پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

آیا تزریق واکسن آنفولانزا در دوران بارداری نیاز است؟


با شروع فصل سرما در صورتی که شما با ویروس آنفولانزا برخورد داشته باشید، با توجه به تغییرات فیزیکی در دوران بارداری بیشتر در معرض بروز عوارض بیماری از قبیل پنومونی یا عفونت ریه هستید. با توجه به تنگی نفس و سایر علائم آزار دهنده بارداری، ابتلا به این بیماری می تواند بسیار شما را آزار دهد.
فقط این نیست. اگر در شروع فصل سرما شما در اوایل سه ماهه سوم بارداری باشید و واکسن آنفولانزا دریافت کنید، نوزاد شما تا مدتی بعد از تولد همچنان به ویروس آنفولانزا مصون می ماند.
ایمنی نسبت به آنفولانزا بعد از تزریق واکسن همیشه 100 درصد نیست. ممکن است شما با وجود دریافت واکسن آنفولانزا باز هم به بیماری مبتلا شوید اما این بار علائم و عوارض ناشی از بیماری در شما بسیار کاهش میابد. همچنین می دانیم که ویروس آنفولانزا قابلیت جهش دارد و ممکن است هر چند سال نوع آن تغییر کند.
واکسن آنفولانزا نه تنها برای مادر بلکه برای جنین نیز فوایدی دارد. نوزادانی که مادران آنها در دوران بارداری واکسن آنفولانزا دریافت کرده اند، تا 6 ماهگی بعد از تولد به ویروس آنفولانزا ایمن هستند. همچنین این نوزادان با احتمال کمتری نارس به دنیا می آیند.
چه زمانی می توان واکسن آنفولانزا تزریق کرد؟
قبل از شروع فصل سرما، در اوایل پاییز واکسن آنفولانزا باید تزریق شود. 15 شهریور تا پایان ماه مهر زمان مناسبی برای تزریق واکسن است.
آیا تزریق واکسن آنفولانزا در دوران بارداری می تواند باعث ابتلای جنین به بیماری اوتیسم شود؟
تحقیقات نشان داده اند که واکسن آنفولانزا در بارداری نمی تواند هیچ مشکل و یا اختلال ژنتیکی در جنین به وجود بیاورد.
وجود ماده تیمروسال (اتیل مرکوری یا مقادیر ناچیز سرب موجود در ویال های واکسن چند دوزی) درون واکسن هیچ اثر سوئی بر بارداری ندارد و تنها ممکن است باعث واکنش پوست و قرمز شدن پوست ناحیه ای که واکسن در آنجا تزریق شده است شود. البته بسیاری از واکسن های آنفولانزا این ماده را در خود ندارند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.