یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

کودکان چاق، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند


اهل ایران: دكتر عبدالرضا نوروزي با اشاره به اين كه وزن يكي از ويژگي‌هاي فيزيولوژي بدن است، افزود: ميزان وزني كه هر فرد در سال اضافه مي‌كند، نبايد بيشتر از 200 گرم باشد. وي ادامه داد: اضافه وزن در بانوان و كودكان بيشتر ديده مي‌شود كه ابتلا به سرطان را در اين افراد بالا برده است. وي عنوان كرد: كل نمك مصرفي در روز 5 گرم است كه شواهد نشان مي‌دهد ميزان مصرف نمك مردم مشهد 10 گرم در روز است و بايد توجه داشت كه مصرف بيش از حد نمك، خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهد.

کودکان چاق، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند


نوروزي با اشاره به مصرف زياد گوشت قرمز اظهار داشت: ميزان مصرف گوشت قرمز 300 گرم در هفته توصيه مي‌شود كه مي‌تواند تا 500 گرم در هفته در تعادل باشد. وي در رابطه با مصرف هميشگي ماهي عنوان كرد: ماهي به دليل دارا بودن چربي امگا 3 بسيار مفيد است كه مصرف آن دو بار در هفته توصيه مي‌شود.
دكتر نورزي تاكيد كرد: نوع ماهي مهم نيست، اما نوع درست كردن آن حائز اهميت است كه بخارپز كردن بهتر از روش‌هاي ديگر است. وي ادامه داد: به علت تفاوت عمده‌ مرغ با گوشت قرمز در چربي، مصرف 2 تا 4 بار مرغ در هفته در پيشگيري از سرطان موثر است. وي با اشاره به گوشت قرمز و ارتباط مستقيم آن با سرطان تصريح كرد: سرطان روده بزرگ و پروستات رابطه مستقيمي با مصرف گوشت قرمز دارند.
به گفته وي احتمال ابتلا به سرطان پستان، لوزالمعده و معده با مصرف گوشت قرمز وجود دارد. نوروزي افزود: كباب شدن گوشت باعث به وجود آمدن نيتروآمين‌ها در گوشت مي‌شود كه خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي‌دهد. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به انواع نان‌ها ادامه داد: در مشهد 11 نوع نان پخت مي‌شود كه نان‌هاي لواش، سنگك و فري(عرب) به دليل اثر كندتر بر افزايش قند خون، از مرغوب‌ترين نان‌ها هستند.
وي تاكيد كرد: نان‌هاي حجيم فانتزي و باگت اثر سريعتري در افزايش قند خون دارند و به همين دليل خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهند. نوروزي تصريح كرد: در گروه نشاسته‌ها حبوبات و ماكاروني از بهترين‌ها هستند، به طوري كه در كشورهاي اروپايي غذاي اصلي محسوب مي‌شوند و به عنوان عامل پيشگيري از سرطان شناخته شده‌اند. اين متخصص تغذيه با تاكيد بر استفاده از روغن‌هاي گياهي خاطرنشان كرد: بايد استفاده چربي‌هاي حيواني مانند روغن زرد و كره‌هاي حيواني به حداقل برسد و روغن‌هاي گياهي جايگزين شود.
به گفته وي نه تنها اين روغن‌ها ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهند، بلكه باعث سكته‌ قلبي و گرفتگي عروق نيز مي‌شوند. وي در رابطه با استفاده مجدد روغن عنوان كرد: وقتي روغن داغ مي‌شود، راديكال‌هاي آزاد در آن به وجود مي‌آيد كه با سرد شدن از بين نمي‌روند. اين راديكال‌ها باعث خراشيدگي رگ‌ها و در نتيجه ذخيره شدن چربي در اين ناحيه‌ها مي‌شود كه ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهد. وي در پايان با توصيه مصرف 400 گرم ميوه و سبزي در روز افزود: ميوه‌ها و سبزيجات به دليل دارا بودن تراكم انرژي كم، خطر ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهند.