شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
بهترین کشور برای بارداری کجاست؟
برترین ها: درکشورهای مختلف جهان قوانین متنوعی برای حمایت، مراقبت و تامین سلامت روحی و جسمی زنان باردار وجود دارد که مرور آنها خالی از لطف نیست.
قوانینی که اگر چه ممکن است برخی از آنها از نگاه ما عجیب یا خندهدار به نظر بیایند اما به واقع از جمله ضروریترین و کاربردیترین روشها برای افزایش ضریب اطمینان از سلامت مادر و جنینش در ۹ ماهه دوران بارداری محسوب میشود. برخی از رایجترین و جالبترین این قوانین را در کشورهای آسیایی و اروپایی با هم مرور میکنیم.
در هواپیما نزدیک دستشویی بنشینید
در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی اجازه سفر هوایی به زنان باردار پس از هفته ۳۶ بارداری داده نمیشود و تنها در شرایط خاص با اجازه و گواهی پزشک این اقدام صورت میگیرد.
در شرایط نرمال نیز شرکتهای هواپیمایی قواعد خاصی را اجرا میکنند. آنها راحتترین، مناسبترین و نزدیکترین صندلی به دستشویی را به زنان باردار پیشنهاد میکنند.
چرا که امکان دارد این گروه در طول سفر بیشترین مراجعه را به دستشویی داشته باشند. بنابراین اجرای این طرح در کنار ارائه پرونده پزشکی زنان باردار به پزشک هواپیما یک اصل مهم محسوب میشود.
به این معنی که فرد باید گزارش کاملی درباره سن، تاریخ دقیق زایمان، نتایج بارداریهای قبلی، احتمال ابتلا به بیماری در دوران بارداری و سابقه جراحیهای گذشته را ارائه دهد تا در طول این سفر پزشک هواپیما بتواند سلامت مادر و جنین را تضمین کند.
سرویس بهداشتی ویژه خانمهای باردار
شهرداری ادینبورگ در سایت رسمی خود بخشی را به معرفی توالتها و سرویسهای بهداشتی شهر اختصاص داده و جزئیات و خدماتی را که هر یک از این سرویسها به مخاطب ارائه میکند، در اختیارش قرار میدهد.
زنان باردار و مادران میتوانند از طریق موبایل خود به صورت آنلاین به این سایت مراجعه کنند و از محل قرار گرفتن نزدیکترین سرویس بهداشتی و خدماتی که ارائه میدهد، مطلع شوند.
در حقیقت هر مادری با کمک موبایلش به سادگی متوجه میشود که کدام یک از سرویسهای بهداشتی نزدیک به او در خیابان دارای سرویس بهداشتی ویژه زنان باردار است یا اتاق تعویض پوشک كودك دارد و او میتواند با آرامش پوشک كودك را عوض کند.
در این سرویسهای بهداشتی، توالتها و روشوییهایی تعبیه شده است که امکان استفاده راحتتر و امنتری را برای زنان باردار و مادران جوان فراهم میکند.
در شهر ادینبورگ با بیش از ۴۰۰ هزار نفر، ۳۲ توالت عمومی در سراسر شهر وجود دارد که بیش از نیمی از آنها خدمات ویژه برای زنان باردار و مادران جوان ارائه میکنند.
اورژانس بارداری در اسپانیا
مراکز اورژانس در تمامی شهرهای دنیا وجود دارد تا در مواقع ضروری خدمات درمانی مناسب را به بیماران یا افرادی که دچار حادثه یا سانحه میشوند، ارائه کند اما در اسپانیا علاوه بر این اورژانس، اورژانس بارداری نیز وجود دارد که در شهرهای مختلف به ارائه خدمات به خانمهای خانه در داخل یا خارج از منزل میپردازد. تنها کافی است مادران باردار برنامه اورژانس حاملگی تلفن همراه خود را فعال کنند و به این ترتیب این گروه از زنان به محض آنکه دچار ناراحتی یا مشکلی شدند میتوانند با ارسال یک پیامك رایگان از طریق تلفن همراهشان از خدمات اورژانس بارداری در اولین فرصت ممکن استفاده کنند.
معاینه هفتگی مادران در فرانسه
در فرانسه و برخی کشورهای اروپایی مراکز خصوصی وجود دارند که در طول دوران بارداری و حتی بعد از تولد جنین، متخصصان و پزشکان خود را در حوزه زنان برای معاینه و بررسی وضعیت و شرایط عمومی زنان باردار به منزل آنها میفرستد.
به این ترتیب که هر خانوادهای پس از آنکه تصمیم به بچهدار شدن گرفت میتواند در یکی از این موسسات خدمات درمانی ثبت نام کند و از خدمات آن مبنی بر معاینه و رسیدگی به وضعیت مادر و جنین در منزل استفاده کند.
در این حالت مادران باردار لازم نیست برای معاینه هفتگی و انجام تستهای مربوط به تشخیص سلامت جنین هر هفته به متخصص و پزشک معالجشان مراجعه کنند. متخصص زنان هر هفته برای ویزیت مادر به خانه او مراجعه میکند و این وضعیت تا ۳ ماه پس از تولد نوزاد ادامه دارد.
یخچالت را ببینم!
در شهرهای مختلف روسیه، پلیس علاوه بر آنکه وظیفه برقراری نظم و امنیت را در مناطق مختلف برعهده دارد، وظیفه دیگری نیز دارد و آن شناسایی خانههایی است که خانواده منتظر از راه رسیدن کودکی هستند.
گروهی تحت نظارت پلیس هر منطقه به خانههایی که در آن زنان باردار زندگی میکنند سرکشی میکنند و به این ترتیب نحوه برخورد اعضای خانواده با زن باردار، نوع غذایی که او مصرف میکند و شرایط زندگی او را بررسی میکنند.
به عنوان مثال آنها به صورت سر زده به خانهها مراجعه کرده و یخچال و مواد غذایی آن را مورد بررسی قرار میدهند تا متوجه شوند آیا زن باردار مواد غذایی مورد نیازش را در طول هفته مصرف میکند یا خیر.
آدامس نیکوتیندار ممنوع!
در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی فروش و مصرف آدامسها و برچسبهای دارای نیکوتین و هرگونه خوراکی که مصرف آن اعتیادآور است، برای خانمهای باردار ممنوع است.
محققان ثابت کردهاند مصرف هر ماده اعتیادآوری مانند آدامس نیکوتیندار میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا و برخی بیماریهای قلبی را در جنین تشدید کند یا احتمال ابتلا به این بیماریها را در آنها افزایش دهد. از این رو فروش آدامسهای نیکوتیندار و دیگر نوشابههای نیکوتیندار به خانمهای باردار ممنوع است حتی اگر آنها بخواهند این خوارکیها را برای همسرانشان تهیه کنند.
۴ سال مرخصی زایمان در سوئد
مادران سوئدی پس از آنکه تصمیم به بچهدار شدن بگیرند میتوانند از آغاز بارداری به مدت ۴ سال مرخصی با حقوق دریافت کنند. این مرخصی به مادران کمک میکند در عین حفظ سلامت خود و نوزادشان وقت بیشتری برای تربیت و رسیدگی به فرزندشان داشته باشند.
البته پدر خانواده نیز میتواند از این مزایا بهرهمند شود و از شروع بارداری همسرش به مدت ۱۶ ماه مرخصی همراه با حقوق دریافت کند. پس از سوئد در کشور چک نیز به مادران باردار به مدت ۳ سال مرخصی داده میشود.
البته در این کشور قانون دیگری هم وجود دارد. به این ترتیب که پدران میتوانند با توافق با مادر خانواده از این مرخصی استفاده کنند. پس از سوئد و چک، کشورهای انگلیس و بلغارستان از دیگر کشورهایی هستند که مرخصیهای زایمان بالای یك سال را برای پدران و مادران در نظر میگیرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست