شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

حامله هستم، چگونه برای تربیت آماده بشم؟


سوال
با سلام.من 4ماهه باردارم.فرزند اولم هست.من از حالا واسش نگرانم.میترسم نتوانم اورا خوب آموزش بدهم.دلم میخواد او برای خودش ادم موفقی بشود.اما نمیدانم از کی و چگونه اورا اموزش دهم.بعضی میگویند اموزش و ترببیت بچه را باید از جنینی شروع کرد بعضی میگویند از بدو تولد.اما من نمیدانم از کی.همچنین چه چیزهایی را به او و به چه ترتیبی یاد یدهم.همسر خواهرم که روانشناس هست از بدو تولد برای کودکش کتاب داستان میخواند ایا درست؟لطفا کمکم کنید و بگویید الان که در دوران جنینی هست چه کار کنم و بعد از به دنیا امدن چه به او یاد دهم؟ضمنا اگر کتابی در این زمینه هست معرفی کنید ممنون میشوم.

جواب
با سلام.
پگاه عزیز پیشاپیش به شما تبریک میگم . دوست خوبم باید در نظر داشته باشید که برای تربیت فرزندی موفق در اولین گام باید والدینی با آرامش باشیم تا آرامش را به او هدیه دهیم.لذا اگر معتقد باشیم که آرامش ما حتی در دوران بارداری به جنین قابل انتقال است باید تربیت را از زمان بارداری و حتی پیش از آن آغاز کنیم .به تدریج با او ارتباط برقرار کرده و صحبت کنید وقایع روزانه رابرایش شرح دهید و از نظر روحی با او مرتبط شوید . این کار حتی توسط پدر هم انجام شود . او از ماه های بعد می تواند صدای شما را بشنود و حس شنواییش فعال می شود . بنابراین باید در شنیدنی های او دقت نموده و اصوات مفید را تهیه کنید . صدای صوت قرآن نیز جزو اصواتی است که به آرامش و افزایش هوش فرزندتون کمک می کنه .هم بخوانید و هم بشنوید .با همسر خود روابط آرامش بخشی داشته باشید . از لحاظ تغذیه مصرف بهینه داشته باشید نه پرخوری . کتاب" ریحانه بهشتی "را تهیه و دستوراتش را حتی المقدور رعایت کنید .برای تربیت کودکی کتابخوان از همان ماه های اول شروع کنید . والدینی با محبت باشید اما اجازه ندید این امر کودکی لوس و پرتوقع به وجود اورد . والدین با محبت و قاطع می توانند کودکانی با اعتماد به نفس تربیت کنند .
به بازی کودک اهمیت دهید . زمان هایی را در روز به او اختصاص دهید و اگر در ساعتی مشخص این کار انجام شود بهتر است . او را مستقل تربیت کرده و عیوب رفتاری او را که بر اثر ناتوانی رشدی می باشد نادیده بگیرید. با مطالعه کتاب های روان شناسی رشد " نوشته لورای برک" با نیازهای رشدی کودک آشنا شوید .از کمک های روان شناسی در خانواده تان بهره مند شوید .نظم را به کودکتان آموزش دهید و در این امر قاطع باشید اما گاه نیازهای کودک را هم در نظر بگیرید تا به والدینی خشن تبدیل نشوید .در آموزش هر چیز تکرار را فراموش نکنید .به اسانی "نه" نگویید اما اگر گفتید قاطع باشید .لازم نیست نه گفتن با روش های مستقیم همراه باشد .با همسر خود خوب و محترمانه برخورد کنید یکی از راه های آموزش یادگیری مشاهده ای است .کتاب هایی مثل " همه کودکان تیزهوشند اگر .. " می تواند اطلاعات مفید و رسایی درا ختیار شما بگذارد.فرزند پروری اهمیت زیادی دارد اما ان را سخت و دشوار وپر استرس نسازید تا موفق تر شوید .کتاب " کلیدهای گفتن و شنیدن با کودک و نوجوان / نوشته آدل فابر / ترجمه زهره جعفری / نشر رشد را مطالعه کنید.