سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

ترشی بادمجان شکم‌پر با تمبرهندی


ترشی بادمجان شکم‌پر با تمبرهندی

● مواد لازم:
بادمجان کوچک: یک کیلو
برگ انگور یا مو: به تعداد بادمجان‌ها
هویج: ۲ عدد
سیر: ۱۰ حبه
کرفس: ۲ شاخه
فلفل سبزتند: ۵ عدد
بادمجان دلمه‌ای: یک عدد
نمک: یک قاشق غذاخوری
سبزیجات …

مواد لازم:

بادمجان کوچک: یک کیلو

برگ انگور یا مو: به تعداد بادمجان‌ها

هویج: ۲ عدد

سیر: ۱۰ حبه

کرفس: ۲ شاخه

فلفل سبزتند: ۵ عدد

بادمجان دلمه‌ای: یک عدد

نمک: یک قاشق غذاخوری

سبزیجات معطر شامل(مرزه، ترخون، نعناع، جعفری و گشنیز): ۲۵۰ گرم

سیاه‌دانه: یک قاشق غذاخوری

سرکه انگور: یک و نیم لیتر

تمبرهندی: ۳۵۰ گرم

پودر تخم‌ گشنیز: یک‌دوم قاشق غذاخوری

گلپر پودر شده: یک‌دوم قاشق غذاخوری

روش تهیه:

۱- بادمجان را شسته از پهلو یک برش کوچک بدهید.

۲- بادمجان​ها را در مقداری آب و نمک بجوشانید تا کمی نرم شوند و بعد آنها را یکی‌یکی روی پارچه نخی چیده تا آبشان کاملا گرفته شود.

۳- بادمجان دلمه‌ای را پوست گرفته و ریز خرد کنید. فلفل، کرفس و هویج را هم ساطوری کنید و سپس همه را داخل قابلمه ریخته و با یک و نیم لیوان سرکه بجوشانید.

۴- اجازه دهید ترکیب شما سرد شود و بعد داخل آبکش بریزید. البته زیر آبکش یک ظرف قرار بدهید تا سرکه‌ها برای شما حفظ شود و چون در مراحل بعدی به آن نیاز دارید.

۵- سبزیجات معطر را بعد از اینکه کاملا شستید و آب آنها گرفته شد ساطوری کنید.

۶- سیر را هم ساطوری کرده همراه گلپر و پودر تخم گشنیز به اضافه سبزیجات ساطوری‌شده داخل ظرف دیگری مخلوط کنید و بعد با سایر موادی که قبلا ساطوری کرده‌اید کاملا ترکیب کنید.

۷- داخل بادمجان‌ها را با ترکیبی که مخلوط کرده‌اید پر کنید و بعد دور هر بادمجان یک برگ مو بپیچید و داخل ظرف مخصوص ترشی‌ کنار هم بچینید.

۸- بقیه سرکه را به همراه تمبرهندی به مدت یک ساعت خیس کنید و سپس داخل آبکش ریخته و آن را صاف کنید.

۹- در این مرحله تمبرهندی صاف‌شده را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بجوشانید، بگذارید تا سرد شود.

۱۰- تمبرهندی سرد شده را با باقیمانده سرکه که در مرحله اول آبکش کرده و آن را نگه داشته بودید مخلوط کنید و روی بادمجان‌ها بریزید.

۱۱- این ترشی باید به مدت یک هفته داخل یخچال قرار بگیرد و بعد از یک هفته کاملا آماده سرو شدن است.

نکته:

وقتی که می‌خواهم این ترشی خوشمزه‌تر شود ۲ قاشق ترخون خشک‌شده که البته باید به شکل برگ ترخون باشد نه پودر شده لابه‌لای بادمجان‌ها می‌ریزم. شما هم از این تجربه من استفاده کنید.