قیمت طلا امروز




 جنگ اسرائیل علیه غزه

 سایت دیدارنیوز / ۱۹ ساعت قبل

شورای صلح غزه: توافق خلع سلاح حماس و گروه‌های مسلح، گامی تاریخی برای صلح است/ سردار شکارچی: رسانه‌های معاند در بانک اهداف نظامی/ سپاه: اگر آمریکا به تفاهم‌نامه بازگردد، تنگه هرمز را باز می‌کنیم

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...
 شورای صلح غزه: توافق خلع سلاح حماس و گروه‌های مسلح، گامی تاریخی برای صلح است/ سردار شکارچی: رسانه‌های معاند در بانک اهداف نظامی/ سپاه: اگر آمریکا به تفاهم‌نامه بازگردد، تنگه هرمز را باز می‌کنیم
دیدارنیوز _ سرویس بین‌الملل: در پی تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران در روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ و ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، درگیری میان طرف‌ها آغاز شد و در روز چهلم، موقتا جنگ متوقف و آتش‌بس به مدت دو هفته برقرار شد.

به گزارش دیدارنیوز، روز شنبه (۲۲ فروردین)، مذاکرات طولانی میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد اما طرفین با وجود مذاکره تا بامداد یکشنبه در اسلام آباد به توافقی نرسیدند. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی، گفته می‌شود درخواست‌های آمریکا به ویژه درباره تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده مانع از دستیابی به توافق شده است.

روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت، ترامپ اعلام کرد که پیشنهاد ایران قابل قبول نیست و مذاکرات در بن‌بست قرار دارد. روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، حملات موشکی و پهپادی به امارات صورت گرفت، اما ایران این حملات را تایید نکرد. امارات مدعی شده که این حملات از سوی ایران انجام شده است.

پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت حملاتی از سوی آمریکا به بندرعباس و قشم صورت گرفت و نیروی دریایی ایران با ناوشکن‌های آمریکایی درگیر شد. همچنین صدای شدید پدافند هوایی در غرب تهران شنیده شد. دوشنبه شب ۲۸ اردیبهشت، ترامپ مدعی شد که به دلیل درخواست چند کشور عربی، حمله دوباره به ایران را به تعویق انداخته است. بامداد یکشنبه ۳ خرداد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم.

ساعت ۲۲:۳۰ یکشنبه ۱۷ خرداد، جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی خود را به اسرائیل، در پاسخ به حملات تل‌آویو به ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد و تنش‌ها بار دیگر بالا گرفت. بامداد روز دوشنبه ۱۸ خرداد، اسرائیل به مناطقی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۰ خرداد، آمریکا به بهانه سرنگون شدن یک هلی‌کوپتر در تنگه هرمز، انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت و حملاتی را به جنوب کشورمان انجام داد که با پاسخ ارتش و سپاه مواجه شد. روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

بامداد دوشنبه ۲۵ خرداد، ایران و آمریکا از توافق برای پایان جنگ گفتند و بامداد روز پنجشنبه ۲۸ خردادماه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در فاصله زمانی کوتاهی متن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را به‌صورت دیجیتال و غیرحضوری امضا کردند.

روز جمعه ۲۹ خرداد، مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود در سوئیس برگزار شود، لغو شد. روز شنبه ۳۰ خرداد، هیات مذاکره‌کننده ایرانی به سرپرستی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس راهی سوئیس شد. روز یکشنبه ۳۱ خرداد، مذاکرات سوئیس با حضور هیات‌های ایرانی و آمریکایی و میانجیگری دو کشور پاکستان و قطر برگزار شد. در پی تهدیدهای ترامپ در شروع مذاکرات، هیات ایرانی اعتراض خود را اعلام کرد و طبق گفته برخی رسانه‌ها مقامات سیاسی ایران از محل مذاکرات خارج شدند.

روز دوشنبه اول تیرماه، آمریکا تحریم نفت و پتروشیمی ایران را تا آخر مرداد لغو کرد. روز دوشنبه ۸ تیرماه، آمریکا از نشست با ایران در دوحه خبر داد، اما تهران این موضوع را رد کرد.

بامداد ۱۷ تیرماه، آمریکا به بهانه حمله به چند کشتی در تنگه هرمز که ایران را مسوول آن دانسته، به چند شهر جنوبی کشورمان حمله کرد و ترامپ از پایان آتش‌بس با ایران خبر داد. در واکنش به این تجاوز نظامی، ارتش و سپاه مواضع آمریکا را در کشور‌های عربی هدف قرار دادند.

بامداد روز جمعه ۱۹ تیرماه، پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد. روز شنبه ۳ مرداد و پس از حدود ۲ هفته، حملات آمریکا به جنوب ایران متوقف شد. بامداد روز پنجشنبه ۸ مرداد، آمریکا به بهانه حملات سپاه به پایگاه این کشور در اردن، بار دیگر به جنوب ایران حملات هوایی انجام داد.

ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۹ مرداد از آغاز عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

لازم به ذکر است، اینترنت بین‌الملل در کشورمان که از زمان حمله هوایی روز شنبه (۹ اسفندماه ۱۴۰۴) به ایران قطع شده بود، سرانجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ پس از ۸۸ روز وصل شد هرچند که محدودیت‌ها و فیلترینگ شدید همچنان برقرار است.

 

پوشش زنده خبر‌های جنگ، مذاکرات، تحولات منطقه و جهان در روز چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵:

 

ساعت: ۱۸:۴۶/ ادعای نماینده شورای صلح غزه: توافق خلع سلاح حماس و گروه‌های مسلح، گامی تاریخی برای صلح است

نماینده شورای صلح غزه در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع خاورمیانه گفت:

«نقشه صلح در غزه یک پیشرفت تاریخی است، چراکه حماس و گروه‌های مسلح توافق کرده‌اند سلاح‌های خود را تحویل دهند. بر اساس این طرح، همه اختیارات به دولت انتقالی مورد تأیید سازمان ملل واگذار خواهد شد. هدف این است که منطقه خاورمیانه از منطقه‌ای مناقشه‌آمیز به فضایی مبتنی بر صلح تبدیل شود.»

ساعت: ۱۶:۴۱/ سردار شکارچی: رسانه‌های معاند در بانک اهداف نظامی ما جای می‌گیرند

سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح گفت: «شبکه‌هایی مانند «بی‌بی‌سی»، «ایران‌اینترنشنال» و «رادیو فردا» مستقیماً به «موساد»، «سیا» و سازمان‌های اطلاعاتی دشمن متصل هستند و از آنها خط کاری و پشتیبانی دریافت می‌کنند. نیرو‌های مسلح ایران به این بنگاه‌های خبرپراکنی به‌عنوان رسانه نگاه نمی‌کنند. هر خون‌ریزی و خشونتی در عالم با پشتیبانی این شبه رسانه‌ها انجام می‌شود؛ در حالی که رسانه باید امنیت‌ساز باشد و نخستین اولویت آن، امنیت روانی مردم و جامعه بشری باشد. این شبه رسانه‌ها نه‌تنها به دنبال امنیت روانی جامعه بشری نیستند، بلکه منشأ ترویج، تبلیغ و گسترش خشونت در جهان هستند و روان بشریت را برهم ریخته‌اند. رسانه‌های معاند سربازان صهیونیست و آمریکا هستند و در بانک اهداف نظامی ما جای می‌گیرند.»

ساعت: ۱۶:۰۵/ زیدآبادی: اظهارنظر‌های کاظم غریب‌آبادی در چارچوب گفتمان سیاست خارجی پزشکیان نیست

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی نوشت: کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت خارجه است و خواه ناخواه عضوی از دولت مسعود پزشکیان به شمار می‌رود. اظهارنظر‌های او در حوزهٔ بین‌الملل، اما در چارچوب گفتمانِ سیاست خارجی پزشکیان نمی‌گنجد و گویی گفتمان جناح رقیب دولت را در درون دولت نمایندگی می‌کند. هر اقدامی در این دنیا ساز و کار و ابزار و زبان مختص به خود را می‌طلبد. با این بلبشوی گفتاری در درون دستگاه دولت چگونه می‌توان تفاهم‌نامه را زنده و به آن عمل کرد؟

ساعت: ۱۵:۱۴/ آخرین وضعیت تنگه هرمز از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران گفت: 

«تنگه هرمز در اختیار ماست و هیچ شناور نظامی دشمن داخل خلیج‌فارس حضور ندارد. تمام شناور‌های جنگی دشمن دست‌کم ۴۰۰ کیلومتر از تنگه هرمز فاصله گرفته‌اند و از نظر نظامی و سرزمینی، هیچ شناوری بدون اجازه و مدیریت ایران قادر به عبور از این آبراه نیست. آبراهی که در نزدیکی عمان قرار دارد نیز به‌طور کامل تحت کنترل ماست. تنگه هرمز متعلق به ایران و کشور عمان است که مقابل ما قرار دارد. ما حدود یک ماه پیش با عمان وارد مذاکره شده‌ایم و به نتایجی رسیده‌ایم که مورد قبول دو طرف قرار گرفته است.

در این مذاکرات درباره میزان سهم هر یک از دو کشور از آب‌های تنگه و سهم ایران و عمان از درآمد‌های آن توافق‌هایی صورت گرفته است. آمریکا در این مسیر کارشکنی می‌کند و همین مسئله موجب شده است روند کار به تأخیر بیفتد. اگر آمریکا کارشکنی را کنار بگذارد و به تفاهم‌نامه بازگردد، می‌توانیم در چارچوب تفاهم انجام‌شده، تنگه هرمز را باز کنیم، بنابراین شرایط ما باید از سوی آمریکا پذیرفته شود. اگر آمریکا شرایط ما را نپذیرد، تنگه هرمز به‌هیچ عنوان باز نخواهد شد.»

ساعت: ۱۳:۴۰/ توضیح سخنگوی ارتش درباره سرنوشت خلبانان ایرانی در قطر

اکرمی‌نیا، سخنگوی ارتش درباره سرنوشت خلبانان ایرانی در قطر گفت: تماس‌هایی برقرار شده و پیگیری‌هایی صورت گرفته، اما تا امروز پاسخی که طرف قطری به ما داده، اظهار بی‌اطلاعی بوده است.

سرتیپ اکرمی‌نیا، سخنگوی ارتش گفت: پیگیری‌های لازم از طریق وزارت امور خارجه، نهاد ریاست‌جمهوری، ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین به صورت مستقیم از طریق ارتش قطر و دولت قطر انجام شده است. تماس‌هایی برقرار و پیگیری‌هایی صورت گرفته، اما تا امروز پاسخی که طرف قطری به ما داده، اظهار بی‌اطلاعی از سرنوشت این خلبانان بوده است. اگر واقعاً بی‌اطلاع هستند، باید مسئولانه‌تر از آنچه اکنون عمل می‌کنند، برخورد کنند.

ساعت: ۱۳:۱۵/ کرملین از گفت‌وگوی تلفنی پوتین با الشرع خبر داد

کاخ کرملین اعلام کرد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفتگوی تلفنی با احمد الشرع (ابو محمد الجولانی رئیس دولت موقت سوریه)، بر موضع خود در حمایت از وحدت، تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه تأکید کرد.

ساعت: ۱۲:۲۰/ احتمال شنیدن صدای انفجار در جنوب اصفهان

سپاه اصفهان خبر داد: احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار کنترل‌شده در صفه، بهارستان و اطراف آن تا ساعت ۱۳ امروز وجود دارد.

ساعت: ۱۲:۰۱/ امیر الهامی: پدافند هوایی در آمادگی صد درصدی برای دفاع از آسمان ایران است

فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در جمع خبرنگاران گفت:

ما در عمل اثبات می‌کنیم که چه داریم و چه می‌کنیم. امروز پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران، چه در ارتش و چه در سپاه، با آمادگی صد درصدی و پایش کامل همه مرز‌ها آماده دفاع از آسمان کشور است. ساقط شدن پهپاد‌های راهبردی دشمن نشان داد که سربازان جان‌برکف ایران اسلامی با تمام توان در میدان ایستاده‌اند و تا آخرین نفس برای حفظ امنیت ایران عزیز خدمت می‌کنند.

ساعت: ۱۱:۲۹/ احتمال شنیدن صدای انفجار در پاکدشت

سپاه استان تهران اعلام کرد: درپی انهدام مهمات عمل‌نکردهٔ دشمن در پاکدشت، احتمال شنیدن صدای انفجار ناشی‌از این عملیات تا ساعت ۱۶ امروز وجود دارد.

ساعت: ۰۹:۲۱/ سفیر ایران در روسیه: پزشکیان و پوتین هفته آینده در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای دیدار می‌کنند

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه گفت که مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین هفته آینده در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در بیشکک پایتخت قرقیزستان دیدار می‌کنند.

به گفته جلالی این ششمین دیدار روسای جمهور ایران و روسیه از زمان آغاز دولت مسعود پزشکیان است.

ساعت: ۰۷:۰۱/ گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای قطری خود درباره تنگه هرمز

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، روز سه‌شنبه در تماسی تلفنی با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، درباره آخرین تحولات منطقه و مذاکرات جاری گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش سی‌بی‌اس، شریک کاری بی‌بی‌سی در آمریکا، وزارت امور خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که دو طرف درباره «آخرین تحولات منطقه، به‌ویژه مذاکرات جاری میان عمان و ایران برای ایجاد یک کریدور موقت مشترک کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و همچنین یک طرح مشترک برای پاک‌سازی مین‌ها از این تنگه» گفت‌و‌گو کردند.

به گفته وزارت خارجه قطر، محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی در این تماس بر «حمایت کامل کشور قطر از تلاش‌های دیپلماتیک و تمامی تلاش‌ها برای یافتن راه‌حلی که آزادی کشتیرانی را تضمین کند و زمینه را برای دستیابی به توافقی جامع و تامین‌کننده صلح پایدار در منطقه فراهم کند» تاکید کرد.

عباس عراقچی، روز سه‌شنبه همچنین در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تعهد ایران به صلح و ثبات، با دیپلماسی مستحکم با همسایگان همراه است. در گفت‌و‌گو با مهمانان پاکستانی و عمانی، بر راه‌حل‌های منطقه‌ای تاکید شد.»

او افزود که در این گفت‌و‌گو‌ها درباره «چارچوب پیشنهادی برای یک کریدور جدید، مین‌روبی مشترک و مدیریت آینده تنگه هرمز» نیز بحث شده است.

ساعت: ۰۴:۲۸/ مارکو روبیو: آمریکا فعلا قصد حمله به ایران را ندارد

به گزارش نشریه اکسیوس آمریکا، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در روز‌های اخیر به شماری از همتایان خارجی خود گفته است که ایالات متحده «فعلا» قصد ندارد حملات نظامی تازه‌ای علیه ایران آغاز کند. این موضوع را یک مقام آمریکایی و یک منبع آگاه دیگر تایید کرده‌اند.

به گفته این منابع، دولت آمریکا در مقطع کنونی تمرکز خود را به جای اقدام نظامی، بر افزایش فشار‌های اقتصادی و دیپلماتیک گذاشته است؛ از جمله بسته تحریم‌هایی که این هفته اعلام شد.

ساعت: ۰۳:۴۲/ غریب آبادی: ادعای آمریکا درباره مین‌زدایی تنگه هرمز «فریب تبلیغاتی» است

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیرخارجه ایران که روز سه‌شنبه گفتگوی مفصلی درباره جنگ با آمریکا و وضعیت تنگه هرمز و مذاکرات برای بازگشایی آن کرده است، در واکنش به ادعای دونالد ترامپ مبنی بر «مین زدایی کامل» تنگه هرمز، گفت: «اگر آمریکا واقعا اقدام به مین‌زدایی کرده است، پس چرا همچنان هیچ شناوری قادر به عبور از تنگه هرمز نیست؟ این ادعا‌ها چیزی جز یک دروغ تبلیغاتی نیست.

معاون وزیر خارجه ایران همچنین در اظهاراتی تهدید آمیز گفته است: «شناور‌های مین‌روب آمریکا اگر وارد منطقه شوند اهداف بسیار خوبی برای ما هستند.»

همزمان با سفر وزیرخارجه عمان به تهران، دو کشور از نزدیک شدن به تفاهم کامل بر سر ایجاد کریدوری در تنگه هرمز برای تردد کشتی‌های تجاری هستند و آن طور که مقام‌های دو کشور می‌گویند موارد مورد نظر آنها به هم نزدیک شده است.

ساعت: ۰۲:۴۴/ غریب آبادی درباره جزییات تفاهم ایران و عمان بر سر تردد در تنگه هرمز توضیح داد

کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه، ضمن تاکید بر این که حتی در پی نهایی شدن توافق میان تهران و مسقط «تنگه هرمز از فردا» باز نخواهد شد، درباره جزییات این تفاهم‌نامه گفته است: «بر اساس این تفاهم، مسیر ورودی به خلیج فارس از آب‌های ایران و مسیر خروجی از آب‌های سرزمینی عمان خواهد بود و در هر دو مسیر کشتی‌ها از آب‌های ایران عبور می‌کنند.

به گزارش ایرنا، معاون وزیر امور خارجه ایران گفته است این مسیر «مانند یک اتوبان رفت‌وبرگشتی» با عرض کل حدود ۷ مایل است.

غریب آبادی تاکید کرده است که مسیری که در گفت‌و‌گو‌های ایران و عمان بر سر آن توافق شده است «موقت» است و دو کشور «باید ظرف ۳۰ تا ۶۰ روز درباره مسیر دائمی جدید مذاکره کنند تا جایگزین طرح ترافیک دریایی پیشین شود.»

بنابر ادعای معاون وزیر خارجه ایران در پی این توافق «مسیر جنوبی تنگه هرمز بسته می‌شود. است. عمان می‌پذیرد که این مسیر بسته شود و موضوع به سازمان بین‌المللی دریانوردی اعلام خواهد شد.

غریب آبادی گفته چنانچه در پایان مهلت تعیین شده برای مذاکرت نهایی - ۳۰ تا ۶۰ روز - «الزامات ایران برآورده نشود، تنگه هرمز همچنان بسته خواهد ماند.»

ساعت: ۰۱:۱۰/ صندوق بین‌المللی پول: اقتصاد جهان شوک ناشی از جنگ ایران را بهتر از آنچه بیم آن می‌رفت، پشت سر گذاشت

به نقل از بی بی سی، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول، روز سه‌شنبه گفت که اقتصاد جهانی شوک انرژی ناشی از جنگ ایران را بهتر از آنچه ترس آن می‌رفت پشت سر گذاشته است.

با این حال، او نسبت به وخامت وضعیت مالی در بعضی کشور‌ها ابراز نگرانی کرده است؛ وضعیتی که نشانه‌های آن در افزایش بازده اوراق قرضه و توقف روند کاهش تورم مشهود است.

جورجیوا گفت که ریسک‌های مربوط به چشم‌انداز اقتصاد جهانی نسبت به ماه آوریل متوازن‌تر شده‌اند، «اما به دلیل فشار‌های فزاینده مالی و احتمال تداوم سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی برای مهار تورم، این روند همچنان متمایل به نزولی است.»

رئیس صندوق بین‌المللی پول گفت: «رشد جهانی در برابر عوامل بازدارنده قوی مانند سطوح بالای بدهی، تورم سرسخت و تنش‌های تجاری مقاومت می‌کند.»

«این رشد تاکنون، به لطف مجموعه‌ای از عوامل، شوک انرژی ناشی از بسته شدن تنگه هرمز را بهتر از آنچه بیم آن می‌رفت، پشت سر گذاشته است.»

ساعت: ۰۰:۲۲/ رسانه‌های آمریکایی: رئیس سیا برای مذاکرات از پیش اعلام نشده به مسکو سفر کرده است

سی‌بی‌اس، شریک تجاری بی‌بی‌سی در آمریکا، گزارش داده که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای مذاکراتی اعلام نشده به مسکو سفر کرده است.

طبق گزارش‌ها، جان راتکلیف اوایل روز سه‌شنبه وارد پایتخت روسیه شده است. داده‌های ردیابی پرواز تایید کرد که یک هواپیمای بزرگ ارتش آمریکا روز سه‌شنبه از طریق لتونی از آمریکا به روسیه سفر کرده است.

طبق داده‌های موسسه فلایت رادار، این هواپیما از فرودگاه ریگا پرواز کرده و دو ساعت بعد در مسکو فرود آمده است. واشنگتن و مسکو درباره ماهیت این سفر یا جزئیات ملاقات‌های راتکلیف سکوت کرده‌اند.

مذاکرات حضوری بین مقام‌های عالی‌رتبه آمریکا و روسیه اتفاقی نادر است. تصور می‌شود این سفر اولین سفر آقای راتکلیف به روسیه به عنوان مدیر سیا باشد، اگرچه او ارتباط خود را با همتایان اطلاعاتی خود در مسکو حفظ کرده است.

راتکلیف یکی از عالی‌رتبه‌ترین مقام‌های آمریکاست است که در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ از روسیه بازدید می‌کند.

آمریکا از زمان حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، روابط پرتنشی با این کشور داشته است.

ادامه دارد ..







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
سایت اکوایران

تورم کل در مرداد تقریبا ثابت ماند؛ خوراکی‌ها با سرعت بیشتری گران شدند

سایت اکوایران

نسل جوان در محاصره بیکاری؛ فرصت‌های شغلی آب می‌روند

سایت اکوایران

از اصلاح بانک‌ها تا قیمت انرژی؛ دولت چهاردهم چه می‌کند؟

کسر ناگهانی مبالغ
سایت روزنامه سازندگی

کسر ناگهانی مبالغ

بانک ملی اطلاعیه داد: برداشت جدیدی در کار نیست؛ مغایرت‌های گذشته اصلاح شده است
آقای اتابک، دقیقا بابت چه دستاوردی از شما تقدیر شد؟
سایت رکنا

آقای اتابک، دقیقا بابت چه دستاوردی از شما تقدیر شد؟

رکنا اقتصادی: تقدیر از وزیر صمت در سفر به کرمان، یک پرسش مهم را پیش روی افکار عمومی قرار داده است: سیدمحمد اتابک دقیقا بابت کدام دستاورد قابل سنجش مورد تقدیر قرار گرفت؟ بیش از دو سال از آغاز وزارت او می‌ گذرد، اما هنوز یک نشست خبری جامع و شفاف برگزار نشده تا وزیر صمت کارنامه خود را با آمار، شاخص‌ های …
تأخیر در انتشار آمار تورم مرداد؛ 5 روز از شهریور گذشت اما خبری از گزارش مرکز آمار ایران نیست!
سایت رکنا

تأخیر در انتشار آمار تورم مرداد؛ 5 روز از شهریور گذشت اما خبری از گزارش مرکز آمار ایران نیست!

رکنا اقتصادی: با گذشت ۵ روز از شهریورماه ۱۴۰۵، هنوز گزارش شاخص قیمت مصرف‌ کننده و نرخ تورم مردادماه از سوی مرکز آمار ایران منتشر نشده است؛ موضوعی که بار دیگر توجه‌ ها را به تغییر در زمان‌ بندی انتشار آمارهای رسمی جلب کرده است.
مداخله بانک مرکزی در بازار ارز تا کجا اثرگذار است؟
خبرگزاری ایرنا

مداخله بانک مرکزی در بازار ارز تا کجا اثرگذار است؟

تهران- ایرنا- در شرایطی که بازار ارز در هفته نخست شهریور ماه با افزایش نوسان و رشد تقاضای احتیاطی روبه‌رو شده بود، بانک مرکزی با تقویت عرضه اسکناس و اختصاص اولیه ۵۰۰ میلیون دلار به شبکه بانکی، تلاش کرد تا دسترسی به ارز از مسیر رسمی را افزایش داده و از شدت نوسانات بازار بکاهد اما این پرسش را مطرح کرد …
۱۰۰ ماه کار برای یک خودرو؛ قیمت خودرو از توان کارگران جلو زد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

۱۰۰ ماه کار برای یک خودرو؛ قیمت خودرو از توان کارگران جلو زد - مردم سالاری آنلاین

چندثانیه: آمار‌ها حاکی از آن است که سهم خانوار‌هایی که خودروی دست‌اول خریداری کرده‌اند، از ۲.۳درصد در سال۱۳۹۰ به ۰.۴۴درصد در سال۱۴۰۳ کاهش یافته، به عبارتی سرانه خرید خودرو با کاهش ۸۰درصدی همراه شده است.
امروز اجارۀ چند روزۀ لپ‌تاپ؛ فردا شاید اجارۀ خود زندگی!
سایت عصرایران

امروز اجارۀ چند روزۀ لپ‌تاپ؛ فردا شاید اجارۀ خود زندگی!

جامعه‌ای که زمانی برای خرید کالاهای بادوام برنامه‌ریزی می‌کرد، امروز ممکن است همان کالا را برای چند روز اجاره کند؛ نه از سر انتخابی سبک زندگی، بلکه از سر نات...
         
چرا ناصر همیشه خوش بین است؟!
سایت عصرایران

چرا ناصر همیشه خوش بین است؟!

عبدالناصر اگر فعال اقتصادی بود اینقدر خوش بین نبود؛ او هم اگر مثل آحاد جامعه و از جنس مردم هر روز به آب شدن سرمایه ها و کاهش قدرت خریدش می نگریست کمی از شدت...
بسته عبور از ناترازی گاز
سایت ایران آنلاین

بسته عبور از ناترازی گاز

کشور پیش از رخدادهای سال ۱۴۰۵ نیز در تأمین برخی حامل‌های انرژی از جمله برق، گاز طبیعی، بنزین و گازوئیل با ناترازی روبه‌رو بود؛ اما آسیب دیدن بخشی از زیرساخت‌های انرژی، شرایط تأمین سوخت را پیچیده‌تر کرده و فشار بیشتری بر شبکه وارد کرده است.
نقشه راه توسعه اقتصادی ایران؛ از نوآوری آمریکایی و رفاه اروپایی تا برنامه‌ریزی چینی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نقشه راه توسعه اقتصادی ایران؛ از نوآوری آمریکایی و رفاه اروپایی تا برنامه‌ریزی چینی - مردم سالاری آنلاین

به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از دکتر محمدمهدی بهکیش؛ اقتصاددان در سرمقاله امروز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: امید آن است که در آینده‌ای نه چندان دور جنگ تمام شود و تحریم‌ها رفع شوند. در آن زمان چالش اصلی اقتصاد ایران انتخاب یا طراحی الگوی توسعه‌ای متناسب با شرایط تاریخی، فرهنگی و ساختار خود است.
تأمین معیشت مردم در گرو افزایش کالا برگ و تسهیلات خرید کالا
سایت جوان آنلاین

تأمین معیشت مردم در گرو افزایش کالا برگ و تسهیلات خرید کالا

امیرحسین اقبالی، کارشناس اقتصادی: اعمال سقف کالابرگ از حداقل ۵/۱ میلیون تومان به ازای هر نفر و اعطای تسهیلات خرید کالا‌های اساسی به پشتوانه یارانه نقدی به مب...
لندکروز در بازار، موبایل در صف ارز!
سایت جوان آنلاین

لندکروز در بازار، موبایل در صف ارز!

ورود تویوتا لندکروز هیبرید و چند مدل لکسوس LX، دوباره بحثی قدیمی در نحوه مدیریت واردات را زنده کرده، چراکه گمرک مجوز واردات لندکروز هیبرید و مدل‌های LX۶۰۰، L...
         
توقف عمدی عرضه کالا در فروشگاه‌های آنلاین تخلف است
سایت جوان آنلاین

توقف عمدی عرضه کالا در فروشگاه‌های آنلاین تخلف است

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با هشدار به درگاه‌های فروش مجازی: نوسانات ارزی مجوزی برای توقف عرضه کالا نیست
         
ارزپاشی ۵۰۰ میلیون دلاری؛ مسکن موقت برای تب تند دلار
سایت رویداد‌ ۲۴

ارزپاشی ۵۰۰ میلیون دلاری؛ مسکن موقت برای تب تند دلار

بانک مرکزی برای آنکه تب تند دلار بالا نگیرد، ۵۰۰ میلیون دلار وارد بازار کرد. البته این اقدام فعلاً نتیجه هم داده و دلار که از محدوده سقف قیمتی ۲۰۰ هزار تومان هم گذشته بود، دیروز اندکی عقب‌نشینی کرد و به زیر این سقف آمد.
اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود
سایت اقتصاد معاصر

اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود

پژوهشگر اقتصاد ایران گفت: عبور از شرایط جنگی به‌ تنهایی برای بهبود اقتصاد کافی نیست و دولت در دوره پساجنگ باید با بازسازی اعتماد، حمایت از سرمایه‌گذاری مولد...
چه کسی بنزین ایران را می‌خورد؟ | قاچاق، محاصره دریایی یا ۱۳ میلیون خودروی فرسوده؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چه کسی بنزین ایران را می‌خورد؟ | قاچاق، محاصره دریایی یا ۱۳ میلیون خودروی فرسوده؟

بحران بنزین دیگر فقط مسئله مصرف بالای خودروها نیست؛ ایران هم‌زمان با رشد مصرف، با افت تولید، محدودیت واردات و قاچاق گسترده سوخت مواجه است. در این میان، دولت از اصلاح قیمت و شیوه توزیع بنزین سخن می‌گوید، اما پرسش اصلی همچنان باقی است: بنزین ایران کجا مصرف می‌شود و سهم خودروهای پرمصرف، قاچاق و ناکارآمدی …
امارات، ترکیه و کانادا، مقصد اصلی ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها هستند
روزنامه توسعه ایرانی

امارات، ترکیه و کانادا، مقصد اصلی ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها هستند

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نحوه شکل گیری پدیده تراستی ها در اقتصاد ایران، عنوان کرد: در حدود یک سال اخیر، موانع
خانم وزیر در تله «شایدها»! / تیزر تبلیغاتی به جای گزارش عملکرد!
سایت تابناک

خانم وزیر در تله «شایدها»! / تیزر تبلیغاتی به جای گزارش عملکرد!

مصاحبه اخیر وزیر راه و شهرسازی نشان داد که رویکرد تبلیغاتی جای خود را به گزارش‌های عملکردی داده است برای مثال ادعای مالکیت مسکن برای ۳۰ هزار نفر آن هم بدون...
آیا دولت نسخه اورژانسی برای بحران ارز دارد؟!
سایت تابناک

آیا دولت نسخه اورژانسی برای بحران ارز دارد؟!

اگر خدای ناکرده با اقدامات آدم غیرمتعادلی مثل ترامپ اوضاع درآمد ارزی دولت به مرحله بحرانی رسید و حسرت از دست‌دادن سرمایه ارزی برای نیازهای ضروری جامعه پیش آم...
خالی‌فروشی در انتظار سامانه‌ای که نیامد
روزنامه شرق

خالی‌فروشی در انتظار سامانه‌ای که نیامد

نظام تنظیم‌گری پلتفرم‌های آنلاین طلا در ایران با وجود تصویب دستورالعمل‌های متعدد و ابلاغ ضوابط از سوی بانک مرکزی، همچنان با چالش‌های ساختاری جدی مواجه است.
ازدحام در جایگاه‌های سوخت تهران
روزنامه شرق

ازدحام در جایگاه‌های سوخت تهران

صف‌های طولانی مقابل جایگاه‌های سوخت در جای‌جای شهر تهران به چشم می‌آید؛ صف پمپ بنزین اقدسیه یا پمپ بنزین میدان آزادی و پمپ‌های بنزین سیار فرقی ندارد، در تمام نقاط شهر خودروهای زیادی در انتظار سوخت‌گیری قطار شده‌اند؛ برخی علاوه بر خودرو با ظرف‌های متعدد به پمپ بنزین آمده‌اند تا سوخت اضافه تهیه کنند.
روزنامه دنیای اقتصاد

داستان سقوط دستمزد دلاری در ایران/ چرا فروشندگان حاضر به تخفیف می‌شوند؟ +فیلم

محیط جنگ‌زده کسب‌وکارها
روزنامه دنیای اقتصاد

محیط جنگ‌زده کسب‌وکارها

فضای کسب‌وکار ایران در بهار۱۴۰۵ به نامساعدترین سطح هشت سال اخیر، پس از پایان‌دوره برجام رسید. ثبت عدد 6.23 برای این شاخص، از تشدید نااطمینانی و دشوارتر شدن مسیر فعالیت اقتصادی بنگاه‌ها حکایت دارد. تازه‌ترین گزارش پایش ملی محیط کسب‌وکار نشان می‌دهد فشار بر فعالان اقتصادی حاصل ترکیبی از نوسان قیمت‌ها، …
         
ساختن آینده‌ در جایی دیگر! + فایل صوتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ساختن آینده‌ در جایی دیگر! + فایل صوتی

اتومبیل جلوی پارکینگ فرودگاه امام خمینی می‌ایستد. موتور خاموش می‌شود؛ اما هیچ‌کس بلافاصله پیاده نمی‌شود.
مسئله اقتصاد خلق پول است یا پول بی‌هدف؟
روزنامه آرمان امروز

مسئله اقتصاد خلق پول است یا پول بی‌هدف؟

علیرضا اکبری آرمان امروز : در شرایطی که پس از جنگ، موضوع افزایش تسهیلات‌دهی شبکه بانکی و هدایت منابع به چرخه اقتصادی کشور مورد توجه قرار گرفته است، هر نوع تسهیلاتی که از سوی شبکه بانکی پرداخت می‌شود، به نوعی با خلق پول همراه است و این موضوع اساسا جزو ماهیت و وظایف نظام بانکی [ ]
دو عامل مهم فشار بر بازار ارز و تورم
روزنامه آرمان امروز

دو عامل مهم فشار بر بازار ارز و تورم

آرمان امروز : عباسعلی حقانی‌نسب- کارشناس اقتصادی با اشاره به شرایط کنونی بازار ارز و روند تأمین کالاهای اساسی تأکید کرد: برای مدیریت نرخ ارز نباید فقط به سمت عرضه چشم دوخت؛ چرا که چالش‌های ساختاری مهم‌تری در اقتصاد وجود دارند که مانع از کاهش قابل‌توجه نرخ ارز می‌شوند. افت درآمدهای صادراتی؛ نخستین چالش …
قاچاق روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت؛ پشت پرده چه کسانی ایستاده‌اند؟/ از جاده ملا تا قاچاق ۴۳۲ میلیون لیتر گازوئیل
سایت اقتصاد ۲۴

قاچاق روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت؛ پشت پرده چه کسانی ایستاده‌اند؟/ از جاده ملا تا قاچاق ۴۳۲ میلیون لیتر گازوئیل

اعتراف کم‌سابقه رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت درباره نفوذ مافیای قاچاق سوخت در ساختار قدرت، بار دیگر پرونده قاچاق سازمان‌یافته سوخت را به صدر اخبار آورد؛ بازاری که بنا بر برآورد‌ها روزانه تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت را می‌بلعد و به گفته این مقام دولتی، ذی‌نفعان آن در هر دو جناح سیاسی حضور دارند.
مزایده ۱۰۰ همتی موسسه اعتباری ملل در ایستگاه بازگشایی پاکت‌ها/ آزمون بزرگ برای بازگشت دارایی‌ها به چرخه اقتصاد
سایت اقتصاد ۲۴

مزایده ۱۰۰ همتی موسسه اعتباری ملل در ایستگاه بازگشایی پاکت‌ها/ آزمون بزرگ برای بازگشت دارایی‌ها به چرخه اقتصاد

موسسه اعتباری ملل در حالی ۱۱ شهریور ماه پاکت‌های یکی از بزرگ‌ترین مزایده‌های تاریخ خود را بازگشایی می‌کند که این واگذاری را می‌توان یکی از مهم‌ترین گام‌های عملیاتی در مسیر سامان‌دهی دارایی‌ها، کاهش دارایی‌های مازاد و تقویت انضباط ترازنامه این موسسه دانست.
صف‌هایی به طول 14 میلیون لیتر کسری بنزین!
روزنامه توسعه ایرانی

صف‌هایی به طول 14 میلیون لیتر کسری بنزین!

رامتین موثق چندین هفته است که از احتمال افزایش قیمت بنزین می گذرد اما در این مدت، تنها نگرانی مردم افزایش یافته و ایجاد صف های طولانی مقابل
افسانه شکست بازار | آیا مکانیسم بازار شکست می‌خورد؟ | رونالد کوز؛ نوبلیستی که نظریه «دولت رفاه» را به چالش کشید
سایت اقتصادنیوز

افسانه شکست بازار | آیا مکانیسم بازار شکست می‌خورد؟ | رونالد کوز؛ نوبلیستی که نظریه «دولت رفاه» را به چالش کشید

اقتصادنیوز: دو مقاله علمی در پایان دهه 1950 میلادی، پارادایم حاکم بر علم اقتصاد در حوزه بخش عمومی تغییر داد.
سایت اکوایران

تحریم‌ها وارد فاز تازه شدند؛ فشار اقتصادی آمریکا تا کجا پیش می‌رود؟

ایران‌خودرو چگونه می‌تواند «تویوتای ایران» شود؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ایران‌خودرو چگونه می‌تواند «تویوتای ایران» شود؟ - مردم سالاری آنلاین

استاد دانشگاه علم‌وصنعت و کارشناس صنعت خودرو معتقد است ایران خودرو می‌تواند مسیر تویوتا را دنبال کند اما موفقیت آن، با اما و اگرهایی مواجه و تابع فراهم بودن شرایط است
«روز موعود اقتصادی ایران» عروس تعریفی از آب در آمد | بلومبرگ: تحریم‌های جدید، همان سیاست گذشته است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

«روز موعود اقتصادی ایران» عروس تعریفی از آب در آمد | بلومبرگ: تحریم‌های جدید، همان سیاست گذشته است - مردم سالاری آنلاین

بلومبرگ می گوید: تلاش آمریکا برای منزوی کردن ایران، فعلاً بیشتر شبیه ادامه همان سیاست‌های قبلی است تا یک اقدام تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز.
فقر  قسطی
سایت عصرایران

فقر قسطی

«قسطی بخر» از کالاهای بادوام عبور کرده و حالا به خریدهای سوپرمارکتی رسیده است. یعنی کالایی را که امروز می‌خوری و تمام می‌شود، فردا باید پولش را بدهی. این پدی...
         
مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات در انتظار امضای وزیر اقتصاد/ گزینه مدنی‌زاده کیست؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات در انتظار امضای وزیر اقتصاد/ گزینه مدنی‌زاده کیست؟ - مردم سالاری آنلاین

رایزنی‌ برای انتخاب مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات به مراحل پایانی رسیده و شنیده‌ها از جدی‌ شدن گزینه‌ای حکایت دارد که گفته می‌شود تأیید مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی را نیز دریافت کرده است.
ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید
سایت اکوایران

ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید

​ابرتورم یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین اشکال تورم است؛ وضعیتی که در آن سطح عمومی قیمت‌ها با سرعتی بسیار بالا افزایش پیدا می‌کند و ارزش پول به‌سرعت کاهش می‌یابد. با توجه به افزایش تورم در ایران، در ماه‌های اخیر بحث‌هایی درباره احتمال حرکت اقتصاد کشور به سمت ابرتورم مطرح شده است. اما ابرتورم دقیقا چه زمانی …
سیمای اقتصادی تاب‌آوری فرهنگی
روزنامه عصر اقتصاد

سیمای اقتصادی تاب‌آوری فرهنگی

درک رابطه میان فرهنگ و اقتصاد، یکی از ضرورت‌های مهم برای شناخت مسیر توسعه پایدار، انسجام اجتماعی و آینده‌نگری در جوامع امروز است. اقتصاد تنها مجموعه‌ای از اعداد، بازارها، درآمدها، تولید و مصرف نیست؛ همان‌گونه که فرهنگ نیز صرفاً مجموعه‌ای از آداب، رسوم، نمادها و میراث تاریخی به شمار نمی‌آید. میان این …
از تورم مزمن تا تورم ساختاری
روزنامه عصر اقتصاد

از تورم مزمن تا تورم ساختاری

احمد بختیاری؛ دکترای اقتصاد پولی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس صنعت بیمه تحولات اقتصادی ایران از فروردین ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۵ حاصل یک عامل واحد نبود. در این دوره مجموعه‌ای از شوک‌های سیاسی، امنیتی، ارزی و زیرساختی به‌صورت زنجیره‌ای بر اقتصاد اثر گذاشتند. هر شوک، بخشی از تعادل قبلی اقتصاد را برهم زد و سطح …
نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی
روزنامه عصر اقتصاد

نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی

نجات تولید و تبدیل رشد اقتصادی از یک وعده آماری به واقعیتی پایدار، از مسیر افزایش بی‌هدف تسهیلات یا تزریق نقدینگی عبور نمی‌کند، بلکه به تخصصی شدن بانک ها گره می‌خورد. هنگامی که همه بانک ها با یک الگوی مشابه برای جذب سپرده، پرداخت اعتبار و حضور در بازار دارایی ها رقابت می‌کنند، منابع به
تاب‌آوری اقتصادی (Economic Resilience) چیست ؟
روزنامه عصر اقتصاد

تاب‌آوری اقتصادی (Economic Resilience) چیست ؟

تاب‌آوری اقتصادی (Economic Resilience) عبارت است از توانایی افراد، خانواده‌ها، کسب‌وکارها و اقتصاد یک جامعه برای پیش‌بینی، مقاومت، سازگاری و بازیابی در برابر شوک‌ها، بحران‌ها و فشارهای شدید مالی، به‌گونه‌ای که ضمن حفظ کارکردهای اصلی و معیشت، توانایی رشد و بازسازی مجدد را از دست ندهند. بعبارت دیگر و به …
نماینده سابق مجلس: دولت می‌داند چه کسانی در این مملکت سوخت قاچاق می‌کنند، اما جرئت برخورد را ندارد
خبرگزاری دانشجو

نماینده سابق مجلس: دولت می‌داند چه کسانی در این مملکت سوخت قاچاق می‌کنند، اما جرئت برخورد را ندارد

نقوی‌حسینی با اشاره به اقدامات آمریکا گفت: اخیراً آمریکایی‌ها از یک طرف علیه ما فشار اقتصادی وارد می‌کنند، تحریم‌های جدید و محدودیت‌های جدید اقتصادی به وجود...
اقتصادِ آماده‌باش؛ آرامش کی به زندگی ما برمی‌گردد؟ - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

اقتصادِ آماده‌باش؛ آرامش کی به زندگی ما برمی‌گردد؟ - سایت خبری اقتصاد پویا

مدت‌هاست زندگی اقتصادی مردم از حالت عادی خارج شده است. یک روز نگرانی از قیمت ارز، روز دیگر تورم، بعد خبرهای مربوط به جنگ و تنش، اختلال در تجارت، هزینه حمل، تغییر مقررات، مالیات، بیمه، انرژی و ده‌ها متغیر دیگر. شاید هرکدام از این اتفاقات به‌تنهایی قابل مدیریت باشد، اما وقتی بحران‌ها پشت سر هم [ ]
اقتصاد سوئد کاپیتالیستی است یا سوسیالیستی؟ | گزارش اکونومیست از سرزمین ای‌کیا و اسپاتیفای | وایکینگ‌های محبوب چپ و راست چه مشخصاتی دارند؟
سایت اقتصادنیوز

اقتصاد سوئد کاپیتالیستی است یا سوسیالیستی؟ | گزارش اکونومیست از سرزمین ای‌کیا و اسپاتیفای | وایکینگ‌های محبوب چپ و راست چه …

اقتصادنیوز: در سوئد دولت ممکن است بزرگ باشد، اما خدمات عمومی اغلب توسط بخش خصوصی ارائه می‌شوند: حدود یک‌سوم دانش‌آموزان سوئدی که دبیرستان را به پایان می‌رسانند، در موسساتی تحصیل کرده‌اند که توسط اپراتورهای غیردولتی اداره می‌شوند و بسیاری از آنها نیز انتفاعی هستند.
بندر، منطقه آزاد و کریدور ؛ سه ضلع تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

بندر، منطقه آزاد و کریدور ؛ سه ضلع تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / ایران در سال‌های گذشته پروژه‌های متعددی را برای توسعه بنادر، ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تکمیل کریدورهای بین‌المللی دنبال کرده است؛ اما مشکل اصلی در بسیاری از موارد، کمبود زیرساخت منفرد نبوده است. مسئله مهم‌تر، نبود یک زنجیره کامل و هماهنگ است. ممکن است بندری از ظرفیت مناسب تخلیه و [ …
خاموشی؛ مالیات پنهان صنعت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

خاموشی؛ مالیات پنهان صنعت - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین قیدر / قطع برق خانگی می‌تواند آسایش و امنیت شهروندان را مختل کند و در فصل گرما حتی به مسئله‌ای مرتبط با سلامت عمومی تبدیل شود. از سوی دیگر، خاموشی صنایع به معنای توقف خطوط تولید، کاهش ظرفیت کارخانه‌ها، آسیب به تجهیزات، افزایش هزینه تمام‌شده کالا و در مواردی از دست رفتن بازارهای صادراتی [ ]
تورم کوتاه می‌آید؟!
خبرگزاری ایسنا

تورم کوتاه می‌آید؟!

سرعت رشد قیمت کالاها در ایران با همه‌ فشارها و تشدید محاصره اقتصادی به محدوده چهار درصد رسیده که در مقایسه با اوایل امسال تقریبا نصف شده است؛ سکان‌دار اقتصاد کشور می‌گوید که دولت اولویت خود را بر کنترل تورم قرار داده و برای رسیدن به این هدف، اقداماتی مثل ساماندهی بازار ارز، مدیریت کسری بودجه، کاهش شوک …
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ شهرداری تهران رسما کالابرگ را بی‌اعتبار اعلام کرد!/ چرا غرفه‌داران کالابرگ قبول نمی‌کنند؟

خلیج فارس بر سر دو راهی دردناک؛ پارادوکس ناخوشایند در برابر تحریم‌های تازه علیه تهران
سایت اکوایران

خلیج فارس بر سر دو راهی دردناک؛ پارادوکس ناخوشایند در برابر تحریم‌های تازه علیه تهران

اکوایران: شاید تصور شود که برای کشورهای خلیج فارس، کمپین فشار اقتصادی نسبت به دور دیگری از حملات ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران ارجحیت داشته باشد، اما این استراتژی هم خطرات خاص خود را برای آن‌ها دارد،
نفت منطقه راه خود را پیدا کرد؛ چرا محموله‌های ایران معطل مانده؟
سایت رویداد‌ ۲۴

نفت منطقه راه خود را پیدا کرد؛ چرا محموله‌های ایران معطل مانده؟

داده‌های رصد نفتکش‌ها نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از نفت ایران همچنان روی آب مانده و فاصله صادرات تهران با ماه‌های قبل افزایش یافته است. این درحالی است که کشور‌های دیگر منطقه مسیر‌های جایگزین خود را فعال کرده‌اند؛ از انتقال کشتی‌به‌کشتی در دریای عمان تا استفاده از بنادر خارج از محدوده تنگه.
راه حل چهارم: آزادسازی همزمان واردات خودرو و قیمت بنزین / راه حل پنجم : به استان ها واگذار کنید
سایت عصرایران

راه حل چهارم: آزادسازی همزمان واردات خودرو و قیمت بنزین / راه حل پنجم : به استان ها واگذار کنید

دولت باید برای حل مشکل بنزین، به مردم امتیاز خوب و ارزشمندی بدهد و این امتیاز، آزادسازی کامل و بی قید و شرط و بدون تعرفه، همه انواع خودروها و موتورسیکلت هاست.
         
سایه گرانی نهاده‌ها بر امنیت غذایی/ ورود فناوری هسته‌ای به کشاورزی - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

سایه گرانی نهاده‌ها بر امنیت غذایی/ ورود فناوری هسته‌ای به کشاورزی - تسنیم

افزایش هزینه‌های تولید و کاهش سهمیه سوخت از چالش‌های جدید کشاورزی استان به‌شمار می‌رود.
کشتار دام مولد به دلیل رکود بازار؛ بانک کشاورزی گره نقدینگی دامدار را کورتر کرد
سایت اقتصاد معاصر

کشتار دام مولد به دلیل رکود بازار؛ بانک کشاورزی گره نقدینگی دامدار را کورتر کرد

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران دام سبک کشور، با اشاره به افزایش جمعیت دام و وضعیت مناسب تولید گفت: بازار دام با وجود فراوانی عرضه در رکود قرار گرفته و کاهش...
تراستی‌ها چگونه نفت ایران را می‌فروختند؟ جزئیات یک شبکه محرمانه - سرمایه و بورس
سایت سرمایه و بورس

تراستی‌ها چگونه نفت ایران را می‌فروختند؟ جزئیات یک شبکه محرمانه - سرمایه و بورس

پرونده «تراستی‌ها» در هفته‌های اخیر از یک موضوع حاشیه‌ای به یکی از مهم‌ترین پرونده‌های اقتصادی و قضایی کشور تبدیل شده است.
نسخه تیم دولت برای کشیدن ترمز دلار چقدر جواب می‌دهد؟/ دولت به دنبال قیمت‌گذاری دستوری ارز نیست!
سایت اقتصاد ۲۴

نسخه تیم دولت برای کشیدن ترمز دلار چقدر جواب می‌دهد؟/ دولت به دنبال قیمت‌گذاری دستوری ارز نیست!

نرخ ارز با رکوردشکنی در روزهای اخیر، بار دیگر به کانون توجه تبدیل شده و اظهارات رئیس‌ کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نشان می‌دهد سیاستگذار قصد ندارد با تعیین نرخ دستوری، بازار را به نقطه‌ای مشخص بازگرداند. تصویر ترسیم‌ شده، حرکت به سمت تقویت عرضه و ذخایر، کنترل نقدینگی و بازگشت ارز صادراتی است. البته از …
جنگ ترامپ چه بلایی سر تجارت ایران و امارات می‌آورد؟/ رابطه تهران و ابوظبی در خطر قرار گرفت
سایت اقتصاد ۲۴

جنگ ترامپ چه بلایی سر تجارت ایران و امارات می‌آورد؟/ رابطه تهران و ابوظبی در خطر قرار گرفت

امارات متحده عربی مبادلات تجاری و مالی با ایران را به حالت تعلیق درآورده که بر یک رابطه اقتصادی بزرگ به ارزش سالانه نزدیک به 30 میلیارد دلار تأثیر می‌گذارد.
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ مقایسه جالب قبض برق و پول پتیزا توسط وزیر نیرو!

سایت اقتصاد ۲۴

برخی قبوض برق ۱۰ برابر شد!/ پای تعرفه‌های جدید در میان است؟

عقب‌نشینی موقت آمریکا تا انتخابات نوامبر چراغ سبز دیپلماسی، تحریم‌ها را معلق خواهد کرد؟ | نفت ما
سایت نفت ما

عقب‌نشینی موقت آمریکا تا انتخابات نوامبر چراغ سبز دیپلماسی، تحریم‌ها را معلق خواهد کرد؟ | نفت ما

بازار جهانی نفت در پی ارسال سیگنال‌های مثبت دیپلماتیک و پررنگ شدن نشانه‌های تنش‌زدایی منطقه‌ای از سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران تا توافق ایران و عمان بر سر دریانوردی ایمن در تنگه هرمز با افت محسوس قیمت‌ها روبه‌رو شد؛ به‌طوری‌که بهای نفت برنت با افتی نزدیک به چهار درصد به پایین‌ترین سطح یک هفته اخیر …