چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

جلوگیری از بارداری در دوران شیردهی


یک باور عمومی وجود دارد که معتقد است که شیر دادن به نوزاد سبب جلوگیری از بارداری می شود. اگرچه شیر دادن معمولا شروع تخمک گذاری و در نتیجه قاعدگی را به تاخیر می اندازد، اما برخی از خانم هایی که شیر می دهند تخمک گذاری می کنند و مجدد باردار می شوند.
احتمال بارداری در دوران شیردهی
اگرچه شیر دادن احتمال تخمک گذاری را کاهش می دهد، به هیچ وجه تضمینی برای باردار نشدن نیست. برای خانمی که تغذیه با شیر مادر را انتخاب نمی کند به طور میانگین ۱۰ هفته بعد از زایمان طول می کشد تا تخمک گذاری آغاز شود که به معنای توانایی برای بارداری مجدد است. ممکن است در تمام مدتی که شیر می دهید تخمک گذاری نکنید، اما در حدود ۱۰ درصد از خانم هایی که شیر می دهند تخمک گذاری بعد از ۱۰ هفته مجدد آغاز می شود و در حدود ۵۰ درصد، از ۲۵ هفتگی یعنی در حدود شش ماه پس از تولد فرزندشان شروع می شود. اگر کمتر از ۲۸ روز شیر دهید تخمک گذاری شما مشابه زمانی خواهد شد که در زنان غیر شیرده صورت می گیرد.
روش های جلوگیری از بارداری در دوران شیردهی
شیر دادن مسلما شکل مناسبی برای جلوگیری از بارداری نیست. بعد از آغاز مقاربت جنسی استفاده از برخی روش های جلوگیری موثر را در نظر بگیرید، زیرا امکان بارداری مجدد و فوری شما زیاد است. می توانید از قرص های ضد بارداری، روش های سد کننده (کاندوم، دیافراگم و …) یا تزریق پروژسترون از جمله دپوپروورا استفاده کنید که اثر درازمدت دارد. هنگام مراجعه به پزشک خود در هفته ششم بعد از زایمان در مورد انتخاب روش های مناسب جلوگیری از بارداری برای خود با او مشورت کنید.
قرص هایی که حاوی استروژن است مقدار شیر تولیدی شما را کاهش می دهد و اگر در مدت کمی بعد از زایمان مصرف شود ممکن است بدن شما را برای تولید شیر دچار مشکل کند. با وجود این استفاده از آن پس از تثبیت شیردهی مشکلی ندارد. قرص های جدیدتری که تنها حاوی پروژستین (ماده ای با فعالیت بیولوژیکی هورمون خاص جسم زرد که مخاط رحم را برای نگه داری نطفه مهیا می کند) تاثیر جانبی کمتری بر تولید شیر دارد، ولی در جلوگیری از بارداری هم کم اثرتر است.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.