شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

غذا های ناسالم، آی کیوی کودکان را کاهش می دهد


جام نیوز :محققان هشدار می دهند که دادن غذاهای ناسالم (هله هوله) و فست فود به کودکان، آی کیو آنان را کاهش می‌دهد.

 نتایج تحقیقی نشان داد در حالی که خوردن غذاهای سالم، باعث افزایش هوش افراد می‌شود، کودکانی که از رژیم غذائی ناسالم و فست فود استفاده می‌کنند، با بزرگ‌تر شدن، کمتر باهوش می شوند.

طبق گفته محققان دانشگاه آدلاید، این کودکان در سن هشت سالگی، میزان ای کیوی شان دو درجه پائین‌تر از همسالان خودشان است.

محققان معتقدند یافته‌های این تحقیق، اهمیت فراهم کردن غذاهای سالم را در سنین حساس و رشد کودک نشان می‌دهد.

دکتر لیسا اسمیتر، می‌گوید: هر چند تفاوت در آی کیو، خیلی زیاد نیست، اما این تحقیق، نشان داد که الگوهای غذائی، از شش تا 24 ماهگی، تاثیر مهمی بر آی کیو در سن هشت سالگی دارد.

این خیلی مهم است که تاثیر این غذاها را بر هوش کودکان در طولانی مدت، در نظر گرفت.

محققان در این تحقیق، رابطه میان عادات غذائی را در سنین شش ماهگی، 15 ماهگی و دو سالگی و آی کیو کودکان در سنین هشت سالگی را، مورد بررسی قرار دادند.

این تحقیق 7000 کودک را مورد مطالعه قرار داد.

محققان دریافتند کودکانی که در شش ماهگی شیر می‌خوردند و الگوی غذائی آنان در 15 و 24 ماهگی شامل مواردی چون میوه، سبزیجات و پنیر می‌شد، در سن هشت سالگی، دو درجه آی کیوی بالاتری داشته اند.

در مقابل، کودکانی که رژیم غذائی همچون شکلات، بیسکوئیت، شیرینی و نوشابه و چیپس مصرف می‌کردند، آی کیو آنان دو درجه پائین‌تر بود.