شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

عفونت‌هاي سينوسي و بروز شوك‌ هاي سمي در كودكان


ايرنا: بررسي‌هاي جديد نشان مي‌دهد عفونت‌هاي سينوسي مي‌تواند سبب بروز شوك سمي در كودكان شود.

 دانشمندان آمريكايي در جديدترين تحقيقات اعلام كردند: تب و كاهش فشارخون ازجمله نشانه‌هاي سندرم شوك سمي است.

بر اساس اين گزارش، اين نتايج حاصل از بررسي هفتاد و شش كودك با متوسط سني ده سال است كه به دليل عفونت سينوس و مجاري اطراف سينوس‌ها دچار شوك سمي شده بودند.

هر كدام از سينوس‌ها از طريق يك سري مجاري به درون بيني راه دارند. وقتي اين مجاري به هر دليل دچار انسداد شوند، در درون سينوس‌ها ترشحات احتباس پيدا مي‌كنند و در نتيجه ترشحاتي كه بايد از طريق اين مجاري به درون بيني تخليه شوند درون سينو س ها جمع مي‌شوند.

وي گفت: اين ترشحات محيط مستعدي را براي رشد ميكروب‌ها فراهم مي‌كنند و حتي ترشحات باعث مي‌شود ميكروب‌هايي كه به صورت طبيعي درون سينوس‌ها واقع شده اند، فعال شوند بنابراين به هر علتي اين مجرا بسته شود، باعث بروز سينوزيت مي‌شود.

نراقي با اشاره به اينكه به فصل سرما نزديك مي‌شويم و عفونت‌هاي سينوسي در كودكان شايع تر مي‌شود، اظهار داشت: بسته شدن مجرا مي‌تواند به علت يك التهاب يا عفونت يا در اثر آلرژي اتفاق بيفتد، اين مساله گاه ناشي از وجود جسم خارجي در بيني يا حتي ناشي از انحراف تيغه بيني است.

نراقي ادامه داد: تمام اين عوامل باعث التهاب مخاط بيني و به دنبال آن التهاب مخاط اين مجرا مي‌شوند و در نتيجه اين مجاري بسته و سينوس‌ها دچار عفونت شوند. سينوس‌ها همگي در بدو تولد وجود ندارند.

به گفته وي، سينوس‌هاي فكي كه زير كاسه چشم در استخوان گونه وجود دارند و سينوس‌هاي پرويزني كه بين بيني و كاسه چشم قرار دارند، از بدو تولد وجود دارند و به تدريج رشد مي‌كنند و تا دوازده سالگي رشد نسبتا سريعي دارند و تا هجده سالگي اندازه بزرگسالي خود را پيدا مي‌كنند.

نراقي افزود: اين سينوس‌ها به هر علتي دچار التهاب شوند، مي‌توانند براي فرد علامت ايجاد كنند، بنابراين بچه‌ها بيشتر دچار علامت در سينوس‌هاي فكي و پرويزني مي‌شوند اما در بزرگسالان سينوس‌هاي پيشاني به تدريج ظاهر مي شوند و در نتيجه اين سينو س‌ها در سن بالاتر دچار گرفتاري مي‌شوند.