قیمت طلا امروز




 کمیسیون مدیریت واردات

 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

سه راهکار برای بنزین در دستور کار دولت/ قاچاق اصلی گازوئیل است، نه بنزین/ برای کمبود گاز زمستان از الان چاره‌اندیشی شود

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: امسال با کمبود گاز مواجه‌ایم و لازم است از همین حالا برای مدیریت این شرایط و تأمین نیاز مناطق...
 سه راهکار برای بنزین در دستور کار دولت/ قاچاق اصلی گازوئیل است، نه بنزین/ برای کمبود گاز زمستان از الان چاره‌اندیشی شود
تابناک: در پی تشدید ناترازی بنزین و گاز و افزایش نگرانی‌ها درباره تأمین پایدار سوخت در کشور، موضوعاتی همچون نحوه توزیع بنزین، مدیریت مصرف، راهکارهای غیرقیمتی برای کاهش ناترازی، وضعیت تولید و واردات سوخت و همچنین چشم‌انداز تأمین گاز در فصل زمستان، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

فرهاد شهرکی، نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار انرژی تابناک به بررسی ابعاد مختلف ناترازی سوخت، طرح‌های مطرح‌شده برای مدیریت مصرف بنزین، وضعیت تولید و تأمین گاز و راهکارهای پیشگیرانه برای مواجهه با کمبود احتمالی گاز در فصل سرد سال پرداخته که در ادامه این گفتگو را می‌خوانیم.

تابناک: با توجه به مصرف روزانه حدود ۱۳۵ میلیون لیتر بنزین و اختلاف قیمت سوخت با کشورهای همسایه، ارزیابی شما از طرح مطرح‌شده در کرمان برای محدود کردن کارت‌های آزاد جایگاه‌ها و عرضه بنزین مازاد با نرخ حدود ۸۷ هزار تومان چیست؟ چنین طرحی می‌تواند به کاهش ناترازی و قاچاق سوخت کمک کند؟

قاچاقی که ما در عرصه سوخت داریم، درصد بسیار کمی از آن مربوط به بنزین است. بر اساس آنچه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام می‌کند کمتر از ۱۰ درصد قاچاق سوخت مربوط به بنزین است. قاچاق اصلی مربوط به نفت و گاز یا همان گازوئیل است بنابراین مسئله اصلی ما در حوزه بنزین، قاچاق نیست. مشکل ما در بحث بنزین این است که طی چند سال گذشته، از یک صادرکننده بنزین به یک واردکننده بنزین تبدیل شده‌ایم. به‌طور متوسط مصرف ما اکنون به ۱۳۵ میلیون لیتر در روز رسیده در حالی‌که کل تولید ما در پالایشگاه‌های کشور ۱۱۲ میلیون لیتر است. ۹ میلیون لیتر بنزین نیز توسط پتروشیمی‌ها و از طریق ریفورمیت‌ها تولید می‌شود. مجموع تولید بنزین در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها ۱۲۱ میلیون لیتر است و ما روزانه ۱۴ میلیون لیتر کسری داریم.

تابناک: مدیریتی که برای رفع این ناترازی‌ها شده را چطور ارزیابی می کنید؟

سال گذشته کسری سوخت را از طریق واردات جبران می‌کردیم اما در سال‌جاری و در شرایط حاضر به دلیل چالش‌هایی که در بنادر جنوبی وجود دارذ با مشکل مواجه شده‌ایم. در جنوب کشور و در شمال نیز بنزین را از طریق کشور روسیه وارد می‌کردیم که در جریان حملات و آسیب‌هایی که به پالایشگاه‌های این کشور از طریق اوکراین وارد شده، بخشی از ظرفیت تولید آن‌ها نیز آسیب دیده و میزان تولید بنزین کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر در بودجه امسال حدود چهار میلیارد دلار برای واردات بنزین پیش‌بینی کرده بودیم. با توجه به اینکه میزان برآورد درآمدهای ما به دلیل شرایط جنگی نیز محقق نشده، حتی در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای خرید و واردات بنزین با مشکل مواجه هستیم. مجموع این عوامل باعث شده مسئولان پس از سال‌ها به این فکر بیفتند که باید خیلی زودتر از این برای مدیریت شرایط چاره‌اندیشی می‌کردند و ببینند چگونه می‌توان بر اساس همان میزان تولیدی که در اختیار داریم، یعنی ۱۲۱ میلیون لیتر در روز، شرایط را مدیریت کرد.

تابناک:  چرا  احکام  برنامه هفتم درباره سوخت اجرا نشده؟

در برنامه هفتم و قوانین بودجه سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ شرایط و احکامی از جمله متنوع‌سازی سبد سوخت پیش‌بینی شده بود. متأسفانه شاهدیم که توسعه ایستگاه‌های سی‌ان‌جی و تبدیل خودروها به سی‌ان‌جی در چند سال اخیر سرعت مناسبی نداشته است. اگر این روند با سرعت بیشتری انجام می‌شد، شاید شرایط امروز به این شکل نبود. بخش عمده‌ای از ناترازی سوخت ما به تولید خودروها مربوط می‌شود. خودروهایی که در کشور تولید می‌کنیم، متأسفانه میزان مصرف سوخت‌شان چند برابر استانداردهای جهانی است. همچنین در چند سال اخیر، به جای اینکه سیستم حمل‌ونقل عمومی کشور را به سمت استفاده از ون و اتوبوس سوق دهیم و تولید این وسایل نقلیه را افزایش دهیم، بیشتر به سمت تولید خودروهای کوچک رفته‌ایم. همه این عوامل دست‌به‌دست هم داده‌اند تا اکنون به چنین نقطه‌ای برسیم.

تابناک:  یعنی راهی برای جبران نیست؟ حتی اقدامی که در کرمان انجام شد؟

در حال حاضر که پنجره بسیاری از اقداماتی که می‌توانستیم انجام دهیم بسته شده و ناچاریم اقدامات محدودی را انجام دهیم. آنچه در کرمان اتفاق افتاد به هیچ عنوان مصوبه دولت نبود و دولت چنین موضوعی را در کارگروه‌های خود به‌طور کامل تصویب نکرده بود و همین مسئله منجر به آن اقدام شد که خوشبختانه خیلی سریع جلوی آن گرفته شد.

تابناک:  مجلس به موضوع کرمان چطور ورود کرد؟

مجلس و به‌ویژه کمیسیون انرژی چند نکته را به دولت اعلام و بر آن تأکید کردند. نخست اینکه دولت به هیچ عنوان سراغ روش‌های قیمتی نرود و برای حل ناترازی از روش‌های غیرقیمتی استفاده کند. دوم اینکه به سمت اقدامات شتاب‌زده، یک‌باره و بدون اقناع‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسب حرکت نکند. رسانه‌ها باید وارد موضوع شوند و شرایط را برای مردم توضیح دهند. به هیچ عنوان نباید به سمت چنین اقداماتی حرکت کرد. این دو نکته مواردی بود که مجلس و کمیسیون انرژی بر آن تأکید کرده‌اند. دولت باید به‌گونه‌ای رفتار کند که شرایط برای اجرای هر اقدامی به‌طور کامل برای مردم تبیین و مهیا شده باشد.

تابناک: بالاخره راه حلی برای رفع مشکل بنزین در کشور وجود دارد؟

راهکارهای مختلفی در دولت و در کمیته‌های مختلف در حال بررسی است. سه راهکار عمده در حال بررسی است و هر یک از این راهکارها توسط نهادهای اقتصادی، نفتی، امنیتی و سایر نهادهای مرتبط مورد بررسی قرار می‌گیرد. هر یک از این راهکارها مزایا و معایبی دارد و هر کدام نیز طرفداران و مخالفانی دارند. ما در چندین سال گذشته فرصت‌های بسیار زیادی را از دست داده‌ایم و اکنون تعداد روش‌هایی که بتوانند در شرایط فعلی پاسخگو باشند، محدود است.

تابناک: با این محدودیت شرایط، دولت برای حل بحران بنزین چه کند؟

یکی از روش‌های موجود این است که از ۱۲۱ میلیون لیتر تولید بنزین حدود ۳۰ تا ۳۱ میلیون لیتر را (به‌صورت تقریبی) برای حمل‌ونقل عمومی، تاکسی‌ها، آمبولانس‌ها و خودروهای امدادی در نظر بگیریم. در این صورت حدود ۹۰ میلیون لیتر باقی می‌ماند. در حال حاضر این ۹۰ میلیون لیتر بنزین بر اساس خودرو توزیع می‌شود که به هیچ عنوان روش عادلانه‌ای نیست. ۵۳ درصد جمعیت ما خودرو دارند و ۴۷ درصد خودرو ندارند. بنابراین عادلانه نیست که چنین ثروتی با چنین قیمتی در اختیار ۵۳ درصد جمعیت قرار گیرد. 

از سوی دیگر وسایل نقلیه عمومی به اندازه کافی توسعه پیدا نکرده‌اند تا افرادی که خودرو ندارند، دست‌کم در سراسر کشور بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند. یکی از راهکارهای پیشنهادی این است که این ۹۰ میلیون لیتر را میان همه شهروندان، یعنی هر ایرانی، تقسیم کنیم. البته در اینجا باید در نظر بگیریم که شهروندان ما دست‌کم به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ شهروندانی که در مناطقی زندگی می‌کنند که وسایل حمل‌ونقل عمومی شرایط بهتری دارند، مانند شهرهای بزرگ. برای مثال، در تهران مترو و اتوبوس داریم. در چنین مناطقی می‌توان حدود یک لیتر برای هر شهروند در روز در نظر گرفت.

در مقابل، شهرها و مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و مناطق گرمسیر خوزستان قرار دارند که متأسفانه هم از شرایط آب‌وهوایی گرم برخوردارند و هم توسعه حمل‌ونقل عمومی در آن‌ها به اندازه کافی انجام نشده است. برای این مناطق می‌توان سهمیه یک‌ونیم لیتر برای هر شهروند در روز در نظر گرفت. اگر محاسبه ساده‌ای انجام دهیم، به این معناست که هر فرد در شهرهای برخوردار ماهانه ۳۰ لیتر و در شهرهای غیر برخوردار ماهانه ۴۵ لیتر سهمیه خواهد داشت. یک خانواده چهار نفره به‌طور متوسط در ماه ۱۲۰ لیتر بنزین با همان قیمت ۱۵۰۰ تومان در اختیار خواهد داشت. برای یک خانواده چهار نفره در یک منطقه غیر برخوردار و گرمسیر نیز این میزان به ۱۸۰ لیتر در ماه می‌رسد.

تابناک: آیا تشکیل بازار مبادله سهمیه سوخت، با حفظ قیمت ۱۵۰۰ تومان و محاسبه سهمیه بر اساس میزان پیمایش، می‌تواند به برقراری عدالت در توزیع یارانه انرژی و مدیریت مصرف سوخت کمک کند؟

نکته‌ای که وجود دارد این است که فرض کنید دولت یک بازار مبادله‌ای تشکیل دهد تا افراد بتوانند در آن نسبت به تبادل سهمیه سوخت خود اقدام کنند. فردی که سهمیه بیشتری نیاز دارد، می‌تواند در این بازار سهمیه مورد نیاز خود را از فردی که فروشنده است خریداری کند. قیمت‌ها نیز می‌توانند دارای کف و سقف مشخصی باشند و این مبادلات تحت نظارت سامانه‌های نظارتی انجام شود. به این ترتیب، نوعی عدالت در توزیع سهمیه برقرار می‌شود. افراد زیر ۱۸ سال نیز در واقع صاحب سهمیه هستند، اما در حال حاضر ولی آن‌ها می‌تواند نسبت به مبادله سهمیه اقدام کند.

ما از یک روش غیرقیمتی استفاده می‌کنیم و برای همه، همان قیمت ۱۵۰۰ تومان را در نظر می‌گیریم. بر اساس ظرفیت تولید کشور، عدالت در جامعه برقرار می‌شود و یارانه انرژی نیز به همه افراد اختصاص پیدا می‌کند. اگر در ادامه درآمدهایی نیز ایجاد شود، می‌توان این منابع را به سمت توسعه سی‌ان‌جی، تکمیل ناوگان اتوبوسرانی و سایر اقدامات مرتبط هدایت کرد. این یکی از راهکارهایی است که در دولت در حال بررسی است. این راهکار، غیرقیمتی است و هیچ‌گونه افزایش قیمتی ندارد؛ همان قیمت ۱۵۰۰ تومان برای همه در نظر گرفته می‌شود و کل ظرفیت تولید نیز همان ۱۲۱ میلیون لیتر باقی می‌ماند. حمل‌ونقل عمومی نیز سهمیه‌های خود را خواهد داشت و حتی می‌توان این سهمیه‌ها را تا حدودی تقویت کرد. اما این سهمیه باید بر اساس پیمایش محاسبه شود، نه اینکه دوباره به شکل یک سبد یا سهمیه ثابت در اختیار افراد قرار گیرد. سهمیه باید بر اساس میزان پیمایش محاسبه و در اختیار افراد قرار داده شود.

اما این سهمیه باید بر اساس پیمایش محاسبه شود، نه اینکه دوباره به شکل یک سبد یا سهمیه ثابت در اختیار افراد قرار گیرد. سهمیه باید بر اساس میزان پیمایش محاسبه و در اختیار افراد قرار داده شود. روش‌هایی که دولت می‌تواند بررسی کند، می‌تواند متنوع‌تر باشد و این موضوع قطعاً امکان مانور بیشتری ایجاد می‌کند.

این نمونه‌ای از یک روش غیرقیمتی و مبتنی بر عدالت در توزیع میان اقشار مختلف جامعه است. هر روشی که دولت در نهایت به جمع‌بندی می‌رسد، پیش از اجرا، ابتدا به‌صورت پایلوت در مناطق مختلف کشور که دارای اقلیم‌های متفاوت و شرایط برخورداری و عدم برخورداری متفاوت هستند، برای مدت زمان مشخصی اجرا شود تا اشکالات احتمالی در مرحله اجرا شناسایی و برطرف شود. سپس این طرح در سراسر کشور با شیبی ملایم اجرا شود تا موجب شگفتی و غافلگیری مردم و در نتیجه ایجاد شوک قیمتی در سایر اقلام جامعه نشود.

تابناک: درباره گاز عسلویه، وزیر نفت اعلام کرده بود که حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب در روز از ظرفیت گاز از دست رفته است و گاز عسلویه تا پایان شهریور به مدار خود بازمی‌گردد. کمیسیون انرژی این وعده را تا چه حد قابل تحقق می‌داند؟

بعد از اینکه پالایشگاه ما که مورد حمله قرار گرفت. ما تقریباً یک‌چهارم ظرفیت فرآورشی خودمان در بخش گاز را از دست داده‌ایم؛ یعنی حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب، تا شهریورماه ۹۵ میلیون مترمکعب از این ظرفیت به مدار بازمی‌گردد. و حدود ۱۳۵ میلیون مترمکعب آن متأسفانه برای زمستان امسال بازنخواهد گشت. ما هم گاز و هم میعانات گازی را از دست داده‌ایم. میعانات گازی، یکی از مواد اولیه‌ای است که از آن بنزین تهیه می‌کنیم. یکی از دلایل کاهش تولید بنزین این است که میزان میعانات گازی ما کاهش پیدا کرده و همین مسئله باعث ایجاد ناترازی در بنزین شده است. زمستان امسال امکان بازگرداندن ۱۳۵ میلیون مترمکعب گاز در روز را نخواهیم داشت. بنابراین، لازم است از همین حالا برای این شرایط اقدامات جدی انجام شود.

تابناک: با توجه به کاهش میزان گاز در دسترس، آیا احتمال دارد امسال در فصل زمستان برخی استان‌ها، به‌ویژه مناطق سردسیر، با کمبود گاز برای گرمایش منازل مواجه شوند و دولت برای جلوگیری از این مشکل چه برنامه‌ای دارد؟

سال‌های قیل علاوه بر گازی که برای تولید برق در اختیار نیروگاه‌ها قرار می‌دادیم، در فصل زمستان تلاش می‌کردیم در فصل گرم و حتی پاییز، نفت و گاز را ذخیره کنیم تا در روزهای سرد، گاز نیروگاه‌ها را قطع کنیم و نیروگاه‌ها از نفت و گاز برای تولید برق استفاده کنند و گاز را برای مصارف خانگی در نقاط مختلف کشور اختصاص دهیم. امسال با توجه به اینکه از حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب گاز از دست‌رفته، ۹۵ میلیون مترمکعب به مدار بازمی‌گردد و ۱۳۵ میلیون مترمکعب آن بازنخواهد گشت، عملاً ممکن است نتوانیم گازی را که برای مصارف خانگی نیاز داریم، به‌طور کامل تأمین کنیم. در نتیجه، چندین استان، به‌ویژه استان‌های سردسیر، ممکن است در روزهای سرد با مشکل مواجه شوند.

تابناک: با توجه به اینکه مدیریت کمبود گاز با برق متفاوت است، دولت از همین حالا چه اقداماتی باید انجام دهد تا مردم در روزهای سرد زمستان با مشکل تأمین گاز و گرمایش منازل مواجه نشوند؟

انتظار ما این است که به عزیزان در دولت اعلام کرده‌ایم، از همین الان کارگروهی تشکیل شود و برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد. سناریوهای مختلف باید بر اساس شرایط دمایی استان‌های مختلف و افت فشار گاز ناشی از سرمای هوا در نقاط مختلف کشور پیش‌بینی شود و از همین حالا سناریوهای مختلفی برای مدیریت این شرایط در نظر گرفته شود. اگر لازم است مردم در برخی از این مناطق نسبت به ذخیره‌سازی، برای مثال، نفت سفید، کپسول گاز یا هر روش دیگری که ضرورت دارد، اقدام کنند، باید از همین حالا اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی شود تا مردم چند ماه فرصت داشته باشند یا دولت از روش‌های مختلفی که در اختیار دارد، برای مدیریت این شرایط استفاده کند. در غیر این صورت، اگر بخواهیم با شرایط عادی پیش برویم، در روزهای سرد در استان‌های مختلف کشور قطعاً با مشکل مواجه خواهیم شد؛ چرا که اعداد و ارقام دقیقاً این موضوع را نشان می‌دهند. لازم است هم به مردم اطلاع‌رسانی شود و هم روش‌های جایگزین برای تأمین گرمایش منازل، تولید آب گرم و سایر نیازهای مرتبط، از همین حالا پیش‌بینی شود. کمیسیون نیز به‌طور مرتب در این زمینه تذکر داده است که نباید این موضوع را به روزهای سرد موکول کنیم؛ چرا که در آن زمان دیگر فرصت کافی برای مردم وجود ندارد تا بتوانند برای تأمین نیازهای خود اقدام کنند. مشکل گاز با برق متفاوت است. 

تابناک: با توجه به احتمال کمبود گاز در برخی مناطق، چه راهکارهایی برای جبران این کسری گاز و تأمین گرمایش منازل در روزهای سرد زمستان پیش‌بینی شده است؟

زمانی که در حوزه برق با ناترازی مواجه هستیم، می‌توانیم برق یک منطقه، یک ناحیه یا حتی یک شهر را قطع کنیم و پس از برطرف شدن ناترازی، با یک کلید برق را دوباره وصل کنیم. اما در مورد گاز این‌گونه نیست. زمانی که گاز یک محله، منطقه یا شهر قطع می‌شود، خط خالی می‌شود و برای پر شدن مجدد آن، به‌ویژه در فصل سرما، شرایط خاصی وجود دارد. افت فشار گاز و شرایط مربوط به تجهیزات فشارافزایی، کمپرسورها و ایستگاه‌های گاز، مسائل پیچیده‌ای دارد. قطع و وصل گاز تابع شرایط و پروتکل‌های خاصی است و به سادگی امکان‌پذیر نیست.

این موضوع باید در کارگروه‌های مختلف به‌صورت دقیق شبیه‌سازی شود و از همین حالا برای استان‌ها، شهرها و مناطق مختلف، راهکارهای جایگزین در نظر گرفته شود. این کسری گاز از چه محلی جبران شود. بخشی از این راهکار می‌تواند واردات گاز باشد و همان‌طور که گفتم، بخش دیگری نیز می‌تواند از طریق مدیریت و اصلاح نوع مصرف و صرفه‌جویی‌هایی که ممکن است در برخی مناطق لازم باشد، انجام شود. در نهایت، ما چند ماه فرصت داریم تا روش‌ها، مسیرها و راهکارهای مختلف را بررسی کنیم و به نقطه‌ای برسیم که اگر در برخی مناطق نتوانستیم گاز مورد نیاز را برای چند روز تأمین کنیم، مردم بدانند از چه طریقی می‌توانند گرمایش منازل خود را تأمین کنند. این موضوع باید از همین حالا به‌طور کامل آموزش داده شود، پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد و فرهنگ‌سازی شود تا خدای ناکرده در یک مدت کوتاه مجبور نشویم دوباره اعلام کنیم که هنوز فرصت وجود دارد. اعتقاد ما این است که باید شرایط به‌صورت روشن و شفاف به مردم اعلام شود تا غافلگیری ایجاد نشود و مردم احساس نکنند که از این موضوع اطلاع نداشته‌اند.

تابناک: این کسری گاز شامل خانه‌ها می‌شود یا صنایع و سایر بخش‌ها را نیز دربرمی‌گیرد؟

خانه‌ها برای ما همیشه خط قرمز بوده‌اند و تأمین گرمایش منازل در زمستان اهمیت ویژه‌ای داشته به همین دلیل چندین سال است که قطع گاز صنایع را داشته‌ایم و در واقع، محدودیت و قطعی گاز صنایع در فصل زمستان اعمال می‌شده اما امسال، با توجه به این میزان کاهش، شرایط متفاوت است. علاوه بر این، اگر فرض کنیم هیچ افزایش مصرفی نسبت به سال گذشته نداشته باشیم، در حال حاضر روزانه ۱۳۵ میلیون مترمکعب کسری گاز نسبت به سال گذشته داریم.

باید بررسی کنیم در چنین شرایطی، آیا امکان اعمال محدودیت‌ها و قطعی‌های گسترده‌تر گاز صنایع وجود خواهد داشت یا خیر. با این حال حتی با در نظر گرفتن همه این سناریوها، اگر تمهیدات لازم از همین حالا در زمینه صرفه‌جویی و به‌ویژه بهینه‌سازی مصرف انجام شود، همچنان فرصت وجود دارد. می‌توان از همین حالا نسبت به بهینه‌سازی برخی موتورخانه‌های ادارات، سازمان‌ها، ساختمان‌ها و سایر مراکز اقدام کرد. همچنین باید بررسی شود که آیا امکان تأمین بخشی از این کسری از طریق واردات یا روش‌های دیگر وجود دارد تا بتوانیم این ۱۳۵ میلیون مترمکعب کسری گاز در روز را به نحوی جبران کنیم.

اگر به هر دلیلی امکان تأمین این میزان وجود نداشته باشد، باید سناریوهای جایگزین از همین حالا پیش‌بینی شود. در برخی مناطق ممکن است بتوان از سیلندرهای گاز استفاده کرد و در برخی مناطق نیز می‌توان از طریق توزیع نفت سفید یا سایر روش‌های موجود، نیاز مردم را تأمین کرد. تمام این سناریوها محتاطانه، باید از همین حالا پیش‌بینی و برای اجرای آن‌ها برنامه‌ریزی شود تا خدای ناکرده مردم در آن ایام با غافلگیری مواجه نشوند.

گفتگو: مهتاب بهرامی آسترکی







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت اقتصاد ۲۴

ترامپ این جمله قالیباف را منتشر کرد؛ «ما گرسنه هستیم و توان ایستادگی نداریم

سایت دیدبان ایران

قالیباف: «Make America Hungry Again»؛ آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم!

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ماجرای سهم ۱۱ درصدی ایران از دریای خزر چیست؟

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید
سایت روزنو

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید

‌نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست، اما از سوی...
    
سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟
خبرگزاری مهر

سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟

کارشناس مسائل قفقاز با انتقاد از روند تصویب کنوانسیون حقوقی دریای خزر، نسبت به پیامدهای حقوقی، امنیتی و ژئوپلیتیکی آن برای ایران هشدار داد.
سایت فرارو

ادعای ابوالقاسم طالبی درباره پرونده هلدینگ یاس و قالیباف: سردار سردار نکنید! نیستش!!

سایت فرارو

انتقاد یک مداح به دلار ۲۰۲ هزار تومانی/ مسئول حل بحران کیه؟

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور نخواهد بود
سایت فرارو

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور …

یک تحلیلگر سیاست خارجی با اشاره به سفر فیلد مارشال عاصم منیر به تهران تأکید کرد که سفر فرمانده ارتش پاکستان نشانه حسن نیت اسلام‌آباد برای تنش‌زدایی منطقه‌ای است، اما گره اصلی در واشنگتن قرار دارد، نه تهران. بنابراین میانجی‌ها باید توان خود را صرف قانع‌کردن کاخ سفید و مهار سیاست فشار اقتصادی کنند.
سایت تابناک

رئیس دفتر رئیس جمهور:کاهش سهمیه بنزین قطعی است

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها
سایت تابناک

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها

وضعیت تولید، قیمت و مصرف حامل‌های انرژی و مشخصاً بنزین، مطلوب نیست و نیازمند اصلاح در این فقره هستیم، تقریباً یک اجماع میان متخصصان و دست‌اندرکاران امر وجود...
سایت تابناک

افشاگری معاون پزشکیان: شیشه‌هایم را خرد می‌کنند!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید اژه‌ای: تهدید به تحریم می‌کنند؛ مگر تا الان تحریم نکرده بودند؟

روزنامه هفت صبح

صلح در موضع قدرت یا خوش‌بینی زودهنگام؟

اصلاح رفتار دیپلماتیک
سایت روزنامه سازندگی

اصلاح رفتار دیپلماتیک

محسن رضایی می‌گوید: ایران باید رفتار دیپلماتیک خود را در قبال آمریکا تغییر دهد
دعوت از ایران
سایت روزنامه سازندگی

دعوت از ایران

ایران به توافق مکه می‌پیوندد؟
بن‌سلمان در الیزه
سایت روزنامه سازندگی

بن‌سلمان در الیزه

دیدار ولیعهد عربستان و رئیس‌جمهور فرانسه
۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟
سایت خبرآنلاین

۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟

بدنه ۵۰ هزار نفری صداوسیما، هزینه سنگینی را به این سازمان تحمیل کرده؛ موضوعی که به گفته یک استاد علوم ارتباطات، ضرورت بازنگری در ساختار داخلی و شیوه تولیدات رسانه ملی را بیش از پیش آشکار می‌کند.
چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را  خود بی حجابها پس می زنند
سایت خبرآنلاین

چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را خود بی حجابها پس می زنند

چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابتدایی جنگ رمضان شاهدش بودیم،خبری نیست .
سایت خبرآنلاین

جدیدترین عکس از قاضی صلواتی در یک مراسم/ کاظم صدیقی هم بود + تصاویر

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی بدون پایان نیست؛ ادامه جنگ می‌تواند به کشور خسارت بزند
سایت خبرفوری

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی …

معاون رئیس دولت اصلاحات درباره اظهارات برخی افراد تندرو درباره مذاکرات و دولت گفت: در هر نظامی، تدبیر و عقلانیت لازم است. مردم چه گناهی کرده‌اند که گروهی با یک دیدگاه خاص بخواهند نظر خود را بر جامعه تحمیل کنند؟
ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد
سایت اطلاعات آنلاین

ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد

جهانبخش ایزدی، استاد روابط بین‌الملل، با بعید دانستن تأثیرگذاری انتخابات آینده آمریکا بر جنگ جاری، تأکید کرد نباید سرنوشت جنگ را به انتخابات گره زد؛ چراکه به گفته او، ترامپ اساساً روی این انتخابات حساب ویژه‌ای باز نکرده است.
عاصم منیر در تهران؛ میانجیگری پاکستان در سایه بی‌اعتمادی ایران به آمریکا
خبرگزاری ایرنا

عاصم منیر در تهران؛ میانجیگری پاکستان در سایه بی‌اعتمادی ایران به آمریکا

تهران- ایرنا- فرمانده ارتش پاکستان در مقام میانجی مذاکراتی ایران و آمریکا درحالی امروز مهمان مقامات ایرانی در تهران است که گزینه‌های موردنظر رئیس‌جمهور آمریکا برای وادار کردن تهران به تکرار افتاده و به نظر می‌رسد تنها مسیر باقی مانده برای واشنگتن بازگشت به تعهدات و گفت‌وگوی عقلانی با ایران است.
پزشکیان و شکستن دیوار بین دولت و مردم؛ تلاش برای بازسازی سرمایه اجتماعی
خبرگزاری ایرنا

پزشکیان و شکستن دیوار بین دولت و مردم؛ تلاش برای بازسازی سرمایه اجتماعی

تهران- ایرنا- مسعود پزشکیان دولت چهاردهم را با تاکید بر وفاق آغاز کرد؛ رویکردی که تلاش کرد دولت را از پشت درهای بسته به متن جامعه نزدیک کند؛ از حضور مستقیم رئیس‌جمهور در میان مردم و گفت‌وگو با اقشار مختلف تا باز کردن مسیر مشارکت گروه‌های متنوع در مدیریت کشور، تلاش برای کاهش این فاصله به یکی از ویژگی‌های …
بازگشت چراغ‌خاموش «طرح صیانت» | قانون جنجالی ساترا دوباره در راه مجلس
سایت رویداد‌ ۲۴

بازگشت چراغ‌خاموش «طرح صیانت» | قانون جنجالی ساترا دوباره در راه مجلس

روزنامه فرهیختگان از بازگشت چراغ‌خاموش قانون جنجالی ساترا به مجلس خبر می‌دهد؛ آن‌هم در شرایطی که اختلاف قدیمی وزارت ارشاد و ساترا بر سر مرجع صدور مجوز پلتفرم‌ها دوباره بالا گرفته و هنوز جزئیات نسخه جدید این قانون روشن نیست.
سرمقاله خراسان/ انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم | آخرین خبر

خراسان/ «انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابت
سرمقاله شرق/ معنای دولت همان است که بوده | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ معنای دولت همان است که بوده | آخرین خبر

شرق/ «معنای دولت همان است که بوده» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است. علاوه‌ بر‌ این،
سرمقاله جوان/ برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جوان/ برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران | آخرین خبر

روزنامه جوان/ «برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: شاید شما هم جزو کسانی باشید که فکر می‌کنید این تعبیر معجزه‌گونه رهبر شهید درباره بعثت مردم به خیزش افراد ساکت یا کم‌اعتنا یا کم‌حساس به موضوعات مهم پس از شهادت ایشان مربوط
سرمقاله کیهان/ نترسید، نترسیم و نترسانیم | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ نترسید، نترسیم و نترسانیم | آخرین خبر

کیهان/ «نترسید، نترسیم و نترسانیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در فرهنگ اسلامی و قرآنی ما، در خصوص مقابله با دشمن همواره تقویت قوا، تجهیز ادوات و به کارگیری همه توانمندی‌ها مورد سفارش و تأکید بوده است. نمونه بارز و آشنای این تأکیدات در آیه ۶۰ سوره مبار
به وقت فرار!
سایت مشرق

به وقت فرار!

تهران با تغییر دامنه جغرافیایی تهدید می‌تواند هزینه حضور نظامی آمریکا را از یک مساله در خلیج فارس به یک مساله منطقه‌ای تبدیل کند.
پای تفاهم بمانیم
روزنامه اعتماد

پای تفاهم بمانیم

پاد| رییس جمهور و اعضای دولت وفاق ملی، در نخستین روز هفته دولت با حضور در مرقد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، با آرمان های امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. در این مراسم آیت الله سیدحسن خمینی یادگار امام راحل و تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره)، رییس جمهوری و اعضای هیات دولت …
    
فرصت تاریخی برای زیست مشترک
روزنامه آرمان امروز

فرصت تاریخی برای زیست مشترک

سارا قاسم پور آرمان امروز :  استقلال و ازادی و جمهوری اسلامی وتمامیت ارضی حفظ شده و فرصت بدیعی برای باز ارایی روابط وفضای سیاسی واجتماعی ایران در اختیار حاکمیت قرارگرفت . در این شرایط نباید نقطه آغاز بحران را فراموش کنیم، روزنه ای که به دشمن جسارت جنایت جنگی داد. برای این دو واقعه سراسررنج [ ]
افکار عمومی، سیاست و فشار اقتصادی
روزنامه آرمان امروز

افکار عمومی، سیاست و فشار اقتصادی

سیدمحمود کمال‌آرا / دانشجوی دکتری علوم‌سیاسی آرمان امروز : در تحلیل پدیده‌های کلان اجتماعی همانند جنگ و بحران، غالبا بر شاخص‌های سخت افزاری مانند نرخ رشد، تورم، میزان تولید و تراز تجاری تمرکز می‌شود. اما پشت تمام این اعداد، عامل تعیین‌کننده‌تری به نام روان‌شناسی اقتصادی یا اقتصاد روانی نهفته است. رخدادهای …
جهانگیر و یک مأموریت دشوار | ۹ پیشنهاد حزب نوآوران برای مدیریت جدید در سازمان بازرسی
سایت رویداد‌ ۲۴

جهانگیر و یک مأموریت دشوار | ۹ پیشنهاد حزب نوآوران برای مدیریت جدید در سازمان بازرسی

حزب نوآوران استان تهران در نامه‌ای خطاب به جهانگیر، رئیس جدید سازمان بازرسی کل کشور، ۹ پیشنهاد مشخص را برای دوره جدید مدیریت سازمان بازرسی مطرح کرده است.
هشدار جدی «جمهوری اسلامی» درباره طرح‌های مربوط به بنزین و حجاب؛ دوباره انگشت در همان سوراخ نکنید
سایت رویداد‌ ۲۴

هشدار جدی «جمهوری اسلامی» درباره طرح‌های مربوط به بنزین و حجاب؛ دوباره انگشت در همان سوراخ نکنید

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به داغ شدن شایعات درباره بنزین و همزمان مطرح شدن برخی بحث‌ها درباره پوشش، نسبت به تصمیم‌ها و طرح‌هایی که می‌تواند در شرایط جنگی به افزایش التهاب اجتماعی منجر شود هشدار داد.
سایت فرارو

اظهارات حسین طائب درمورد مذاکره و جنگ با آمریکا

حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟

نسخه جدید محسن رضایی برای حل بحران اقتصاد ایران، از تولید در خانه و تبدیل جوانان به تولیدکنندگان خرد می‌گوید؛ ایده‌ای که تورم، بیکاری و سقوط قدرت خرید را چاره نمی‌کند و یادآور طرح‌های شکست‌خورده‌ای همچون ایده مائو برای ساخت «کوره‌های حیاطی» است.
پشت پرده تفاهمنامه اسلام‌آباد؛ آنچه پزشکیان گرفت و آمریکا نتوانست به دست آورد
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده تفاهمنامه اسلام‌آباد؛ آنچه پزشکیان گرفت و آمریکا نتوانست به دست آورد

ارزیابی تحلیلی و تطبیقی میان پیش‌نویس اولیه ارسالی از سوی ایالات متحده امریکا موسوم به «طرح ۱۵ ماده‌ای» و متن نهایی حاصل‌شده تحت عنوان «تفاهمنامه ۱۴ ماده‌ای اسلام‌آباد»، به روشنی عقب‌نشینی آشکار و خط‌به‌خط طرف امریکایی را از مواضع زیاده‌خواهانه اولیه به تصویر می‌کشد.
سایت اقتصاد ۲۴

پیشگوی صداوسیما زمان جنگ بعدی را اعلام کرد

ربیعی: کنش اجتماعی را نمی توان با «تومان» اندازه گرفت؛ باید با «اعتماد» سنجید/ ما به شبکه‌های انسانی نیاز داریم که در بزنگاه‌های بحران، به فرد تنها، «هویت» و «پناه» بدهند
سایت اقتصادنیوز

ربیعی: کنش اجتماعی را نمی توان با «تومان» اندازه گرفت؛ باید با «اعتماد» سنجید/ ما به شبکه‌های انسانی نیاز داریم که در بزنگاه‌های …

اقتصادنیوز: ربیعی نوشت: وقتی از اعتماد اجتماعی آسیب دیده سخن می‌گوییم، سازمان‌های مردم‌نهاد در واقع «پل‌های اعتماد» هستند. مساله فقط پول نیست؛ مساله «سرمایه اجتماعی» است. وقتی تورم، سفره‌های مردم را کوچک می‌کند، قدرت خیرین هم محدود می‌شود؛ اما در همین شرایط، کمک‌های خرد همچنان جاری است.
حمله مجدد آمریکا به ایران طی 3 ماه آینده؟ | ابوالفتح: برای حل بحران تنگه هرمز باید با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم نه عمان
سایت اقتصادنیوز

حمله مجدد آمریکا به ایران طی 3 ماه آینده؟ | ابوالفتح: برای حل بحران تنگه هرمز باید با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم نه عمان

اقتصادنیوز: ابوالفتح با اشاره به تشدید فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، احتمال ازسرگیری درگیری نظامی در ماه‌های آینده را منتفی ندانست و گفت انتخابات آمریکا، بازسازی توان نظامی و نتیجه کارزار اقتصادی می‌تواند زمان دور بعدی جنگ را تعیین کند.
آخرین کارت ایران | چه چیزی سرنوشت جنگ تهران-واشنگتن را تعیین می‌کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آخرین کارت ایران | چه چیزی سرنوشت جنگ تهران-واشنگتن را تعیین می‌کند؟

شش ماه پس از آغاز جنگ، نه واشنگتن و تل‌آویو توانستند اهداف حداکثری خود را محقق کنند و نه تهران توانست خود را پیروز میدان معرفی کند. جنگی که با وعده تغییر معادلات منطقه آغاز شد، اکنون به نبرد فرسایشی بر سر هزینه‌ها، انرژی و میز مذاکره تبدیل شده است؛ جایی که هر طرف تلاش می‌کند شکست نخورده از میدان خارج …
محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد به شاه را با واژه «چاکر» امضا کرد
سایت اقتصادنیوز

محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد …

اقتصادنیوز: سید محمود کاشانی به نامه ۲۳ مرداد مصدق به شاه اشاره کرد و نحوه امضای این نامه را یکی از قرائن مورد استناد خود دانست و گفت: «چرا مصدق این نامه را با واژه «چاکر» امضا می‌کند؟ در حالی که در اعلامیه‌ها و بیانیه‌های دیگر، نام خود و عنوان نخست‌وزیر را درج می‌کرد، در اینجا عنوان نخست‌وزیر را به …
بدعت خطرناک حذف انتخابات | موسوی لاری: شما کی‌ هستید که می‌گویید تصمیم گرفتیم این شورا ادامه پیدا کند؟ | مسئول برگزار نشدن انتخابات وزیر کشور است
سایت اقتصادنیوز

بدعت خطرناک حذف انتخابات | موسوی لاری: شما کی‌ هستید که می‌گویید تصمیم گرفتیم این شورا ادامه پیدا کند؟ | مسئول برگزار نشدن …

اقتصادنیوز: موسوی لاری گفت: آقای رئیس‌جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، وظیفه دارد که اینجا از قانون اساسی دفاع کند. ایشان مسئول اجرای قانون فعلی است و وظیفه دارد که اداره امور شهر و روستا را به عهده بگیرد تا انتخابات برگزار شود. وظیفه وزیر کشور هم این است که خیلی سریع این مسئولیت را به عهده بگیرد
پایان جنگ از کجا شروع می‌شود؟
روزنامه هفت صبح

پایان جنگ از کجا شروع می‌شود؟

محمدکاظم انبارلویی عقیده دارد آمریکا در موقعیت پایان جنگ نیست و در این شرایط صلح معنی ندارد، مهدی آیتی می‌گوید در شدیدترین مناقشات میان کشورها، امکان مذاکره وجود دارد
مجلس هفتم اصولگرا مانع افزایش قیمت پلکانی بنزین شد
روزنامه ستاره صبح

مجلس هفتم اصولگرا مانع افزایش قیمت پلکانی بنزین شد

حسن مرادی با اشاره به مصوبه مجلس ششم برای افزایش پلکانی قیمت حامل‌های انرژی، درباره چرایی لغو این قانون گفت: مجلس ششم مصوبه‌ای داشت که به موجب آن قیمت حامل‌های انرژی هر ساله ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد، اما با پایان دوره مجلس و آغاز مجلس هفتم، گروه جدیدی که وارد مجلس شدند حضور خود را نوعی پیروزی بر طیف …
    
خواب آشفته فروپاشی
سایت نورنیوز

خواب آشفته فروپاشی

تسلیم یا فروپاشی ایران سال‌هاست که در اتاق‌های فکر بسیاری از دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی به‌‌عنوان یک «پایان محتوم» رؤیاپردازی می‌شود؛ نقطه‌ای که قرار است پس از تهاجم فرهنگی، جنگ اجتماعی، فشار اقتصادی، تحریم، جنگ نظامی و این اواخر محاصره دریایی، آتش زیر خاکستر نارضایتی‌های اجتماعی را شعله‌ور کند.
مرحله جدید جنگ | حمله پیش‌دستانه ایران یا مذاکره برای توافق؟
سایت اینتیتر

مرحله جدید جنگ | حمله پیش‌دستانه ایران یا مذاکره برای توافق؟

دوباره دو راهی جنگ و دیپلماسی در مسیر ایران و آمریکا قرار گرفته است. آمریکا با محاصره دریایی و اعلام جنگ اقتصادی، تلاش دارد تا به اهدافی که در جنگ ۴۰ روزه با ایران نرسید دست پیدا کند و در مقابل، احتمال حمله پیش‌دستانه ایران به دلیل افزایش فشار‌ها محاصره دریایی بیشتر شده است.
    
چرا در ایران محافظه‌کاری سیاسی شکل نگرفت؟
سایت ایران آنلاین

چرا در ایران محافظه‌کاری سیاسی شکل نگرفت؟

محافظه‌کاری در ایران مفهومی مبهم است؛ مفهومی که میان «ستایش گذشته»، «مقاومت در برابر تغییر» و «دفاع از نظم سیاسی موجود» در نوسان است.
ریسک بزرگ ترامپ علیه ایران؛ جنگ دوباره آغاز خواهد شد؟
سایت جهان صنعت نیوز

ریسک بزرگ ترامپ علیه ایران؛ جنگ دوباره آغاز خواهد شد؟

دونالد ترامپ امیدوار است ترکیب تحریم‌های تازه، محاصره دریایی و افزایش فشار بر شرکای تجاری ایران بتواند به وادار کردن تهران به پذیرش توافقی برای پایان جنگ بر اساس شروط آمریکا برسد که هزاران بمب و موشک به آن نرسیدند. با این حال، این راهبرد با یک تناقض اساسی روبه‌روست. اگر فشار اقتصادی واقعاً مؤثر باشد، …
عاصم منیر در تهران  به دنبال چیست؟
روزنامه شرق

عاصم منیر در تهران به دنبال چیست؟

طبق اخبار قرار است که فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، امروز (دوشنبه) در رأس یک هیئت رسمی به تهران سفر ‌کند. وزارت امور خارجه کشورمان در این باره اعلام کرده که سفر عاصم منیر در راستای تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و اسلام‌آباد و همچنین ادامه تلاش‌های پاکستان برای کمک به تقویت صلح و امنیت …
ایران با میانجیگری عراق مخالفتی ندارد/ راه‌آهن شلمچه-بصره تأثیرات قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور دارد
سایت تابناک

ایران با میانجیگری عراق مخالفتی ندارد/ راه‌آهن شلمچه-بصره تأثیرات قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور دارد

صدرالحسینی گفت: در سفر قالیباف به عراق، علاوه بر تأکید بر تقویت مناسبات دوجانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی، موضوعاتی همچون امنیت تنگه هرمز، افزایش ا...
ترامپ و سناریوهای پیش رو در مواجهه با ایران
سایت فرارو

ترامپ و سناریوهای پیش رو در مواجهه با ایران

از بین گزینه هایی که دونالد ترامپ بر روی میزش گذاشته است بنظر می رسد حرکت به سوی مذاکره منطقی تر و کم هزینه ترین راه است.
دو روایت از کنترل تنگه‌هرمز / ایران درست می‌گوید یا آمریکا؟
سایت اعتماد آنلاین

دو روایت از کنترل تنگه‌هرمز / ایران درست می‌گوید یا آمریکا؟

افشین زرگر، دانشیار روابط بین‌الملل، در پاسخ به پرسش نخست «اعتماد» درباره دو روایت ایران و امریکا از کنترل تنگه هرمز گفت: پرسش دقیق‌تر این نیست که کدام طرف تنگه را کنترل می‌کند، بلکه باید پرسید کدام بازیگر می‌تواند تردد دریایی بیشتری را با هزینه کمتر، ریسک پایین‌تر و برای مدت‌زمان طولانی‌تر تضمین کند.
آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟

کافی است تاریخ‌ها را کنار هم بگذاریم. آتش‌بس در ۱۸ فروردین اعلام شد. در ۲۴ فروردین، آمریکا محاصره بنادر ایران را آغاز کرد. فقط 6 روز فاصله بود. توقف حملات هوایی، فشار را متوقف نکرد؛ فشار از آسمان به دریا منتقل شد و این بار مستقیما صادرات نفت و راه‌های ارتباطی ایران را هدف گرفت. محاصره هم قرار نبود رفت‌وآمد …
         
میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟
سایت اقتصادنیوز

میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟

اقتصادنیوز: بازگشت روسیه به نقشی مشابه دوران مذاکرات برجام می‌تواند روند مذاکرات را تقویت کند و کشوری را به عنوان میانجی قرار دهد که هر دو با آن سابقه تعامل دارند.
فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی

پیامدهای کامل فاجعه آمریکا در ایران نیز به همین ترتیب به زمان نیاز خواهد داشت تا آشکار شود. در کوتاه‌مدت، نظم منطقه‌ای به رهبری آمریکا قرار نیست از میان برود.
جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!

سخنان سرلشکر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بازتاب گسترده‌ای در جهان داشت، به ویژه در جهان شیوخ عرب خلیج‌فارس وقتی گفت «اگر در جنگ اقتصادی امریکا علیه...
         
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران