جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
کم خونی مادر باردار، عوارض و تغذیه مناسب
کم خونی در دوران بارداری رایج است. برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای خود یا جنین تان باید روش تغذیه ی مناسبی داشته باشید که مانع کم خونی در بدنتان شود.
آزمایش کمخونی
زنان باردار معمولاً دو بار برای کمخونی مورد آزمایش قرار میگیرند، یک بار در اولین ویزیت پیش از زایمان و پس از آن دوباره در هفته 28 بارداری زمانی که برای دیابت بارداری غربالگری میشوند.
در طول دوران بارداری، از آن جا که حجم خون شما افزایش مییابد رگهای خونیتان بزرگ میشوند . به این دلیل که حجم خون شما به سرعت در حال افزایش است، غلظت سلولهای قرمز خونتان ممکن است رقیقشده و باعث کمخونی شما شود. این مسئله میتواند میزان اکسیژن موجود برای نوزاد را کاهش دهد، و این ممکن است منجر به رشد ناقص جنین، سقطجنین، تولد زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. به همین دلیل مهم است که در دوران بارداری خود، از کمخونی جلوگیری کنید.
علائم
کمخونی زمانی رخ میدهد که شما به اندازهی کافی سلولهای قرمز خون سالم در بدن نداشته باشید. شما ممکن است دچار خستگی، فقدان انرژی، نامنظم شدن ضربان قلب، سرگیجه، رنگپریدگی پوست و تنگی نفس شوید.
کمخونی به عنوان سطح هموگلوبین کمتر از 11 گرم در دسی لیتر ( هماتوکریت کمتر از 33 درصد ) در سه ماهه اول و سوم و کمتر از 10.5 گرم در دسی لیتر ( هماتوکریت کمتر از 32 درصد ) در سه ماهه دوم تعریف شده است. زنانی که مقدار هموگلوبین آنها زیر این سطوح میباشد ممکن است کمخونی داشته باشند و باید تحت آزمایش قرار گیرند تا دلیل آن مشخص شود.
تأمین نیاز آهن
در بسیاری از اوقات، کمخونی در دوران بارداری ناشی از ذخایر ناکافی آهن است که برای تأمین نیاز اضافی به آهن در دوران بارداری لازم است. این نوع کمخونی، کمخونی فقر آهن نام دارد و با تجویز مولتیویتامین حاوی آهن یا یک مکمل مجزای آهن دوران بارداری، درمان میشود.
اگر پزشک قرص آهن تجویز میکند، به یاد داشته باشید برای جلوگیری از حالت تهوع آن را با غذا مصرف کنید. از مصرف آن با شیر اجتناب کنید; کلسیم از جذب آهن به بدن شما جلوگیری میکند. در عوض، قرص آهن خود را با آب پرتقال یا نوع دیگری از ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C به جذب آهن کمک میکند.
در موارد کمبود شدید آهن، در صورتی که درمانهای دیگر موثر نباشند، ممکن است انتقال سلولهای قرمز خون مورد نیاز باشد.
هنگامی که باردار هستید، به یاد داشته باشید برای جلوگیری از کمخونی غذاهای غنی از آهن و منابع ویتامین C بخورید. غذاهای غنی از آهن شامل گوشت قرمز، تخممرغ، سبزیجات برگدار سبز (مانند اسفناج و کلم بروکلی)، حبوبات و توفوی (یا پنیر لوبیا) خشک ، و میوههای خشکشده (مانند کشمش، آلو و زردآلو) هستند.
کمبود آهن همچنین میتواند با كمبود اسیدفولیک مرتبط باشد. اسیدفولیک یک نوع ویتامین B است که به همراه آهن برای ساخت سلولهای جدید فعالیت میکند، همانند سلولهای قرمز خون. بسیار مهم است که در دوران بارداری به اندازه کافی اسیدفولیک در رژیم غذایی خود دریافت کنید.
اسیدفولیک در محصولات گندم کامل، غلات غنیشده صبحانه ،گوشت، لوبیا، مارچوبه، سبزیجات برگدار سبز، و میوهها (مانند پرتقال، توتفرنگی و خربزه) یافت میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست