شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

نقش بازی در رشد روانی، ذهنی کودکان


باشگله خبرنگاران: دکتر فریبرز الهیاری، متخصص روانپزشکی اظهار داشت: بازی یکی از مهمترین عواملی است که در تربیت اخلاقی کودک نقش مهمی ایفا می کند و نوع زندگی کودکانه را بازی می گویند.الهیاری در پاسخ به اینکه نقش بازی در رشد ذهنی کودک به چه صورت است اذعان داشت: 1- در یادگیری زبان نقش بسزایی دارد 2- در رشد هوش بسیار مهم تأثیر دارد3- زمینه ای بهتر برای فکر فراهم می آورد. 

 

وی افزود: به هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفداری که به صورت گروهی یا فردی انجام می شود و موجب کسب لذت و امتناع نیازهای کودک شود بازی گویند بازی انگیزه ای درونی است که از روان کودک تأثیر می گیرد و نیز بر آن تأثیر می گذارد.

 

وی عنوان کرد: کودکان روحیات متفاوتی دارند و با توجه به ویژگی های خود بازی مختلف خود را انتخاب می کند بر همین اساس بازی به انواع گوناگون تقسیم می شود و این بازی عبارت اند از 1- بازی های جسمی 2- بازی های تقلیدی 3- بازی نمایشی

 

"بیتوته" نیز در این خصوص نوشت: به جای اینکه مغز کودکان را از اطلاعات سطحی پر کنیم و در مورد موضوعات مختلفی با آنها حرف بزنیم بهتر است نقش بازی ها را جدی بگیریم. با استفاده از این روش نه تنها مفاهیم جدید بلکه ارزش های اساسی زندگی در ذهن کودکان نقش می بندد.

بشر طبیعتاً از تجربیات دیگران بیشتر می آموزد تا از حرفهای آنها. برخی از مسائل تنها با تجربه شخصی آموخته می شوند. شما باید از نتایج اعمال خود درس بگیرید. آموختن باید برای کودکان تبدیل به یک سرگرمی شود نه یک وظیفه دشوار.

بازی هایی که قدرت بیان و حافظه کودکان را تقویت می کند و مفاهیم علمی پیچیده را به آنها می آموزد به وفور در بازار یافت می شوند. این بازی ها روش های برخورد با مشکلات را به کودکان می آموزند. کودکان در مدارس نحوه برقراری ارتباط سالم، تلاش گروهی و منافع تشکیل تیم و مهارت هدایت دیگران را یاد می گیرند و با شرکت کردن در اردوها طبیعت را بهتر می شناسند و قدر آسایش خانه خود را بیشتر می دانند.