دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
یک پیشنهاد کشکی
خیلیها این غذا را به دلیل سرخ شدن و داشتن روغن زیاد از برنامه غذاییشان حذف میکنند اما با ترفندهایی میتوان میزان روغن مصرفی آن را کم کرد و از طعم بینظیر این غذا لذت برد...
در لابه لای مطالب این صفحه، به این ترفندها اشاره کردهایم.
● مقدار کالری
مواد کشک بادمجان در مجموع ۹۲۰کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم این غذا میان ۴ نفر، مقدار کالریای که به هر نفر میرسد، معادل ۲۳۰ کیلوکالری خواهد بود البته از آنجایی که این غذا با نان میل میشود، به ازای هر برش ۳۰گرمی نان، ۸۰ کیلوکالری دیگر به انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.
● همراه غذا
اگر کشکبادمجان را با نان میل میکنید، بهتر است از نوع سبوسدار باشد. در میان نانهای سنتی میتوانید کشکبادمجان را با نان سنگک یا بربری و همراه آن یک بشقاب سبزی خوردن تازه میل کنید. نوشیدنی نیز میتواند یک لیوان دوغ کفیر یا دوغ معمولی بدون گاز و کمنمک باشد.
● طـرز تـهـیـه
در تابهای کوچک ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه کنید و نعناع خشک را هم در آن تفت دهید. بعد از سرخ شدن نعناع، این مخلوط را کنار بگذارید تا در مرحله بعدی از آن استفاده کنید. در تابهای بزرگ، ۵ قاشق روغن بریزید و بعد از داغ شدن، برشهای بادمجان را در آن سرخ کنید. لزومی ندارد بادمجانها را خیلی سرخ کنید، همین که نرم شوند، کافی است. مخلوط پیاز و نعناع و کمی نمک را به بادمجانها بیفزایید. حالا نصف استکان آب را با یک لیوان کشک مخلوط و به سایر محتویات این غذا اضافه کنید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه (روی حرارت ملایم)، غذای شما پخته شده و حالا میتوانید آن را با گوشتکوب بکوبید تا یکنواخت شود.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
بادمجان/۷ عدد/۱۰۰کیلوکالری
پیاز خرد شده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
کشک پاستوریزه/۱لیوان/۷۵کیلوکالری
روغن کانولا/۸قاشق غذاخوری/۷۲۰کیلوکالری
نعناعخشک/۵قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
نمک و زردچوبه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۱۰ راز کشک بادمجان
کشکبادمجان غذایی از دل کویر است به طوری که اصلیت آن به شهرهای کرمان و کاشان برمیگردد و با همین روش پختی که همه میدانند. البته نکتههایی وجود دارد که هم در خوشمزهتر شدن این غذا موثر است و هم در سالمتر و کمکالریتر شدن آن:
۱. برای آنکه بادمجانها روغن زیادی به خود نگیرند، بهتر است بعد از پوستگیری، ۲۰ دقیقه آنها را در آب یخ قرار دهید. به ازای هر لیتر آب، باید ۱ قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری سرکه افزود.
۲. بادمجانهایی که برای تهیه این غذا انتخاب میکنید، باید بیدانه و با پوستی براق باشند. به این ترتیب غذایتان مزه بهتری پیدا خواهد کرد.
۳. هنگام سرخ کردن بادمجانها، در تابه را بگذارید تا بادمجانها سریعتر پخته شوند و به روغن کمتری نیاز باشد.
۴. هرگز بادمجانها را کباب نکنید زیرا طعم دودی بادمجان اصلا مناسب این غذا نیست. البته میتوانید بادمجانها را بخارپز کنید اما کبابی، نه.
۵. کشکی که در تهیه این غذا استفاده میکنید، حتما باید پاستوریزه و البته با طعم کمی ترش باشد زیرا ترشی زیاد کشک بر طعم این غذا غالب میشود و طعم اصلی آن را خواهد گرفت.
۶. بهتر است روغنی که برای تهیه کشکبادمجان استفاده میکنید، روغن زیتون باشد البته این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست و فقط میتوانید با آن مواد غذایی را تفت دهید.
۷. سیر ترکیب مناسبی با بادمجان ایجاد میکند بنابراین افزودن آن به این غذا طعم مناسبی ایجاد خواهدکرد.
۸. نان مناسب همراه این غذا (از نظر مزه)، نان تافتون است و میتوانید برشهایی از آن را کنار کشکبادمجان بگذارید.
۹. بهترین همراهان غذا با کشکبادمجان هم سبزی خوردن و ترشی لیته هستند که به شما پیشنهاد میکنیم آنها را همراه این غذا میل کنید.
۱۰. اگر نمیخواهید به هر دلیل بادمجانها را سرخ کنید، میتوانید آنها را بخارپز کنید و بعد از کوبیدن، فقط به آن کمی روغن زیتون بیفزایید. با این روش هم غذایتان چیزی کمتر از کشکبادمجان معمولی نخواهد داشت.
● اگر اضافه وزن دارید
میتوانید بادمجانها را برشهای نازکی بزنید و آنها را روی سینی فر بگذارید و برای مدت کوتاهی تنوری کنید تا حداقل روغن را ببرند. میتوانید این غذا را با ۲ برش نان سبوسدار و یک بشقاب سبزی خوردن تازه میل کنید تا سریعتر احساس سیری کنید.
● اگر چربیتان بالاست
بهتر است روغن زیتون استفاده کنید اما نه برای سرخ کردن بلکه باید سبزیها را فقط با آن تفت دهید. بهتر است حداقل روغن را در تهیه این غذا به کار برید و سبزیهایی مانند سیر تازه به آن اضافه کنید تا غذایتان کاهنده چربی خون باشد.
● اگر یبوست دارید
غذایتان را با یک بشقاب سبزی خوردن تازه میل و از روغن زیتون برای تهیه آن استفاده کنید. فیبر موجود در این غذا حرکات رودهای را افزایش میدهد و شدت یبوست کاهش پیدا خواهد کرد. البته بهتر است بادمجانها را به جای سرخ کردن، بخارپز کنید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست