شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
هفته سی و پنجم بارداری، جنین در چه حال است؟
دوران بارداری بخاطر ویژه بودن از اهمیت بالایی در میان جامعه برخوردار است و تا کنون مقالات متعددی در خصوص آن به انتشار رسیده است که در هر کدام از آن ها میتوان هفته به هفته بارداری را مشاهده کرد. هنگامی که سی و پنجمین هفته بارداری فرا میرسد جنین در کانال واژن قرار میگیرد. مواردی هستند که باید در خصوص هفته 35 بارداری بدانید.
یکی دیگر از نشانههای درد زایمان ترشحات واژنی بسیار غلیظ است که به رنگ صورتی بوده و ممکن است در آن خون نیز وجود داشته باشد. این مرحله شروع افتادن پلاگین مخاط شماست. پلاگین مخاط یک بافت توپ مانند است که در طی بارداری دهانهی رحم را بسته نگه داشته و آن را از آلودگیها محافظت مینماید. از دست دادن پلاگین مخاط به این معنی نیست که شما بلافاصله وارد مرحلهی زایمان میشوید، بسیاری از خانمها پلاگین مخاطشان را نهایتا در فاصلهی دو هفته تا زایمان از دست میدهند.
فرزند درحال رشد شما در هفته سی و پنجم بارداری
در این مرحله فرزند شما باید در حالت رو به پایین قرار گرفته و سرش به سمت دهانهی رحم و واژن باشد. در حدود 97 درصد نوزادان در این مرحله از رشد در این حالت قرار میگیرند. بقیهی آنها در حالت پوزیشن بریچ (جنین بریچ) باقی میمانند؛ حالتی که در آن پاها یا باسن جلوتر از سر و در ابتدای کانال تولد قرار گرفتهاند. اگر فرزند شما در حالت بریچ قرار داشته باشد شانس نیاز شما به سزارین افزایش مییابد، اما شانس زیادی وجود دارد که پزشک متخصص شما بتواند با اعمال فشار بر روی شکمتان به چرخیدن و قرار گرفتن جنین در حالت مناسب کمک نماید. این پروسه شانس موفقیت در حدود 65 درصد است.
لیست کارهایی که باید در هفته 35 بارداری انجام دهید
یک کتاب نگهداری از نوزادان تهیه نمایید.
اگر شما قصد دارید فرزندتان را با شیر مادر تغذیه نمایید، بدست آوردن شماره یک مشاور شیردهی توصیه می شود.
به بررسی مجدد لوازم نوزادتان بپردازید تا مطمئن شوید چیزی از قلم نیفتاده است.
نگاه از درون به جنین در هفته سی و پنجم بارداری
هفته 35 بارداری (33 هفته پس از لقاح)
سایز جنین:
طول: 33.6 سانتی متر (فاصلهی تاج تا کفل) طول کامل 51.5 سانتیمتر
وزن: 2380 گرم
مرحلهی رشد جنین: کلیههای جنین کاملا شکل گرفتهاند و کبدش در حال فعالیت است. جنین همچنان به اصافه کردن وزن ادامه میدهد.
آنچه مشاهده میکنید: او اکنون کاملا به نوزادی که به زودی ( 5 هفتهی دیگر) در منزل به او خوش آمد خواهید گفت شبیه شده است. علاوه براین فرزند شما به رشد و بلوغ در درون نیز ادامه میدهد. او همچنان با وارد و خارج کردن مایع آمنیوتیک به درون ششهایش به تمرین برای آمادگی تنفس ادامه میدهد.
فرزند شما در هفته سی و پنجم بارداری
اکنون فرزند شما با وزنی بیش از 2250 گرم و قدی در حدود 45 سانتیمتر در حال مبارزه با همهی اعضای درون شکم شما بر سر فضای تحرکش است. ممکن است شکمتان به قدری بزرگ شده باشد که با خود فکر کنید فرزندتان زیادی بزرگ است؛ اما نگران نباشید طبیعت در هماهنگ کردن جثهی جنین با مادرش به خوبی عمل میکند. در این مرحله از بارداری تعیین وزن جنین کار بسیار دشواری است زیرا همزمان با رشد نوزاد، حجم مایع آمنیوتیک و ابعاد جفت نیز افزایش مییابد.
در این مرحله متوجه میشوید رفتار فرزندتان بسیار ساختارمند شده است و چرخههای ثابت خواب و بیداری دارد. تکانهای زیادش در بازههایی نهایتا 20 دقیقهای اتفاق میافتد.
سارفاکتانت، اکنون در کیسههای هوای درون ریهی فرزندتان ایجاد شده است؛ این ماده پس از هر تنفس ریهها را باز نگه میدارد. این کار به تنفس فرزندتان در دنیای خارج از رحم کمک خواهد کرد.
در این مرحله پزشک شما حتی بدون استفاده از تصویر سونوگرافی نیز میتواند حالت قرارگیری فرزندتان را تشخیص دهد و ببیند آیا به حالت سر رو به پایین قرار گرفته است یا خیر. بخشی از این مساله به خاطر محکم شدن جمجمهی نوزاد با دریافت کلسیم است. با این حال جمجمه به طور کامل بسته نشده است. سر جنین دارای ملاجهایی است که به معنی نقاط نرمی هستند که استخوانهای جمجه در این نقاط کاملا به هم جوش نخوردهاند. بزرگترین ملاج جنین به شکل لوزی و تقریبا در بالای پیشانیاش قرار دارد. این نقطه ملاج جلویی است و جایی است که همه از آن با عنان نقطهی نرم نام میبرند. یک ملاج کوچکتر نیز در قسمت پشتی جمجمه قرار دارد.
فرزند درحال رشد شما: هفته سی و پنجم بارداری
در این هفتههای پایانی منجر به زایمان، تغییرات جزئی بسیاری در حال رخ دادن در جنین است که او را برای تولد آماده مینماید. پرزهای نرمی که بدن جنین را پوشاندهاند کم کم در حال ریختن و محو شدن هستند. شما ممکن است پس از تولد با باقیماندهی این موها در سر شانهها و یا پشت فرزندتان مواجه شوید که مسالهای کاملا نرمال است. به جای این موها، مادهای غلیظ و چرب به نام ورنیکس کاسئوسا در حال شکل گرفتن است. این ماده به محافظت و حفظ دمای جنین در درون رحم کمک مینماید. همچنین از پوست لطیف فرزندتان در برابر خاصیت اسیدی مایع آمنیوتیک محافظت میکند. همزمان با نزدیک شدن زمان زایمان، وظیفهی مهم کمک به سر خوردن جنین در کانال تولد نیز بر عهدهی ورنیکس خواهد بود.
سیستم گوارش فرزندتان نیز خود را برای زمان جدا شدن از شما و بند ناف آماده میکند. فرزند شما هفتههاست که به بلعیدن مایع آمنیوتیک و دفع آن به وسیلهی ادرار مشغول است سیستم گوارش جنین از این طریق بخشی از مواد مغذی موجود در مایع آمنیوتیک را جذب مینماید، اما برای دریافت بخش اصلی نیازهایش همچنان به بند ناف وابسته است. همزمان با پیشروی باقیماندهی این مایع در درون رودهها، فرزندتان اولین مدفوعش را که مکونیوم نامیده میشود تولید خواهد کرد. این ماده معمولا تا زمان تولد از بدن نوزاد خارج نمیشود. در بعضی از موارد، جنین قبل از تولد اقدام به دفع مکونیوم میکند که در این صورت پزشک با بررسی دقیق مطمئن میگردد این مادهی دفع شده مشکلی را برای جنین در پی نداشته باشد.
اصطلاحاتی که در ارتباط با هفته سی و پنجم بارداری باید بدانید
سندروم استنشاق مکونیوم: این حالت زمانی اتفاق میافتد که جنین بخشی از مکونیوم دفع شدهاش را در درون رحم یا در حین زایمان فرو ببرد. این فرو بردن میتواند از طریق دهان یا ششها اتفاق بیافتد. درصورت بروز این مشکل، سلامت نوزاد با خطر مواجه میگردد. البته در اکثر موارد این سندروم منجر به مشکلات جدی نمیگردد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست