یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

دلایل عفونت باکتریال واژن (5)


نی نی بان، مستانه تابش: پنجمین مطلب از بسته عفونت واژن در زنان شما را با عفونت کلامیدیایی واژن آشنا می کند که جزو عفونت های منتقل شده جنسی است.


دلایل عفونت باکتریال واژن (5)

کلامیدیا نوعی از عفونت است که از طریق برقراری رابطه جنسی بین زوجین منتقل می شود. شما ممکن است به این عفونت مبتلا شوید ولی اصلا متوجه بیماری خودتان نشوید چون بعضی از افراد مبتلا هیچ گونه علامت و نشانه ای از عفونت از جمله درد در ناحیه تناسلی و افزایش ترشحات واژینال ندارند.
کلامیدیا هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار می دهد و در تمام گروه های سنی شایع است، هر چند که زنان جوان بیش از سایرین به این عفونت دچار می شوند. درمان عفونت کلامیدیا خیلی دشوار نیست اما اگر درمان نشود می تواند به مشکلات جدی سلامتی منجر شود.
 
علائم عفونت کلامیدیایی واژن
عفونت کلامیدیا در مراحل اولیه اغلب هیچ نشانه ای ندارد و هنگامی که علائم و نشانه ها بروز می کند، معمولا بین یک تا سه هفته از قرار گرفتن در معرض کلامیدیا گذشته است. در ضمن این علائم اغلب خفیف و گذرا هستند و بعضی ها به راحتی این نشانه ها را نادیده می گیرند.
با این حال علائم و نشانه های عفونت کلامیدیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درد در هنگام ادرار کردن
درد در ناحیه شکم
افزایش ترشحات واژن در زنان
ترشح از آلت تناسلی در مردان
مقاربت دردناک جنسی در زنان
خونریزی بین سیکل قاعدگی و بعد از رابطه جنسی در زنان
درد بیضه در مردان
 
چه وقت به پزشک مراجعه کنید؟
اگر دچار ترشح از مهبل (واژن) و یا آلت تناسلی خود شده اید یا اگر در هنگام ادرار کردن درد دارید، باید به دکتر مراجعه کنید. همچنین اگر شریک جنسی شما دچار این علائم باشد شما هم باید آنتی بیوتیک مصرف کنید حتی اگر هیچ علامتی از عفونت نداشته باشید.
 
دلایل عفونت کلامیدیایی واژن
عفونت کلامیدیایی واژن به دلیل آلودگی به نوعی باکتری ایجاد می شود و معمولا از طریق تماس جنسی دهانی یا مقعدی منتقل می شود. همچنین ممکن است مادر در طی فرایند زایمان این عفونت را به جنین منتقل کند.
 
ریسک فاکتورهای عفونت کلامیدیایی واژن
عواملی که ریسک شما را برای ابتلا به عفونت کلامیدیایی واژن افزایش می دهد، شامل موارد زیر است:
1. سن زیر 24 سال
2. داشتن شریک های جنسی متعدد طی یک سال گذشته
3. استفاده نکردن از کاندوم به صورت مرتب در طی رابطه زناشویی
4. داشتن سابقه عفونت هایی که به دلیل تماس جنسی منتقل می شوند.
 
عوارض عفونت کلامیدیایی واژن
1. افزایش احتمال آلودگی به سایر عفونت های منتقله از راه جنسی: کسی که دچار عفونت کلامیدیایی واژن است بیش از سایرین در معرض ابتلا به سوزاک و HIV قرار دارند.
2. بیماری التهابی لگن: عفونت کلامیدیایی واژن می تواند منجر به عفونت رحم و لوله های فالوپ شود که درد لگن و تب را به همراه دارد. درمان عفونت های شدید ممکن است نیاز به بستری برای دریافت آنتی بیوتیک داخل وریدی داشته باشد. بیماری التهابی لگن همچنین ممکن است به لوله های فالوپ، تخمدان و رحم و گردن رحم صدمه بزند.
3. عفونت اپیدیدیم در اطراف بیضه در مردان: عفونت کلامیدیا می تواند لوله مارپیچ کنار هر یک از بیضه ها را عفونی کند که با درد و تورم همراه است. 
4. عفونت غده پروستات در مردان: ارگانیسم کلامیدیا می تواند به غده پروستات یک مرد منتقل شده و آن را عفونی کند. پروستاتیت ممکن است با درد در هنگام یا پس از رابطه جنسی، تب و لرز، دفع ادرار دردناک و درد کمر همراه باشد.
5. عفونت در نوزادان: عفونت کلامیدیا می تواند در هنگام زایمان از کانال واژن به کودک منتقل و باعث پنومونی و عفونت های جدی چشمی گردد.
6. ناباروری: عفونت کلامیدیا حتی در آنهایی که هیچ علامت و نشانه ای ندارند می تواند منجر به زخم و انسداد در لوله های فالوپ شود و ناباروری را به دنبال داشته باشد.
7. آرتریت واکنشی: آرتریت واکنشی بیماریی است که تورم دردناک در مفاصل را به دنبال دارد. کسانی که دچار عفونت کلامیدایی هستند بیش از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند. البته این بیماری معمولا روی چشم و مجرای خروجی مثانه هم اثر می گذارد.
 
تشخیص عفونت کلامیدیایی واژن
از آنجا که احتمال ابتلا به سایر عفونت ها در افرادی که دچار عفونت کلامیدیایی هستند، بیشتر است آزمون غربال گری برای کسانی که دارای یک یا چند ریسک فاکتور هستند، لازم است.

آزمون های تشخیصی برای عفونت کلامیدیایی واژن
نمونه برداری با سواب از ترشحات واژینال و کشت دادن آن یا تست آنتی ژنی برای تشخیص عفونت لازم است. البته آزمايش ادرار به روش تقويت اسيد نوکلئيک يا روش pcr معتبرترین تست تشخیصی برای این عفونت است.
 
درمان عفونت کلامیدیایی واژن
عفونت کلامیدیا با آنتی بیوتیک درمان می شود. البته شما نمی توانید تنها با دریافت یک دوز دارو درمان شوید و ممکن است نیاز باشد چند بار در روز به مدت پنج تا 10 روز دارو مصرف کنید.
در اغلب موارد عفونت ظرف یک تا دو هفته برطرف می شود. در طی این دوران شما باید از تماس جنسی پرهیز کنید. شریک جنسی شما نیز باید در این دوره تحت درمان قرار گیرد حتی اگر هیچ علائم و نشانه ای نداشته باشد.
ابتلا به عفونت که تحت درمان قرار گرفته هیچ مصونیتی در مقابل عفونت مجدد در آینده فراهم نمی کند.
 
پیشگیری از عفونت کلامیدیایی واژن
1. استفاده از کاندوم در هنگام تماس جنسی
2. انجام آزمایش های منظم در صورت داشتن زندگی فعال جنسی
3. اجتناب از انجام دوش واژینال

اگر می خواهید درباره عفونت های شایع واژینال در زنان بیشتر بدانید، ادامه مطالب این بسته را در این صفحه بخوانید.