایی گسترده ایالات متحده و اسرائیل که رهبران آن را نابود می‌کند و خسارات گسترده به زیرساخت‌های نظامی و غیرنظامی آن وارد می‌آورد، جان سالم به در ببرد. با وجود همه این‌ها، قابلیت‌های پهپادی و موشکی ایران به اندازه‌ای دست‌نخورده باقی مانده که به آن اجازه می‌دهد ترافیک دریایی از طریق تنگه هرمز را متوقف کند.

تهران همچنین دریافته است که ایالات متحده هیچ اشتیاقی برای اعزام نیروهای زمینی به خاک خود ندارد. در اوایل جنگ امسال، ایالات متحده و اسرائیل به فکر راه‌اندازی عملیات زمینی برای استخراج مواد هسته‌ای بودند، اما هرگز کار را آغاز نکردند، زیرا آنها را بسیار خطرناک و بعید می‌دانستند که بر تصمیم‌گیری رژیم تأثیر بگذارد. جنگ امسال نشان داد که تغییر رژیم در ایران بدون حمله زمینی امکان‌پذیر نیست، اما حتی تندروترین سیاست‌گذاران آمریکایی هم آشکارا چنین حمله‌ای را توصیه نکرده - و به تهران نشان داده‌اند که واشنگتن در واقع توانایی محدودی برای پیروزی نظامی بر آن دارد.

در نهایت، ایران قمار کرد که می‌تواند در یک درگیری فرسایشی از ایالات متحده پیشی بگیرد و این شرط‌بندی تاکنون عاقلانه بوده است. ترامپ در چند مورد تهدید به تشدید تنش کرده، اما وقتی قیمت انرژی افزایش می‌یابد، عقب‌نشینی می‌کند. تهدید نیروی نظامی اکنون دیگر به اندازه قبل از جنگ ارزشمند نیست - به همین دلیل است که تهدیدهای نظامی مکرر ترامپ از زمان اولین آتش‌بس، در ماه آوریل، تغییرات اساسی در اقدامات تهران ایجاد نکرده است.

دومین سنگ بنای تاریخی راهبرد فشار ایالات متحده، اجبار اقتصادی بوده است. برخی از تحریم‌ها، مانند تحریم‌هایی که برای محدود کردن توانایی تهران در فروش نفت طراحی شده‌اند، تأثیر عمیقی بر اقتصاد ایران داشته‌اند. اما آنها عمدتاً در ایجاد تغییرات سیاسی که برای ایجاد آنها طراحی شده بودند، شکست خورده‌اند.

راهبرد «فشار حداکثری» دولت اول ترامپ در ابتدا به عنوان مکانیسمی برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای بهتر تبلیغ می‌شد. هنگامی که این امر محقق نشد، تحریم ایران به خودی خود به یک هدف تبدیل شد. اکنون بیش از ۳۰۰۰ مورد تحریم ایالات متحده تقریباً همه جنبه‌های دولت و اقتصاد ایران را هدف قرار می‌دهد. این تحریم‌ها عمداً پیچیده و دارای لایه‌های مختلفی از اختیارات هستند که لغو آنها را دشوار می‌کند. اما بسیاری از آنها نمادین هستند. با گذشت زمان، فشار اقتصادی - به ویژه تحریم‌ها - به یک سیاست پیش‌فرض آسان برای دولت ایالات متحده تبدیل شد، حتی اگر بسیاری از اقدامات هیچ تأثیر ملموسی نداشتند، زیرا به نظر می‌رسید نشان می‌داد واشنگتن در حال اقدام است و آمریکایی‌ها به ندرت هزینه مستقیمی را متحمل می‌شوند.

در جنگ فعلی، ترامپ با محاصره بنادر ایران، فشار اقتصادی را به اوج خود رسانده است. با این حال، این جنگ سرانجام پیامدهایی را بر مردم آمریکا تحمیل کرد، زمانی که ایران تنگه هرمز را بست و زیرساخت‌های انرژی خلیج فارس را هدف قرار داد و باعث ویرانی حمل و نقل انرژی جهانی شد. اقتصاد ایران قبل از جنگ نیز تحت فشار عظیمی قرار داشت و محاصره این فشار را تشدید کرده است. اما ترامپ پس از ۶۶ روز محاصره اول را لغو کرد. او اخیراً محاصره دوم و یک کارزار فشار گسترده‌تر را با هدف محدود کردن تجارت باقی‌مانده ایران اعمال کرده که در رسانه‌های اجتماعی آن را «خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است» تبلیغ می‌کند.

شکی نیست که این کارزار به ایران و اقتصاد آن آسیب خواهد رساند. اما تقریباً مطمئناً در وادار کردن تهران به تسلیم شدن شکست خواهد خورد. تاریخ معاصر نشان می‌دهد ایران به جای تسلیم شدن در برابر فشار، از برنامه موشکی و پهپادی خود برای تحمیل هزینه‌های اقتصادی سنگین بر اقتصاد جهانی - چه در تنگه هرمز و چه علیه کشورهای خلیج فارس - استفاده خواهد کرد تا دوباره محاسبات ریسک ترامپ را تغییر دهد. جمهوری اسلامی معتقد است می‌تواند از اراده ایالات متحده برای اعمال فشار اقتصادی پیشی بگیرد، همانطور که می‌تواند از فشار نظامی ایالات متحده جان سالم به در ببرد.

کتابچه بازی را پاره کنید

مهم نیست این جنگ چگونه پایان یابد، ایالات متحده قادر نخواهد بود به راهبردی که ۴۷ سال بر روابطش با ایران حاکم بود، بازگردد. جانشینان احتمالی جمهوری‌خواه ترامپ، جی. دی. ونس، معاون رئیس جمهور، و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، در دیدگاه‌های خود در مورد اقدامات بعدی به طرز چشمگیری متفاوت هستند.

هنوز خیلی زود است که بدانیم یک دولت دموکرات چه مسیری را در پیش خواهد گرفت و هیچ پاسخ آسانی برای چگونگی رویکرد به ایران وجود ندارد. درخواست‌های موجهی برای ایفای نقش برجسته‌تر دیپلماسی در سیاست ایالات متحده وجود خواهد داشت. با این حال، مانند فشار، دیپلماسی نمی‌تواند به خودی خود به عنوان یک هدف عمل کند. یک رویکرد جدید باید دوگانگی‌های مداوم جمهوری اسلامی و همچنین نقش در حال تغییر ایالات متحده در خاورمیانه را به رسمیت بشناسد.

بهترین کاری که واشنگتن در این برهه می‌تواند انجام دهد، دست کشیدن از اقدام بدون فکر است و سیاست‌گذاران آمریکایی باید بیشتر به درس‌های گذشته بپردازند. فشارهای نظامی و اقتصادی گاهی تصمیم‌گیری ایران را شکل می‌دادند. فشار به ایران کمک کرد تا برنامه هسته‌ای خود را در دوران دولت جورج دبلیو بوش موقتاً متوقف کند و بعداً برجام را بپذیرد. اما فشار، جمهوری اسلامی را سرنگون نکرد، ایالات متحده را امن‌تر نکرد یا زندگی مردم عادی ایران را بهبود نبخشید. در واقع، راهبرد فشار ایالات متحده احتمالاً مشکلات غیرنظامیان ایرانی را تشدید کرد.

در نهایت، آنچه واشنگتن بیش از همه می‌خواهد این است که ایران با همسایگان خود تعامل سازنده داشته باشد، برنامه هسته‌ای خود را رها کند و رفاه مردم خود را ارتقا دهد. اما چه بخواهیم چه نخواهیم، ​​جمهوری اسلامی در مورد اتفاقات بعدی در ایران حرفی برای گفتن دارد. چهل و هفت سال اولویت دادن به فشار، به جنگی پرهزینه منجر شد که محدودیت‌های آنچه این رویکرد می‌تواند به دست آورد را آشکار کرد. اگر شکست جنگ ایران باعث شود واشنگتن در مورد تصورات از پیش تعیین‌شده ایالات متحده در مورد ایران و شیوه‌نامه‌های تکراری که منجر به این باتلاق شده تجدیدنظر کند، می‌تواند نویدبخش باشد.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
دولت پزشکیان زیر انتقادات/ چرا رئیس جمهور میزبان تشکل‌های سیاسی می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

دولت پزشکیان زیر انتقادات/ چرا رئیس جمهور میزبان تشکل‌های سیاسی می‌شود؟

فارغ از آنکه در دیدار پزشکیان با احزاب چه گذشته است، آنچه اهمیت دارد این است که احزاب و تشکل‌های سیاسی، چه میزان سرمایه اجتماعی دارند و می‌توانند در بحران‌ها به حل مشکلات کشور کمک کنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

حاضر نشدم برای گرفتن پست چادر سر کنم

سایت اقتصادنیوز

سخنگوی دولت: اینجا خانه معین است، باید امکان بازگشت آزادانه داشته باشد/ پیگیری بازگشت مسعود بهنود و عطاءالله مهاجرانی به …

نوید کلهرودی: مشروطه شکست خورد چون نتوانست از «شاه» عبور کند/ توجیه شیخ فضل‌الله نوری برای ایستادن کنار محمدعلی‌شاه، خیلی هم غلط نیست
سایت خبرآنلاین

نوید کلهرودی: مشروطه شکست خورد چون نتوانست از «شاه» عبور کند/ توجیه شیخ فضل‌الله نوری برای ایستادن کنار محمدعلی‌شاه، خیلی …

۱۲۰ سال پس از انقلاب مشروطه، مسئله محدود کردن قدرت و جایگزین کردن حاکمیت قانون به‌جای اراده فردی همچنان یکی از پرسش‌های اصلی سیاست ایران است. نوید کلهرودی معتقد است ناکامی مشروطه را باید در تداوم «ایده شاهی» و ناتوانی نیروهای تحول‌خواه در ساختن بدیلی نظری و نهادی برای آن جست‌وجو کرد؛ الگویی که به باور …
جنگ بر سر آبراه
سایت روزنامه سازندگی

جنگ بر سر آبراه

مناقشه آمریکا و چین بر سر کانال پاناما بالا گرفت
واکنش واعظی به طرح مقابله با نفوذ/ مرز جاسوسی و تعامل با خارج کجاست؟
سایت اقتصاد ۲۴

واکنش واعظی به طرح مقابله با نفوذ/ مرز جاسوسی و تعامل با خارج کجاست؟

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم، با انتقاد از برخی مفاد طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» مجلس، هشدار داد که مقابله با جاسوسی و عملیات سازمان‌یافته خارجی نباید به محدود شدن تعاملات علمی، فرهنگی و اجتماعی یا توسعه مبهم جرم‌انگاری منجر شود.
    
سایت اکوایران

سیگنال مهم سفر مرموز رئیس سیا به روسیه؛ پای ایران در میان است یا اوکراین؟

تندرو‌ها کیستند و چه می‌خواهند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

تندرو‌ها کیستند و چه می‌خواهند؟

تندروی در ایران دیگر قصه چند چهره جنجالی و چند شعار افراطی نیست؛ به شبکه‌ای از نهادها، منافع و سازوکارهای قدرت تبدیل شده است. اقلیتی سازمان‌یافته توانسته با در اختیار گرفتن گلوگاه‌های تصمیم‌گیری، نظارت و اجرا، هزینه تصمیم‌های خود را بر دوش اکثریتی بگذارد که نه در انتخاب آن‌ها نقشی دارد و نه در برابر …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| دلیل اخراج نیلوفر شادمهری از فرانسه از زبان خودش

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| مهاجرانی: انتشار اطلاعات میزان فقرا در ایران نیاز به مجوز دارد

سایت تابناک

زیر دریایی دوربرد و هسته‌ای برای ایران

پاسخ قالیباف به حسین شریعتمداری: مذاکره در نگاه من، نه مطلقا خیر است نه مطلقا شر و نه تابو | شانه از زیر بار مسئولیت مذاکره خالی کردن را عین عافیت طلبی دانستم
سایت اقتصادنیوز

پاسخ قالیباف به حسین شریعتمداری: مذاکره در نگاه من، نه مطلقا خیر است نه مطلقا شر و نه تابو | شانه از زیر بار مسئولیت مذاکره …

اقتصادنیوز: قالیباف در پاسخ به نامه حسین شریعتمداری نوشت: مذاکره در نگاه این جانب، نه ارزش ذاتی دارد و نه تابو است؛ نه مطلقا خیر است و نه مطلقا شر. مذاکره هنگامی معنا می‌یابد که ابزار پیشبرد منافع ملی، احقاق حقوق ملت، رفع ظلم و تثبیت دستاوردهای مقاومت باشد.
سایت تابناک

افشای حفره «روز دی اقتصادی» آمریکا علیه ایران

موضع مذاکراتی ایران تقویت خواهد شد / تحریم‌های بی زمان ترامپ عملی می‌شوند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

موضع مذاکراتی ایران تقویت خواهد شد / تحریم‌های بی زمان ترامپ عملی می‌شوند؟ - مردم سالاری آنلاین

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سفر عاصم منیر به ایران، گفت با توجه به تهدیدهای اقتصادی و تحریمی اخیر آمریکا، این سفر می‌تواند فرصتی برای پیگیری جدی‌تر مطالبات ایران و تبدیل فشارهای آنها به یک فرصت در مذاکرات باشد.
قالیباف: تعامل با دنیا با وابستگی و تسلیم تفاوتی بنیادین دارد و مذاکره هرگاه لازم باشد، باید دنبال شود/ پزشکیان: بنای ما تفاهم و حل مسائل از طریق تعامل و مذاکره است/ غریب آبادی: شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز، شامل رفع کامل محاصره اقتصادی، پایان جنگ در همه جبهه‌ها و تعیین تکلیف محاصره یمن است
سایت انتخاب

قالیباف: تعامل با دنیا با وابستگی و تسلیم تفاوتی بنیادین دارد و مذاکره هرگاه لازم باشد، باید دنبال شود/ پزشکیان: بنای ما …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و ششم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۴۱ روز می‌گذرد، ایران و عمان در بیانیه‌ای در...
سایت اعتماد آنلاین

ببینید | ‏روایت فاطمه مهاجرانی از جمله شوکه‌کننده یک زن به او در میدان ولی‌عصر: الهی بمیری؛ ظریف کجاست؟

سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/شعار‌های شبانه علیه همتی برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!
سایت اقتصادنیوز

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!

اقتصادنیوز: فلاحت‌پیشه با تأکید بر اینکه عملیات «طرد اقتصادی» بخشی از جنگ آمریکا با ایران است، سه سناریوی پیش روی واشنگتن را بازگشت به جنگ، شکستن مقاومت اقتصادی ایران یا احیای دیپلماسی دانست.
مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان به متن اجرایی تبدیل شود
سایت اقتصادنیوز

مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان …

اقتصادنیوز: ممکن است برخی معتقد باشند که مذاکره با آمریکا، به‌ویژه از مسیر میانجی، نشانه ضعف است. چنین برداشتی با واقعیت سیاست خارجی سازگار نیست. کشورها در زمان بحران برای تأمین منافع خود با رقیب و حتی دشمن گفت‌وگو می‌کنند.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مرز «ارتباط خارجی» و «نفوذ» در طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» کجاست؟

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی
روزنامه همدلی

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی

«تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت هدف قرار گرفتن خریداران نفت ایران از جمله چین، می‌تواند از فشار بر تهران فراتر رفته و به یک....
سایت روزنو

سخنگوی دولت: بنزین آزاد گران می‌شود

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت
سایت فرارو

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که واشنگتن امیدوار است تحریم‌های سنگین، تهران را پای میز مذاکره بکشاند؛ اما تجربه گذشته نشان می‌دهد فشار اقتصادی لزوما به تسلیم سیاسی منجر نمی‌شود.
سایت فرارو

انتقاد صادق خرازی از طرح برخی بحث‌ها در اجتماعات شبانه/ کف خیابان محل انتقام از یکدیگر است؟

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند
سایت فرارو

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند

امروز هر چند تمام تلاش دولت این بوده که مایحتاج مردم با مشکل مواجه نشود و انصافا در تامین کالاهای اساسی به شایستگی عمل شده است، اما بخش زیادی از جامعه در تامین غذای روزمره خود دچار مشکل هستند.
توجیه عجیب برای یک جرم میلیارد دلاری
سایت فرارو

توجیه عجیب برای یک جرم میلیارد دلاری

صحبت سقاب اصفهانی نه‌تنها ناظر بر فساد سازمان‌یافته، حداقل در این حوزه، است، بلکه نشان می‌دهد افراد ذی‌نفع در قاچاق سوخت در هر دو جناح احتمالاً شناخته‌شده نیز هستند. افرادی که اگر دکان‌شان جمع شود، شیشه‌های آقای سقاب را می‌شکنند.
سایت فرارو

پاسخ روبیو به احتمال از سرگیری جنگ علیه ایران

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه تند سخنگوی دولت به حمید رسایی

بلومبرگ: آمریکا از تحریم مؤسسات مالی بزرگ چین خودداری کرده، زیرا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد، بدون اینکه با پیامد‌های اقتصادی و دیپلماتیک گسترده‌تر از سوی پکن روبه‌رو شود
سایت اعتماد آنلاین

بلومبرگ: آمریکا از تحریم مؤسسات مالی بزرگ چین خودداری کرده، زیرا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد، بدون اینکه …

پکن تهدید کرد که در برابر اقدامات آمریکا واکنش نشان خواهد داد و نشان داد که با وجود تحریم‌های جدید دولت ترامپ علیه شرکت‌هایی در چین و هنگ‌کنگ، از همکاری خود با ایران عقب‌نشینی نخواهد کرد.
         
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: به شدت نگران امنیت غذایی مردم هستیم | دولت در برابر تشدید فشار اقتصادی آمریکا سیاست مشخصی ندارد
سایت رویداد‌ ۲۴

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: به شدت نگران امنیت غذایی مردم هستیم | دولت در برابر تشدید فشار اقتصادی آمریکا سیاست مشخصی ندارد

فتح‌الله توسلی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ از نبود سیاست روشن دولت برای مقابله با این وضعیت انتقاد کرد و گفت: «ما در کمیسیون اقتصادی از سیاست‌های اقتصادی دولت بی‌خبریم.»
کدام پایگاه عظیم؟
سایت هم میهن

کدام پایگاه عظیم؟

جامعهٔ ایرانی و تنوعات آن جلوی چشم تک تک ماست و هر آدم بی‌غرض و مرضی با گشتی در این جامعه اندازهٔ واقعی پایگاه نیروی مورد علاقهٔ آقای شریعتمداری را در می‌یابد!
جنگ متوقف شده، اما فشار ادامه دارد؛ آیا واشنگتن حمله به ایران را به بعد از انتخابات موکول کرده است؟
سایت رویداد‌ ۲۴

جنگ متوقف شده، اما فشار ادامه دارد؛ آیا واشنگتن حمله به ایران را به بعد از انتخابات موکول کرده است؟

گزارش تازه آکسیوس از تغییر موقت رویکرد واشنگتن در قبال تهران حکایت دارد؛ توقف حملات جدید، تشدید فشار اقتصادی و حفظ گزینه نظامی تا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا. هم‌زمان، تحرکات عمان و پاکستان برای میانجیگری و سفر ویتکاف و کوشنر به سنتکام، نشان می‌دهد بحران ایران و آمریکا همچنان میان دیپلماسی، فشار …
طرح ناقص
سایت روزنامه سازندگی

طرح ناقص

علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس از مخالفت نماینده دولت با طرح «مقابله با نفوذ» خبر داد
معاون اشتباهیِ پزشکیان! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

معاون اشتباهیِ پزشکیان! | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست چرا معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور برخلاف نظر دولت به طرح مقابله با نفوذ در مجلس رأی مثبت داده است؟ عاطفه شمس| هیات دولت در جلسه روز گذشته خود با «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه
چرا از صفر؟
سایت روزنامه سازندگی

چرا از صفر؟

نباید تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را کنار گذاشت و به‌دنبال تفاهم دیگری رفت به‌قلم؛ مجید فراهانی؛ معاون نظارت و هماهنگی امور استان‌های معاونت اجرایی رئیس‌جمهور
سرمقاله کیهان/ دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند! | آخرین خبر

کیهان/ «دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند!» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم حسن رشوند است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سال گذشته در یک‌سالگی دولت چهاردهم یادداشتی با عنوان «دولت؛ حمایت واقع‌بینانه‌، نقد منصفانه» در همین ستون نوشتم که مبنای آن یادداشت سخنان حکیمانه امام
طرح‌های بنزینی دولت غیرکارشناسی و شتابزده است
روزنامه چارسوق

طرح‌های بنزینی دولت غیرکارشناسی و شتابزده است

معاون مرکز پژوهش‌های مجلس با رد ادعای کسری روزانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون لیتری بنزین، سه سناریوی دولت برای مدیریت مصرف را دارای اشکالات متعدد دانست و گفت: واگذاری تعیین قیمت بنزین به بازار، بخشی از بی‌مسئولیتی نهفته در این طرح است. حبیب‌الله ظفریان، معاون پژوهش‌های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس، …
افزایش قیمت بنزین و توهم حکمرانی بی ملت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

افزایش قیمت بنزین و توهم حکمرانی بی ملت - مردم سالاری آنلاین

در فضای سیاسی کشور و شرایط دغدغه های همگانی، بعضی ها در توهمات و تصورات سیاسی خود که مداوم ...
         
چرا با وجود بدعهدی دشمن، مذاکره یک دستاورد است؟/ سلیمی نمین: برخی با ایجاد نزاع‌های کاذب نمی‌گذارند مردم ماهیت واقعی آمریکا را بشناسند
سایت خبرآنلاین

چرا با وجود بدعهدی دشمن، مذاکره یک دستاورد است؟/ سلیمی نمین: برخی با ایجاد نزاع‌های کاذب نمی‌گذارند مردم ماهیت واقعی آمریکا …

فعال سیاسی اصولگرا گفت: وقتی به وزیر امور خارجه سنگ پرتاب شود یا به مذاکره‌کنندگان توهین شود، در حالی که در عراق وزیر خارجه را ما به دلیل ایستادگی در برابر زورگویی‌ها تجلیل می‌کنند، برای این است که افکار عمومی واقعیت امر را متوجه نشوند و نسبت به آمریکایی ها شناخت اساسی پیدا نکنند. 
نامه عمادالدین باقی به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تحریم‌های آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نامه عمادالدین باقی به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تحریم‌های آمریکا - مردم سالاری آنلاین

عمادالدین باقی در نامه‌ای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره اعمال تحریم‌های ایالات متحده بر مردم ایران نوشت: انتظار دارم تا آنجا که در چارچوب اختیارات شماست، برای جامعه جهانی روشن سازید که قربانیان اصلی آنچه ایالات متحده «تحریم‌های کوبنده و بی‌سابقه» می‌نامد، مردم ایران هستند.
طرح مقابله با نفوذ؛ بازگشت «اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها با خارج» به کمیسیون امنیت ملی
خبرگزاری دانشجو

طرح مقابله با نفوذ؛ بازگشت «اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها با خارج» به کمیسیون امنیت ملی

با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی موضوع اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها یا کارگزاران با خارج در سامانه‌ای مشخص و لزوم دریافت تاییدیه، بار دیگر در کمیسیون امنی...
وقتی صیانت رنگ تنگنا دارد
روزنامه شرق

وقتی صیانت رنگ تنگنا دارد

نقدی بر پیامدهای فرهنگی و هنری مصوبه اخیر مجلس درباره مقابله با نفوذ بیگانگان
    
دولت آینده در ایران؛ آیا حکمرانی ما برای جهان ۱۴۱۵ آماده است؟
سایت فرارو

دولت آینده در ایران؛ آیا حکمرانی ما برای جهان ۱۴۱۵ آماده است؟

آینده ناگهان از راه نمی‌رسد. بخش بزرگی از آن، آرام‌آرام در تصمیم‌های امروز ساخته می‌شود. به همین دلیل شاید مهم‌ترین تحول مورد نیاز در حکمرانی ایران نه تدوین یک برنامه دیگر، بلکه تغییر افق نگاه باشد.
مأموریت مسقط
روزنامه شرق

مأموریت مسقط

سفر روز گذشته بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به تهران و دیدارش با عراقچی در مقطعی رخ می‌دهد که معادلات درباره ایران و تنگه هرمز بیش از گذشته درهم‌تنیده و پیچیده شده است. این سفر‌ که در چارچوب رایزنی‌های مستمر تهران و مسقط درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای انجام می‌شود، اکنون معنایی فراتر از یک دیدار دیپلماتیک …
امنیتی‌سازی ارتباط
روزنامه شرق

امنیتی‌سازی ارتباط

مجلس این روزها صحنه جدالی تمام‌عیار بر سر طرحی است که برخی آن را «تلاش برای امنیتی‌سازی فضای کشور‌» می‌نامند و برخی دیگر «پاسخ به یک خلأ 10ساله». طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» که کلیات آن با ۱۸۳ رأی موافق به هفته گذشته به تصویب رسید، دیروز نیز نمایندگان با …
روز دی و آخرین حربه
روزنامه آرمان امروز

روز دی و آخرین حربه

حمید روشنائی آرمان امروز : روز دی (D-day) در اصطلاح نظامی به ۶ ژوئن ۱۹۴۴ گفته می شود که در آن نیروهای متفقین از بندر نرماندی به نیروهای آلمانی حمله کردند و شکست متحدین را رقم زدند. ترامپ رئیس جمهور آمریکا این اصطلاح را برای آغاز تشدید محاصره اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران به کار [ ]
هفته دولت؛ وقت عمل
روزنامه آرمان امروز

هفته دولت؛ وقت عمل

علی محمد نمازی آرمان امروز  : هفته دولت که از دوم تا هشتم شهریور برگزار می‌شود، یادآور هشتم شهریور ۱۳۶۰ و انفجار دفتر نخست‌وزیری است؛ حادثه‌ای که به شهادت دو تن از دولتمردان انقلاب، شهید محمدعلی رجایی و شهید محمدجواد باهنر، انجامید. دو چهره‌ای که به دلیل ساده‌زیستی، مردم‌داری، خدمتگزاری و پایبندی به …
آقای پزشکیان، برای وزیرتان نهج‌البلاغه بخوانید؛ یادش بیاید امانت‌دار مردم است، نه سهام‌دار بنگاه‌ها
سایت تابناک

آقای پزشکیان، برای وزیرتان نهج‌البلاغه بخوانید؛ یادش بیاید امانت‌دار مردم است، نه سهام‌دار بنگاه‌ها

احمد میدری با وعده رفاه و حمایت از محرومان، وزارت کار را تحویل گرفت؛ اما در عمل، بنگاه‌داری و جابه‌جایی مدیران به اولویت نخست تبدیل شد. حالا که شایعه نقش‌آفر...
حمله «کیهان» به «محمدرضا تاجیک»: طبیب‌نماهایی که روی زخم نمک می‌پاشند | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

حمله «کیهان» به «محمدرضا تاجیک»: طبیب‌نماهایی که روی زخم نمک می‌پاشند | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست محمدرضا تاجیک و هم‌قطاران مدعی اصلاحات، این روزها با وام‌گیری از تمثیل طنزآمیز «احمق‌های چلم» و بافتن ریسمان سوزان سانتاگ به نیچه، ردای اطبای سیاسی بر تن کرده و در یادداشتی با ادعای «لمس تراژدی»، گزاره‌هایی شگفت‌انگیز را
کیهان: عاصم منیر هم مهره امریکاست!
سایت تابناک

کیهان: عاصم منیر هم مهره امریکاست!

اما آنچه در صحنه دیپلماسی تحت عنوان سفر «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان و «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان به تهران دنبال می‌شود، پیش از آنکه یک ابتکار عمل م...
تنگه هرمز در مسیر توافق
روزنامه دنیای اقتصاد

تنگه هرمز در مسیر توافق

همزمانی سفر فرمانده ارتش پاکستان و وزیر خارجه عمان، به تهران، در عصر روز سه‌شنبه با شکل‌گیری چارچوبی مشترک برای تسهیل دریانوردی در تنگه هرمز همراه شد. این توافق مرحله‌بندی‌شده تهران و مسقط، از ایجاد کریدور موقت و پاک‌سازی مین‌ها تا مذاکرات برای مسیر دائمی، می‌تواند گام مهمی برای بازگشایی هرمز، احیای …
شیشه‌ها را رها کنید، سفره‌ها را نجات دهید - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

شیشه‌ها را رها کنید، سفره‌ها را نجات دهید - مردم سالاری آنلاین

«اگر بخواهم دکان آنها را تعطیل کنم، شیشه‌هایم را خرد می‌کنند.» این جمله اسماعیل سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور، درباره قاچاق سوخت، حالا به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های اظهارات او تبدیل شده است؛ جمله‌ای که در کنار ادعای مهم‌تر او قرار گرفت: اینکه «هر دو جناح سیاسی کشور در قاچاق سوخت دست دارند». سقاب اصفهانی …
نقد تند روزنامه اصولگرا از سقاب اصفهانی؛ با «آدرس سیاسی» نمی‌شود بنزین را گران کرد
سایت رویداد‌ ۲۴

نقد تند روزنامه اصولگرا از سقاب اصفهانی؛ با «آدرس سیاسی» نمی‌شود بنزین را گران کرد

روزنامه قدس در یادداشتی با انتقاد از اظهارات اخیر اسماعیل سقاب اصفهانی، رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت، درباره قاچاق بنزین و نقش دو جناح سیاسی در آن، هشدار داد که طرح اصلاحات بنزینی با «آدرس‌های سیاسی» و مواضع هیجانی پیش نمی‌رود و دولت برای جلب همراهی جامعه باید درباره تبعات افزایش قیمت و فشار آن بر …
غریب آبادی: بعد از توافق ایران و عمان، مسیر جنوب بسته می‌شود/ طبق تفاهم‌نامه هیچ شناور نظامی اجازه عبور نخواهد داشت/ محاصره ما به ازای تنگه هرمز نیست / چرا باید همیشه ما منتظر بمانیم آمریکا حمله کند …
سایت انتخاب

غریب آبادی: بعد از توافق ایران و عمان، مسیر جنوب بسته می‌شود/ طبق تفاهم‌نامه هیچ شناور نظامی اجازه عبور نخواهد داشت/ محاصره …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و ششم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۴۱ روز می‌گذرد، ایران و عمان در بیانیه‌ای در...
میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
سایت الف

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها
روزنامه توسعه ایرانی

دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها

طهمورث گیلانی در روزهایی که ناترازی انرژی، از بنزین و گازوئیل گرفته تا برق، سفره و آسایش مردم را نشانه رفته است، اظهارات اخیر معاون رئیس جمهور درباره
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
روزنامه شرق

حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت

بحران‌های متعدد گریبان کشور را گرفته و سایه شوم جنگ و آثار آن که از پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل بر کشور افتاده، به تشدید بحران‌ها انجامیده است. بنزین، برق و آب به اندازه نیاز کشور نبوده و امکان تأمین کمبود آنها فعلا میسر نیست. نرخ برابری ارز افسارگسیخته در حال افزایش است.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

در جلسه ۷ ساعته رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب چه گذشت؟

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین

استعفای سردبیر یک رسانه اقتصادی و طرح ادعای دخالت و فشار، بار دیگر بحث تعارض منافع میان مسئولیت دولتی و مالکیت رسانه‌ای را مطرح کرده است؛ مسئله‌ای که فراتر از افراد، به استقلال رسانه و بی‌طرفی ساختار اطلاع‌رسانی دولت مربوط می‌شود.
توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا
سایت تابناک

توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا

ایران و عمان برای ایجاد یک کریدور دریانوردی موقت مشترک از طریق تنگه هرمز و اجرای یک پروژه مشترک به منظور پاکسازی تنگه از مین به توافق رسیدند.