قیمت طلا امروز




 پیام رهبر انقلاب

 سایت روزنو / ۵ ساعت قبل

۷ مورد مهم که در دیدار رهبری و پزشکیان مطرح شد چه بود؟

؛ مسئله‌ای که البته در تقریبا تمام پیام‌های ایشان از زمان انتخاب‌شان به عنوان رهبری انقلاب اسلامی مطرح شده است؛ ایشان مشخصا در یکی از پیام‌هایشان با لحنی صری...
 ۷ مورد مهم که در دیدار رهبری و پزشکیان مطرح شد چه بود؟
رسانه رهبر انقلاب به تازگی جزئیاتی از آنچه در دیدار رهبری و رئیس‌جمهور مطرح شده، ارائه داده است. این موارد شامل هفت بند و یک تکمله مهم است.

به گزارش روز نو جزئیات منتشر شده به این شرح است: «۱-تأمین نیاز‌های معیشتی مردم. ۲-شرایط موجود جنگ تحمیلی سوم و آینده پیش‌رو ۳-بررسی تحولات حوزه نظامی ۴-تأمین منابع و مدیریت مصارف ریالی، ارزی و انرژی ۵- تعامل اقتصادی با طرف‌های خارجی ۶-وضعیت مسکن و اشتغال ۷-بررسی نحوه ایستادگی کشور در برابر دشمن».

 در پایان این گزارش آمده است که مهم‌ترین توصیه رهبر انقلاب «حفظ وحدت و انسجام داخلی و پرهیز از اختلاف‌افکنی» بوده است.

‌ضرورت حفظ وحدت و پرهیز از اختلاف‌افکنی

پیش از این نیز به طور غیررسمی مطرح شده بود رهبر انقلاب در جلسه‌شان با مسعود پزشکیان بر ضرورت حفظ وحدت تأکید کرده بودند؛ مسئله‌ای که البته در تقریبا تمام پیام‌های ایشان از زمان انتخاب‌شان به عنوان رهبری انقلاب اسلامی مطرح شده است؛ ایشان مشخصا در یکی از پیام‌هایشان با لحنی صریح اشاره کردند که باید از هر اختلاف غیرموجه و حتی موجهی پرهیز شود و از اختلافات پوچ سیاسی دوری کرد.

در بخش دیگری از همان پیام هم مطرح کردند که دشمن در پی «تجزیه اجتماعی» ایران است. پیش از این بسیاری از هدف دشمنان برای تجزیه ارضی ایران به دفعات سخن گفته بودند، اما رهبری با استفاده از عبارت تجزیه اجتماعی نشان دادند که دشمنان مهاجم تا چه حد بر شکل‌گیری شکاف‌های داخلی در ایران دل بسته‌اند و برای خنثی‌کردن این توطئه لازم است همه مسئولان و مردم در یک مسیر حرکت کنند و اجازه ندهند هر نوع اختلافی به بحرانی داخلی تبدیل شود.

 ایشان حالا هم در دیدار با رئیس‌جمهور به پزشکیان تأکید کرده‌اند که باید از «اختلاف‌افکنی» پرهیز شود.

رهبری در شرایطی اصرار بر حفظ وحدت دارند که هم‌زمان برخی نیرو‌ها به شکلی عجیب بر اختلافات دامن می‌زنند و با هیجانی کردن فضا می‌کوشند دو قطبی‌های مرسوم سیاسی را به دو قطبی مقاومت و تسلیم تبدیل کنند؛ نیرو‌هایی که در ماه‌های گذشته حتی به عالی‌ترین مقامات کشور ناسزا گفتند و به آنها توهین کردند و تیم مذاکره‌کننده را اهل تسلیم و تسامح جلوه دادند.

این نیرو‌ها حتی بعضا اکاذیبی از جمله استعفای رئیس‌جمهور را مطرح کردند که دفتر رهبری و شخص رئیس‌جمهور آن را تکذیب کرد و فرد مطرح‌کننده ادعا‌های خلاف واقع نیز با برخورد قضایی مواجه شد.

 همان فرد می‌گفت که باید ۵۰ هزار «حزب‌اللهی» به خیابان‌ها بروند و تکلیف را با بی‌حجاب‌ها یکسره کنند که این سخن نیز از سوی بسیاری از نیرو‌های سیاسی اصولگرا و اصلاح‌طلب محکوم شد، زیرا همه باور داشتند که در شرایطی که سایه جنگ بر سر ایران گسترده است، هر نوع تقابل اجتماعی به برهم خوردن وحدت می‌انجامد.

این نیرو‌ها حتی در میان نمایندگان مجلس نیز حضور دارند؛ افرادی که نامه امضا می‌کردند که می‌خواهند علیه قالیباف و عراقچی به خیابان بیایند که آمدند و هر چه به ذهنشان رسید را علیه مذاکره‌کنندگان گفتند. رهبری می‌گویند که باید از اختلاف‌افکنی جلوگیری شود؛ طبیعتا خطاب ایشان می‌تواند همین نیرو‌هایی باشد که به انحا مختلف بر آتش اختلافات می‌افزایند.

دو قطبی مقاومت و تسلیم

تندرو‌ها یا به تعبیری اختلاف‌افکن‌ها در مدت اخیر دنبال ایجاد دو قطبی مقاومت و تسلیم بودند. شعار «مرگ بر سازشگر» حکایت از میل آنها به ایجاد این دو قطبی دارد. چنین شعاری در حالی مطرح می‌شود که هیچکس از مردم از موشک‌های آمریکا و اسرائیل در امان نبود و هر کس به شکلی در جنگ ۱۲ روزه و ۴۰ روزه و حتی در جنگ ۱۳ روزه که بیشتر در جنوب ایران جریان داشت، هزینه داده است و طبیعی است هیچ ایرانی از حمله به کشورش خشنود نمی‌شود.

آنهایی که باور به مذاکره برای ختم جنگ دارند نیز تاکنون نگفته‌اند که به صورت بی‌قید و شرط تسلیم آمریکایی‌ها شویم؛ چه آنکه اگر چنین بود کشور تا امروز زیر بار تحمیل‌های آمریکا می‌رفت.

تفاهم‌نامه اسلام‌آباد نیز به گفته کارشناسان ایرانی و حتی کارشناسان آمریکایی در بسیاری از موارد به نفع ایران بوده است؛ تفاهم‌نامه‌ای که به قدری منافع ایران در آن لحاظ شده بود که آمریکا از اجرایش سرباز زد و با حمله به مناطق جنوبی ایران عملا آن را نقض کرد.

 هیچ مسئولی تا امروز نگفته است بدون هیچ شرطی تنگه هرمز باز شود و بلکه باز شدن تنگه هرمز منوط به آزادی پول‌های بلوکه‌شده ایران و رفع محاصره دریایی شده است.

مذاکره‌کنندگان هیچگاه نگفته‌اند که در ادامه مسیر، ایران دست از مدیریت تنگه هرمز می‌کشد و مذاکرات با عمانی‌ها نیز بر سر رسیدن به قواعدی ماندگار برای چگونگی مدیریت تنگه است.

همه اینها واضحاتی است که در مدت اخیر مشاهده شد، اما طیف اختلاف‌افکن با نادیده‌گرفتن همه اینها اتهام سازشگر بودن به مسئولان کشور می‌زنند؛ تا جایی که چنین برداشت می‌شود که آنها نه مقاومت‌طلب در برابر دشمن بلکه جنگ‌طلب به هر قیمتی‌اند؛ چه آنکه اگر در حوزه مقاومت همه مسئولان کشوری و لشگری با تمام توان مقاومت کرده‌اند و دولت، سپاه، ارتش و همه نهاد‌ها در چارچوب وظایف خود به اشکال مختلف در راستای سیاست مقاومت حداکثری در برابر دشمن و شرایطی که در پی جنگ به وجود آمده، ایستادگی کرده‌اند.

در این وضعیت ایجاد دوقطبی مقاومت و تسلیم نه از سر دلسوزی برای کشور و انقلاب، بلکه ادامه رقابت‌های سیاسی است؛ رقابت‌هایی که از دوران پیش از جنگ نیز وجود داشته است و حالا یک طیف پر سروصدا و خاص بدون در نظر گرفتن منویات رهبر انقلاب و اقتضائات کشور بر همان منوال ادامه مسیر می‌دهند. البته روایت‌های دیگری نیز وجود دارد؛ آنکه برخی باور دارند جریان نفوذ نیز در تند شدن فضای داخلی بی‌تأثیر نیست.

این سخن به آن معنا نیست که همه آن طیف رادیکال نفوذی‌اند، اما برخی مطرح می‌کنند جریان‌های نفوذ سعی می‌کنند با رخنه در افرادی که با نگاه‌های خاص خود از انقلاب دفاع می‌کنند نفوذ کنند و عملا آنها را در مسیری خلاف امنیت ملی قرار دهند تا به صورت ناخواسته آنها در جهت تضعیف نظام و ایران حرکت کنند.

به هر روی، اما با نکته اخیر رهبر انقلاب مسیر مشخص شده است و وقتی ایشان از تقویت وحدت و ضرورت کنار گذاشتن اختلافات می‌گویند، این معنا را می‌رساند که هر طیفی در جهت تفرقه قدم بردارد، خلاف امنیت و منافع ملی گام برداشته است.

وظیفه تعیین‌شده از سوی رهبری خطاب به دولت

یکی دیگر از نکات مهم در گزارش دیدار رهبری و رئیس‌جمهور تأکید رهبر انقلاب بر تأمین نیاز‌های معیشتی مردم و بهبود شرایط اقتصادی است. ایشان مطرح کرده‌اند که باید منابع ریالی، ارزی و انرژی تأمین و مصرف آنها مدیریت شود.

حتی برای بهبود شرایط اقتصادی دست دولت را باز گذاشته‌اند تا با دیگر کشور‌ها تعامل اقتصادی داشته باشند. همچنین بر بهبود وضعیت مسکن و اشتغال هم تأکید کرده‌اند.

همه این نکات مسائلی است که این روز‌ها به شدت مورد دغدغه مردم است. دولت گرچه تا اینجای کار توانسته است از پس تأمین کالا‌های اساسی مردم به خوبی برآید، اما گویا اولویت ویژه دولت مهار نرخ تورم و کنترل قیمت‌ها نیست؛ تا حدی که مسعود پزشکیان در دیدار اخیرش با رسانه‌ها به صراحت گفت که همین که توانسته‌ایم جلوی کمبود کالا را بگیریم، جای شکرش باقی است و دیگر بلد نیستیم در شرایط جنگ جلوی تورم را هم بگیریم.

 این نگاه در دولت و به ویژه تیم اقتصادی دولت وجود دارد و به گفته فعالان و کارشناسان اقتصادی مسئله تورم و مهار افزایش نرخ ارز در اولویت‌های دولت قرار ندارد.

دست باز دولت برای تعاملات خارجی

رهبر انقلاب حالا دست دولت را برای تعاملات خارجی نیز باز گذاشته است و از عنوان «طرف‌های خارجی» چنین بر می‌آید که دایره تعاملات دولت محدود به کشور‌هایی مانند روسیه و چین نیز نشده است. حالا در حوزه اقتصادی توپ در زمین دولت است که می‌خواهد چه کار کند؟

 آیا بناست عاملیت و ابتکار عملی برای بهبود شرایط اقتصادی نداشته باشد یا آنکه با خلاقیت‌های اقتصادی و استفاده از ایده اساتید و نخبگان حوزه اقتصاد در شرایط کنونی و با بضاعتی که در اختیار است اگر نمی‌تواند همه مشکلات اقتصادی را حل کند، اما قدری بهبود در شرایط زندگی مردم ایجاد کند.

بسیاری از جامعه‌شناسان و اقتصاددان‌ها در شرایط کنونی این هشدار را می‌دهند که اگر بار فشار اقتصادی بیش از پیش شود، ممکن است با بحران‌های اجتماعی و مشخصا اعتراضات روبه‌رو شویم.

 این موضوعی است که راهی ندارد جز سامان‌دادن نسبی به اوضاع معیشتی مردم. از طرفی دولت می‌تواند در موضوع مدیریت انرژی از سیاست‌هایی کم‌تنش استفاده کند. مسئله افزایش قیمت بنزین از آن دست موضوعاتی است که هم حساسیت ذاتی برای مردم دارد و هم آنکه به طور مستقیم زندگی مردم را دچار بحران می‌کند.

بعد از ایام جنگ بسیاری از شرکت‌ها، کارگاه‌های تولیدی، کارخانه‌ها و نهاد‌ها نیرو‌های خود را تعدیل یا تعلیق کردند و در همین ماه‌های اخیر می‌بینیم که بخشی از مردم به کار با خودرو برای تأمین مخارج زندگی‌شان روی آورده‌اند.

از طرفی بسیاری از آنهایی که هنوز در کار خود فعالیت می‌کنند، به دلیل تورم افسارگسیخته این روز‌ها برای جبران کسری مالی زندگی خود ناچارند به عنوان شغل دوم در تاکسی‌های اینترنتی مشغول باشند.

افزایش قیمت بنزین همین امکان را نیز از آنها می‌گیرد و طبیعی است در شرایطی که بخش قابل توجهی از مردم در پی افزایش قیمت بنزین نسبت به شرایط موجود اعتراض خواهند کرد و اگر اعتراضاتی شروع شود، مشخص نیست در ادامه به چه سمتی می‌رود. رهبر انقلاب از تأمین و مدیریت منابع انرژی سخن می‌گویند و در عین حال بر تأمین نیاز‌های معیشتی مردم تأکید می‌کنند.

اگر دولت بخواهد مسئله تورم و افزایش نرخ ارز را رها کند و از آن سو قیمت بنزین را نیز برای کسری بودجه خود افزایش دهد، عملا نه توانسته مدیریت درستی بر منابع انرژی داشته باشد و نه آنکه زندگی معیشتی مردم را سامان داده است.

حالا که رهبر انقلاب دست دولت را برای تعامل با دنیا باز گذاشته است، دولت عملا بهانه‌ای نمی‌تواند داشته باشد؛ به ویژه آنکه اکنون که آمریکا به تعبیر ترامپ جنگ اقتصادی با اِعمال تحریم‌های تازه علیه ایران راه انداخته دولت برای خنثی‌کردن برنامه تازه آمریکا در موضوع اقتصادی به شدت باید پویا و کارآمد عمل کند و دست از درددل با مردم و گلایه از سختی‌های کار بردارد!

حالا نوبت دولت و گروه‌های سیاسی است

رهبر انقلاب در ایام اخیر نشان داده‌اند که نسبت به آنچه در کشور می‌گذرد، اشراف کامل دارند؛ چه در حوزه نظامی و دیپلماسی، چه در حوزه سیاسی و اجتماعی و چه در عرصه اقتصادی. ایشان در پیام‌هایشان به روشنی سیاست‌های کلی نظام را تعریف می‌کنند و در دیدار اخیرشان با رئیس‌جمهور نیز بر سه محور جنگ، مردم و اقتصاد تأکید کرده‌اند.

 طبیعی است که دوران جنگ کار را بر هر مسئولی سخت می‌کند و البته فضای اجتماعی را نیز با استرس همراه می‌کند، اما مدیریت در دوران جنگ نیز روش‌های خود را می‌طلبد؛ چه از سوی دولت، چه از سوی فعالان و گروه‌های سیاسی و چه از سوی مردم.

مردم تا اینجای کار نشان داده‌اند که هم تاب‌آوری لازم را دارند و هم آنکه زیر شدیدترین فشار‌های اقتصادی، اما از کشور و انقلاب حمایت کردند؛ با این وصف به نظر می‌رسد حالا نوبت دولت و فعالان و گروه‌های سیاسی است که از یک‌سو دولت بتواند کشور را به اندازه بضاعتِ موجود، مدیریت کند و سامانی به زندگی اقتصادی مردم دهد و از سوی دیگر گروه‌های سیاسی نیز به جای پرداختن به اختلافات و نزاع‌های سیاسی بر مسیر وحدت حرکت کنند و دست از نوع اختلاف‌افکنی بردارند و همه بپذیرند که مسئولان فارغ از آنکه به چه جناح سیاسی متعلق باشند، اکنون در خط مقدم مقاومت در برابر دشمن قرار دارند.

هیچکس از یاد نمی‌برد که پیش از جرقه آغاز اعتراضات خیابانی دی‌ماه سال ۹۶ در مشهد و از سوی یک گروه مخالف دولت وقت زده شد و در ادامه آن اعتراضات دیگر از دست خود آن گروه خاص سیاسی نیز خارج و به یک بحران سیاسی-اجتماعی تبدیل شد. حالا نیز گروه‌های مخالف مذاکره و حمله‌کنندگان به مسئولان ممکن است با اقدامات خود، مردم را ناامید کنند و همین ناامیدی زمینه‌ساز تنش‌های اجتماعی شود.

اینبار، اما با گذشته تفاوت دارد، زیرا اکنون کشور درگیر جنگی خارجی است و بر اساس مستندات و سخنان مقامات آمریکایی و اسرائیلی آنها مترصد بهره‌گیری از هر نوع اعتراضات داخلی در ایران‌اند. همه این شرایط و البته تأکیدات اخیر رهبر انقلاب نشان می‌دهد دو موضوع پرهیز از اختلاف‌افکنی و انجام صحیح وظایف دولت تا چه حد در روزگار کنونی مهم است.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
قاب‌های کوچکی از ایران + عکس
خبرگزاری ایسنا

قاب‌های کوچکی از ایران + عکس

قلمدان‌های لاکی، از ظریف‌ترین جلوه‌های هنر ایرانی، روزگاری وسیله‌ای برای نگهداری قلم بودند اما به‌تدریج به بوم‌های کوچکی برای نمایش نقاشی، تذهیب و روایت‌های تاریخی و ادبی از ایران تبدیل شدند؛ هنری که در دوره قاجار به اوج ظرافت رسید و امروز نمونه‌هایی از آن در موزه‌های معتبر جهان، بخشی از نبوغ و مهارت …
راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!
خبرگزاری ایسنا

راز بیمارانی که از موزه به بیمارستان رفتند!

یک گردشگر وارد موزه‌ای در فلورانس می‌شود، مقابل یک شاهکار می‌ایستد و چند دقیقه بعد دیگر حالش خوب نیست. قلبش تند می‌زند، سرش گیج می‌رود و جهان اطرافش شکل عادی خود را از دست می‌دهد. این صحنه آن‌قدر در فلورانس تکرار شد که یک روان‌پزشک شروع به ثبت پرونده‌هایشان کرد؛ ماجرایی که بعدها با نام «سندرم استاندال» …
چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟
سایت عصرایران

چرا مهدی اخوان‌ثالث موسیقی را کنار گذاشت؟

«اخوان» پیش از شعر، به موسیقی روی آورد که با منع جدی پدر روبرو شد و برخلاف میل خود، موسیقی را کنار گذاشت.
شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز
سایت خبرآنلاین

شهر سوخته؛ تمدنی که ۵ هزار سال جلوتر از زمان خود بود/ رازهای تمام شهر؛ از پروتز چشم تا جراحی مغز

«شهر سوخته» سال‌هاست با عنوان «شهری که از زمان خود جلوتر بود» معرفی می‌شود؛ اما آیا این توصیف واقعاً بر پایه شواهد علمی است یا حاصل بزرگ‌نمایی رسانه‌ای؟ برای پاسخ باید به حدود پنج هزار سال پیش، در حاشیه دلتای رود هیرمند بازگردیم.
چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/  سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم
سایت خبرآنلاین

چرا ونیز امسال مردانه‌تر از همیشه شده است؟/ سهم زنان از بخش مسابقه فقط یک فیلم

جشنواره فیلم ونیز امسال با یک آمار غیرمنتظره در بخش مسابقه اصلی روبه‌روست؛ از ۲۱ فیلم حاضر در رقابت برای شیر طلایی، تنها یک فیلم به کارگردانی یک زن دیده می‌شود؛ آماری که سهم زنان را به حدود ۵ درصد می‌رساند.
شباهت اخوان به حافظ
سایت روزنامه سازندگی

شباهت اخوان به حافظ

جایگاه و اهمیت مهدی اخوان‌ثالث در شعر معاصر به روایت بهرام پروین‌گنابادی
افول ستاره
سایت روزنامه سازندگی

افول ستاره

چرا سینما، محمدرضا گلزار را پس زد و او به ستاره فضای مجازی تبدیل شد؟
روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد
سایت عصرایران

روزی به نام رازی و دو پرسش دربارۀ الکل و الحاد

پرسش اول سطحی است و در حد شایبه‌های فضای مجازی و دومی عمیق و محل بحث اهل اندیشه. اولی این که اگر سده‌ها بعد از اسلام، را الکل را کشف کرده چگونه قبل از او نوش...
سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان  | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان | آخرین خبر

خراسان/ «لایک داری آقای اخوان » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمد بهبودی نیا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حتما این شعر مشهور مهدی اخوان ثالث را شنیده اید که «ما چون دو دریچه روبروی هم/آگاه ز هر بگو مگوی هم/ هر روز سلام و پرسش و خنده/ هر روز قرار روز آینده و...» این بیت ها ر
سایت عصرایران

لالایی برای زهره / علی زند وکیلی (+صدا)

موزه ای بدون نقشه مالی
روزنامه پیام ما

موزه ای بدون نقشه مالی

کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با عبور از چالش مالکیت، اکنون گرفتار بحران تأمین مالی و فقدان مدل حکمرانی پایدار برای تبدیل شدن به موزه ملی است.
سایت عصرایران

انتقاد علیرضا خمسه از پایین آمدن کیفیت آثار سینما، تلویزیون و موسیقی

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه
سایت تابناک

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه

گیشه سینمای ایران در روزهای پایانی مرداد با رشد ۳۰ درصدی مخاطب، نشانه‌هایی از بازگشت تماشاگران به سالن‌ها را نشان داده است؛ اما تمرکز بخش بزرگی از این استقبا...
سایت تابناک

دلنوشته المیرا عبدی در نخستین تولد بدون «عمو اکبر» + عکس

ایجاد نقار و شکاف
روزنامه شرق

ایجاد نقار و شکاف

خانه‌ هنرمندان ایران به نمایندگی از تشکل‌های هنری عضو، درباره مصوبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ مجلس شورای اسلامی با عنوان «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها و نهادهای بیگانه در کشور» اعتراض خود را نسبت به مصوبات اخیر که عاری از هر گونه آگاهی و مصلحت‌اندیشی و صدالبته به زیان آشکار زیست آزادانه تمام مردم …
سلول محنت اذان سحرگاهان و آن نور باریک آفتاب
سایت جوان آنلاین

سلول محنت اذان سحرگاهان و آن نور باریک آفتاب

برای یک زندانی نشسته در سلول انفرادی یا غیرانفرادی، وقایعی شوق‌انگیز و شادی‌آفرین است که برای غیرزندانیان بی‌اهمیت و عادی می‌نماید. دیدن باریکه‌ای از نور آفت...
سایت تابناک

حمله بازیگر سرشناس به پژمان جمشیدی

«اعتراف می‌کنم» چه چیزی کم دارد؟
روزنامه توسعه ایرانی

«اعتراف می‌کنم» چه چیزی کم دارد؟

محمد تقی زاده اعتراف می کنم از آن سریال هایی است که نمی توان درباره اش با یک حکم ساده خوب یا
سالمرگ همایون صنعتی زاده؛ کارآفرین فرهنگ | مردی که در نوسازی ایران نقش ایفا کرد | انتشار 1200 ترجمه در 16 سال مدیریت فرانکلین
سایت اقتصادنیوز

سالمرگ همایون صنعتی زاده؛ کارآفرین فرهنگ | مردی که در نوسازی ایران نقش ایفا کرد | انتشار 1200 ترجمه در 16 سال مدیریت فرانکلین

اقتصادنیوز: چهارم شهریور ماه سالمرگ همایون صنعتی‌زاده است.
فلسفۀ «سِنِکا»؛ توصیه‌های مشاور امپراتور روم دربارۀ زندگی خوب
سایت فرارو

فلسفۀ «سِنِکا»؛ توصیه‌های مشاور امپراتور روم دربارۀ زندگی خوب

لوکیوس آنائوس سنکا، فیلسوف و سیاستمدار رومی که در سال ۶۵ میلادی درگذشت، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های فلسفۀ «رواقی» در جهان باستان بود. او در مجموعه ۱۲۴ نامه خود به دوست جوانش، لوکیلیوس، فلسفه را از بحثی انتزاعی درباره جهان و فضیلت فراتر برد و آن را به راهنمایی عملی برای زندگی تبدیل کرد؛ راهنمایی برای …
         
دردسرهای مغفول سلبریتی‌ها در روابط با طرفداران / دختران دام پهن می‌کنند یا سلبریتی‌ها سوء استفاده؟
سایت عصرایران

دردسرهای مغفول سلبریتی‌ها در روابط با طرفداران / دختران دام پهن می‌کنند یا سلبریتی‌ها سوء استفاده؟

حتی پیام‌های مکتوب خواننده را روی گوشی دختر جوان دیده‌ام که به شکلی ملتمسانه از او می‌خواست که در کنسرت‌هایش شرکت نکند چرا که باعث آزار و از بین رفتن تمرکز و...
مترجمی که مترجم نبود!/ دیداری دوباره با ذبیح‌الله منصوری
سایت عصرایران

مترجمی که مترجم نبود!/ دیداری دوباره با ذبیح‌الله منصوری

اعلام نمایش فیلم مستند مشت‌زنی در رینگ ترجمه در موزۀ سینما بهانه‌ای است تا باز دربارۀ پدیده‌ای به نام ذبیح‌الله منصوری بنویسیم
آمدم، خنداندم و رفتم؛ سنگ قبری به سبک اکبر عبدی
سایت عصرایران

آمدم، خنداندم و رفتم؛ سنگ قبری به سبک اکبر عبدی

در این انتخاب، ردپای یک ایده آشنا دیده می‌شود؛ سنگ قبر داوود رشیدی: «آمدم، دیدم و رفتم.» جمله‌ای کوتاه و موجز که زندگی را در سه مقوله وصف می کند: آمدن، دیدن...
سایت عصرایران

غمگین ترین آهنگ / علی زند وکیلی (+صدا)

فهرست چهره‌های خارج‌نشین برای بازگشت به ایران روی میز وزارت ارشاد
سایت عصرایران

فهرست چهره‌های خارج‌نشین برای بازگشت به ایران روی میز وزارت ارشاد

تعلق ایرانیان خارج از کشور به وطنشان در این ایام بسیار قابل توجه بوده و آنها در شرایط سخت، کنار ملت ایران بودند. امیدواریم خود ایرانیانی که خارج از کشور هستن...
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/  از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی
سایت خبرآنلاین

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/ از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی

ستاره‌های سینما همیشه در قاب دوربین نمی‌مانند؛ برخی مهاجرت کرده‌اند، برخی سراغ مشاغل دیگری رفته‌اند و عده‌ای نیز از بازیگری به اینفلوئنسری، نیکوکاری یا فعالیت‌های تازه روی آورده‌اند؛ تغییر مسیری که سرنوشت حرفه‌ای آنها را دگرگون کرده است.
زنجیره رکود
سایت روزنامه سازندگی

زنجیره رکود

گزارشی درباره‌ بحران‌های پی‌در‌پی صنعت نشر؛ از گرانی کاغذ تا معضل انبار
برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم

اظهارات جنجالی نوید کلهرودی درباره حجاب در «با ضیاء» بار دیگر علی ضیاء را درجایگاه تابوشکنی رسانه‌ای قرار داد.
پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده
بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی
سایت عصرایران

بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی

در سال‌های اخیر بارها شاهد بوده‌ایم که پلتفرم‌ها از پروژه‌هایی رونمایی کرده‌اند که ماه‌ها بعد به مرحله پخش رسیده یا اساسا خبری از تولید و انتشار آن‌ها نشده است.
سایت عصرایران

آبگوشت خوردن ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی در تهران (عکس)

خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر کمتر دیده شده از اصغر فرهادی و هدیه تهرانی در پشتِ صحنه یک فیلم

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!
سایت سلام سینما

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!

مگر می‌شود درهای صداوسیما همیشه به روی هنرمندان باز بوده باشد، اما بسیاری از چهره‌های محبوب، دیگر جایی در این خانه نداشته باشند؟
تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد

تلویزیون ایران برای جذب مخاطب بیش از گذشته به سریال‌ها و شخصیت‌های قدیمی بازمی‌گردد روندی که هم قدرت نوستالژی را نشان می‌دهد و هم ضعف تولیدات تازه
نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود
سایت تجارت نیوز

نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود

معاون گردشگری کشور از اجرای طرح جدید «کارت اعتباری سفر» با همکاری بانک رفاه کارگران خبر داد. براساس این طرح گردشگران داخلی می‌توانند متناسب با نیاز سفر خود تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار سفر دریافت کنند و هزینه خدمات گردشگری داخلی را با نرخ سود ۳.۵ تا ۸.۵ درصد به‌صورت اقساط پرداخت کنند.
کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان
خبرگزاری مهر

کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان

کرمان – کاروانسرای تاریخی جر که تا چند سال قبل یکی از مراکز تجاری شهر کرمان بود محسوب می شد، امروز به خرابه ای در قلب بازار تاریخی کرمان تبدیل شده است.
«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟
خبرگزاری مهر

«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟

سرگرم کردن کودکان از طریق آزار یک معلم، با الگوهای تربیتی جامعه ایرانی سازگار نیست. به‌ویژه آنکه، رابطه میان معلم و دانش‌آموز به رابطه‌ای خصمانه و روند سرگرمی بازی تبدیل شده است.
«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟
خبرگزاری مهر

«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟

نویسنده سریال «کوری» از ایده اولیه این سریال، حواشی ساخت، ممیزی‌ها و دلیل دیده شدن آن سخن گفت.
خبرگزاری ایرنا

«آواتیه» با نفس خرمیان

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم
خبرگزاری ایرنا

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم

تهران-ایرنا- محمد فاضلی مدیر مسئول اسبق روزنامه ایران می‌گوید: یادم نمی‌رود مصاحبه‌ای از محمدرضا شجریان چاپ کردیم و تمام صفحه اول را دادم یک طرح اختصاصی به او اختصاص دادند. تمام روزنامه‌ها مرا کوبیدند. فقط وزیر ارشاد گفت ای کاش فقط یک نیم صفحه را در صفحه اول به او اختصاص می‌دادی، در دولت می‌گویند این …
جای خالی جک نیکلسون در کلاغ
سایت فرارو

جای خالی جک نیکلسون در کلاغ

س.ا.و.ا.کی محبوب من فقط رضا عطاران در فیلم مصادره است. اسماعیل یارجانلو ملقب به اسی که الکترود و کابل می‌خرید، برای خرید شیشه نوشابه هم مجبور بود چند پرس چلوکباب بخورد چون در آن دوران، نوشابه بدون غذا داده نمی‌شد.
         
دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی
روزنامه همدلی

دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی

یاسین علویان سوق جرم شناس دنیای امروز، دنیای تکثر است و پلورآلیسم در حوزه‌های مختلف به رسمیت شناخته شده است. در این میان گروهی متدین به شریعتند و گروهی نیز خارج از این دایره اما میان اهل شریعت تعدد بسیار دیده می‌شود و چنین تعددی که در میان اهل شریعت وضوح دارد، گاه کار [ ]
خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟
سایت ایران آرت

خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟

در حال حاضر در سایت‌های بلیت‌فروشی، بلیت کنسرت‌های پاپ شهرستان‌ها به فروش می‌رسد و به نظر می‌رسد فعلا از بازگشت کنسرت‌ها به حالت عادی خبری نیست.
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد
خبرگزاری ایلنا

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد

معبد آناهیتا در شهرستان کنگاور، پس از سال‌ها رهاشدگی، در حالی که زمانی ۳۲۰ واحد مسکونی در عرصه آن قرار داشت با اقدامات حفاظتی و ساماندهی انجام شده وارد مرحله‌ای تازه می‌شود و به مسیر ثبت جهانی می‌رسد. تاکنون پنج دوره کاوش باستان‌شناسی در این محوطه انجام شده و اکنون با تکمیل زیرساخت‌ها، راه‌اندازی موزه …
از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟
سایت تابناک

از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟

روزگاری موسیقی نواحی با زندگی مردم عجین بود؛ در عروسی و سوگ، کار و استراحت جاری بود و بخشی‌ها، قصه‌های حماسی و عاشقانه را سینه‌به‌سینه به نسل بعد می‌رساندند....
سایت تابناک

عکسی از سنگ مزار اکبر عبدی

روزنامه شرق

ساختمان جالب یک روزنامه در فرانسه+ عکس

روزنامه شرق

نصب سنگ مزار اکبر عبدی+ عکس

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران
روزنامه هفت صبح

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران

چرا خروجی آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های موسیقی این‌قدر با هم فرق دارد؟ یک نوازنده و مدرس از مشکلاتی می‌گوید که استعدادها را پشت در نگه می‌دارد
دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه
سایت فرارو

دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه

دالی پارتون یکی از تأثیرگذارترین و موفق‌ترین هنرمندان تاریخ موسیقی کانتری به شمار می‌رود و طی بیش از شش دهه فعالیت حرفه‌ای، ده‌ها آلبوم پرفروش و صدها ترانه منتشر کرده است.
سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری
روزنامه هفت صبح

سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری

‌تهیه‌کنندگان برای کاهش ریسک مالی سراغ چهره‌های شناخته‌شده می‌روند و همین انتخاب، چرخه تکرار بازیگران را تقویت می‌کند
یاد محمد حیدری  شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»
روزنامه هفت صبح

یاد محمد حیدری شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»

در سالروز درگذشت محمد حیدری، زندگی و میراث هنرمندی را مرور کرده‌ایم که میان ردیف ایرانی و ترانه مردمی پلی ماندگار ساخت
روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید
سایت عصرایران

روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید

داشتن روزی به نام «خنده» می‌تواند یادآوری برای مردمی باشد که گاه فراموش می‌کنند حق دارند بخندند، حق دارند شاد باشند، و این حق نه در تضاد با مصائب، که در کنار...
قدرت ادبیات
سایت روزنامه سازندگی

قدرت ادبیات

جستاری از بختیار علی دربارۀ جدال همیشگی قلم و سیاست
مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟

بازگشت مهران مدیری به صداوسیما و ساخت سریال جدید، فقط یک خبر فرهنگی نیست؛ نشانه تغییری بزرگ‌تر در رابطه میان جامعه، سلبریتی‌ها و نهادهای رسمی فرهنگ است.
خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود
خبرگزاری مهر

خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود

چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند.
سایت عصرایران

استوری کتایون ریاحی: عدل ایران (+عکس)