قیمت طلا امروز




 نه جنگ نه مذاکره

 سایت دیدارنیوز / ۳ ساعت قبل

سایه شوم «نه جنگ و نه صلح» برای پیشرفت ایران خطرناک است/ اتفاقات ۱۸ و ۱۹ دی با اعتراض مردم تفاوت داشت

محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در جریان سفر به گیلان، با اشاره به اینکه سایه شوم «نه جنگ و نه صلح» برای پیشرفت ایران خطرناک است، گفت: ما با مردم...
 سایه شوم «نه جنگ و نه صلح» برای پیشرفت ایران خطرناک است/ اتفاقات ۱۸ و ۱۹ دی با اعتراض مردم تفاوت داشت
دیدارنیوز: معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه قرار نیست سایه «نه جنگ و نه صلح» بر سر ایران باقی بماند، گفت: این وضعیت برای پیشرفت کشور و آینده جوانان ایران خطرناک است و نباید در شعار دادن از رهبری جلوتر برویم.

محمدجعفر قائم‌پناه که همزمان با هفته دولت به منظور افتتاح طرح‌ها و پروژه‌هایی وارد گیلان شده است، در جلسه شورای اداری استان گیلان اظهار کرد: گیلان از نظر زیرساختی در بخش‌هایی موفق بوده است.

وی افزود: استان گیلان از نظر مساحت راه‌ها رتبه ۲.۴ کشور را دارد، اما آب آشامیدنی روستا‌های استان نیازمند توجه بیشتری است. از نظر بهداشتی و عدالت، وضعیت آب آشامیدنی در برخی مناطق به دور از انصاف است.

فاضلاب؛ یکی از معضلات بهداشتی گیلان

معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره وضعیت فاضلاب شهری استان گیلان نیز گفت: سطح آب‌های زیرزمینی استان بالاست و فاضلاب به یک معضل بهداشتی تبدیل شده است. امروز از پروژه تصفیه آب بازدید کردیم و با اتمام این پروژه باید طرح‌های بعدی نیز پیگیری شوند.

قائم‌پناه درباره نرخ بیکاری در گیلان اظهار کرد: در بهار ۱۴۰۴ شاخص بیکاری کشور ۷.۳ درصد و شاخص بیکاری گیلان ۵ درصد بوده است. ثبات شغلی و میزان بیکاری در استان از رتبه ۲۶ به ۲۰ کاهش پیدا کرده که جای تأمل دارد.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی دولت کنترل تورم است، افزود: نرخ تورم در گیلان نسبت به کشور پایین‌تر است.

۴۷ سال جنگ ترکیبی آمریکا علیه ایران

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره دیپلماسی و سیاست خارجی تأکید کرد: از روزی که دولت را تحویل گرفتیم، شاهد شروع جنگ استکبار جهانی بودیم؛ البته این شروع نبود و ۴۷ سال است که با آمریکا در یک جنگ ترکیبی اقتصادی درگیر هستیم.

وی ادامه داد: آمریکا می‌خواهد ایران و نفت ما را ببلعد. اصل موضوع همین است. یکی از کشور‌های همسایه حتی پول پرداخت حقوق کارمندان خود را ندارد، در حالی که نفت آن کشور به فروش می‌رسد. آنها از اینکه نتوانستند ایران را تسلیم کنند، به‌شدت عصبانی بودند.

قائم‌پناه گفت: از ابتدای دولت چهاردهم با همسایگان از در دوستی وارد شدیم و سفر‌های متعدد ما گواه این رویکرد است. آنها احساس کردند ایران خطری برایشان ندارد.

وی افزود: با وجود تحریم‌ها، ما آخرین فناوری‌های دارویی را در اختیار داریم. با وجود اینکه دولت پزشکیان با حمایت رهبری نمی‌خواست وارد جنگ شود، جنگ ۱۲ روزه به ما تحمیل شد.

ملت ایران در برابر جنگ یکپارچه بود

معاون اجرایی رئیس‌جمهور ادامه داد: آنها تصور می‌کردند مردم با آنها همراه می‌شوند و کشور از درون دچار چالش خواهد شد، اما نمی‌دانستند ملت ایران یکپارچه است. اکثریت قریب به اتفاق ملت ایران وطن‌دوست هستند و کشور خود را به اندازه جانشان دوست دارند.

قائم‌پناه با قدردانی از نیرو‌های نظامی و امنیتی کشور گفت: باید دست عزیزی را که پای لانچر نشست، دست عزیزی که پهپاد را خلق کرد و دست فرماندهان را بوسید. باید از همه این فرزندان رشید نظامی و امنیتی قدردانی کرد که تمامیت ارضی کشور را حفظ کردند.

وی افزود: پس از اینکه دشمنان متوجه شدند با جنگ نظامی اتفاقی رخ نمی‌دهد، حوادث تلخ دی‌ماه را رقم زدند. آنها کار امنیتی جدی برای فروپاشی نظام از درون انجام داده بودند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: ما با مردم معترض اصلاً برخورد نکردیم و در روز‌های ابتدایی اعتراضات جلساتی برگزار می‌کردیم و با مردم گفت‌و‌گو داشتیم. اما اتفاقات ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه با اعتراض مردم تفاوت داشت. کجای دنیا اعتراض با حمله به پلیس و مراکز نظامی انجام می‌شود؟ بنابراین جنگ رمضان را راه انداختند.

قائم‌پناه: تفاهم اسلام‌آباد به نفع ایران بود

قائم‌پناه درباره تفاهم اسلام‌آباد نیز اظهار کرد: ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۴ ترامپ در توییتی اعلام کرد اگر ایران به معترضان شلیک کند، آمریکا به یاری آنها خواهد آمد؛ یعنی به مردم گفته شد به اعتراض ادامه دهید و ما پشت شما هستیم.

وی ادامه داد: ۲۲ دی‌ماه اعلام کردند هر کسی با ایران مراوده تجاری داشته باشد، باید تعرفه ۲۵ درصدی بپردازد. همه این اقدامات شکست خورد و در ۸ بهمن اعلام شد ناوگان عظیمی به سوی ایران در حرکت است تا به کشور حمله کند. سپس اعلام کردند عملیات «چکش نیمه‌شب» را اجرایی خواهند کرد و پس از آن رهبر ما را به شهادت رساندند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور افزود: آنها تصور می‌کردند اگر ستون خیمه را از بین ببرند، انقلاب اسلامی تمام می‌شود، اما غافل بودند که رهبر شهید ساختاری ایجاد کرده است که این نظام از هم نپاشید.

وی ادامه داد: ۱۲ اسفندماه اعلام کردند پدافند هوایی و دریایی ایران از بین رفته است، اما ۲۷ اسفندماه نیرو‌های نظامی ما به حملات پاسخ می‌دادند. زمانی که اسرائیل به تأسیسات گازی پارس جنوبی حمله کرد و ما نیز پاسخ جانانه‌ای دادیم، لحن کلام آمریکا تغییر کرد و اظهار بی‌اطلاعی از این حمله کردند. ۱۸ فروردین نیز تهدید به از بین بردن تمدن ایران کردند.

قائم‌پناه با اشاره به امضای متن فارسی تفاهم اسلام‌آباد همزمان با متن انگلیسی آن خاطرنشان کرد: در این تفاهم‌نامه پنج تعهد ذکر شده که چهار تعهد از سوی آمریکا و تنها یک تعهد از سوی ایران است. بند خاتمه جنگ در تمام جبهه‌ها در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، بند پیروزی ایران است.

وی افزود: در بازه‌ای که محاصره اقتصادی طبق تفاهم اسلام‌آباد برداشته شد، ۷۰ میلیون بشکه نفت فروختیم. اکنون به دلیل محاصره دریایی، نفت ما به فروش نمی‌رود و این مسئله چالش‌هایی برای کشور ایجاد کرده است.

می‌خواهند مردم را تحت فشار اقتصادی قرار دهند

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تصریح کرد: ترامپ می‌گفت خارک و نفت ایران را می‌خواهم ببرم، اما ما اجازه ندادیم کوچک‌ترین خدشه‌ای به تمامیت ارضی کشور وارد شود. در نهایت به این تفاهم‌نامه رسیدیم که هیچ بندی از آن به ضرر ایران نبود.

قائم‌پناه ادامه داد: انتقام ما از ترامپ، آزادگی و سربلندی ایران است. پیمان اخیر عربستان، ترکیه و پاکستان نیز در همین راستا بود و کشور‌های منطقه به این نتیجه رسیدند که می‌توان در برابر آمریکا و اسرائیل ایستاد.

وی گفت: اگر آمریکا را وادار کنیم به تفاهم اسلام‌آباد بازگردد، منافع ملی ما ذیل آن تفاهم‌نامه تأمین شده است.

قائم‌پناه: بیشتر از رهبری شعار ندهیم

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر جایگاه رهبری در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور عنوان کرد: فرمانده کل قوا رهبری هستند؛ اگر ایشان بگویند بجنگید، خواهیم جنگید و اگر بگویند صلح کنید، صلح می‌کنیم. پس بیشتر از رهبری شعار ندهیم؛ جلوتر از رهبری حرف نزنیم و عقب‌تر از رهبری نمانیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری به صورت حضوری و غیرحضوری در حال گفت‌و‌گو با دکتر پزشکیان هستند. چند وقت پیش نیز ایشان هفت ساعت با رئیس‌جمهور رایزنی کردند.

قائم‌پناه ادامه داد: اینکه می‌گوییم بازگشت به تفاهم‌نامه یک سند افتخار است، به معنای آن است که این امر برای ایران اهمیت دارد. قرار نیست سایه شوم «نه جنگ و نه صلح» بر سر ایران بماند؛ این وضعیت برای پیشرفت ایران و جوانان ایران خطرناک است.

دیپلماسی به معنای ضعف نیست

معاون اجرایی رئیس‌جمهور عنوان کرد: در برابر دشمن کوتاه نخواهیم آمد و اگر تخطی کند، می‌ایستیم؛ اما اگر تعهدات را بپذیرد، احتمالاً اتفاقات بهتری در کشور خواهد افتاد. باید تلاش کنیم این دیپلماسی دنبال شود.

وی تأکید کرد: این پالس ضعف نیست؛ اگر آمریکا رعایت نکند، او را خواهیم زد و پای قلدری و زور خواهیم ایستاد، اما وقتی می‌توانیم، باید با زبان دیپلماسی کار را پیش ببریم.

قائم‌پناه افزود: افرادی که شعار‌هایی می‌دهند که از رهبری جلوتر یا عقب‌تر است، باید این موضوع را رعایت کنند. سیاست خارجی و مصلحت کشور در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت اداره می‌شود.

وی در پایان گفت: ما مقام معظم رهبری و شورای عالی امنیت ملی را داریم و اینها تصمیم‌گیر هستند. نباید جلوتر از آنها دعوا‌های سیاسی خود را وارد مسائل کشور کنیم.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
معلم دگرگون‌ساز؛ ویژگی‌ها و مهارت‌ها
خبرگزاری ایسنا

معلم دگرگون‌ساز؛ ویژگی‌ها و مهارت‌ها

محققان در یک بررسی علمی جدید، ویژگی‌ها و نقش‌های معلم دگرگون‌ساز را واکاوی کرده‌اند؛ معلمی که در کنار آموزش محتوا، بر کیفیت تجربه یادگیری و نوع مواجهه دانش‌آموزان با مسائل نیز اثر می‌گذارد.
سرمقاله اعتماد/ جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان | آخرین خبر

اعتماد/ «جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم حمید میرزاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: جایگاه علمی کشورها یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی است. از چندین دهه پیش تاکنون تعداد زیادی از پایگاه‌های علم‌سنجی بین‌المللی مانند شبکه علمی جه
بنفشی که سفید جدید است!
سایت خبرفوری

بنفشی که سفید جدید است!

محققان موفق به تولید یک پارچه بنفش مقاوم در برابر گرما شده‌اند که ۸۸ درصد از نور خورشید را منعکس می‌کند، پوست را 10 درجه سانتیگراد خنک‌تر نگه می‌دارد و آب را نیز دفع می‌کند. این ماده از یک چارچوب فلزی-آلی با نانوذرات اکسید روی ساخته شده است.
         
سایت تابناک

آزمون‌های استاندارد؛ ابزار اندازه‌گیری یا قضاوت درباره انسان‌ها؟

سایت تابناک

چرا جمع‌آوری نیروگاه‌های هسته‌ای دهه‌ها طول می‌کشد؟

حقایقی در خصوص پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز/ آیا امواج تلفن همراه خطرناک است؟
خبرگزاری ایسنا

حقایقی در خصوص پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز/ آیا امواج تلفن همراه خطرناک است؟

انسان در طول زندگی در معرض انواع پرتوها قرار دارد. این پرتوها می‌توانند آثار متفاوتی بر بدن انسان داشته باشند و نوع پرتو، میزان انرژی، شدت و مدت زمان مواجهه با آن، در پیامدهای زیستی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.
آیا نظام‌های اقتصادی غیراخلاقی‌اند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا نظام‌های اقتصادی غیراخلاقی‌اند؟

یکی از استدلال‌های کلاسیک علیه اصول بازار آزاد این است که این اصول انسانی نیستند. گفته می‌شود سرمایه‌داران اهمیتی نمی‌دهند که مردم توان پرداخت اجاره‌خانه یا خرید مواد غذایی را ندارند؛ اینکه بسیاری از مدیران عامل، درآمدی هزاران برابر بیشتر از دستمزد متوسط کارگران دریافت می‌کنند؛ و اینکه اگر دولت نیازهای …
         
سایت تابناک

طلاق در پرندگان هم رایج است؛ اما چرا؟

خبرگزاری ایسنا

عکس روز ناسا از سایه زمین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.
کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری
سایت آوش

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری

دانشمندان دلیل عجیب گشاد شدن مردمک چشم هنگام غافلگیری را آشکار کردند.
کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ
خبرگزاری ایرنا

کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ

تهران- ایرنا- مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا تصاویر جدیدی از سطح مریخ ارسال کرده که میدانی وسیع از ساختارهای چندضلعی را نشان می‌دهد. این اَشکال که اندازه‌ای بین ۴ تا ۸ سانتی‌متر دارند، ممکن است نشانه‌ای از چرخه‌های شدید خشک و مرطوب در گذشته مریخ باشند.
         
چرا خاطرات با افزایش سن مبهم‌تر می‌شوند؟
روزنامه آرمان امروز

چرا خاطرات با افزایش سن مبهم‌تر می‌شوند؟

آرمان امروز : پژوهش دانشمندان «دانشگاه ایست آنگلیا»(University of East Anglia) نشان می‌دهد که چگونه خاطرات ما با افزایش سن تغییر می‌کنند و چرا جزئیات خاص مرتبط با رویدادهای گذشته با گذشت زمان محو می‌شوند. این پژوهش جدید نشان می‌دهد که با افزایش سن، افراد نه تنها جزئیات کمتری را از گذشته خود به یاد [ …
کهنه سازی برنامه ریزی شده؛ آیا خرید دوباره واقعا انتخاب ماست؟
سایت عصرایران

کهنه سازی برنامه ریزی شده؛ آیا خرید دوباره واقعا انتخاب ماست؟

همین تناقض ساده، ما را به یکی از بحث برانگیزترین مفاهیم تاریخ اقتصاد مصرف می رساند: Planned Obsolescence / «کهنه سازی برنامه ریزی شده» یا کهنگی عمدی.
سایت تابناک

آیا حیوانات واقعا فکر می‌کنند؟

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟
سایت فرارو

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟

آمار داوطلبان سه گروه اصلی کنکور در ۱۷ سال گذشته، از سقوط چشمگیر رویای مهندس شدن، ماندگاری جذابیت پزشکی و تغییر نگاه جوانان ایرانی به دانشگاه، شغل و آینده خبر می‌دهد. اما چرا؟
    
خبرگزاری ایسنا

ویدئوی فضاپیمای «کاسینی» از نزدیک شدن به زحل

خاطرات فراموش‌شده چگونه بازمی‌گردند؟
خبرگزاری ایسنا

خاطرات فراموش‌شده چگونه بازمی‌گردند؟

پژوهشگران سوئیسی با بررسی مگس‌های میوه، شواهد جدیدی را از چگونگی بازگشت و تغییر خاطرات فراموش‌شده ارائه داده‌اند.
سایت عصرایران

ماه گرفتگی جزئی پنجم و ششم شهریور در کدام کشورها دیده می‌شود؟

سایت فرارو

زخم‌های مشکوک بر بدن «مادربزرگ»؛ قدیمی‌ترین نهنگ قاتل

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها
سایت اطلاعات آنلاین

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها

ستاره‌شناسان یک سیاره فراخورشیدی غیرمعمول عظیم و متراکم کشف کرده‌اند که ایده‌های مرسوم در مورد چگونگی شکل‌گیری سیارات سنگی را به چالش می‌کشد.
شناسایی سن بیولوژیکی اعضای بدن با یک نمونه خون
سایت جهان صنعت نیوز

شناسایی سن بیولوژیکی اعضای بدن با یک نمونه خون

پژوهشگران می‌گویند یک نمونه خون ساده می‌تواند سن بیولوژیکی هر یک از اعضای بدن شما را آشکار کند.
راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند؟
سایت انتخاب

راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند؟

استخوان‌ها فقط چارچوب بدن نیستند. درون بسیاری از آن‌ها، مغز استخوان قرار دارد؛ بافتی زنده که سلول‌های بنیادی خون‌ساز را در خود جای داده و به‌طور مداوم سلول‌ه...
سایت تابناک

چرا هیچ پرواز تجاری از قطب جنوب عبور نمی‌کند؟

سایت تابناک

چگونه محل تولد و سن، علت مرگ انسان‌ها را تغییر می‌دهد؟

سایت تابناک

نئواستد 2000، یک شاتگان عجیب از آفریقای جنوبی

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده
سایت فرارو

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده

احتمالاً حیات روی زمین نه یک‌بار، بلکه دو بار و به‌صورت مستقل شکل گرفته باشد؛ باکتری‌ها و آرکی‌ها شاید هر کدام مسیر متفاوتی برای آغاز و پیشبرد فرایندهای حیاتی پیدا کرده باشند.
5  ویژگی  رهبران سازمانی متمایز
روزنامه دنیای اقتصاد

5 ویژگی رهبران سازمانی متمایز

در هر سازمانی، مدیران در سطوح مختلف طبقه‌بندی شده‌اند؛ از مدیران جوان و تازه‌کاری که نخستین تجربه مدیریتی خود را پشت سر می‌گذارند، تا مدیران واحدهایی که سال‌ها هدایت تیم‌ها را برعهده داشته‌اند و مدیران ارشد اجرایی که تجربه و درایتشان مسیر موفقیت سازمان را تعیین می‌کند. اما اگر عملکرد همه رهبران سازمان …
         
اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد
سایت عصرایران

اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد

عضلات ران، به‌ویژه عضلات چهارسر ران، از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین عضلات بدن محسوب می‌شوند. این عضلات علاوه بر اینکه نقش مهمی در انجام حرکات روزمره مانند راه رف...
تصاویری از اشیایی که هر روز می بینیم اما نمی شناسیم!
سایت عصرایران

تصاویری از اشیایی که هر روز می بینیم اما نمی شناسیم!

بزرگنمایی میکروسکوپی ثابت می کند که اشیای آشنای روزمره بسیار پیچیده تر از آن چیزی هستند که تصورش را می کنیم.
 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/  از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت جدید فلسفه
سایت خبرآنلاین

 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/ از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت …

من از فیلسوفان انتظارِ «راه‌حل» ندارم. مشکل بزرگ امروز بیشتر این است که وقتی با پدیده‌های جدید مواجه می‌شویم، رویکردِ ما به مساله با همان اصطلاحات و مفاهیمِ قدیمی است. فکر می‌کنم بزرگ‌ترین نقشی که فلسفه امروز می‌تواند ایفا کند، این است که ما را اصلاح کند یا دست‌کم ما را وادار کند به این فکر کنیم که اساسا …
راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟
سایت انتخاب

راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟

شب‌پره‌های بوگونگ استرالیا با کمک میدان مغناطیسی، مسیر مهاجرت خود را پیدا می‌کنند. اما اگر میدان مغناطیسی وارونه شود، چه بر سر آن‌ها می‌آید؟
مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟
روزنامه شرق

مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟

زیردریایی هسته‌ای خاباروفسک روسیه نخستین آزمایش‌های دریایی خود را آغاز کرد. این زیردریایی برای حمل پوزیدون، سلاح هسته‌ای زیرآبی با برد بین‌قاره‌ای، طراحی شده است.
اشتیاق فکری: چگونه از اندیشیدن لذت ببریم؟ |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

اشتیاق فکری: چگونه از اندیشیدن لذت ببریم؟ | انصاف نیوز

محمدرضا سلیمی، روانشناس و نویسنده، در کانال تلگرامی خود نوشت:
پشت اعداد تکراری چه رمزی پنهان می‌شد؟/ جاسوسی رادیویی قسمت دوم
سایت تابناک

پشت اعداد تکراری چه رمزی پنهان می‌شد؟/ جاسوسی رادیویی قسمت دوم

هر عدد روی موج الزاماً رمز نیست؛ گاهی خودِ الگوی پیام مهم‌تر از محتوای آن است.
         
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

یک هم‌زمانی عجیب در آسمان | بارش شهابی برساوشی و خورشیدگرفتگی در غیبت ماه!

آخرین نفس یک ستاره؛ تولد سحابی شیر در تصاویر جیمز وب
سایت آفتاب نیوز

آخرین نفس یک ستاره؛ تولد سحابی شیر در تصاویر جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمزوب ناسا با ثبت تصاویر جدیدی از سحابی «شیر» (NGC ۲۳۹۲)، جزئیات بی‌نظیری از مرگ یک ستاره و خلق یکی از زیباترین چهره‌های کیهان را به نمایش گذاش...
سایت رویداد‌ ۲۴

هشدار سوپر ال‌نینو؛ آیا ۲۰۲۷ گرم‌ترین سال تاریخ می‌شود؟

بزرگترین اشتباه «اینشتین» کیهان‌شناسی را برای همیشه تغییر داد
خبرگزاری ایسنا

بزرگترین اشتباه «اینشتین» کیهان‌شناسی را برای همیشه تغییر داد

ثابت کیهان‌شناسی رها شده آلبرت اینشتین، زمانی که اخترشناسان کشف کردند که انبساط جهان در حال شتاب گرفتن است، بازگشتی چشمگیر داشت. اکنون این ثابت در قلب بهترین مدل کیهان‌شناسی ما قرار دارد؛ مدلی که فوق‌العاده خوب کار می‌کند، اما هنوز هم ممکن است اشتباه باشد.
سایت تابناک

از شاهین با موتور دو لیتری تا موتورهای جدید سایپا

سن مادر چگونه از سلول‌های فرزندش مشخص می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

سن مادر چگونه از سلول‌های فرزندش مشخص می‌شود؟

پژوهشگران با مطالعه کرم‌های چرخانگر آبزی دریافته‌اند که تأثیر سن مادر بر ویژگی‌های نسل بعدی احتمالاً نه از طریق تغییر در توالی DNA، بلکه از طریق سازوکارهای اپی‌ژنتیکی منتقل می‌شود؛ یافته‌ای که می‌تواند به درک بهتر تأثیر سن و شرایط زندگی مادر بر سلامت فرزندان کمک کند.
         
خبرگزاری ایسنا

ویدئویی از گذر یک جرم اسرارآمیز در طول خورشیدگرفتگی

سایت عصرایران

آوازدرمانی؛ روشی غیرمنتظره برای درمان اختلال نادر آروغ‌زدن

هویت؛  سد راه  مهارت‌آموزی
روزنامه دنیای اقتصاد

هویت؛ سد راه مهارت‌آموزی

در بازی زندگی، خیلی‌ها بر سر این دوراهی مهم قرار می‌گیرند: اینکه مسیر شغلی فعلی خود را همچنان ادامه دهند؟ یا برای یک شغل جدید آموزش ببینند؛ شغلی که ممکن است چشم‌انداز آینده آنها را به‌طور چشم‌گیری بهبود دهد؟ آمارها نشان می‌دهد بسیاری از افراد، ایده یک شروع دوباره را رد می‌کنند. دنیای کار به سرعت در حال …
         
چه زمانی تیم‌ها از افراد جلو می‌زنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چه زمانی تیم‌ها از افراد جلو می‌زنند؟

آیا گروه‌ها عملکردشان بهتر از افراد است؟ بیش از 80 سال، پژوهشگران علوم اجتماعی و رفتاری با این سوال بنیادین درگیر بودند و اغلب به نتایجی متضاد می‌رسیدند. براساس پژوهش جدیدی از آزمایشگاه محاسبات علوم رفتاری دانشگاه وارتون (CSSLab)، دلیل یافته‌های متضاد پژوهش‌ها آن است که واقعا یک جواب همیشگی وجود ندارد. …
         
اگر جهان تا ابد تکرار شود، آیا دوباره همین زندگی را تجربه خواهیم کرد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر جهان تا ابد تکرار شود، آیا دوباره همین زندگی را تجربه خواهیم کرد؟

اگر جهان در مقیاس‌های بسیار بزرگ و در بازه‌ای بی‌نهایت از زمان دوباره و دوباره به وضعیت‌های قبلی خود بازگردد، شاید ایده‌ای که در نگاه اول ترسناک به نظر می‌رسد، پیامدهای عجیبی درباره سرنوشت ماده، اطلاعات و حتی زندگی ما داشته باشد.
اگر ماه ناگهان ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین می افتد؟
سایت عصرایران

اگر ماه ناگهان ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین می افتد؟

یکی از تصورات نادرست درباره ناپدید شدن ماه این است که زمین بلافاصله شروع به چرخش متفاوتی می کند یا یک نیمکره آن برای همیشه رو به خورشید قرار می گیرد. چنین ات...
         
از بین بردن آلزایمر با کمک طلا!
خبرگزاری ایسنا

از بین بردن آلزایمر با کمک طلا!

پژوهش جدید دانشمندان چینی نشان می‌دهد که نانوخوشه‌های طلا می‌توانند به تجزیه پلاک‌های آمیلوئیدی آلزایمر کمک کنند.
پلاستیک‌زدایی از آب دریا با استفاده از پودر تمر هندی
روزنامه شرق

پلاستیک‌زدایی از آب دریا با استفاده از پودر تمر هندی

سه نوجوان 16ساله هندی یک جایزه معتبر بین‌المللی را با ابداع یک پودر پاک‌کننده آب به دست آورده‌اند. آنها پودری از هسته تمر هندی دورریختنی ساخته‌اند. به نوشته اکوتیسیاس، این ماده «پلاس استیک» نام‌گذاری شده که به آب افزوده می‌شود تا قطعات کوچک پلاستیک را به صورت یک کُپه درآورد و به کاربران امکان می‌دهد …
هواپیماهای برقی تا ۴ سال دیگر در اروپا مسافر جابه‌جا می‌کنند؛ کدام مسیرها برقی می‌شوند؟ + عکس
سایت تجارت نیوز

هواپیماهای برقی تا ۴ سال دیگر در اروپا مسافر جابه‌جا می‌کنند؛ کدام مسیرها برقی می‌شوند؟ + عکس

پرواز با هواپیماهای برقی دیگر فقط یک ایده آینده‌نگرانه نیست. پیشرفت فناوری باتری و موتورهای الکتریکی باعث شده شرکت‌های هوافضایی اروپایی برای ورود هواپیماهای برقی و هیبریدی به پروازهای تجاری در همین دهه برنامه‌ریزی کنند.
سقوط آزاد رتبه علمی
سایت روزنامه سازندگی

سقوط آزاد رتبه علمی

چرا دانشگاه‌های ایران از رقبای منطقه‌ای جا ماندند؟
سایت انتخاب

دانشمندان ژاپنی با حذف کروموزوم Y جنسیت جنین‌های نر موش را به ماده تبدیل کردند

سایت عصرایران

چهره ترسناک و متفاوت خورشیدگرفتگی از خارج از کره زمین! (+عکس)

آینه‌ای که دروغ می‌گوید؛ وقتی فیزیک و هوش مصنوعی می‌توانند قوانین انعکاس نور را بشکنند
سایت عصرایران

آینه‌ای که دروغ می‌گوید؛ وقتی فیزیک و هوش مصنوعی می‌توانند قوانین انعکاس نور را بشکنند

تیمی از مهندسان دانشگاه کالیفرنیا آینه‌ای ساخته‌اند که به جای انعکاس واقعیت، تصویری کاملاً متفاوت را به بیننده نشان می‌دهد.
سایت فرارو

تصاویر؛ درخشش سحرآمیز فلک؛ برندگان مسابقه عکاسی آسمان تاریک

مطالعه بزرگ زوال عقل؛ تفاوت‌های چشمگیر پس از ۹۰ سالگی
خبرگزاری ایرنا

مطالعه بزرگ زوال عقل؛ تفاوت‌های چشمگیر پس از ۹۰ سالگی

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دیویس و مرکز سلامت کایزر پرمننته با بررسی بیش از ۸۰۰ فرد بالای ۹۰ سال دریافتند که خطر ابتلا به زوال عقل (دمانس) حتی پس از این سن نیز از بین نمی‌رود و میزان آن بر اساس جنسیت، نژاد، قومیت و ژنتیک تفاوت چشمگیری دارد.
سایت اندیشه معاصر

دانشمندان از کشف یک شیء آسمانی عجیب شوکه شدند؛ جرمی به اندازه منظومه شمسی با انرژی باورنکردنی / راز تازه جهان اولیه فاش شد؛ …

شما هر 10 سال یک بار کاملا نو می شوید! / راز یک بازسازی شگفت انگیز (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

شما هر 10 سال یک بار کاملا نو می شوید! / راز یک بازسازی شگفت انگیز (+اینفوگرافیک)

بر خلاف ظاهر ثابتی که در آینه می بینیم، بدن انسان مجسمه ای سنگی نیست؛ بلکه سیستم پویایی است که سلول های فرسوده را بازیافت کرده و بافت های تازه را جایگزین آن...
اورست بلندترین قله دنیا نیست؛ پس بلندترین نقطه زمین کجاست؟
سایت عصرایران

اورست بلندترین قله دنیا نیست؛ پس بلندترین نقطه زمین کجاست؟

زمین یک توپ کاملا گرد نیست. قطر زمین در ناحیه استوا بیشتر از قطر آن در امتداد قطب هاست. چرخش زمین باعث ایجاد این برآمدگی استوایی شده است. به همین دلیل، نقطه...
         
سایت اکوایران

از آسمان به زمین؛ شهاب‌سنگ‌ها چقدر می‌ارزند؟