دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
تغذیه سالم در کودکی، کاهش بیماری ها در بزرگسالی
ایرنا: کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: الگوی تغذیه سالم در دوران کودکی درصد ابتلا به بیماری های شایع دوران بزرگسالی را کاهش می دهد.
سوسن خدام: بسیاری از بیماری های دوران بزرگسالی مثل فشارخون، تصلب شرایین، پوکی استخوان، دیابت و ابتلا به چربی خون ریشه در دوران کودکی دارد.
وی بیان کرد: عادت تغذیه ای پر چرب و شیرین، استفاده بی رویه از غذاهای آماده و نوشیدنی های صنعتی و کم تحرکی در دوران کودکی از رفتارهای پرخطر در شیوع بیماری های غیرواگیر در سنین بزرگسالی است.
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی تصریح کرد: هم اکنون هفت درصد جمعیت 30 سال به بالای استان مرکزی از بیماری دیابت و 13 درصد جمعیت بالغ استان از بیماری فشار خون رنج می برند و امراض قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر بیمارستانی این استان را تشکیل می دهد.
خدام اضافه کرد: مطالعات انجام گرفته، تاثیر بالا بودن کلسترول خون در دوران کودکی را در بروز بیماری های کرونر قلب نشان داده و برای پیشگیری از این بیماری در بزرگسالی باید روش های تغذیه کودکی اصلاح شود.
وی عنوان کرد: چربی دریافتی روزانه کودکان باید 30 درصد از کل انرژی مصرفی را تامین کند و زیاده روی یا امساک استفاده این ماده خوراکی برای سلامت کودکان مضر است.
این کارشناس تغذیه توضیح داد: خانواده ها باید استفاده از لبنیات کم چرب و پرهیز از مصرف بی رویه سرخ کردنی ها را از سنین کودکی نهادینه کنند و در رژیم غذایی روزانه از گوشت کم چربی در تهیه غذاها بهره گرفته و کودک را به خوردن میوه ها و سبزی ها تشویق کنند.
خدام خاطر نشان کرد: زندگی ماشینی، پرشدن اوقات فراغت کودک با بازی های رایانه ای و تلویزیون فرصت تحرک کافی کودک را محدود کرده است و خانواده ها باید برنامه های ورزشی منظم روزانه را برای فرزندان در نظر بگیرند.
وی تصریح کرد: استفاده بی رویه از مواد قندی و شیرین در رژیم غذایی تهدید جدی برای سلامت و موجب چاق شدن کودکان، پوسیدگی دندان ها و افزایش درصد ابتلای آنان به دیابت و بیماری قلبی در بزرگسالی است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد: عادت ذائقه کودک به مواد شیرین به ویژه نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی موجب پدیده سیری کاذب شده و کودک را علاوه بر چاقی دچار سوء تغذیه و فقر ریزمغذی های مورد نیاز بدن می کند.
خدام، عادت دادن کودکان به مصرف نان سبوسدار و غلات را از ضرورت های تغذیه سالم عنوان کرد.
وی توضیح داد: رعایت تعادل در مصرف نمک از دوران کودکی نیز از موضوعات مهم تغذیه و سلامت است زیرا بین میزان مصرف زیاد سدیم در دوران کودکی و فشار خون بالا در بزرگسالی رابطه مستقیم وجود دارد.
این کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی یادآور شد: خانواده ها باید عادت غلط هله هوله خوری را در کودکان مهار کنند و تنقلات پرنمک مانند چیپس و پفک را از رژیم غذایی کودکان حذف کنند.
خدام، مصرف کلسیم کافی در دوران کودکی به همراه استفاده مناسب از آفتاب و تحرک بدنی را مهمترین روش پیشگیری از پوکی استخوان در بزرگسالی عنوان کرد.
وی محیط خانواده، مسائل اجتماعی، فقر، گروه همسالان و تبلیغات را از عوامل موثر بر میزان دریافت مواد غذایی در دوران کودکی دانست و گفت: مداخله لازم برای اصلاح عادت غلط غذایی به عنوان یک اولویت بهداشتی در استان مرکزی هدفگذاری شده است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی آموزش های اصولی در مهدهای کودک و مدارس این استان را برای اصلاح رفتارهای تغذیه ای یک ضرورت دانست.
خدام افزود: بد غذایی یکی از مشکلات شایع در دوران کودکی است و 16 تا 75 درصد کودکان به آن دچار هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست