جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

حساسیت نوزاد به لبنیات، ارثی است؟


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من نوزاد 5 ماه و 15 روزه ای دارم که با وزن 3350 و قد 49 به دنیا اومد، وزن الانش 7800. می خواهم حریره بادام درست کنم (من و همسرم به لبنیات حساسیت نداریم). از کجا بدونم که پسرم نسبت به لبنیات حساسیت داره یا نه؟ می تونم حریره بادام یا فرنی رو با شیر درست کنم؟ در صورت امکان از شیر کم چرب می شه استفاده کرد یا شیر پرچرب؟
پاسخ دکتر محمد شریفی، متخصص اطفال:
در صورتی که نوزاد شما حساسیت داشته باشد اطراف مقعد او قرمز می شود. بچه هایی که حساسیت دارند پوست خشکی دارند، ممکن است پوست آن ها حالت اگزما داشته باشد، کلافگی دانKد و دستشان را به بینی و گوشش می زنند. در صورتی که فرزند شما این علائم را داشته باشد باید به حساسیت داشتن او مشکوک شوید. اما به دلیل این که شما و همسرتان حساسیت ندارید، این حساسیت برای فرزندتان کمتر حدس زده می شود. بد نیست با پزشک نوزادتان مشورتی داشته باشید. شما نیز می توانید حریره بادام یا فرنی را با شیر درست کنید. فقط توجه داشته باشید که رقیق باشد و زیاد شیرین نباشد. کم چرب یا پر چرب بودن شیر زیاد اهمیتی ندارد. اما کم چرب باشد بهتر است.