یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا

بالا بردن اعتماد به نفس و مهارت های ارتباطی در کودک


پرسش: پسر من 7 ساله و  كلاس اول می باشد و مشكلی كه وجود دارد در نوع ارتباطش با دوستانش می باشد پارسال كه پیش دبستانی می رفت نمی توانست با دوستانش ارتباط برقرار كند و متاسفانه نام هیچ كدام از همكلاسهایش را نیز نمی دانست و اهمیتی نمی داد و تنهای تنها بود و وقتی من از ایشان می خواستم كه با دوستانش دوست شود در جواب به من می گفت بعدا در كلاس صبحت می كنند و معلم به من ایراد خواهد گرفت در حیاط مدرسه نیز چون پیش دبستانی خصوصی بود و من نیز در مرخصی زایمان بودم می توانستم در مدرسه حضور پیدا كنم و با بچه های دیگر یك رابطه دوستی ایجاد كردم و فقط در حیاط مدرسه با بچه ها بازی می كرد آن هم در حضور خود من. الان هم كه كلاس اول است هیچ دوستی در كلاس ندارد و در بیرون كلاس هم تنها می باشد . البته چیز دیگری كه خودم را نمی بخشم این است كه وقتی كوچكتر بود (3-5ساله) من از او می خواستم كه اگر بچه ای او را اذیت كرد (چون وقتی بچه ای اذیتش می كرد و او را آزار می داد از خودش دفاع نمی كرد) از خودش دفاع كند وگرنه ما او را تنبیه می كنیم.

بالا بردن اعتماد به نفس و مهارت های ارتباطی در کودک


پاسخ: در حقیقت روش تربیتی شما چنین به او القاء کرده که اگر ارتباط نداشته باشی بهتر از تنبیه شدن است .البته این یک احتمال است . انچه به نظر می رسد اینکه شما باید اعتماد به نفس او را بالاببرید و فعالیت های مشارکتی را در او تقویت کنید . در این زمینه معلم کلاس هم می تونه کمک زیادی داشته باشه . به عنوان مثال تا حدی گفتگو را در کلاس منع نکند . دوستی را در کلاس مورد تشویق قرار دهدو بچه ها را ترغیب کند تا در زنگ تفریح با هم دوست باشند و با هم بازی کنند.
دادن مسئولیت به او و طلب همکاری از او در کلاس می تواند ارتباط او را با دیگران بیشتر کرده و زمینه را برای خودشناسی و ارتباط فراهم کند . او را در گروه تئاتر و سرود شرکت دهد . او را سر گروه کند و...
خود شما هم در منزل اعتماد به نفس او را بالا ببرید . با او صحبت کنید از او نظر بگیرید . با او مشورت کنید . او را در محیط هایی غیر از مدرسه حضور دهید تا با اجتماع های مختلف در ارتباط باشد و مهارت هایش افزایش یابد .
یک برنامه تشویقی برای او قرار دهید . مثلا به او بگید اگر ببینم در زنگ تفریح ها با دیگران بازی می کنی و یا خوراکی هات رو تقسیم می کنی ویا صحبت می کنی و ... یک جایزه داری. با این روش ها می توان به مرور او را اجتماعی تر کرد .
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.