قیمت طلا امروز




 کاهش بارش ها

 سایت اعتماد آنلاین / ۹ ساعت قبل

سخنگوی صنعت آب: ۵۸ شهر درگیر تنش در حوزه آب شرب هستند/ کشور از نظر شاخص کلی بارش در شرایط نرمال قرار دارد/ تهران، البرز، قزوین، خراسان رضوی و استان مرکزی در تنش آبی قرار دارند

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه 12 استان همچنان با کاهش بارندگی روبرو هستند، وضعیت بارش های کشور را نزدیک به نرمال توصیف کرد و گفت: تهران، البرز، بخش‌هایی از استان قزوین، خراسان رضوی و استان مرکزی در تنش آبی قرار دارند.
 سخنگوی صنعت آب: ۵۸ شهر درگیر تنش در حوزه آب شرب هستند/ کشور از نظر شاخص کلی بارش در شرایط نرمال قرار دارد/ تهران، البرز، قزوین، خراسان رضوی و استان مرکزی در تنش آبی قرار دارند
کد خبر: 788161 | ۱۴۰۵/۰۶/۰۴ ۱۳:۰۴:۵۷ اعتمادآنلاین |

عیسی بزرگ زاده روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه سال آبی در کشور از اول مهرماه آغاز می‌شود و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، گفت: اکنون در آخرین ماه سال آبی قرار داریم و اگرچه ممکن است در برخی نقاط بارش‌های محدودی رخ دهد، اما جمع‌بندی فعلی را می‌توان مبنای ارزیابی وضعیت بارش‌ها در پایان سال آبی قرار داد.

به گزارش ایرنا؛ وی با بیان اینکه بر اساس آمارها، میانگین بارش کشور تاکنون حدود ۲۳۸ میلی‌متر ثبت شده است؛ در حالی که میانگین بلندمدت در این مقطع حدود ۲۴۱ میلی‌متر برآورد می‌شود، افزود: بنابراین، میزان بارش کشور حدود یک درصد کمتر از مقدار نرمال است.

وی با یادآوری اینکه در ادبیات تخصصی مدیریت آب، تغییرات در بازه مثبت و منفی ۱۰ درصد نسبت به میانگین، همچنان در محدوده نرمال تلقی می‌شود، اظهار داشت: می‌توان گفت کشور از نظر شاخص کلی بارش در شرایط نرمال قرار دارد. با این حال، باید توجه داشت که آب ماهیتی محلی دارد. پربارشی در یک نقطه از جنوب یا غرب کشور، حتی اگر به سرریز شدن برخی سد‌ها منجر شود، لزوماً مشکل کم‌آبی در تهران، مشهد، کرج، اراک یا ساوه را حل نمی‌کند؛ زیرا میان این مناطق، ارتباط هیدرولیکی طبیعی یا مصنوعی مؤثری وجود ندارد. بنابراین، هر منطقه باید مسئله آب خود را با راهکار‌های متناسب همان منطقه مدیریت کند.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: بررسی وضعیت بارش در مقیاس استانی نشان می‌دهد که استان‌های قم، تهران، مرکزی، یزد، سیستان و بلوچستان، سمنان، اصفهان، گیلان، قزوین، البرز، مازندران و چهارمحال و بختیاری همچنان با کاهش بارندگی مواجه‌اند. میزان افت بارش در این ۱۲ استان بین ۱۲ تا ۳۷ درصد گزارش شده است.

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به طرح‌هایی که در یکسال گذشته برای ارتقای آب رسانی به هموطنان انجام شده است، توضیح داد: برای استان قم، سال‌ها پیش طرح بزرگی با عنوان انتقال آب از سرشاخه‌ها اجرا شد. از نظر میزان بارش، قم بیشترین کاهش نسبت به شرایط نرمال را تجربه کرده است؛ اما به دلیل وجود زیرساخت‌های انتقال آب و اتصال هیدرولیکی مصنوعی برای تأمین آب شرب، این استان در حال حاضر با تنش جدی آب شرب مواجه نیست و از منابع سرشاخه‌ها تغذیه می‌شود.

وی وضعیت تهران را متفاوت دانست و افزود: با توجه به پیوند منابع آبی تهران و کرج، شرایط کم‌بارشی و کاهش ذخایر در این دو منطقه باید با حساسیت ویژه‌ای پیگیری شود. تهران، استان البرز و بخش‌هایی از قزوین که از منابعی مانند سد طالقان استفاده می‌کنند، در زمره مناطق دارای اولویت در مدیریت تنش آب شرب قرار دارند.

بزرگ زاده ادامه داد: در خراسان رضوی نیز شهر مشهد شرایط خاصی دارد؛ اگرچه میزان بارش در این منطقه حدود ۱۰ درصد بالاتر از نرمال بوده، اما یکی از منابع اصلی تأمین آب شرب مشهد، سد دوستی است که از کشور همسایه تغذیه می‌شود و ورودی مورد انتظار آب به این سد محقق نشده است. بنابراین، مشهد و استان خراسان رضوی همچنان با چالش تأمین آب شرب روبه‌رو هستند.

وی اظهار داشت: به‌طور مشخص، تهران و ۲۲ منطقه آن، استان البرز، بخش‌هایی از قزوین، شهر مشهد و خراسان رضوی، همچنین اراک و ساوه در استان مرکزی، در صدر مناطق دارای تنش آب شرب قرار دارند. البته اگر موضوع آب کشاورزی نیز بررسی شود، شمار استان‌ها و مناطق درگیر با محدودیت آبی افزایش خواهد یافت.

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه در مقیاس ملی، وضعیت مخازن سد‌های کشور نسبت به سال گذشته بهتر شده است. اکنون درصد پرشدگی مجموع سد‌های کشور به ۵۳ درصد رسیده و حجم آب موجود در مخازن حدود ۲۷ میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب است؛ در حالی که این رقم در سوم شهریور سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود. به این ترتیب، حجم ذخایر سد‌های کشور در مجموع حدود ۷ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

وی در عین حال افزود: با وجود این بهبود در سطح ملی، وضعیت سد‌های تهران همچنان نگران‌کننده است؛ چراکه درصد پرشدگی سد‌های این استان تنها ۲۶ درصد گزارش شده است. راهبرد وزارت نیرو؛ ذخیره آب در سد‌های نیروگاهی برای پایداری برق و آب

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه درصد پرشدگی سد‌های استان تهران یکسان نیست، توضیح داد: سد‌هایی که دارای نیروگاه برق‌آبی هستند، از جمله سد امیرکبیر، لتیان و طالقان، در مقایسه با سد‌های بدون نیروگاه مانند ماملو و لار، ذخایر بالاتری دارند.

بزرگ زاده ادامه داد: بر اساس آمار‌های ارائه‌شده، درصد پرشدگی سد لتیان ۵۴ درصد، ماملو ۱۳ درصد، امیرکبیر ۸۶ درصد و طالقان ۴۹ درصد است. سد لار نیز به دلیل شرایط خاص بهره‌برداری و محدودیت‌های موجود، در وضعیت متفاوتی قرار دارد و طی سال‌های گذشته از ظرفیت نیروگاهی آن استفاده عملیاتی نشده است.

وی افزود: ممکن است شهروندانی که از مسیر کرج عبور می‌کنند، با مشاهده وضعیت سد امیرکبیر تصور کنند که ذخایر آبی این سد در شرایط مطلوبی قرار دارد؛ اما این وضعیت حاصل یک راهبرد مشخص در وزارت نیرو است. سیاست وزارت نیرو بر این بوده است که در سد‌های دارای نیروگاه برق‌آبی، از جمله امیرکبیر در تهران و سد‌های زنجیره‌ای کارون، تا حد امکان ذخیره آب حفظ شود.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: این رویکرد ۲ هدف را به‌طور هم‌زمان دنبال می‌کند؛ نخست، تأمین آب مورد نیاز بخش‌های شرب و کشاورزی و دوم، استفاده از ارتفاع آب ذخیره‌شده پشت سد برای تولید برق. هرچه تراز آب در مخزن سد‌های نیروگاهی بالاتر باشد، امکان تولید انرژی برق‌آبی نیز با بهره‌وری بیشتری فراهم می‌شود. بر همین اساس، رهاسازی آب از این سد‌ها با دقت بیشتری مدیریت شده تا ذخایر برای شرایط اضطراری و دوره‌های اوج مصرف حفظ شود.

وی این نکته را هم گفت که با وجود قرار گرفتن در ماه پایانی تابستان و بهره‌برداری قابل توجه از نیروگاه‌های برق‌آبی در طول ماه‌های گذشته، وضعیت ذخایر برخی سد‌های بزرگ کشور همچنان بالاتر از میانگین است. درصد پرشدگی زنجیره سد‌های کارون حدود ۷۴ درصد، سد دز ۷۵ درصد، سد کرخه ۵۰ درصد و سد جره حدود ۶۴ درصد گزارش شده است.

وی گفت: امروز ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های برق‌آبی کشور بیش از ۱۲ هزار مگاوات است و در یک مقطع، حدود ۱۱ هزار مگاوات برق از این نیروگاه‌ها وارد شبکه شد؛ رقمی قابل توجه که نشان‌دهنده نقش مؤثر سرمایه‌گذاری‌های چند دهه گذشته مردم و دولت در توسعه زیرساخت‌های برق‌آبی است. با توجه به افزایش حجم ذخایر مخازن، در صورت مدیریت مناسب و جلوگیری از تشدید کمبود سایر سوخت‌ها، نیروگاه‌های برق‌آبی می‌توانند در سناریو‌های تأمین انرژی زمستان نیز نقش مؤثری ایفا کنند.

سخنگوی صنعت آب کشور به سد دوستی که بین ایران و ترکمنستان مشترک است، اشاره کرد و گفت: این سد روی رودخانه هریرود و در مرز ۲ کشور قرار دارد؛ بهره‌برداری از این سد، بر اساس قرارداد دوجانبه و به‌صورت برابر میان ایران و ترکمنستان انجام می‌شود. منبع اصلی تأمین آب سد دوستی، جریان‌های ورودی از حوضه هریرود است. اگرچه برخی سرشاخه‌های داخلی نیز به این سد وارد می‌شوند، اما حجم آب آنها در مقایسه با آورد اصلی هریرود قابل توجه نیست. بخش عمده آب این سد، به‌طور معمول از بالادست هریرود و محدوده‌های بالادست شهر هرات تأمین می‌شده است.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته، توسعه سازه‌های آبی و احداث سد در بالادست این رودخانه، روند تاریخی و عرفی ورود آب به سد دوستی را با اختلال مواجه کرده است. سد سلما از جمله شناخته‌شده‌ترین و بزرگ‌ترین سد‌های احداث‌شده در این حوضه به شمار می‌رود.

وی در ادامه گفت: توسعه در بالادست حوضه‌های هریرود و هیرمند باید به‌گونه‌ای انجام شود که بهره‌برداری تاریخی مناطق پایین‌دست را مخدوش نکند؛ چراکه تداوم زندگی، فعالیت‌های اقتصادی و امنیت آبی کانون‌های جمعیتی و تمدنی پایین‌دست، نباید در معرض تهدید قرار گیرد.

سخنگوی صنعت آب کشور همچنین درباره رودخانه هیرمند اظهار داشت: با انجام رایزنی‌ها و همکاری‌های صورت‌گرفته از سوی کشور همسایه، میزان ورودی آب به رودخانه هیرمند نسبت به چند سال گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. این بهبود نسبی، تحت تأثیر روابط میان دو کشور و پیگیری‌های مشترک وزارت نیرو و وزارت امور خارجه حاصل شده است. با این حال، حقابه کامل ایران از رودخانه هیرمند همچنان به‌طور کامل تأمین نشده و پیگیری‌ها برای تحقق آن ادامه دارد.

بزرگ زاده افزود: بررسی وضعیت ذخایر سد‌ها نیز تصویری روشن از مناطق درگیر تنش آبی ارائه می‌دهد. سد دوستی در خراسان رضوی، که یکی از منابع مهم تأمین آب شرب مشهد به شمار می‌رود، تنها حدود سه درصد پرشدگی دارد و در وضعیت بسیار نگران‌کننده‌ای قرار گرفته است.

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: اگر بخواهیم مناطق در صدر تنش آب شرب را در سال جاری نام ببریم، تهران و ۲۲ منطقه آن، استان البرز، بخش‌هایی از استان قزوین، خراسان رضوی با تأکید بر شهر مشهد و استان مرکزی به‌ویژه شهر‌های اراک و ساوه، در اولویت قرار دارند.

بزرگ زاده در ادامه گفت: مقایسه وضعیت امسال با سال گذشته نشان می‌دهد که شرایط بارش در کشور بهبود یافته است. سال گذشته حدود دو سوم کشور با کم‌بارشی مواجه بود و نزدیک به ۶۵ میلیون نفر در معرض تنش آبی قرار داشتند؛ در مقابل، تنها یک سوم کشور شرایط پربارشی را تجربه می‌کرد که امسال این نسبت معکوس شده است؛ به‌گونه‌ای که حدود دو سوم کشور در شرایط پربارشی قرار دارد و نزدیک به یک سوم کشور، معادل حدود ۳۵ میلیون نفر، همچنان با کم‌بارشی و تنش آبی روبه‌رو هستند.

وی خاطر نشان کرد: با وجود کاهش گستره جغرافیایی تنش آبی نسبت به سال گذشته، این میزان جمعیت همچنان عددی قابل توجه است و ضرورت مدیریت مصرف و توجه به محدودیت‌های منابع آب را یادآوری می‌کند.

وی افزود: شرایط اقلیمی محلی، لزوماً نماینده واقعیت آب‌وهوایی و آبی کل ایران نیست و درک این تفاوت، برای مدیریت صحیح مصرف آب و جلوگیری از برداشت‌های نادرست ضروری است.

وی با بیان اینکه بر اساس داده‌های اقلیمی و هواشناسی منتشرشده از سوی مراکز معتبر جهانی، احتمال وقوع یک ال‌نینوی قوی بالا ارزیابی می‌شود، افزود: با این حال، باید توجه داشت که ال‌نینو یک پدیده احتمالی است و نمی‌توان آثار آن بر میزان و پراکنش بارش در کشور را قطعی دانست.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: تجربه سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که هم‌زمان با وقوع ال‌نینو، ممکن است برخی مناطق کشور، به‌ویژه نواحی جنوب‌غربی یا بخش‌هایی از شمال، بارش‌های شدید و حتی سیلاب را تجربه کنند؛ در حالی که در همان دوره، مناطق دیگری با خشکسالی یا کم‌بارشی روبه‌رو باشند. همچنین در برخی سال‌های دارای ال‌نینو، نه ترسالی چشمگیر و نه سیلاب قابل‌توجهی در کشور رخ داده است.

به گفته وی، در این راستا، دستورالعمل‌های لازم درباره نحوه اقدام پیش از وقوع سیلاب، هنگام بروز سیلاب و پس از آن، به واحد‌های ذی‌ربط ابلاغ شده است. همچنین دستگاه‌های مسئول مدیریت بحران، وزارت کشور، استانداری‌ها و شهرداری‌ها باید نسبت به پاکسازی و لایروبی آبراهه‌ها، کانال‌ها و مسیر‌های هدایت آب‌های سطحی در شهر‌ها اقدام کنند تا موانع موجود برطرف و احتمال آب‌گرفتگی و خسارت کاهش یابد.

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه مدیریت مصرف آب، ضرورتی همیشگی است و نباید با مشاهده بارش‌های مقطعی یا وقوع سیلاب کنار گذاشته شود، اظهار داشت: از سوی دیگر، حدود ۸۰ درصد تالاب‌های کشور در معرض خشکی قرار دارند. ورود آب به تالاب‌ها در یک سال پربارش، اتفاقی مثبت است، اما تضمین‌کننده پایداری آنها در سال‌های آینده نیست؛ چراکه بازگشت خشکسالی می‌تواند این منابع ارزشمند زیست‌محیطی را دوباره در معرض خطر قرار دهد.

بزرگ زاده ادامه داد: در چنین شرایطی، نباید تحلیل‌های غیرکارشناسی و هیجان‌زده درباره بارش‌ها، افکار عمومی را از واقعیت منابع آب کشور دور کند. اظهارنظر درباره آب‌وهوا، بارندگی و اثر پدیده‌هایی مانند ال‌نینو، نیازمند نگاه علمی و توجه به واقعیت‌های اقلیمی ایران است.

وی با یادآوری اینکه تمدن ایرانی همواره با قناعت و سازگاری با کم‌آبی شکل گرفته است و نباید چند منطقه پربارش در دامنه‌های البرز یا زاگرس را به کل کشور تعمیم داد، افزود: این مناطق سهم محدودی از پهنه سرزمینی ایران دارند. افزون بر این، تمرکز جمعیت و توسعه نامتوازن در نواحی شمالی کشور، چالش‌هایی مانند افزایش تولید پسماند، دشواری دفع فاضلاب و خطر آلودگی منابع آب زیرزمینی را نیز ایجاد کرده است.

به باور بزرگ زاده، پدیده ال‌نینو می‌تواند احتمال بارش‌های قابل توجه و حتی سیلاب را در برخی نقاط کشور، به‌ویژه در جنوب، جنوب‌غرب، غرب، شمال و دیگر نواحی مستعد افزایش دهد، اما باید تأکید کرد که احتمال بارش یا وقوع سیلاب در برخی مناطق، به‌هیچ‌وجه به معنای پایان کم‌آبی یا بی‌نیازی از مدیریت مصرف نیست. زیست‌بوم ایران همچنان نیازمند همراهی مردم، حفاظت از منابع آب و پرهیز از مصرف بی‌رویه است.

از سخنگوی صنعت آب درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه سوال شد که در پاسخ توضیح داد: وضعیت دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته به‌طور نسبی بهبود یافته است. حجم آب این دریاچه در دوم شهریورماه به حدود ۲ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب، نزدیک به ۳ میلیارد مترمکعب، رسیده در حالی که حجم آب دریاچه ارومیه در مدت مشابه سال گذشته تنها حدود ۳۷۰ میلیون مترمکعب بود. بر این اساس، حجم آب دریاچه نسبت به سال قبل حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

بزرگ زاده در عین حال افزود: با وجود این بهبود، نباید شرایط فعلی موجب غفلت از برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه یا تشدید مصرف آب شود. افزایش بارش‌ها و همراهی نسبی شرایط اقلیمی، نباید جایگزین اقدامات ساختاری و تکالیف تعیین‌شده برای نجات دریاچه تلقی شود.

به گفته وی، برنامه احیای دریاچه ارومیه بر کاهش سطح زیرکشت و کاهش حدود ۴۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی حوضه آبریز این دریاچه تأکید داشته است. بنابراین، حتی در صورت بهبود موقت تراز آبی، اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف آب کشاورزی و اصلاح الگوی کشت باید با جدیت ادامه یابد.

وی با یادآوری اینکه دریاچه ارومیه در محدوده‌ای میان شرایط بحرانی و وضعیت مطلوب اکولوژیک قرار دارد و هدف، نه بازگشت غیرواقع‌بینانه به بالاترین تراز‌های تاریخی و نه پذیرش تراز‌های بسیار پایین و تهدیدکننده حیات دریاچه است، گفت: حفظ زیست‌بوم دریاچه، از جمله جمعیت آرتمیا، دیگر آبزیان و پرندگان مهاجر، نیازمند دستیابی به تراز اکولوژیک و پایداری آن در بلندمدت است. اخبار مرتبط تنش آبی برای ۳۴ میلیون نفر در ۵۸ شهر کشور به علت تداوم خشکسالی و توزیع نامتوازن بارش‌ها مدیریت یکپارچه آب؛ راهبرد مشترک برای عبور قشم از تنش آبی







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/  از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی
سایت خبرآنلاین

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/ از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی

ستاره‌های سینما همیشه در قاب دوربین نمی‌مانند؛ برخی مهاجرت کرده‌اند، برخی سراغ مشاغل دیگری رفته‌اند و عده‌ای نیز از بازیگری به اینفلوئنسری، نیکوکاری یا فعالیت‌های تازه روی آورده‌اند؛ تغییر مسیری که سرنوشت حرفه‌ای آنها را دگرگون کرده است.
زنجیره رکود
سایت روزنامه سازندگی

زنجیره رکود

گزارشی درباره‌ بحران‌های پی‌در‌پی صنعت نشر؛ از گرانی کاغذ تا معضل انبار
برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم

اظهارات جنجالی نوید کلهرودی درباره حجاب در «با ضیاء» بار دیگر علی ضیاء را درجایگاه تابوشکنی رسانه‌ای قرار داد.
پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده
بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی
سایت عصرایران

بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی

در سال‌های اخیر بارها شاهد بوده‌ایم که پلتفرم‌ها از پروژه‌هایی رونمایی کرده‌اند که ماه‌ها بعد به مرحله پخش رسیده یا اساسا خبری از تولید و انتشار آن‌ها نشده است.
سایت عصرایران

آبگوشت خوردن ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی در تهران (عکس)

خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر کمتر دیده شده از اصغر فرهادی و هدیه تهرانی در پشتِ صحنه یک فیلم

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!
سایت سلام سینما

دیگر نگران نباشید! / جبلی درهای صدا و سیما را به روی همه باز کرد!

مگر می‌شود درهای صداوسیما همیشه به روی هنرمندان باز بوده باشد، اما بسیاری از چهره‌های محبوب، دیگر جایی در این خانه نداشته باشند؟
تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش شد

تلویزیون ایران برای جذب مخاطب بیش از گذشته به سریال‌ها و شخصیت‌های قدیمی بازمی‌گردد روندی که هم قدرت نوستالژی را نشان می‌دهد و هم ضعف تولیدات تازه
نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود
سایت تجارت نیوز

نسخه جدید وزارت میراث فرهنگی برای رونق گردشگری داخلی / کارت اعتباری سفر ۵۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان سفر پرداخت می‌شود

معاون گردشگری کشور از اجرای طرح جدید «کارت اعتباری سفر» با همکاری بانک رفاه کارگران خبر داد. براساس این طرح گردشگران داخلی می‌توانند متناسب با نیاز سفر خود تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار سفر دریافت کنند و هزینه خدمات گردشگری داخلی را با نرخ سود ۳.۵ تا ۸.۵ درصد به‌صورت اقساط پرداخت کنند.
کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان
خبرگزاری مهر

کاروانسرای جَر؛ گنجینه‌ای فراموش‌شده در دل بازار تاریخی کرمان

کرمان – کاروانسرای تاریخی جر که تا چند سال قبل یکی از مراکز تجاری شهر کرمان بود محسوب می شد، امروز به خرابه ای در قلب بازار تاریخی کرمان تبدیل شده است.
«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟
خبرگزاری مهر

«معلم ترسناک» چگونه به ویترین بازی‌های کودک ایرانی رسید؟

سرگرم کردن کودکان از طریق آزار یک معلم، با الگوهای تربیتی جامعه ایرانی سازگار نیست. به‌ویژه آنکه، رابطه میان معلم و دانش‌آموز به رابطه‌ای خصمانه و روند سرگرمی بازی تبدیل شده است.
«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟
خبرگزاری مهر

«کوری» از پرونده‌های قضایی تا ممیزی؛ این سریال مروج مشروبات الکلی است؟

نویسنده سریال «کوری» از ایده اولیه این سریال، حواشی ساخت، ممیزی‌ها و دلیل دیده شدن آن سخن گفت.
خبرگزاری ایرنا

«آواتیه» با نفس خرمیان

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم
خبرگزاری ایرنا

واکنش دولتی‌ها به بزرگداشت ناصر ملک مطیعی در روزنامه ایران/روزی نبود که شکایت نداشته باشم

تهران-ایرنا- محمد فاضلی مدیر مسئول اسبق روزنامه ایران می‌گوید: یادم نمی‌رود مصاحبه‌ای از محمدرضا شجریان چاپ کردیم و تمام صفحه اول را دادم یک طرح اختصاصی به او اختصاص دادند. تمام روزنامه‌ها مرا کوبیدند. فقط وزیر ارشاد گفت ای کاش فقط یک نیم صفحه را در صفحه اول به او اختصاص می‌دادی، در دولت می‌گویند این …
جای خالی جک نیکلسون در کلاغ
سایت فرارو

جای خالی جک نیکلسون در کلاغ

س.ا.و.ا.کی محبوب من فقط رضا عطاران در فیلم مصادره است. اسماعیل یارجانلو ملقب به اسی که الکترود و کابل می‌خرید، برای خرید شیشه نوشابه هم مجبور بود چند پرس چلوکباب بخورد چون در آن دوران، نوشابه بدون غذا داده نمی‌شد.
         
دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی
روزنامه همدلی

دین و آسیب‌های خطای تفسیری - همدلی

یاسین علویان سوق جرم شناس دنیای امروز، دنیای تکثر است و پلورآلیسم در حوزه‌های مختلف به رسمیت شناخته شده است. در این میان گروهی متدین به شریعتند و گروهی نیز خارج از این دایره اما میان اهل شریعت تعدد بسیار دیده می‌شود و چنین تعددی که در میان اهل شریعت وضوح دارد، گاه کار [ ]
خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟
سایت ایران آرت

خوانندگان پاپ به شهرستان‌ها کوچ کردند/ چرا کنسرت پاپ در تهران برگزار نمی‌شود؟

در حال حاضر در سایت‌های بلیت‌فروشی، بلیت کنسرت‌های پاپ شهرستان‌ها به فروش می‌رسد و به نظر می‌رسد فعلا از بازگشت کنسرت‌ها به حالت عادی خبری نیست.
روزنامه هفت صبح

تلویزیون مغلوب گذشته خودش

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد
خبرگزاری ایلنا

معبد آناهیتا؛ از زیر آوار ماندن ۳۲۰ خانه تا مسیر ثبت جهانی/ معبد را نمی‌توان صرفا برای زیباتر شدن بازسازی کرد

معبد آناهیتا در شهرستان کنگاور، پس از سال‌ها رهاشدگی، در حالی که زمانی ۳۲۰ واحد مسکونی در عرصه آن قرار داشت با اقدامات حفاظتی و ساماندهی انجام شده وارد مرحله‌ای تازه می‌شود و به مسیر ثبت جهانی می‌رسد. تاکنون پنج دوره کاوش باستان‌شناسی در این محوطه انجام شده و اکنون با تکمیل زیرساخت‌ها، راه‌اندازی موزه …
از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟
سایت تابناک

از موسیقی محلی تا پلی‌لیست‌های اینستاگرامی؛ ذائقه شنیداری ایرانی‌ها کجا رفت؟

روزگاری موسیقی نواحی با زندگی مردم عجین بود؛ در عروسی و سوگ، کار و استراحت جاری بود و بخشی‌ها، قصه‌های حماسی و عاشقانه را سینه‌به‌سینه به نسل بعد می‌رساندند....
سایت تابناک

عکسی از سنگ مزار اکبر عبدی

روزنامه شرق

ساختمان جالب یک روزنامه در فرانسه+ عکس

روزنامه شرق

نصب سنگ مزار اکبر عبدی+ عکس

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران
روزنامه هفت صبح

سمفونی ناتمام آموزش موسیقی در ایران

چرا خروجی آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های موسیقی این‌قدر با هم فرق دارد؟ یک نوازنده و مدرس از مشکلاتی می‌گوید که استعدادها را پشت در نگه می‌دارد
دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه
سایت فرارو

دالی پارتن، خواننده معروف موسیقی کانتری، درگذشت + زندگینامه

دالی پارتون یکی از تأثیرگذارترین و موفق‌ترین هنرمندان تاریخ موسیقی کانتری به شمار می‌رود و طی بیش از شش دهه فعالیت حرفه‌ای، ده‌ها آلبوم پرفروش و صدها ترانه منتشر کرده است.
سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری
روزنامه هفت صبح

سینما، نمایش خانگی و تئاتر در اختیار سلبریتی‌های تکراری

‌تهیه‌کنندگان برای کاهش ریسک مالی سراغ چهره‌های شناخته‌شده می‌روند و همین انتخاب، چرخه تکرار بازیگران را تقویت می‌کند
یاد محمد حیدری  شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»
روزنامه هفت صبح

یاد محمد حیدری شاگرد مکتب صبا و خالق «سوغاتی»

در سالروز درگذشت محمد حیدری، زندگی و میراث هنرمندی را مرور کرده‌ایم که میان ردیف ایرانی و ترانه مردمی پلی ماندگار ساخت
روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید
سایت عصرایران

روز خنده ! لطفا پیشنهاد خانواده اکبر عبدی را جدی بگیرید

داشتن روزی به نام «خنده» می‌تواند یادآوری برای مردمی باشد که گاه فراموش می‌کنند حق دارند بخندند، حق دارند شاد باشند، و این حق نه در تضاد با مصائب، که در کنار...
قدرت ادبیات
سایت روزنامه سازندگی

قدرت ادبیات

جستاری از بختیار علی دربارۀ جدال همیشگی قلم و سیاست
مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟

بازگشت مهران مدیری به صداوسیما و ساخت سریال جدید، فقط یک خبر فرهنگی نیست؛ نشانه تغییری بزرگ‌تر در رابطه میان جامعه، سلبریتی‌ها و نهادهای رسمی فرهنگ است.
خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود
خبرگزاری مهر

خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود

چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند.
سایت عصرایران

استوری کتایون ریاحی: عدل ایران (+عکس)

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس
خبرگزاری ایسنا

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس

یک کارشناس ارشد تاریخ با اشاره به شوم شهریور ۱۳۲۰ سالروز حمله و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین گفت: در حالی که دو سال از آغاز جنگ جهانی دوم می‌گذشت در روز سوم شهریور ۱۳۲۰، نیروهای متفقین با حمله گسترده به ایران، کشورمان را اشغال کردند.
از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند
خبرگزاری ایسنا

از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند

صدای همهمه مردم، عطر آش و رفت‌وآمد میان غرفه‌ها، نخستین تصویری است که از جشنواره آش زنجان در ذهن می‌ماند؛ اما کمی که میان غرفه‌ها قدم بزنی، متوجه می‌شوی اینجا فقط قرار نیست طعم آش‌های ایرانی را بچشی. در گوشه‌وکنار جشنواره، چوب، نقره، ساز، پارچه و هنرهای دستی اقوام مختلف، هرکدام بخشی از داستان فرهنگ ایران …
 شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد
خبرگزاری ایسنا

شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی، فراتر از یک سکونتگاه کویری، همواره به عنوان یک گره استراتژیک و گذرگاه کنترل ‌شده در شرق ایران شناخته می‌شد.
خبرگزاری ایسنا

«اسپایدرمن» در آستانه غرق کردن «تایتانیک»

خبرگزاری ایسنا

واکنش خانه تئاتر / «این رویکرد در جهت همدلی نیست»

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ
خبرگزاری ایسنا

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ

ماه‌هایی که سارتر در جریان ملالِ اضطراب‌آورِ «جنگ عجیب» در آلزاس مستقر بود، پرشورترین دوران خلاقیت در زندگی او به شمار می‌رود: علاوه بر ۱۴ دفترچه فلسفی انباشته از پیش‌نویس‌های اولیه کتاب «هستی و نیستی»، سیل روزانه‌ای از نامه‌ها به مادرش، به سیمون دو بووار و به معشوقه‌اش «تانیا» و همچنین پیش‌نویس اولیه …
خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!
خبرگزاری ایسنا

خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!

برنامه هفتم پیشرفت برای «آموزش هنر» عدد مشخصی تعیین کرده است؛ رشد سالانه ۷ درصدی هنرجویان هنرستان‌های هنری و رشد ۲۵ درصدی در رشته پویانمایی. با این حال، بررسی وضعیت موجود نشان می‌دهد تحقق این اهداف تنها با افزایش ظرفیت پذیرش ممکن نیست و هنرستان‌ها برای این رشد با کمبود زیرساخت، تجهیزات فناورانه، نیروی …
۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب
خبرگزاری ایسنا

۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب

دو سال پس از آغاز کار دولت چهاردهم، وعده‌های فرهنگی و اجتماعی مسعود پزشکیان همچنان محل بحث و ارزیابی است؛ از وعده رفع فیلترینگ و بازنگری در سیاست‌های فضای مجازی تا توقف اجرای قانون حجاب، موضوعاتی که با وجود تلاش های دولت در مسیر اجرا با چالش‌ها و موانع متعددی روبه‌رو شده‌اند.
خبرگزاری ایسنا

راز بقایِ برد پیت در جشنواره سن سباستین

سایت عصرایران

قبل از عاشق شدن بیاموز چگونه در برف بدوی، بدون اینکه ردپایی از خود بر جای بگذاری (+صدا)

سایت اقتصاد ۲۴

عکسی از جنیفر لوپز در ۲۷ سالگی که قطعا متعجبتان می‌کند!

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/بختیار ایمانوردی در کنار مزار پدرش بیک ایمانوردی در آمریکا

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟

روز‌های گذشته آنچه بیشتر از هرچیز در تئاتر مطرح شده، قیمت بالای بلیت نمایش «آرش» نوشته امید سهرابی و کار علی سرابی است که از نیمه دوم شهریور در رویال‌هال اسپیناس پالاس اجراهایش را شروع می‌کند.
پایتخت بی‌کنسرت 
روزنامه دنیای اقتصاد

پایتخت بی‌کنسرت 

با پایان یافتن ایام سوگواری محرم و صفر و آغاز دوباره کنسرت‌های موسیقی، تهران همچنان از اجرای خوانندگان پاپ خالی است؛ انگار هنرمندان این حوزه فعلا به شهرستان‌ها کوچ کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از اعلام آتش‌بس جنگ اخیر در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ و بازگشت هنرمندان به سالن‌ها، کنسرت‌های «پاپ» مثل گذشته برگزار …
         
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب
گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)
سایت خبرآنلاین

گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)

این روزها شاهد رشد شکلی خاص و کوتاه (در حد یک جمله) از تبلیغات خصوصا در بنرهای اتوبان و خیابان‌ها هستیم که بعضا با طرح یک سوال و یا به شکلِ ایده‌ای جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده دیده می‌شوند.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.