یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

اشتباهات زنان باردار، چه باید کرد؟


اگر با شکم برآمده‌تان حرف نزنید
بارداری می‌تواند دورانی سرشار از استرس باشد و شما را خسته و بی‌حال کند. تمام این خستگی را می‌توانید با توجه بیشتر به شکم برآمده‌تان از بین ببرید. متخصصان می‌گویند که برقراری پیوند محبت‌آمیز با نوزادی که در شکم برآمده‌تان وجود دارد پیش از تولد از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
چه باید کرد: دست‌تان را روی شکم‌تان بگذارید و در حالی‌که دارید به آرامی آن را می‌مالید و نوازش می‌کنید، سعی کنید با نوزادی که آن درون است صحبت کنید. توجه به شکم برآمده باعث می‌شود حس محبت بیشتری بین شما و نوزادتان ایجاد شده و احساسات او را هم تحریک کنید. هرگز برای انجام این کار دیر نیست، حتی اگر در سه ماهه سوم بارداری باشید می‌توانید از این لحظات استفاده کنید.
 
مصرف شیرینی‌جات
اگر عادت به خوردن غذاهای شیرین دارید، دوران بارداری بهترین زمان برای کم کردن میزان مصرف آن خصوصا بعد از سه ماهه دوم است. چک کردن میزان مصرف شیرینی‌جات باعث می‌شود که احتمال بروز دیابت‌های بارداری و سایر مشکلات مرتبط با آن در شما کاهش یابد، اما اگر به خاطر نخوردن یک تکه کوچک از یک چیز شیرین به خودتان استرس وارد کنید، این کار تنها میزان تشویش شما را زیاد خواهد کرد که در نهایت به سلامت نوزادتان آسیب می‌زند.
 
چه باید کرد: هر وقت هوس شیرینی کردید، یک بسته شکلات بخورید اما به خاطر داشته باشید که همیشه تعادل را رعایت کنید. این حرکت را برای غذاهای ادویه‌دار و سرخ‌کردنی هم انجام دهید. اگر دیدید که نمی‌توانید به یک بسته شکلات اکتفا کنید، از همسر، مادر یا دوستتان بخواهید که کنار شما بنشیند و حواسش به شکلات خوردن‌تان باشد. هر وقت دیدید به شما هشدار دادند دیگر دست از خوردن بردارید. تقلب کردن یا پنهانی خوردن هیچ دردی را دوا نمی‌کند جز آنکه دودش به چشم خودتان برود.
 
ورزش نکردن
اگر فردی هستید که عادت به ورزش ندارید، بهانه‌های زیادی برای لم دادن و خوابیدن خواهید داشت. اکثر زنان می‌گویند که جابجا کردن‌های روزانه آنها، بالا رفتن از پله‌ها سر کار، پله‌های خانه و یا انجام کارهای خانه خودش به اندازه کافی ورزش محسوب می‌شود و به سوزاندن کالری اضافی بدن کمک می‌کند. اما ورزش نکردن در دوران بارداری می‌تواند به بدن‌تان آسیب وارد کند. در واقع ورزش می‌تواند با تغییرات هورمونی مبارزه کرده، جریان خون را افزایش داده و بدن را برای بارداری و زایمان آماده کند و به رشد و تکامل جنین کمک نماید.
 
چه باید کرد: از نخستین روزهای بارداری ورزش را آغاز کنید. اگر در این زمینه مبتدی هستید، درباره برنامه‌تان با پزشک متخصص صحبت کنید تا شما را راهنمایی کند که چطور این کار را انجام دهید. اگر قبلا باشگاه می‌رفتید، با مربی خود درباره جزئیات ورزش در این دوران صحبت کنید تا ببینید چه تغییراتی باید در برنامه‌تان انجام دهید تا متناسب با نیازهایتان باشد. به خاطر داشته باشید که حرکات طاقت‌فرسا انجام ندهید یا چالش‌های جدیدی در دوران بارداری برای خود نسازید. از همه مهم‌تر اینکه از وارد آوردن هر نوع فشار به بالاتنه‌ پرهیز کنید. می‌توانید بعد از شام و یا صبح‌ها قدم بزنید و به مرور در کلاس‌های یوگای بارداری شرکت کنید، اما حتما مربی مجربی داشته باشید تا کمک‌تان کند در مسیر درستی پیش بروید.
 
عدم شرکت در کلاس‌های پیش از زایمان
احتمالا همه به شما گفته‌اند که که در این کلاس‌ها هیچ چیز جدیدی برای یادگیری وجود ندارد و خودتان می‌توانید همه چیز را تجربه کرده و یاد بگیرید. اما بهتر است از خودتان بپرسید که: «آیا اطلاعات کافی درباره مراقبت‌های پس از زایمان دارید؟ نحوه صحیح شیر دادن چگونه است؟ در دوران بارداری چه ورزش‌هایی باید انجام داد؟ چطور باید بچه‌داری کرد؟» مسلما اعضای خانواده اطراف شما هستند تا به شما کمک کنند. اما با این‌که ممکن است با تجربه کردن شخصی هیچ مشکلی پیش نیاید، اما بهتر است در این کلاس‌ها شرکت کنید.
 
چه باید کرد: در سه ماهه نخست، یعنی همان شروع کار در یکی از این کلاس‌ها شرکت کنید. با این کار، زمان زیادی برای یادگیری خواهید داشت و می‌توانید کارهای زیادی برای خود و فرزندتان انجام دهید. اگر این کلاس‌ها را از دست دادید، به دنبال کلاس‌های فشرده باشید.