سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

اجتماعی باشید چون ...


اجتماعی باشید چون ...

ایجاد روابط اجتماعی مانع از تنهایی و افسردگی فرد خواهد شد. فعالیت اجتماعی به دلیل کم شدن کارآیی جسمی کاهش می یابد.
اما روابط اجتماعی می بایست همچنان ادامه یابد چرا که برعزت …

ایجاد روابط اجتماعی مانع از تنهایی و افسردگی فرد خواهد شد. فعالیت اجتماعی به دلیل کم شدن کارآیی جسمی کاهش می یابد.

اما روابط اجتماعی می بایست همچنان ادامه یابد چرا که برعزت نفس فرد تأثیر می گذارد. اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است تحکیم روابط خانوادگی است. خانواده مرفهی که در منزل بزرگی زندگی می کنند، روابط اجتماعی متعددی دارند ولی پدر خانواده نمی تواند با تنها دختر خود ارتباط برقرار کند زیرا همواره مورد طرفداری مادرش قرار می گیرد. او علیرغم موفقیت هایی که کسب نموده، قطع ارتباط با دخترش را به عنوان اندوهی بزرگ می داند که برهمه زندگی او سایه افکنده است.

اجازه ندهید ترس و افسردگی ، شما را به دام بیندازد.

اکثر سالمندان از اینکه ممکن است حافظه خود را ازدست بدهند درهراسند. به ویژه آنان که عزیزان خود را از دست داده اند با کاهش حافظه روبه رو می شوند. سالمندان موفق سعی می کنند تا سطح حافظه خود را با پرداختن به فعالیت های تقویت حافظه، حفظ نمایند. توانایی هایی مانند سازگار شدن با موقعیت های مختلف، در نظر گرفتن موهبت های الهی، توجه و پرداختن به آنچه که موجود است به جای آنچه که از دست رفته، از اهمیت زیادی برخوردار است.

ارزش های فرهنگی و باورهای مذهبی ای که انسان را به تفکر عمیق درباره حیات و زندگانی پس از مرگ وا می دارد، می تواند فرد را در هنگام بروز مصائب ، تسکین و تسلی دهد.

نگرشهای مثبت در سالخوردگی

- نظر شخصی خود را محترم بشمرید.

- انعطاف پذیر وانطباق پذیر باشید.

- وقتی با درگیری های جدید روبه رو می شوید با آنها کنار بیایید.

- از طریق تغذیه مناسب و انجام فعالیت های بدنی از خودتان مراقبت کنید.

- ناتوانی ها و دردها را تحمل کنید. اما از آنها رنج نبرید.

تغییرات اجتماعی

سالمندان به دنبال از دست دادن همسن و سالهای خود، دوستان قدیمی، همسر یا خویشاوندان ، تنها و منزوی می شوند. تنهایی نیز افسردگی را در پی خواهد داشت. مگر این که تلاشی همه جانبه صورت گیرد و سالمندان در انجمن ها و گروههای همسن و سال خود شرکت نمایند، از خانه بیرون بروند، روابط اجتماعی تازه ای برقرار کنند و دوستان جدیدی بیابند. هرچند دوستان تازه را نمی توان جایگزین دوستان قدیمی کرد اما هر چقدربا تعداد افراد بیشتری برخورد کنند، احساسات تنهایی و منزوی بودن بهتر برطرف خواهد شد. علاوه بر این سرگرم بودن، اشتغال به کار و توجه بیشتر به زمان حال و آینده ازجمله راههایی است که مانع از بروز افسردگی می شود.

نکته با اهمیت این است که بزرگسالان نیزهمانند کودکان نیازمند در آغوش گرفتن هستند. همانطور که کودکان با قرار گرفتن در آغوش والدین خود رشد می کنند و پرورش می یابند بزرگسالان نیز نیاز دارند تا همسر، فرزندان و نوه های خود را در آغوش بگیرند. حتی دست تکان دادن برای دوستان و با محبت و گرمی بر پشت دوستان خود انداختن می تواند این نیاز را برطرف سازد. بنابراین با وجود درگیری ها و مشکلات فرزندان، می توان آنها را دعوت نمود و چند ساعتی را با آنها و نوه ها گذراند و بعضی از روزها نیز نگهداری از نوه ها را بر عهده گرفت.