چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

آموزش مسائل سياسي، توصيه‌هاي جدي اسلام به والدین




فارس: سيد رضا تقوي رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور و سخنران پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران، طي سخناني با موضوع سيره نبوي در آموزش فرزندان در محيط خانواده، گفت: اگر پدر و مادر در دوران كودكي فرزنده به فكر آينده نباشند و آموزش‌هاي لازم را به او ندهند، در دوران بزرگي با مشكلات فراواني روبرو خواهد شد لذا پدران و مادران بايد از همان دوران كودكي به فكر آينده فرزندانشان باشند.

وي با بيان اينكه پدر و مادر بايد با تربيت صحيح و منطقي، فرزندان را رشد داده و زمينه را براي اوج هرچه بيشتر آن‌ها آماده كنند، تصريح كرد: سعادت بسياري از فرزندان از همين نقطه و با تربيت صحيح دست پدر و مادر رقم مي‌خورد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور يكي از وظايف پدر و مادر را آموزش آداب و اخلاق اجتماعي به فرزندان دانست و افزود: اين حق فرزند بر پدر و مادر است كه او را مؤدب بار بياورد و آداب معاشرت را به او بياموزد.
تقوي همچنين دوران كودكي و نوجواني را مناسب‌ترين دوران براي تربيت فرزندان دانست و گفت: قلب كودك و نوجوان قلب پاك و آماده‌اي براي رشد دادن است است براي رشد كردن، لذا قبل از اينكه بدخواهان و ديگران بذر فاسد و مسمومي را در دل فرزند بريزند، بايد پدر و مادر روي اين قلب آماده كار كند تا اين نهال زندگي را به شايستگي و زيبايي رشد دهد.
وي افزود: پيامبر به آموزش‌هاي متنوع و مختلف در خانواده توجه ويژه‌اي داشت و مي‌فرمود فرزند بر گردن پدر سه حق دارد كه همانا انتخاب نام نيكو، آموزش و پس از آن فراهم كردن وسايل زندگي مشترك و اسباب ازدواج براي اوست.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور با بيان اينكه سيره پيامبراينگونه بود كه فرزندان را در ابتدا با مسائل اجتماعي آماده مي‌كرد و مي‌فرمود فرزندانتان را به نيكي تربيت كنيد و آداب نيك را به آن‌ها بياموزيد، اظهار داشت: اين آداب نيك همان رفتارهاي اجتماعي است كه انسان بايد آن را به درستي انجام دهد.
تقوي يكي از آداب اجتماعي را سلام كردن ذكر و تصريح كرد: هيچ كس نتوانست در زندگي بر پيامبر اكرم(ص) سبقت سلام بگيرد و حتي پيش از آنكه كودكان به ايشان سلام كنند، پيامبر اعظم(ص) به آن‌ها سلام مي‌كردند.
وي خاطرنشان كرد: پيامبر اسلام، سلام كردن به كودكان را از سنت خود مي‌دانست و مي‌فرمود تا زنده هستم آن را ادامه خواهم داد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در ادامه سخنان خود تربيت عملي را موثرتر از تربيت زباني عنوان كرد و گفت: پيامبر اسلام در اكثر موارد، با رفتار و كردار خود مسائل را به ديگران مي‌آموخت.
تقوي همچنين با اشاره به توصيه پيامبر به احترام نسبت به بزرگترها، خاطرنشان كرد: پيامبر كودكان را به بازي‌هاي دسته‌جمعي تشويق مي‌كرد و اصول رفتاري را در اين بازي‌ها و مراودات دسته‌جمعي به آنان مي‌آموخت.
وي در ادامه سخنان خود يكي از اولين وظايف پدر و مادر نسبت به فرزندان را آموزش قرآن به آن‌ها دانست و افزود: بايستي حداقل روخواني قرآن به فرزندان آموزش داده شود.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور تصريح كرد: پيامبر توصيه مي‌كردند كه فرزندان را بر سه خصلت دوستي پيامبر، دوستي اهل بيت و قرائت قرآن تربيت كنيد.
تقوي در ادامه سخنان خود به توصيه‌هاي پيامبر به والدين مبني بر تعليم نماز و آموزش مسائل حرام و حلال به فرزندان اشاره كرد و با بيان اينكه يكي از توصيه‌هاي اسلام، آموزش مسائل سياسي به كودكان است، گفت: امام صادق(ع) مي‌فرمود قبل از اينكه منحرفان فرزندانتان را شكار كرده و آن‌ها را به انحراف بكشانند، آن‌ها را دريابيد و با معارف ديني و احاديث اهل بيت عصمت و طهارت ،آن‌ها را از انحراف فكر و رفتار باز بداريد.
وي همچنين با اشاره به توصيه ائمه معصومين مبني بر تعليم خطبه صديقه طاهره به فرزندان، اظهار داشت: اين مسئله بدين سبب است كه فرزندان، زيبايي‌هاي اسلام را در اين خطبه دريافته و بياموزند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در پايان سخنان خود به توصيه پيامبر اكرم مبني بر حساسيت پدر و مادر نسبت به حرف و شغل فرزندان اشاره كرد و گفت: پيامبر همچنين بر آموزش‌هاي رزمي فرزندان نيز تأكيد مي‌كرد و مي‌فرمود جامعه اسلامي بايد همواره در برابر دشمنان آماده باشد.