قیمت طلا امروز




 مسجد پیامبر

 سایت ایران آنلاین / ۱ ساعت قبل

۱۵۰۰ سال با پیامبر رحمت

هزار و پانصد سال از طلوع خورشیدی می‌گذرد که نه‌تنها تاریخ عربستان، بلکه مسیر تاریخ انسان را دگرگون کرد؛ خورشیدی که پیامش رحمت، کرامت، عدالت، عقلانیت، گفت‌وگو و همزیستی بود.
 ۱۵۰۰ سال با پیامبر رحمت
سال ۱۴۴۷ هجری قمری، بر پایه محاسبات تاریخی و تقویم قمری، مقارن با هزار و پانصدمین سال ولادت حضرت محمد مصطفی(ص)، پیامبر رحمت و خاتم پیامبران است؛ مناسبتی کم‌نظیر که ظرفیتی فراتر از یک آیین تقویمی یا یک هفته بزرگداشت دارد. برای امت اسلامی، این رویداد فرصتی است تا بار دیگر در شخصیت، منش، اخلاق و میراث تمدن‌ساز رسول اکرم(ص) تأمل کند؛ تعهد خود را نسبت به زندگی در پرتو سیره نبوی بازخواند و زبان تازه‌ای برای معرفی پیامبر مهربانی به نسل امروز و مخاطبان جهان بیابد. در چنین افقی، «ستاد بزرگداشت هزار و پانصدمین سال ولادت پیامبر رحمت(ص)» شکل گرفت؛ ستادی که مأموریت خود را از برگزاری مراسم مناسبتی فراتر برده و در پی آن است که جریان فرهنگی، علمی، هنری، اجتماعی و رسانه‌ای گسترده‌ای را با محوریت شخصیت پیامبر اسلام سامان دهد.

 

یک مناسبت مورد تأیید جهان اسلام

پیش از شکل‌گیری سازوکار ملی بزرگداشت این رویداد، اول باید جایگاه تقویمی آن با پشتوانه‌ای معتبر در جهان اسلام روشن می‌شد. از همین رو، استفساری رسمی از «مجمع بین‌المللی فقه اسلامی» مستقر در جده انجام گرفت. این نهاد فقهی، پس از بررسی محاسبات تاریخی و تقویم هجری قمری، اعلام کرد که سال ۱۴۴۷ هجری قمری، مصادف با هزاروپانصدمین سال ولادت حضرت محمد(ص) است.

بر اساس اعلام این مجمع، این مناسبت در روزهای ۱۱ یا ۱۲ ربیع‌الاول ۱۴۴۷ هجری قمری، برابر با ۳ یا ۴ سپتامبر ۲۰۲۵ میلادی، قرار می‌گیرد. این تأیید، زمینه‌ای مهم برای طرح موضوع در سطح نهادهای بین‌المللی اسلامی فراهم کرد. در گام بعدی، موضوع با پیگیری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری اسلامی مطرح شد. قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران درباره گرامیداشت هزاروپانصدمین سالگرد ولادت پیامبر اکرم(ص)، در نشست شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که در روزهای ۳۱ خرداد و اول تیر ۱۴۰۴ در استانبول برگزار شد، با اجماع به تصویب رسید. این قطعنامه، سال ۱۴۴۷ هجری قمری (مصادف با ۱۴۰۴ -۱۴۰۵ شمسی) را سال بزرگداشت هزاروپانصدمین سال میلاد پیامبر اکرم(ص) معرفی کرد و بر انجام فعالیت‌های ملی و بین‌المللی برای تکریم شخصیت والای رسول خدا(ص)، تبیین آموزه‌های ایشان و معرفی میراث گران‌بهای نبوی تأکید داشت. از این منظر، بزرگداشت ۱۵۰۰ سالگی میلاد پیامبر، تنها یک برنامه داخلی نیست؛ بلکه نقطه‌ای برای هم‌افزایی کشورهای اسلامی، پیوند میان مذاهب و گفت‌وگو با پیروان ادیان دیگر به شمار می‌آید.

 

چرا ستاد بزرگداشت تشکیل شد؟

پیشنهاد تشکیل ستاد بزرگداشت هزار و پانصدمین سال ولادت پیامبر رحمت(ص) از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد. این پیشنهاد با موافقت رئیس‌جمهوری همراه شد و پس از ارجاع به معاون اول رئیس‌جمهور، در هیأت وزیران به تصویب رسید. در جلسه ۲۲ تیر ۱۴۰۴، تشکیل این ستاد با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور و با حضور شماری از اعضای هیأت دولت، شخصیت‌های حقوقی ملی و پنج نفر از نخبگان اهل سنت تصویب شد؛ ترکیبی که خود، بیانگر توجه ستاد به مسأله وحدت اسلامی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی و حضور فعال همه مذاهب اسلامی در این رویداد است. نخستین جلسه ستاد به ریاست دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، برگزار شد. شرح وظایف ستاد نیز در جلسه پنجم مرداد ۱۴۰۴ تصویب و در ۲۶ مرداد همان سال به تأیید رئیس‌جمهوری رسید. دبیری ستاد بر عهده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت و دبیرخانه ستاد نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد تا هماهنگی میان دستگاه‌ها، پیگیری برنامه‌ها و رصد اجرای مصوبات را بر عهده گیرد.

 تشکیل این ستاد از یک ضرورت روشن برآمده است: مناسبت هزار و پانصدمین سال میلاد پیامبر(ص)، ظرفیتی استثنایی برای بازنمایی چهره حقیقی اسلام و پیامبر اسلام در جهان امروز است؛ جهانی که بیش از هر زمان به اخلاق، صلح، مدارا، گفت‌وگو، عدالت و کرامت انسانی نیاز دارد. این ستاد بنا دارد سیره پیامبر اکرم(ص) را نه صرفاً در قالب موضوعی تاریخی، بلکه به‌عنوان الگویی زنده برای مسائل انسان معاصر عرضه کند.

 

اهداف؛ از انسجام ملی تا گفت‌وگوی جهانی

فعالیت‌های ستاد بر چند هدف و راهبرد اصلی استوار شده است. اولین هدف، تولید پژوهش‌های نوآمد و تبیین ویژگی‌های والای شخصیت و معارف نبوی برای نسل امروز، در داخل و خارج از کشور و با استفاده از زبان‌ها و قالب‌های نوین است.

تحکیم انسجام ملی و وحدت اسلامی با محوریت سیره پیامبر رحمت(ص)، از دیگر اهداف اساسی ستاد است. در کشوری که اقوام، مذاهب و فرهنگ‌های متنوع در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، سیره نبوی می‌تواند نقطه مشترک و پیونددهنده‌ای برای تقویت همدلی اجتماعی باشد. توجه به ظرفیت اهل سنت و نخبگان مناطق مختلف کشور نیز در همین چارچوب معنا پیدا می‌کند.

 ستاد همچنین تولید و ترویج محتوای فرهنگی، رسانه‌ای و هنری در تراز جهانی را دنبال می‌کند تا معارف پیامبر اکرم(ص) به زبان قابل فهم مخاطبان بین‌المللی معرفی شود. محوریت‌بخشی به شخصیت رسول خدا(ص) در تقویت امت اسلامی، گسترش تعامل میان مسلمانان جهان، گفت‌وگو با پیروان دیگر ادیان و برگزاری برنامه‌های علمی، فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در داخل و خارج از کشور، دیگر اضلاع این نقشه‌راه را تشکیل می‌دهد.

 

تقسیم کار ملی پنج کارگروه برای یک مأموریت بزرگ

برای آنکه بزرگداشت این رویداد به مجموعه‌ای پراکنده از برنامه‌ها تبدیل نشود، ستاد ساختار اجرایی خود را در قالب پنج کارگروه تخصصی طراحی کرده است؛ کارگروه‌هایی که هر یک بخشی از ظرفیت دستگاه‌های کشور را در خدمت معرفی سیره نبوی قرار می‌دهند.

کارگروه دیپلماسی و ارتباطات اسلامی: با مسئولیت وزارت امور خارجه و دبیری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مأموریت دارد ارتباط با کشورهای اسلامی، نهادهای دینی، مراکز فرهنگی و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را سامان دهد.

 کارگروه علمی و پژوهشی: با مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، بر نشست‌های علمی، حمایت از پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها، آثار دانشگاهی و گفتمان نخبگانی تمرکز دارد.

 کارگروه تبلیغ و ترویج: با مسئولیت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و دبیری سازمان تبلیغات اسلامی، مسئولیت گسترش برنامه‌های مردمی، مذهبی و ترویجی را بر عهده دارد.

کارگروه اجتماعی: با مسئولیت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و دبیری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به پیوند سیره نبوی با خانواده، همدلی اجتماعی، خدمات عمومی و انسجام ملی توجه دارد.

کارگروه هنری و رسانه‌ای: با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری سازمان صدا و سیما، مأمور تولید آثار هنری، رسانه‌ای، سینمایی، نمایشی و دیجیتال است.

در کنار این کارگروه‌ها، دبیرخانه ستاد نیز به‌عنوان محور هماهنگی و پیگیری، برنامه‌ها و فعالیت‌های مستقلی را در دستور کار قرار داده است. برنامه‌های دستگاه‌ها پس از دریافت، در نشست‌های کارشناسی و جلسات دبیران کارگروه‌ها بررسی شد و در نهایت، ۲۰۳ برنامه برای کارگروه‌ها و ۲۱ برنامه و فعالیت برای دبیرخانه ستاد پیش‌بینی شد. این حجم از برنامه‌ریزی نشان می‌دهد که ستاد، بزرگداشت ۱۵۰۰ سالگی میلاد پیامبر(ص) را رویدادی یک‌روزه یا محدود به هفته وحدت نمی‌داند؛ بلکه آن را یک افق یک‌ساله برای تولید جریان فرهنگی و اجتماعی می‌بیند.

 

از بودجه تا اجرا تلاش برای استفاده از همه ظرفیت‌ها

جلساتی با سازمان برنامه و بودجه برگزار شد تا برنامه‌های کارگروه‌ها در یک بازه زمانی یک ‌ساله بررسی و برای تأمین اعتبار آنها برنامه‌ریزی شود. بر اساس پیگیری‌های انجام‌ شده و با تأکید معاون اول رئیس‌جمهور، مقرر شد اعتباری برای برنامه‌های کارگروه‌ها و دبیرخانه در اختیار ستاد قرار گیرد. اما رویکرد ستاد صرفاً متکی به بودجه اختصاصی نبوده است. با توجه به محدودیت‌های مالی کشور، استفاده از ظرفیت‌های جاری قوه مجریه، نهادهای فرهنگی، مراکز علمی، رسانه‌ها، مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها و تشکل‌های مردمی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

برخی برنامه‌ها به دلایلی از جمله جنگ رمضان، جنگ ۱۲ روزه و پیامدهای آن، همچنین محدودیت و تأخیر در تخصیص اعتبارات، با دشواری‌هایی در اجرا روبه‌رو شدند. با این همه، گزارش اقدامات سال ۱۴۰۴ و برنامه‌های در دست اقدام سال ۱۴۰۵، همراه با برآوردهای مالی، برای بررسی و پیگیری به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است. 

 

هنر و رسانه؛ زبان فراگیر معرفی پیامبر رحمت

یکی از برجسته‌ترین عرصه‌های فعالیت ستاد، حوزه هنر و رسانه است؛ زیرا پیامبر رحمت(ص) باید با زبان امروز، در قالبی اثرگذار و متناسب با ذائقه نسل جدید معرفی شود. طراحی و انتشار هویت بصری و پوستر ملی میلاد پیامبر(ص)، شامل طراحی لوگو، پوستر، اکران شهری، انتشار در روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری و رونمایی از تمبر اختصاصی این مناسبت گرامی از اولین اقدامات در این مسیر بوده است. تولید نماهنگ «رسول عشق»، ساخت سمفونی «پیامبر رحمت»، تولید تیزرهای فرهنگی و برنامه‌های تلویزیونی ویژه میلاد رسول اکرم(ص)، بخشی از تلاش‌ها برای تبدیل پیام نبوی به تجربه‌ای هنری و رسانه‌ای است. در همین چارچوب، ۱۰ تیزر تبلیغاتی ملی، یک نماهنگ ملی و یک قطعه اختصاصی موسیقی با محوریت نبی مکرم اسلام(ص) تولید شده و ۳۰ قسمت برنامه تلویزیونی استانی نیز بر رویدادها و پویش «امت احمد(ص)» تمرکز یافته است.

برگزاری جشن‌های «رحمةللعالمین»، «ایران عزیز»، «دف‌نوازان» و «پیامبر رحمت» در تهران و استان‌های مختلف، از دیگر جلوه‌های مردمی این حرکت بوده است. بر اساس گزارش‌ها، ۶۹ جشن وحدت، میلاد پیامبر، جشنواره، جنگ شادی و جشن مردمی در ۲۴ استان برگزار شده و ۱۵ برنامه موسیقی، شامل دف‌نوازی، موسیقی محلی و منقبت‌خوانی، در ۱۵ استان به اجرا درآمده است. در عرصه نمایش نیز ۷۳ اجرای خیابانی، صحنه‌ای، کودک، مذهبی و مناسبتی در ۲۴ استان برگزار شده است. دو نمایشگاه هنری شامل نقاشی، خوشنویسی و آثار تجسمی در دو استان برپا شده و ۲۶ کارگاه در زمینه‌هایی چون قصه‌گویی، خوشنویسی، نقاشی، نقالی، سواد رسانه‌ای و هنرهای مختلف برگزار شده است.

 

«امت احمد»؛ جشن مردمی وحدت و همدلی

برنامه‌های مردمی ستاد تنها به تولید آثار و برگزاری جشن محدود نشده است. پویش «امت احمد(ص)» کوشیده است میلاد پیامبر را به فرصتی برای تقویت پیوندهای اجتماعی و مذهبی تبدیل کند. برگزاری ۱۵ جشن متمرکز استانی و ۱۶۳۰ جشن شهرستانی «امت احمد(ص)» در سراسر کشور، یکی از مهم‌ترین نمودهای این رویکرد است. برگزاری ۲۴ مسابقه فرهنگی و هنری با موضوع پیامبر(ص)، ۱۴ اردوی آموزشی و فرهنگی ویژه دانش‌آموزان و نخبگان جوان، ۹ یادواره شهدا و ۵۷ آیین تجلیل از علما و خانواده‌های شهدای اهل سنت، در زمره فعالیت‌هایی است که پیوند میان سیره نبوی، هویت ملی و انسجام اجتماعی را تقویت می‌کند. اعزام ۱۰۰ مبلغ شیعه و اهل سنت به استان‌ها و مناطق مختلف کشور برای دعوت به وحدت و همبستگی اسلامی، برگزاری ۱۱ پیاده‌روی خانوادگی وحدت و اعزام هفت کاروان شادی سیار به مناطق محروم نیز از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این حوزه است. این اقدامات نشان می‌دهد ستاد، وحدت را نه در سطح شعار، بلکه در قالب حضور مشترک مردم، علما، جوانان و گروه‌های اجتماعی پیگیری می‌کند.

کتاب، دانش و فضای دیجیتال مخاطب امروز و جهان فردا 

سیره پیامبر(ص) برای ماندگاری در ذهن نسل امروز، به کتاب، پژوهش، رسانه و فناوری نیاز دارد. از این منظر، طرح «میلاد نور» در بازار کتاب با اعطای یارانه خرید کتاب و ارائه آثار مرتبط با پیامبر(ص) اجرا شده است. اختصاص بخش‌های ویژه به جوایز ادبی، ترجمه آثار برتر به زبان‌های بین‌المللی، چاپ کتاب‌های تخصصی و برگزاری نشست‌های کتاب‌محور، از جمله مسیرهایی است که در برنامه جامع ستاد دیده شده است. در حوزه علمی نیز برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی درباره سیره، اخلاق، تاریخ، صلح و مدارا، حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری با موضوعات نبوی، فرصت‌های تحقیقاتی کوتاه‌مدت و ایجاد شبکه‌ای از نخبگان و پژوهشگران، در دستور کار قرار دارد.

فضای مجازی و فناوری‌های نوظهور نیز جایگاهی جدی در این نقشه ‌راه دارند: تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی، راه‌اندازی پویش‌های فراگیر، طراحی بازی‌های رایانه‌ای و تولیدات آموزشی از جمله بازی‌های «محمد کیست» و «قرآن و زندگی پیامبر(ص)»، طراحی پلتفرم چندرسانه‌ای پیامبر رحمت و بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای تولید محتوای متناسب با مخاطب جهانی، از جمله برنامه‌های این بخش است.

برگزاری هشت پویش مجازی سراسری، تولید ۲۰ مورد فضاسازی شهری و دیوارنگاره در مراکز استان‌ها با موضوع وحدت اسلامی و برگزاری ۱۰ شب شعر وحدت، نشان می‌دهد پیوند میان فضای واقعی و فضای مجازی، یکی از رویکردهای مهم ستاد است.

 

پیامبر رحمت نقطه اتصال ایران و جهان اسلام

دیپلماسی فرهنگی و ارتباط با جهان اسلام، یکی دیگر از پایه‌های اصلی این حرکت است. رایزنی با هیأت‌های کشورهای اسلامی، هماهنگی با دفتر دبیرکل سازمان همکاری اسلامی برای برنامه‌های جمعی کشورهای عضو، تشکیل کارگروه دیپلماسی اسلامی با حضور نهادهای فرهنگی، دینی و رسانه‌ای و ارسال دستورالعمل به نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، بخشی از این اقدامات است. برگزاری ویژه‌برنامه فرهنگی‌ـ‌هنری «رحمةللعالمین» با حضور وزیر امور خارجه، شهردار تهران و سفرا، نمونه‌ای از تلاش برای پیوند دادن دیپلماسی رسمی و دیپلماسی فرهنگی با محوریت شخصیت رسول خدا(ص) است. افق این برنامه‌ها روشن است: معرفی پیامبری که دعوتش بر پایه رحمت بود؛ پیامبری که اخلاق را برای تکمیل مکارم آن برگزید؛ پیامبری که کرامت انسان، عدالت، خانواده، دانش، صلح و همزیستی را در متن زندگی اجتماعی قرار داد.

ستاد بزرگداشت هزاروپانصدمین سال ولادت پیامبر رحمت(ص)، در حقیقت تلاشی است برای آنکه این پیام، از قاب مراسم و مناسبت عبور کند و در زبان هنر، دانش، رسانه، خانواده، مدرسه، دانشگاه، مسجد، فضای مجازی و روابط بین‌الملل جریان یابد. ۱۵۰۰ سال پس از میلاد پیامبر رحمت، همچنان می‌توان از او آموخت که جهان را با اخلاق، انسان را با کرامت و امت را با همدلی می‌توان

 ساخت.

 نقطه اوج؛ طنین همدلی و هنر در تالار وحدت

پایان‌بخش و نقطه اوج این تکاپوی گسترده فرهنگی و هنری، برگزاری چهار شب ویژه‌برنامه کم‌نظیر در پایتخت است؛ رویدادی چندساحتی که پیوند میان هنر فاخر، آیین‌های اصیل اقوام و معارف نبوی را به تصویر می‌کشد. در طول این چهار شب، مجموعه تئاترشهر و تالار وحدت، میزبان نغمه‌ها و نواهای متنوعی از موسیقی محلی و اقوام سراسر ایران، اجرای آثار درخشان موسیقی پاپ با صدای هنرمندانی چون دکتر محمد اصفهانی، اجرای نمایش‌های صحنه‌ای و تئاترهای آیینی و شب‌های شعرخوانی با حضور شاعران برجسته کشور خواهد بود تا جلوه‌ای تماشایی از تنوع فرهنگی ایران، ذیل نام بلند پیامبر رحمت خلق شود.

در نهایت، همزمان با شب میلاد فرخنده حضرت محمد مصطفی(ص)، آیین بزرگ و باشکوه «جشن پیامبر رحمت» در تالار وحدت برگزار می‌شود؛ محفلی پرشور با حضور اهالی فرهنگ، هنر و اندیشه، رهبران و نمایندگان ادیان توحیدی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفیران و دیپلمات‌های کشورهای مختلف جهان و چهره‌های برجسته قومیت‌های گوناگون ایران‌زمین. این گردهمایی باشکوه، تجلی‌گاه پیوند عمیق میان ادیان، اقوام و ملل در سایه پیام وحدت‌بخش رسول اکرم(ص) خواهد بود. بخش مهم و ماندگار این آیین، تجلیل و قدردانی از هنرمندان، نویسندگان و اندیشمندانی است که در طول سال‌ها با خلق آثار فاخر و اثرگذار، به تبیین و ترویج ابعاد شخصیت والای پیامبر مهربانی پرداخته‌اند؛ گامی در جهت تکریم هنر متعهد و پاسداشت کوشش‌هایی که نام و سیره نبوی را در جان و جهان معاصر جاودانه ساخته‌اند.

انتهای پیام/







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
سایت فرارو

چرا گریه و زاری در سریال «کوری» زیاد است؟

مسیر بازگشت
سایت هم میهن

مسیر بازگشت

به هر هنرمند یا هر اهل فکر و اندیشه‌ای که مغلوب این فضا نشود و راه بازگشت به کشور خود را در پیش گیرد، باید تبریک و خوش‌آمد گفت.
آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود
سایت ایران آنلاین

آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود

انجمن سینمای جوانان ایران، به‌ عنوان یکی از ریشه‌دارترین مؤسسات سینمایی کشور، نهادی برای فرداست؛ جایی که فیلمسازان جوان اولین تجربه‌های جدی خود را به دست می‌آورند، نگاهشان را پیدا می‌کنند و گاه اولین قدم‌های مسیری را برمی‌دارند که سال‌ها بعد به بخشی از جریان فرهنگساز فیلم‌های کوتاه و بلند سینمای ایران …
چرا محسن نامجو به وطن برگشت؟ | گذشته پشت مرز نمی‌ماند
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا محسن نامجو به وطن برگشت؟ | گذشته پشت مرز نمی‌ماند

محسن نامجو بازگشته است و هرکس روایت خودش را از این بازگشت دارد. سلطنت‌طلبان او را متهم می‌کنند که پاداش حملاتش به این جریان را گرفته و تندرو‌های داخلی آن را نشانه رأفت نظام جمهوری اسلامی می‌دانند. محسن نامجو قطعا مثل قیصر در میادین شبانه آواز نخواهد خواند؛ او صاحب یک پرنسیب سیاسی است اما اولین کنسرت …
روزنامه آرمان امروز

تهیه فهرست ۱۰۰ نفری نام‌آوران خارج‌نشین برای بازگشت به ایران

سایت فرارو

اشک‌ و بی‌قراری مادر اکبر عبدی در روز تولد سلطان کمدی ایران

حامد بهداد؛ مردی برای نقش‌های پرخطر
روزنامه هفت صبح

حامد بهداد؛ مردی برای نقش‌های پرخطر

حامد بهداد در یک دهه حضور در شبکه نمایش خانگی از تجربه‌ای درخشان در «دندون طلا» تا سقوط «دل» و رستاخیز «امیر شایگان» را پشت سر گذاشته‌
روزنامه هفت صبح

برای دیدن شاهنامه، ۵ میلیون کنار بگذارید!

سایت فرارو

تیزر کامل سریال «مرد سه هزار چهره» مهران مدیری منتشر شد + تاریخ پخش

سایت عصرایران

شعله ازدواج سابق جنیفر لوپز روشن شد؟

داستان جولین؛ نیم‌قرن فاصله میان التماس «دالی پارتن» و هشدار «بیانسه»
سایت عصرایران

داستان جولین؛ نیم‌قرن فاصله میان التماس «دالی پارتن» و هشدار «بیانسه»

مرگ دالی پارتن، ملقب به «ملکۀ موسیقی کانتری»، فقط پایان زندگی یکی از مشهورترین خوانندگان و ترانه‌سرایان آمریکایی نیست؛ بهانه‌ای است برای دوباره شنیدن ترانه‌ا...
راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی
سایت خبرآنلاین

راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی

پس اگر روزگار سخت است، نباید گمان کنیم که خداوند ما را رها کرده است. شاید همین سختی، ندایی باشد برای اینکه دوباره راه آسمان را پیدا کنیم.و چه زیباست این پیام مولانا:ما از آسمان آمده‌ایم؛برای زمین نیامده‌ایم که در زمین بمانیم؛آمده‌ایم که در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم.
 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم
خبرگزاری مهر

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم

معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وظیفه نسل ما این است که رازی را نه صرفاً به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان یک مسئله علمی دوباره کشف کند.
کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود
سایت خبرآنلاین

کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود

باستان‌شناسان در عمق ۲۰۰ متری غاری ۲۴ هزار ساله در اسپانیا، بزرگ‌ترین نیایشگاه زیرزمینی روم باستان را کشف کردند؛ مکانی مخفی با بیش از ۱۲۰ کتیبه لاتین و پیشکش‌های آیینی که پرده از ستایش الهه‌ای ناشناخته با عنوان «بانو» برمی‌دارد.
راز سمیِ  «دروازه جهنم» در ترکیه
سایت خبرآنلاین

راز سمیِ «دروازه جهنم» در ترکیه

در میان ویرانه‌های شهر باستانی «هیرآپولیس» در ترکیه، گذرگاهی وجود داشت که رومیان باستان آن را «دروازه جهنم» می‌نامیدند؛ مکانی که در آن، مرگِ ناگهانی حیوانات در برابر چشمان زائران، لرزه بر اندام هر بیننده‌ای می‌انداخت. در حالی که گذشتگان این پدیده را خشم خدایانِ دنیای زیرین می‌پنداشتند، علمِ مدرن سرانجام …
جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست
سایت خبرآنلاین

جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست

جمشید آموزگار؛ تکنوکراتی است که در چالشِ میان «برنامه‌ریزی روی کاغذ» و «واقعیت‌های کف خیابان» به بن‌بست رسید. استعفای او در ۵ شهریور ۵۷، پرونده آخرین تلاش‌های دولت‌های پهلوی برای مهار بحران‌های درهم‌تنیده را بست.
«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد
خبرگزاری مهر

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد

شعر «زمستان» مهدی اخوان ثالث، فراتر از یک توصیف اقلیمی، برجسته‌ترین سند منظوم از سرخوردگی پساکودتای ۲۸ مرداد ایران است که انجماد عاطفی، ترس و زوال پیوندهای انسانی را روایت می‌کند.
روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد
خبرگزاری ایسنا

روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد

ماجرای کشف محوطه باستانی بندیان درگز، حکایت یک تصادف تاریخی است که منجر به شناسایی یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های هویتی ایران شد. این محوطه تا پیش از سال ۱۳۶۸ تنها تپه‌ای در میان اراضی کشاورزی بود، اما در سال ۱۳۶۹، زمانی که مالک زمین قصد تسطیح و هموارسازی آن را داشت، برخورد تیغه لودر با ستون‌های مدفون و …
خبرگزاری ایرنا

شهروز دل‌افکار: سرمایه‌گذار، دخالت عجیب در تئاتر نکند+فیلم

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها‌، ماشین تبلیغاتی سینما ‌
روزنامه هفت صبح

چهره‌های مشهور و اینفلوئنسرها‌، ماشین تبلیغاتی سینما ‌

کمپین‌های پرزرق‌وبرق سینمایی با حضور سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها، پیش از نمایش فیلم، تصویری از موفقیت آن می‌سازند
اصغر فرهادی و مهاجرت تولید
روزنامه هفت صبح

اصغر فرهادی و مهاجرت تولید

‌فرهادی برای «قصه‌های موازی» سه سال در آمریکا زندگی کرد، تحقیق کرد و نوشت
سایت فرارو

علت تأخیر در انتشار قسمت هفتم «بامداد خمار» چه بود؟

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس
خبرگزاری ایسنا

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس

قلمدان‌های لاکی، از ظریف‌ترین جلوه‌های هنر ایرانی، روزگاری وسیله‌ای برای نگهداری قلم بودند اما به‌تدریج به بوم‌های کوچکی برای نمایش نقاشی، تذهیب و روایت‌های تاریخی و ادبی از ایران تبدیل شدند؛ هنری که در دوره قاجار به اوج ظرافت رسید و امروز نمونه‌هایی از آن در موزه‌های معتبر جهان، بخشی از نبوغ و مهارت …
راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!
خبرگزاری ایسنا

راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!

یک گردشگر وارد موزه‌ای در فلورانس می‌شود، مقابل یک شاهکار می‌ایستد و چند دقیقه بعد دیگر حالش خوب نیست. قلبش تند می‌زند، سرش گیج می‌رود و جهان اطرافش شکل عادی خود را از دست می‌دهد. این صحنه آن‌قدر در فلورانس تکرار شد که یک روان‌پزشک شروع به ثبت پرونده‌هایشان کرد؛ ماجرایی که بعدها با نام «سندرم استاندال» …
چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟
سایت عصرایران

چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟

«اخوان» پیش از شعر، به موسیقی روی آورد که با منع جدی پدر روبرو شد و برخلاف میل خود، موسیقی را کنار گذاشت.
شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز
سایت خبرآنلاین

شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز

«شهر سوخته» سال‌هاست با عنوان «شهری که از زمان خود جلوتر بود» معرفی می‌شود؛ اما آیا این توصیف واقعاً بر پایه شواهد علمی است یا حاصل بزرگ‌نمایی رسانه‌ای؟ برای پاسخ باید به حدود پنج هزار سال پیش، در حاشیه دلتای رود هیرمند بازگردیم.
چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/  سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم
سایت خبرآنلاین

چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/ سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم

جشنواره فیلم ونیز امسال با یک آمار غیرمنتظره در بخش مسابقه اصلی روبه‌روست؛ از ۲۱ فیلم حاضر در رقابت برای شیر طلایی، تنها یک فیلم به کارگردانی یک زن دیده می‌شود؛ آماری که سهم زنان را به حدود ۵ درصد می‌رساند.
شباهت اخوان به حافظ
سایت روزنامه سازندگی

شباهت اخوان به حافظ

جایگاه و اهمیت مهدی اخوان‌ثالث در شعر معاصر به روایت بهرام پروین‌گنابادی
افول ستاره
سایت روزنامه سازندگی

افول ستاره

چرا سینما، محمدرضا گلزار را پس زد و او به ستاره فضای مجازی تبدیل شد؟
روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد
سایت عصرایران

روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد

پرسش اول سطحی است و در حد شایبه‌های فضای مجازی و دومی عمیق و محل بحث اهل اندیشه. اولی این که اگر سده‌ها بعد از اسلام، را الکل را کشف کرده چگونه قبل از او نوش...
سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان  | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان | آخرین خبر

خراسان/ «لایک داری آقای اخوان » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمد بهبودی نیا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حتما این شعر مشهور مهدی اخوان ثالث را شنیده اید که «ما چون دو دریچه روبروی هم/آگاه ز هر بگو مگوی هم/ هر روز سلام و پرسش و خنده/ هر روز قرار روز آینده و...» این بیت ها ر
سایت عصرایران

لالایی برای زهره / علی زند وکیلی (+صدا)

موزه ای بدون نقشه مالی
روزنامه پیام ما

موزه ای بدون نقشه مالی

کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با عبور از چالش مالکیت، اکنون گرفتار بحران تأمین مالی و فقدان مدل حکمرانی پایدار برای تبدیل شدن به موزه ملی است.
سایت عصرایران

انتقاد علیرضا خمسه از پایین آمدن کیفیت آثار سینما، تلویزیون و موسیقی

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه
سایت تابناک

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه

گیشه سینمای ایران در روزهای پایانی مرداد با رشد ۳۰ درصدی مخاطب، نشانه‌هایی از بازگشت تماشاگران به سالن‌ها را نشان داده است؛ اما تمرکز بخش بزرگی از این استقبا...
سایت تابناک

دلنوشته المیرا عبدی در نخستین تولد بدون «عمو اکبر» + عکس

ایجاد نقار و شکاف
روزنامه شرق

ایجاد نقار و شکاف

خانه‌ هنرمندان ایران به نمایندگی از تشکل‌های هنری عضو، درباره مصوبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ مجلس شورای اسلامی با عنوان «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها و نهادهای بیگانه در کشور» اعتراض خود را نسبت به مصوبات اخیر که عاری از هر گونه آگاهی و مصلحت‌اندیشی و صدالبته به زیان آشکار زیست آزادانه تمام مردم …
سلول محنت اذان سحرگاهان و آن نور باریک آفتاب
سایت جوان آنلاین

سلول محنت اذان سحرگاهان و آن نور باریک آفتاب

برای یک زندانی نشسته در سلول انفرادی یا غیرانفرادی، وقایعی شوق‌انگیز و شادی‌آفرین است که برای غیرزندانیان بی‌اهمیت و عادی می‌نماید. دیدن باریکه‌ای از نور آفت...
سایت تابناک

حمله بازیگر سرشناس به پژمان جمشیدی

«اعتراف می‌کنم» چه چیزی کم دارد؟
روزنامه توسعه ایرانی

«اعتراف می‌کنم» چه چیزی کم دارد؟

محمد تقی زاده اعتراف می کنم از آن سریال هایی است که نمی توان درباره اش با یک حکم ساده خوب یا
سالمرگ همایون صنعتی زاده؛ کارآفرین فرهنگ | مردی که در نوسازی ایران نقش ایفا کرد | انتشار 1200 ترجمه در 16 سال مدیریت فرانکلین
سایت اقتصادنیوز

سالمرگ همایون صنعتی زاده؛ کارآفرین فرهنگ | مردی که در نوسازی ایران نقش ایفا کرد | انتشار 1200 ترجمه در 16 سال مدیریت فرانکلین

اقتصادنیوز: چهارم شهریور ماه سالمرگ همایون صنعتی‌زاده است.
فلسفۀ «سِنِکا»؛ توصیه‌های مشاور امپراتور روم دربارۀ زندگی خوب
سایت فرارو

فلسفۀ «سِنِکا»؛ توصیه‌های مشاور امپراتور روم دربارۀ زندگی خوب

لوکیوس آنائوس سنکا، فیلسوف و سیاستمدار رومی که در سال ۶۵ میلادی درگذشت، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های فلسفۀ «رواقی» در جهان باستان بود. او در مجموعه ۱۲۴ نامه خود به دوست جوانش، لوکیلیوس، فلسفه را از بحثی انتزاعی درباره جهان و فضیلت فراتر برد و آن را به راهنمایی عملی برای زندگی تبدیل کرد؛ راهنمایی برای …
         
دردسرهای مغفول سلبریتی‌ها در روابط با طرفداران / دختران دام پهن می‌کنند یا سلبریتی‌ها سوء استفاده؟
سایت عصرایران

دردسرهای مغفول سلبریتی‌ها در روابط با طرفداران / دختران دام پهن می‌کنند یا سلبریتی‌ها سوء استفاده؟

حتی پیام‌های مکتوب خواننده را روی گوشی دختر جوان دیده‌ام که به شکلی ملتمسانه از او می‌خواست که در کنسرت‌هایش شرکت نکند چرا که باعث آزار و از بین رفتن تمرکز و...
مترجمی که مترجم نبود!/ دیداری دوباره با ذبیح‌الله منصوری
سایت عصرایران

مترجمی که مترجم نبود!/ دیداری دوباره با ذبیح‌الله منصوری

اعلام نمایش فیلم مستند مشت‌زنی در رینگ ترجمه در موزۀ سینما بهانه‌ای است تا باز دربارۀ پدیده‌ای به نام ذبیح‌الله منصوری بنویسیم
آمدم، خنداندم و رفتم؛ سنگ قبری به سبک اکبر عبدی
سایت عصرایران

آمدم، خنداندم و رفتم؛ سنگ قبری به سبک اکبر عبدی

در این انتخاب، ردپای یک ایده آشنا دیده می‌شود؛ سنگ قبر داوود رشیدی: «آمدم، دیدم و رفتم.» جمله‌ای کوتاه و موجز که زندگی را در سه مقوله وصف می کند: آمدن، دیدن...
سایت عصرایران

غمگین ترین آهنگ / علی زند وکیلی (+صدا)

فهرست چهره‌های خارج‌نشین برای بازگشت به ایران روی میز وزارت ارشاد
سایت عصرایران

فهرست چهره‌های خارج‌نشین برای بازگشت به ایران روی میز وزارت ارشاد

تعلق ایرانیان خارج از کشور به وطنشان در این ایام بسیار قابل توجه بوده و آنها در شرایط سخت، کنار ملت ایران بودند. امیدواریم خود ایرانیانی که خارج از کشور هستن...
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/  از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی
سایت خبرآنلاین

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/ از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی

ستاره‌های سینما همیشه در قاب دوربین نمی‌مانند؛ برخی مهاجرت کرده‌اند، برخی سراغ مشاغل دیگری رفته‌اند و عده‌ای نیز از بازیگری به اینفلوئنسری، نیکوکاری یا فعالیت‌های تازه روی آورده‌اند؛ تغییر مسیری که سرنوشت حرفه‌ای آنها را دگرگون کرده است.
زنجیره رکود
سایت روزنامه سازندگی

زنجیره رکود

گزارشی درباره‌ بحران‌های پی‌در‌پی صنعت نشر؛ از گرانی کاغذ تا معضل انبار
برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم

اظهارات جنجالی نوید کلهرودی درباره حجاب در «با ضیاء» بار دیگر علی ضیاء را درجایگاه تابوشکنی رسانه‌ای قرار داد.
پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده
بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی
سایت عصرایران

بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی

در سال‌های اخیر بارها شاهد بوده‌ایم که پلتفرم‌ها از پروژه‌هایی رونمایی کرده‌اند که ماه‌ها بعد به مرحله پخش رسیده یا اساسا خبری از تولید و انتشار آن‌ها نشده است.
سایت عصرایران

آبگوشت خوردن ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی در تهران (عکس)

خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر کمتر دیده شده از اصغر فرهادی و هدیه تهرانی در پشتِ صحنه یک فیلم

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!
سایت سلام سینما

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!

مگر می‌شود درهای صداوسیما همیشه به روی هنرمندان باز بوده باشد، اما بسیاری از چهره‌های محبوب، دیگر جایی در این خانه نداشته باشند؟
تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد

تلویزیون ایران برای جذب مخاطب بیش از گذشته به سریال‌ها و شخصیت‌های قدیمی بازمی‌گردد روندی که هم قدرت نوستالژی را نشان می‌دهد و هم ضعف تولیدات تازه
نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود
سایت تجارت نیوز

نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود

معاون گردشگری کشور از اجرای طرح جدید «کارت اعتباری سفر» با همکاری بانک رفاه کارگران خبر داد. براساس این طرح گردشگران داخلی می‌توانند متناسب با نیاز سفر خود تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار سفر دریافت کنند و هزینه خدمات گردشگری داخلی را با نرخ سود ۳.۵ تا ۸.۵ درصد به‌صورت اقساط پرداخت کنند.
کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان
خبرگزاری مهر

کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان

کرمان – کاروانسرای تاریخی جر که تا چند سال قبل یکی از مراکز تجاری شهر کرمان بود محسوب می شد، امروز به خرابه ای در قلب بازار تاریخی کرمان تبدیل شده است.