سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
مجله ویستا

در دوران بارداری آجیل بخورم؟!


برخلاف مطالعات بسیار که بیانگر اثرات منفی مصرف مغزها بر جنین و بروز مشکلاتی همچون آسم در آن‌ها است، مغزها اثر مثبتی بر کاهش بروز آسم در کودکان دارند. دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه گفت: در دوران بارداری تغذیه‌ی مادر با رشد، تکامل و وضعیت سلامتی جنین در آینده‌ ارتباط دارد. بنابراین مصرف انواع مواد غذایی بر اساس میزان مواد مغذی که برخوردار هستند بر سلامت جنین و نوزاد موثر است.
وی ادامه داد: در دوران بارداری مصرف روزانه فرآورده‌های مغذی خطر بروز آسم را افزایش می‌دهد. البته براساس مطالعات جدید مصرف مغزها در دوران بارداری توسط مادر ممکن است، حتی سبب کاهش آسم در کودکان شود.
رحمانی با اشاره به مطالعاتی که در دانمارک در خصوص تاثیر مغزها بر جنین بیان شده، اظهار کرد: مطالعات نشان داده مادر بارداری که حداقل هفته‌ای یک بار بادام زمینی مصرف می‌کند؛ بروز آسم در کودکش در 18 ماهگی 21 درصد در مقایسه با مادرانی که مصرف نمی‌کنند کاهش داده است.
وی در خصوص مقایسه‌ای که در خصوص سایر مغزها برای تاثیر آسم بر جنین انجام شد، گفت: در سال 2000 آکادمی طب کودکان به مادرانی که سابقه‌ی آلرژی به بادام زمینی داشتند توصیه کرد  که این نوع آجیل را در دوران بارداری مصرف نکنند اما همین آکادمی در سال 2008 به دلیل عدم شواهد علمی در این زمینه این توصیه را رد کرد.
وی خاطرنشان کرد: مواد مغذی موجود در مغزها مانند ویتامین D و روی به رشد تکامل ریه‌ها و راه‌های هوایی در مرکز ایمنی جنین کمک می‌کند و باعث کاهش بروز آسم در کودکان می‌شود.
رحمانی اظهار کرد: در مجموع از کلیه‌ی تحقیقات انجام شده می‌توان نتیجه گرفت که مصرف مغزها در بارداری اگر سابقه آلرژی در مادر نباشد باعث محافظت کودک در برابر آسم می‌شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.