قیمت طلا امروز




 محمدرضا شیبانی

 سایت انصاف نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

محمدرضا سعیدی: شستا از دخالت‌های سیاسی، تحریم، جنگ و پوپولیسم آسیب دیده | توصیه‌ها را نپذیرفتم، هزینه دادم | اصرار پزشکیان به توافق خوب، ایثار است | انصاف نیوز

ریحانه شیبانی و علی نیلی، انصاف نیوز: محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، مدت کوتاه مدیریت، دخالت‌های سیاسی، پرتفوی غیرانتخابی، تحریم و جنگ را عامل مهم عقب‌ماندگی اقتصاد ایران و شرکت معظم شستا می‌داند.
 محمدرضا سعیدی: شستا از دخالت‌های سیاسی، تحریم، جنگ و پوپولیسم آسیب دیده | توصیه‌ها را نپذیرفتم، هزینه دادم | اصرار پزشکیان به توافق خوب، ایثار است |  انصاف نیوز
ریحانه شیبانی و علی نیلی، انصاف نیوز: محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، مدت کوتاه مدیریت، دخالت‌های سیاسی، پرتفوی غیرانتخابی، تحریم و جنگ را عامل مهم عقب‌ماندگی اقتصاد ایران و شرکت معظم شستا می‌داند.

می‌گوید نباید با قوانین دولتی، شستای غیردولتی را اداره کرد. می‌گوید همکارانش در جنگ غوغا کرده‌اند. از تلقی‌های پوپولیستی، از اصلاح فرایندها، از برنامه واگذاری شرکت و از توصیه‌ناپذیری‌اش هم سخن می‌گوید.

گفت‌وگوی یک‌ساعته خبرنگاران انصاف نیوز با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی در روزهایی که گمانه‌زنی درباره شرایط سازمان تامین اجتماعی پس از تغییرات مدیریتی‌اش اوج گرفته، نکات خواندنی کم ندارد. بازیگر اقتصادی، قربانی بازی‌های سیاسی

گفت‌وگو با این پرسش شروع شد که «گفته می‌شود اگر مدیرعامل شستا اراده کند، چون از قدرت مالی سنگینی برخوردار است می‌تواند مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و حتی وزیر رفاه را متزلزل کند. این پرسش درباره شخص شما نیست، درباره ساختاری است که در اقتصاد سیاسی ایران شکل گرفته. آیا این ساختار را درست می‌دانید؟»

سعیدی این سوال را نادرست خواند و گفت: شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی طبق قانون تجارت که ارکان هر شرکتی را مشخص کرده اداره می‌شود. یک مجموعه معظم است که ذیلش ۹ هلدینگ تخصصی شکل گرفت و در حدود ۲۱ صنعت فعال است.

اساسا مدیران این مجموعه صنعتی و اقتصادی خیلی علاقه به ورود به سپهر سیاسی ندارند البته شستا همیشه تحت‌تاثیر تحولات سیاسی قرار گرفته اما خودش بازیگر حوزه اقتصادی است.

کار ما در شستا کاهش درد و رنج و افزایش کیفیت زندگی مردم و خدمت به ارتقای تولید کشور و سرمایه‌گذاری است بنابراین در شستا قائل به بازی‌های سیاسی نیستیم قائل به حوزه صرفاً تخصصی و صنعتی و سرمایه‌ای هستیم و تحت‌تاثیر گمانه‌زنی‌های بیرون قرار نمی‌گیریم.

او گفت: شستا به واسطه اتصالی که به هر حال به سازمان تامین اجتماعی دارد و این سازمان تحت‌تاثیر تحولات سیاسی است، آسیب‌هایی از این ناحیه خورده.

مدیران در شستا دائم تغییر کرده‌اند. یعنی این شرکت هر ۱۴/۵ ماه یک مدیرعامل جدید به خودش دیده است و اگر دو نفر را که سال‌های نسبتا طولانی در شستا مدیرعامل بوده‌اند را از فهرست مدیران خارج کنیم، متوسط عمر یک مدیر در شستا ۹/۵ ماه می‌شود. این نشان می‌دهد که برعکس سوال شما، این شستا بوده که عمدتاً ذیل تحولات سیاسی هزینه‌های سنگینی را پرداخته است. سرمایه‌گذاری ناکافی تامین اجتماعی، بازده قابل قبول شستا

او درباره بازتاب سودآوری شستا در زندگی بیمه‌شدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی، به یادآوری این‌ نکته پرداخت که بیمه‌پردازان تامین اجتماعی سهام‌دار شستا نیستند ادامه داد: سهام‌دار شستا طبق قانون تجارت سازمان تامین اجتماعی است اما علاوه بر این سازمان، شستا به عنوان یک شرکت بورسی میلیون‌ها سهام‌دار دیگر هم دارد و با قاعده رگولاتوری سازمان بورس فعالیت می‌کند.

سعیدی گفت: مجموعه شستا از بدو تا سال ۱۳۶۵ تا الان شاهد سرمایه‌گذاری ۱۶۳ همتی سازمان تامین اجتماعی بوده که عمده این رقم از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها به وجود آمده است.

سال‌های سال است که ۹۰ تا ۹۵ درصد سود شستا تقسیم شده و سال‌های سال که سازمان تامین اجتماعی سرمایه‌گذاری قابل توجهی نداشته است. شما به میزانی که سرمایه‌گذاری می‌کنید، برداشت می‌کنید.

مجموعه هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی در سال‌های گذشته به دلیل افزایش تعداد بازنشستگان بالاتر و بالاتر رفت اما به میزان افزایش تعداد بازنشستگان، سرمایه‌گذاری در شستا صورت نپذیرفت.

مدیرعامل شستا اضافه کرد: برای این‌که شستا بتواند ۲۰ درصد هزینه‌های امروز سازمان تامین اجتماعی را پوشش دهد، باید شاهد سرمایه‌گذاری هزار و۸۰ همتی تامین اجتماعی در این شرکت می‌بودیم. بنابراین از یک مجموعه همان‌قدر می‌توانیم انتظار داشته باشیم که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

مدیرعامل شستا بازده سرمایه‌گذاری در این مجموعه را بهتر از هر سرمایه‌گذاری دیگر تامین اجتماعی خواند و افزود: در سال‌های اخیر شستا هم کپیتال‌گین بالایی داشته و هم سودآوری خوبی داشته است. زخم رد دیون بر پیکر شستا

پرسش دیگر انصاف نیوز از مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی وضعیت شرکت‌های دولتی بود که در قالب رددیون به تملک تامین اجتماعی درآمده است.

محمدرضا سعیدی پاسخ داد: یک شرکت برای سرمایه‌گذاری باید الزاماتی را رعایت کند. شما هم اگر توقع سرمایه‌گذاری از آن شرکت دارید، باید این الزمات را بپذیرید. الزاماتش این است که جایی سرمایه‌گذاری کند که بازدهی مناسبی داشته باشد. در کسب و کاری که آتیه بهتر یا ریسک کمتری داشته باشد، ایجاد نقدینگی بالاتری داشته باشد و…

مدیرعامل شستا به برخی از چالش‌های اقتصادی و حتی اجتماعی شرکت‌های واگذارشده اشاره کرد و گفت: شرکت‌های واگذارشده در قالب رد دیون الزاما ارمغان‌های خوبی برای شستا نبوده‌اند.

یکی از موضوعات مهم شستا همین رتق و فتق امور مربوط به سبد غیرانتخابی‌اش بوده است. تاسیس کلینیک درمان شرکت‌های زیان‌ده

آقای سعیدی گفت: من از زمانی که به مجموعه شستا آمدم، کلینیکی را تشکیل دادیم برای ساماندهی شرکت‌های که بعضاً مشکل زیان‌دهی داشتند. در همین ایام جنگ سال گذشته، توانستیم ۹ شرکت را از زیان خارج کنیم و از این دست فعالیت‌ها در مجموعه شستا بسیار است. هزینه‌های سنگین توصیه‌ناپذیری

خبرنگار انصاف نیوز از مدیرعامل شستا درباره اتهام تبدیل این شرکت به حیاط‌خلوت گروه‌های سیاسی سوال کرد و پرسید آیا مشخصا تحت فشار و توصیه برای انتصابات قرار داشته‌اید؟ سعیدی در جواب گفت: این کلمه حیات‌خلوت هم از آن کلماتی‌ست که استفاده می‌شود ولی هیچ‌کس معنی‌اش نمی‌کند. معنی این حیاط‌خلوت چیست و از کجا امده؟

پر واضح است که برای انتخاب مدیران‌مان ملاک و معیارهایی داریم. ۵ ملاک ما؛ اول دانش، دوم مهارت سوم پاکدستی چهارم هماهنگی و پنجم شجاعت بود.

مدیرعامل شستا ادامه داد: ۵ عنصر مهم را برای گزینش مدیران انتخاب کردیم. من اساساً خیلی آدم توصیه‌پذیری نیستم ولی آموخته‌ام اگر شما کسی را به من معرفی کنید و آن فرد این پنج عنصر را داشته باشد و بتواند یک بنگاه را اداره کند، از معرفی شما تشکر کنم.

اگر کسانی دیگری هم به من نیرویی را معرفی کنند حتماً بررسی می‌کنم که این نیرو آیا توان این کار را دارد یا نه؟ ضمن اینکه با هدف برقراری عدالت استخدامی و عدالت شغلی، هر سمتی که نیاز به نیروی جدید دارد را در یک سامانه شفافیت اعلام می‌کنیم و متقاضیان از طریق به اصطلاح اپلای اپلای کردن وارد مسیر انتخاب می‌شوند و اگر ملاک و معیارهای لازم برای شغل مدنظر را داشت و در کانون ارزیابی موفق ظاهر شد، به هیئت مدیره‌ها معرفی می‌شود.

او گفت: شاید یکی از هزینه‌هایی که سعیدی در شستا پرداخت می‌کند همین موضوع است که خیلی قائل به توصیه نیست و این قائل به توصیه نبودن یک مقدار برای من هزینه هم داشته. یک مقدار نه، خیلی هزینه داشته است برای من. حجم توصیه‌ها زیاد است و از روزی که نشستم در مجموعه شستا بالای دو سه هزار رزومه برای من از جاهای مختلف ارسال شده است.

سعیدی ارتقای شغلی درون سازمانی را یکی از اولویت‌های شستا خواند و تاکید کرد بها دادن به ۵۵ هزار نیروی انسانی شاغل در این مجموعه، به افزایش بهره‌وری و سرمایه اجتماعی درون و بیرون سازمانی می‌انجامد.

یکی از تاکیدات من در مجموعه تزریق ادبیات «دانش مهارت» است. آن‌قدر تکرار می‌کنیم تا تبدیل به فرهنگ بشود. مدیرعامل جدید تامین اجتماعی ایثار کرده است

سعیدی، ضمن مهم خواندن هماهنگی میان کارکنان و مدیران و مدیران با مدیران، گریزی هم به تحولات اخیر تامین اجتماعی زد و گفت: ما تابع راهبری‌های آقای میدری هستیم و در شرایط جدید هم که آقای دکتر محمدی راهبری سازمان تامین اجتماعی را بر عهده گرفته، به نظر من ایثار کرده است. حتماً تعامل با سازمان و وزارتخانه را وظیفه خود می‌دانیم تا بتوانیم به خلق ارزش ادامه دهیم. از بزرگی شرکت‌ها نترسیم

مدیرعامل شستا در پاسخ به سوالی درباره حجم نیروی انسانی شاغل در این مجموعه گفت: یکی از مصیبت‌های کشور این است که فکر می‌کنیم شرکت‌های بزرگی داریم.

ما در ایران شرکت‌های بزرگ زیادی نداریم. شما ببینید یک شرکت متعلق به یک کشور کوچک ۵ میلیون نفری، ۱۰۰ هزار پرسنل در سراسر دنیا دارد. اگر می‌خواهیم اقتصاد ما توسعه پیدا بکند پر واضح است که باید بنگاه‌های بزرگ را توسعه بدهیم و بنگاه‌های بزرگ موجود را تقویت کنیم.

البته ارزش یک بنگاه به تعداد زیاد یا کم نیروی انسانی نیست. ارزش بنگاه به خلق ارزش برای همه ذی‌نفعان، به چالاکی، نوآوری، بهینه‌سازی، قدرت حل مسئله، قدرت انطباق با محیط جدید کسب و کار و به قدرت پاسخ‌دهی به تکنولوژی‌های در حال ظهور است. این می‌شود بنگاه ارزشمند.

سعیدی اضافه کرد: از نظر من شستا در مقایسه با کثیری از بنگاه‌های دنیا، فاصله زیادی تا بزرگ شدن دارد ولی پتانسیل بزرگ شدن را دارد به شرطی که جنگ نباشد، به شرطی که تحریم‌ها برداشته شود.

اگر انشالله جنگ تمام و تحریم‌ها برداشته شود، تازه کار شرکت‌هایی مثل شستا برای توسعه شروع می‌شود. شستا یکی از ارکان تاب‌آوری کشور

دکتر سعیدی در پاسخ به سوال خبرنگار انصاف نیوز درباره گستره و عمق خسارت‌های دو جنگ اخیر در شستا گفت: من از سال تقریبا ۸۳، ۸۴ در مجموعه شستا حضور داشته‌ام و جز مدیرانی هستم که از کف کارگاه بالا آمدم و بنابراین احساس می‌کردم شستا را خیلی خوب می‌شناسم اما پس از جنگ، اقرار می‌کنم که شستا را نمی‌شناختم و تازه فهمیدم شستا چه نقش عظیمی در ارتقای تاب‌آوری کشور دارد.

چرا؟ چون شستا هزار و ۶۴۱ محصول تولید می‌کند که مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است.

در حوزه دارو مجموعه همکاران من در تیپیکو و شرکت‌های دارویی با هماهنگی وزارت بهداشت ۸۳ محصول را در اولویت قرار دادند و سه شیفت تولید کردند. ما در جنگ اول و جنگ دوم ۵۰ درصد داروی بیمارستان‌ها را تأمین کردیم.

موقعی که حدود ۱۷ میلیون جمعیت به سمت شمال کشور رفت، شبکه توزیع شستا این پشتیبانی را انجام داد بدون اینکه کسی متوجه این موضوع بشود

ما در جنگ ۱۲ روزه، ۱۰هزار و۵۰۰ مسافر را از طریق دریا جابجا کردیم در حالی که مسئولیت شستا نبود.

آرد که روی زمین مانده بود را بخش حمل و نقل شستا در کشور توزیع کرد و…

ما دنبال این بودیم که شستا یک سازمان تاب‌آور باشد. ظرفیت هشت‌گانه تاب‌آوری را فعال کردیم و این اقدام منجر به ارتقای اکوسیستم تاب‌آوری کشور شد.

مدیرعامل شستا به میزان خسارت‌های جنگ هم چنین اشاره کرد: ۲۸ شرکت شستا بین ۵ تا ۱۰۰درصد آسیب دید. توفیق‌دارو بهترین مرکز تحقیقات دارویی شستا کاملا تخریب شد یا اروندان ما در خرمشهر ۱۰۰درصد تخریب شد ولی این مشکلات ما را متوقف نکرد.

این را جزو افتخارات زندگی خود می‌دانیم که شستا برای مردم و در کنار مردم بود و توانستیم در کنار دولت از بنزین گرفته تا دارو و سیمان مردم را تولید کنیم.

شستا آسیب دید و تنش زخمی‌ست اما قد بلند و با افتخار ایستاده است. تدوین برنامه واگذاری متعهدانه

مدیرعامل شستا در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری بنگاه‌های این هلدینگ و محدودکردن دامنه فعالیت گفت: همه‌جای دنیا دچار وابستگی به مسیر هستند که جنبه‌های وسیعی دارد.

معنی وابستگی به مسیر این است که در گذشته تصمیماتی اتخاذ شده که مانع اتخاذ تصمیمات آینده می‌شوند.

از روز اول ورودم به این مجموعه یک اتاق فکر تشکیل دادیم و شرکت‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی دنیا را مطالعه کردیم. به عبارتی شستا‌های دنیا را بردیم زیر ذره‌بین و دیدیم همه‌های دنیا در سه حوزه سهام‌داری، اوراق با درآمد ثابت و دارایی نقدشونده سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

به تجربه همتاهای جهانی شستا ما هم باید از بنگاه‌داری و کنترل به سمت سرمایه‌گذار بودن مهاجرت کنیم.

این مهاجرت مهاجرت آسانی نیست. اولا عمق بازار سرمایه ایران کشش این همه واگذاری را ندارد و ثانیاً ما دو جنگ و یک نارآمی را پشت سر گذاشته‌ایم که اقتصاد را برد به حال تعلیق.

برنامه اصلی من و همکارانم در مجموعه شستا برای این مهاجرت بزرگ متاسفانه با این شرایط مصادف شد اما ما متوقف نکردیم این مهاجرت را.

سعیدی ادامه داد: واگذاری دو سر دارد، یه سرش بی‌صاحب‌سازی است و یک سرش واگذاری متعهدانه است. آن واگذاری که زنجیره‌ها را از هم بپاشاند ارزشی ندارد و من هرگز این کار را نمی‌کنم.

واگذاری دیگر واگذاری متعهدانه است که این میراث بزرگ کشور و زنجیره‌های ارزشش از هم پاشیده نشود. ما برای این نوع واگذاری برنامه ریخته‌ایم. البته ترتیبات نهادی پیچیده است، مقاومت در برابر این موضوع پیچیده است ولی رویکرد و جهت‌گیری ما اصلاح است. اگر به من بود و روز اول می‌خواستم شستا را تاسیس کنم، به بیشتر از پنج صنعت ورود نمی‌کردم. در ۵ صنعت پیشروی دنیا می‌رفتم سرمایه‌گذاری می‌کردم.

یادتان باشد تعمیر کشتی در حال حرکت که ۱هزار و ۶۰۰ محصول مصرفی مردم را تولید می‌کند، اصلا کار ساده و راحتی نیست. کار بزرگ پزشکیان

این مدیر مالی صنعتی به درخواست خبرنگار انصاف نیوز برای ارزیابی عملکرد دولت پزشکان در حوزه اجتماعی، چنین پاسخ داد: من به عنوان یک بازیگر اقتصادی می‌گویم باید اول ببینیم در چه شرایطی دکتر پزشکیان دولت را تحویل گرفت؟ من اسمش را می‌گذارم محیط متخاصم.

دکتر پزشکیان در محیط متخاصم دولت را تحویل گرفت؛ تحریم بود، اسنپ‌بک آمده، تحولات منطقه‌ای بوده، دو جنگ و یک ناآرامی‌ها بوده، ناترازی‌های شدید حوزه انرژی و مقوله‌های دیگر هم بوده است.

به نظر من بزرگ‌ترین دستاورد دولت آقای دکتر پزشکیان ارتقا تاب‌آوری کشور است. این شرایط برای هر دولتی به وجود می‌آمد از حیز انتفاع می‌افتاد ولی آقای پزشکیان این زمینه را فراهم کرد که تاب‌آوری در کشور بالا برود.

عدم دخالت آقای پزشکیان در کار مدیران بزرگ‌ترین دستاورد و بسیار مهم است. این پاکدستی و مردمی بودن آقای پزشکیان آثار جانبی وسیعی دارد.

حتماً نقدهایی هم وارد هست اما من فکر می‌کنم که آقای دکتر پزشکیان علی‌رغم همه این مصیبت‌هایی که هر کدامش می‌توانست یک سیستم را پایین بیاورد؛ به نظر من خوش درخشید. دلیلش این است که در کثیری از حوزه ها مردم را دخیل کرد. خیلی از این تصمیمات و این انسجامی که به وجود آورد و این وفاقی که به وجود آورد، از خیلی از چیزهای شخصی خودش گذشت تا بتواند این شرایط را به وجود بیاورد.

مخصوصا الان ایثاری که دکتر پزشکی می‌کند، علی‌رغم همه مخالفت‌های که با ایشان می‌شود، اصرار بر توافق و صلح دارد. این هم نشان می‌دهد بودن پزشکان چقدر راهبردی بوده است.

ساخت آینده ایران در گرو توافق خوب است. ساخت آینده ایران و کارآفرینی در ایران و کیفیت زندگی مردم در گرو توافق خوب است که آقای پزشکی هم بر آن اصرار دارد.

من فکر می‌کنم همین یک نکته را آقای پزشکیان حل کند، یک تاریخ را درست کرده است.

انتهای پیام







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
پول نفت آمریکا در حساب بیماران پروانه ای؛ شفاف سازی در واریزی ها
خبرگزاری مهر

پول نفت آمریکا در حساب بیماران پروانه ای؛ شفاف سازی در واریزی ها

بر اساس اعلام دستگاه قضایی کشور، پول فروش یکی از محموله های نفتی آمریکا، به حساب بیماران پروانه ای واریز خواهد شد. اما، روند نظارت بر توزیع این پول چگونه خواهد بود.
بالا رفتن از پله‌ها خطر مرگ قلبی را کاهش می دهد
خبرگزاری مهر

بالا رفتن از پله‌ها خطر مرگ قلبی را کاهش می دهد

استفاده از پله‌ها به جای آسانسور می‌تواند بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید باشد.
ارتباط زمان‌های نامنظم شام با علائم افسردگی بیشتر در میان بزرگسالان ایرانی
سایت عصرایران

ارتباط زمان‌های نامنظم شام با علائم افسردگی بیشتر در میان بزرگسالان ایرانی

یک مطالعه جدید در بزرگسالان ایرانی نشان می‌دهد خوردن شام در زمان‌های بسیار متفاوت از یک روز تا روز دیگر ممکن است با سطوح بالاتر علائم افسردگی مرتبط باشد.
پشت‌پرده‌ نوشابه‌های رژیمی؛ حقایقی که باید بدانید
خبرگزاری ایرنا

پشت‌پرده‌ نوشابه‌های رژیمی؛ حقایقی که باید بدانید

تهران- ایرنا- نوشابه‌های رژیمی به دلیل نداشتن قند و کالری، برای بسیاری از افراد گزینه‌ای سالم‌تر از نوشابه‌های معمولی به نظر می‌رسند اما این تصور همیشه با واقعیت‌های علمی همخوانی ندارد.
تعریف گسترده طیف اوتیسم؛ چالشی برای تشخیص و درمان
سایت سلامت نیوز

تعریف گسترده طیف اوتیسم؛ چالشی برای تشخیص و درمان

یک پژوهشگر برجسته اوتیسم، هشدار می‌دهد که تعریف گسترده امروزی از اوتیسم ممکن است به تشخیص‌های اشتباه و سردرگمی در درمان منجر شود.
    
سایت تجارت نیوز

ویدئو | هزارتوی دارو و درمان، از افزایش قیمت تا نبود نظارت

سلامت را نمی‌توان از سیاست جدا کرد!
سایت سلامت نیوز

سلامت را نمی‌توان از سیاست جدا کرد!

سخنان اخیر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در انجمن اسلامی جامعه پزشکی با انتقادهایی مواجه شده است؛ منتقدان می‌گویند وزیر باید به جای سیاست درباره دارو، پرستاران، بیمارستان‌ها و مشکلات نظام سلامت سخن بگوید. اما آیا می‌توان بحران‌های سلامت را از سیاست و تصمیم‌های کلان اقتصادی و اجتماعی جدا کرد؟
از کجا بفهمیم قند خونمان بالاست؟ علائم پنهانی که شاید متوجهشان نشوید
روزنامه هفت صبح

از کجا بفهمیم قند خونمان بالاست؟ علائم پنهانی که شاید متوجهشان نشوید

در ادامه با مهم‌ترین نشانه‌هایی آشنا می‌شویم که ممکن است با قند خون بالا و کنترل‌نشده ارتباط داشته باشند.
         
پیاده‌روی برای لاغری؛ روزی چقدر راه برویم تا نتیجه بگیریم؟
روزنامه هفت صبح

پیاده‌روی برای لاغری؛ روزی چقدر راه برویم تا نتیجه بگیریم؟

در ادامه، میزان مناسب پیاده‌روی، نقش سرعت و استمرار و نکاتی را بررسی می‌کنیم که می‌توانند به شما کمک کنند از پیاده‌روی نتیجه بهتری بگیرید.
تمرکز طب سنتی بر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری ها است
روزنامه ستاره صبح

تمرکز طب سنتی بر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری ها است

یک متخصص طب سنتی گفت: در آموزه‌های طب سنتی، مزاج شناسی یک اصل است و این موضوع در تمام عصرها و در جوامع علمی دنیا مطرح بوده و هست.
    
بحران خاموش در قلب نظام تشخیص - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

بحران خاموش در قلب نظام تشخیص - مردم سالاری آنلاین

در حالی که حدود ۷۰ درصد تصمیم‌های تشخیصی پزشکان بر پایه نتایج آزمایشگاهی گرفته می‌شود، فعالان حوزه آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاهی هشدار می‌دهند که افزایش چند برابری هزینه تجهیزات و کیت‌ها، پرداخت نشدن مطالبات بیمه‌ای و رشد نیافتن متناسب تعرفه‌ها، آزمایشگاه‌ها را به نقطه‌ای رسانده که ادامه فعالیت بسیاری از …
رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)

شاید تصور کنید مچ دست فقط یک مفصل ساده برای حرکت دادن دست هاست؛ اما ظاهر این ناحیه می تواند مثل یک آینه، وضعیت گردش خون، رطوبت بدن و حتی میزان انسولین شما را...
         
سایت تابناک

هشدار درباره عطر زدن روی گردن!

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.
نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
روزنامه پیام ما

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
خبرگزاری ایسنا

آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟

یک فوق‌تخصص غدد با اشاره به پیامدهای چاقی، در عین حال درباره استفاده از داروهای تزریقی کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
سایت فرارو

جمع‌آوری فوری یک دارو از بازار/ علت چه بود؟

4 آنتی بیوتیک طبیعی
سایت برترینها

4 آنتی بیوتیک طبیعی

سیر حاوی ترکیبات گوگردی مختلف است که یکی از شناخته شده ترین آن ها آلیسین است. این ترکیبات در مطالعات آزمایشگاهی توانسته اند رشد برخی باکتری ها را مهار کنند. بخشی از پژوهش ها نیز اثر عصاره سیر را بر باکتری هایی مانند اشریشیا کلی (E. coli) بررسی کرده اند.
همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید
سایت عصرایران

همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید

همه چربی ها یکسان نیستند. نوع چربی مصرفی اهمیت زیادی دارد. به طور کلی، چربی های غیر اشباع انتخاب بهتری هستند، در حالی که چربی های ترانس صنعتی بیشترین نگرانی...
         
موبایل و تبلت چه اثری بر روان کودک دارند؟ راهنمای مدیریت زمان صفحه‌نمایش
روزنامه هفت صبح

موبایل و تبلت چه اثری بر روان کودک دارند؟ راهنمای مدیریت زمان صفحه‌نمایش

مطالعه جدید فنلاندی نگاه جالبی به رابطه میان صفحه‌نمایش و رشد شناختی کودکان ارائه می‌دهد، اما نباید از آن نتیجه گرفت که هرچه کودک بیشتر با موبایل و تبلت کار کند، ذهن قوی‌تری خواهد داشت.
خانواده در نقش پرستار | هزینه‌های سنگین درمان
روزنامه هفت صبح

خانواده در نقش پرستار | هزینه‌های سنگین درمان

من یک کارمند ساده‌ام. هزینه دارو یک طرف و هزینه بیمارستان یک طرف دیگر. برای اینکه درمان دخترش متوقف نشود، خانه‌شان را فروخته است
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ۱۰ باور سلامتی که احتمالاً درست نیستند

مصائب پزشکان؛ آنچه از دور پیدا نیست
خبرگزاری ایسنا

مصائب پزشکان؛ آنچه از دور پیدا نیست

هر چند از دور به نظر نمی‌آید اما پزشکان و متخصصان چه در بخش دولتی چه در بخش خصوصی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. تاخیر پرداخت حقوق پزشکان دولتی تا هشت ماه و افزایش سالانه تعرفه‌ها و مشکلات پرداختی بیمه‌ها در بخش خصوصی و وضعیت تورم، کار پزشکان را سخت کرده است.
مطالعه‌ای درباره بیماری کندن خودخواسته مو!
سایت عصرایران

مطالعه‌ای درباره بیماری کندن خودخواسته مو!

یک مطالعه جدید توضیح می‌دهد که چرا مردم احساس می‌کنند مجبورند موهای خود را بکنند.
وقتی توصیه‌های سلامت سر از اسپم درمی‌آورند؛ پیامک‌های مهم وزارت بهداشت در هرزنامه/ V.behdasht را به‌عنوان پیامک مورد اعتماد ثبت کنید
سایت خبرآنلاین

وقتی توصیه‌های سلامت سر از اسپم درمی‌آورند؛ پیامک‌های مهم وزارت بهداشت در هرزنامه/ V.behdasht را به‌عنوان پیامک مورد اعتماد …

وزارت بهداشت با اشاره به قرار گرفتن برخی پیامک‌های سلامت با سرشماره V.behdasht در پوشه اسپم، از مردم خواسته این پیام‌ها را از حالت هرزنامه خارج و به‌عنوان پیامک مورد اعتماد ثبت کنند.
خبرگزاری ایرنا

تاب‌آوری در برابر بحران

افسردگی پدر به شیوه‌ ای متفاوت به فرزند منتقل می‌ شود / سلامت روان پدر چگونه می‌ تواند حتی پیش از تولد بر کودک تأثیر بگذارد؟
سایت اندیشه معاصر

افسردگی پدر به شیوه‌ ای متفاوت به فرزند منتقل می‌ شود / سلامت روان پدر چگونه می‌ تواند حتی پیش از تولد بر کودک تأثیر بگذارد؟

وقتی درباره تأثیر سلامت روان والدین بر فرزند صحبت می‌کنیم، معمولاً چیزی رفتاری را تصور می‌کنیم. برای مثال، ممکن است پدری را تصور کنیم که از دیگران فاصله می‌گیرد، برای حضور و همراهی با خانواده مشکل دارد یا الگوی خاصی از برخورد با غم، ناراحتی یا اضطراب را به نمایش می‌گذارد؛ الگویی که فرزندان او در طول …
این علائم در پا‌ها می‌گوید به سکته قلبی یا مغزی نزدیک می‌شوید
سایت آفتاب نیوز

این علائم در پا‌ها می‌گوید به سکته قلبی یا مغزی نزدیک می‌شوید

درد یا سنگینی پا که هنگام راه رفتن شروع و با استراحت برطرف می‌شود، همیشه یک مشکل ساده عضلانی نیست. متخصصان می‌گویند این علامت و نشانه‌هایی مانند سردی یک پا ی...
علائم پاراسومنیا : آیا خواب پریشی درمان پذیر است ؟
سایت دلگرم

علائم پاراسومنیا : آیا خواب پریشی درمان پذیر است ؟

پاراسومنیا یا خواب پریشی : مجموعه ای از اختلالات خواب است که افراد رفتاری غیر معمولی در عالم خواب انجام میدهند. مانند: کابوس شبانه، راه رفتن در خواب، صحبت کردن در خواب، وحشت شبانه، دندان قروچه، فلج
سایت عصرایران

نشانه‌های پنهان در پاها؛ بدن با این علائم چه پیامی می‌دهد؟

مسیر الکلی تخریب کبد| از سوزش سر دل تا خونریزی‌های مرگبار گوارش
روزنامه هفت صبح

مسیر الکلی تخریب کبد| از سوزش سر دل تا خونریزی‌های مرگبار گوارش

کاهش سن شروع مصرف الکل، خطر آسیب به حافظه، یادگیری و سلامت روانی نوجوانان و جوانان را افزایش می‌دهد
         
چطور بفهمیم کم‌خونی داریم؟ نشانه‌های مهمی که باید بشناسید
روزنامه هفت صبح

چطور بفهمیم کم‌خونی داریم؟ نشانه‌های مهمی که باید بشناسید

کم‌خونی همیشه به دلیل کمبود آهن ایجاد نمی‌شود. خونریزی، کمبود ویتامین B12 یا فولات، بیماری‌های مزمن، برخی بیماری‌های ارثی و مشکلات مربوط به تولید یا تخریب گلبول‌های قرمز نیز می‌توانند از علت‌های آن باشند.
         
سایت تابناک

آیا رفت‌وآمد طولانی روزانه به محل کار به سلامت شما آسیب می‌زند؟

چربی‌هایی که باید از سفره حذف شود
سایت تابناک

چربی‌هایی که باید از سفره حذف شود

همه چربی ها یکسان نیستند. نوع چربی مصرفی اهمیت زیادی دارد. به طور کلی، چربی های غیر اشباع انتخاب بهتری هستند، در حالی که چربی های ترانس صنعتی بیشترین نگرانی...
         
پزشک ایرانی نسخۀ جدید درمان سرطان در جهان را نوشت
سایت سلامت نیوز

پزشک ایرانی نسخۀ جدید درمان سرطان در جهان را نوشت

پروفسور محمداسماعیل اکبری پس از پنج دهه فعالیت در جراحی سرطان، از روزهای کودکی در تویسرکان تا حضور در جانز هاپکینز و بازگشت به ایران روایت می‌کند؛ پزشکی که می‌گوید درمان بیمار نباید فقط به اتاق عمل و دارو محدود شود.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

عوارض سنگین خدمات زیبایی غیرمجاز؛ آدرس‌های مراکز زیبایی را ملاک اعتماد قرار ندهید

او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!
خبرگزاری مهر

او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!

نظام سلامت را نمی توان بدون واژه «پزشک» توصیف و تعریف کرد. زیرا، حلقه مهمی از خدمات بهداشتی و درمانی را جامعه پزشکی ارائه می دهند.
وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»
خبرگزاری مهر

وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»

سامانه باروری سالم با وجود تکالیف قانونی، هنوز نتوانسته مسیر سلامت باروری زنان و زوجین را به‌صورت یکپارچه رصد کند.
انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند
خبرگزاری مهر

انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند

مقاله‌ای جدید بررسی می‌کند که چگونه تجمع آهسته جهش‌های خاص در DNA بر طول عمر انسان تأثیر می‌گذارد. این جهش‌ها که جهش‌های سوماتیک نامیده می‌شوند، از بدو تولد در سلول‌ها شروع به تجمع می‌کنند.
مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر
سایت سلامت نیوز

مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر

تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف پروتئین نه تنها از ریکاوری عضلات پشتیبانی می‌کند، بلکه به افزایش قدرت و کاهش چربی نیز کمک می‌کند و در حفظ سلامت استخوان‌ها نیز مؤثر است.
دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد
سایت شهرآرانیوز

دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد

یک مطالعه جدید می‌گوید دو عامل به طور چشمگیری خطر مرگ زودرس را برای افراد میانسال و سالمندان افزایش می‌دهد.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ بدن با نوشیدنی‌های «دتاکس» سم زدایی می‌شود؟

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند
سایت سلامت نیوز

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند

پژوهشگران می‌گویند یک قرص که باید روزی یک بار مصرف شود، به پوست افراد مبتلا به پیسی کمک می‌کند تا رنگ خود را بازیابند.
پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها
خبرگزاری ایرنا

پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها

اصفهان - ایرنا - یکم شهریورماه بهانه‌ای است برای پاسداشت مقام سپیدپوشانی که هستی خود را وقف سلامت جامعه کرده‌اند؛ اما در پس لبخندهای نجیب و دستان شفابخش این ناجیان بی‌ادعا، رنج‌هایی از جنس بی‌مهری، تعرفه‌های ناعادلانه، موج نگران کننده ورودی‌ها و مهاجرت پزشکان نهفته است، روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت …
ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری
سایت سلامت نیوز

ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری

 اول شهریور روز پزشک است، کسی که در دنیای مدرن، درمانگر درد و رنج انسان شناخته شده است. آنچه اکثر ما از پزشک در ذهن داریم، مربوط به پزشکان بالینی است، کسانی که بعد از بیماری به مطبشان می‌رویم و از آن‌ها طلب درمان می‌کنیم، غافل از این‎که بسیاری از بیماری‌ها، پیش از آن‌که تبدیل به درد و مرض شوند توسط توسط …
به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن
سایت رویداد‌ ۲۴

به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن

روتین‌های جدید یک‌شبه ایجاد نمی‌شوند. یک پزشک متخصص در مقاله ای در واشنگتن پست می گوید باید هر بار فقط یک عادت را انتخاب کنید و تا جای ممکن انجام آن را آسان کنید.
پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران

گزارش‌های علمی از بحرانی پنهان در نظام سلامت ایران خبر می‌دهند؛ کرسی های تخصص خالی است و سالانه حدود ۱۳ رزیدنت پزشکی خودکشی می‌کنند.
چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟
سایت عصرایران

چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟

چای شیرین یا نوشابه؟ شاید فکر کنید چای انتخاب سالم‌تری است، اما وقتی پای قند خون وسط باشد، هر دو می‌توانند دردسرساز شوند. جالب‌تر اینکه یک لیوان چای شیرین مم...
هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت
روزنامه عصر اقتصاد

هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت

مریم غدیرپور روز پزشک تنها فرصتی برای تبریک گفتن به جامعه پزشکی نیست، بلکه زمانی برای دیدن دشواری هایی است که این قشر پرتلاش هر روز با آن روبه رو می شود. پزشک در اتاق معاینه، پیش از آنکه به علائم ظاهری بیماری توجه کند، به سابقه بیمار، شرایط جسمی، داروهای مصرفی، وضعیت روحی و
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

عوارض آمپول‌های لاغری؛ چه چیزهایی را باید بدانیم؟ | ویدئو

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ از پزشکان بدون بیمه تا حقوق‌های ۳۰ میلیونی؛ روایتی متفاوت از طبابت در ایران

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار
روزنامه هفت صبح

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار

‌چه بر سر حرفه پرستاری آمده که فردی سال‌ها برای رسیدن به آن درس خوانده، مهارت و تجربه اندوخته و در نهایت تصمیم می‌گیرد دیگر پرستار نباشد؟
مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید
سایت روزنو

مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید

برای مثال قرص ۲۰ میلی‌گرمی «تادالافیل» که احتمالا برای درمان پرفشاری خون شریانی ریوی و اختلالات عروقی کاربرد دارد، با رشد ۷۰۸ درصدی رکورددار است. پس از آن، د...
    
با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟
سایت عصرایران

با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟

ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها، سیستم ایمنی و عملکرد عمومی بدن دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد سطح این ویتامین ممکن است با افزایش سن کاهش پیدا کند.
از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند
سایت فرارو

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه اصلی جامعه پزشکی را «احترام» عنوان می‌کند؛ احترامی که به باور او این روزها در رابطه پزشک و بیمار، در سیاست‌گذاری‌های سلامت و بویژه در بازنمایی جامعه پزشکی در رسانه‌ها کمرنگ شده و هشدار می‌دهد که ادامه چالش‌های امروز می‌تواند انگیزه طبابت را کاهش داده …
سایت تابناک

دهکده زوال عقل؛ محله‌ای برای زندگی عادی بیماران دمانس

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. …
آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!
خبرگزاری مهر

آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!

سخنان اخیر وزیر بهداشت درباره تحولات سیاسی و ضرورت تغییر مسیر کشور در دوره پساجنگ، در حالی مطرح می‌شود که مردم و همچنان با مجموعه‌ای از مشکلات قدیمی و انباشته دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی
خبرگزاری مهر

اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی

نظام سلامت را با کادر بهداشت و درمان می شناسیم و در این بین، «جامعه پزشکی»، یکی از حلقه‌های مهم زنجیره بهداشت و درمان را تشکیل می‌دهند.
مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها
خبرگزاری مهر

مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به سلامت مهاجران و پناهندگان، گفت: بیماریابی فعال برای بیماری‌های هدف، باید به‌ صورت جدی دنبال شود.