پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

علت انگشت مکیدن کودکان، درمان دارد؟


مشاجرات خانوادگی، دیدن فیلم و کارتن‌های هیجانی و ترسناک، تحکم بیش از حد و بکن نکن زیادی والدین و... از عوامل مختلفی هستند که می‌تواند از دلایل انگشت مکیدن در کودکان باشد. اگر جزو مادرانی هستید که فرزندتان انگشت خود را می‌کند، برای ترک این عادت رفتاری پیشنهاد می‌شود به نکات زیر توجه داشته باشید.
* تا سه سالگی کاری با انگشت خوردن بچه نداشته باشید.
* درمان انگشت خوردن و ناخن جویدن کودک باید در دو حوزه مختلف انجام شود.
اول: کنترل عوامل استرس‌زا مثل مشاجرات خانوادگی، دیدن فیلم و کارتن‌های هیجانی و ترسناک، تحکم بیش از حد و بکن نکن زیادی والدین و... همچنین کاهش تنش کودک از طریق بغل کردن، بوسیدن و ماساژ کودک به خصوص ماساژ کف دست، در زمان انگشت مکیدن.
دوم: جایگزین کردن یک عادت غلط با یک عادت صحیح. مثلا هربار که کودک شروع به خوردن انگشت می‌کند، بدون اشاره به این رفتار کودک، برایش خوراکی بیاورید، به یک بازی دعوتش کنید، آهنگ بگذارید و....
به هر حال با هر روشی که می‌توانید، کودک رو تشویق کنید که انگشتش را از دهانش بیرون بیاورد تا کم‌کم این عادت ترک شود.
توجه: به هیچ‌وجه کودک را به خاطر انگشت خوردن دعوا نکنید، تهدید نکنید، نترسانید و سرزنش یا تحقیرش نکنید.
* خودتان عادت ناخن جویدن، موکندن، کندن پوست لب و ...نداشته باشید تا کودک از شما الگوبرداری نکند. اگه این عادت‌ها را دارید، حتما از یک روانشناس برای ترک آن کمک بگیرید.
* در حضور کودک هرگز به انگشت خوردن کودک اشاره نکنید و کاری نکنید که به خاطر این کار، احساس شرم و خجالت داشته باشد.
* اگر کسی در این مورد سوالی پرسید، موضوع را تغییر بدهید و اجازه ندهید به مکالمه ادامه بدهد.
* اگر کودک بالای پنج سال است و هنوز دارد انگشتش را می‌خورد، قطعا لازم است از خدمات روانشناسی و مشاوره کمک بگیرید تا مشکل را حل کنید.