سه شنبه, ۲۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 11 June, 2024
مجله ویستا

کنجکاوی کودکان موجب هوشیاری بیشتر می‌شود


فارس: رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره كشور گفت: كنجكاوي بر نشاط رواني مي‌افزايد و كودكان را هوشيارتر مي‌كند و علاقه و انگيزه ارتباط با ديگران را در آنها تقويت مي‌كند. غلامعلي افروز افزود: كنجكاوي در كودكان پديده‌اي شناختي و عاطفي است. بچه‌ها از سؤال كردن و جواب شنيدن لذت مي‌برند و هم از نظر ذهني متحول مي‌شوند. وي گفت: بين سنين 3 تا 6 سالگي شاهد بيشترين پرسش‌ها و رفتارهاي كنجكاوانه بچه‌ها هستيم.

کنجکاوی کودکان موجب هوشیاری بیشتر می‌شود


رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره كشور افزود: كودكان با كنجكاوي و پرسش‌هاي كودكانه مي‌خواهند ناديده‌ها را ببينند، پشت پرده‌ها را مشاهده كنند و در نهايت به راز و رمز هستي پي ببرند.

افروز گفت: كنجكاوي مهمترين انگيزه پرسش و تلاش براي يادگيري و گسترش دانسته‌هاي كودكان است كه بر نشاط رواني كودك مي‌افزايد و زندگي را براي او خوشايند و لذت‌بخش مي‌كند.

وي اضافه كرد: كنجكاوي كودكان را هوشيارتر مي‌كند و توجه و علاقه كودك را نسبت به محيط اطراف و پديده‌هاي مختلف، طبيعت، جغرافيايي و زنجيره هستي بيشتر مي‌كند و مي‌تواند كودكان را براي پذيرش وقايع و تجارب پيش‌بيني نشده آماده كند.

افروز افزود: با توجه به اينكه كنجكاوي صرفاً يك پديده شناختي است و مقدمه دانش‌افزايي نيست مي‌توان گفت، بيشتر بعد عاطفي دارد و كودكان با پرسش‌هاي خود مي‌خواهند با پدر و مادرهاي خود ارتباط كلامي و عاطفي داشته باشند.

رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره كشور گفت: گاه رفتارهاي كنجكاوانه كودك در وارسي وسايل خطرناك و يا علاقه‌مندي آنها به تجربه برخي پديده‌هاي خطرناك مي‌تواند زمينه آسيب‌پذيري آنها را فراهم كند.