چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

نقش تغذیه پیش از بارداری در پیشگیری از زایمان زودرس


تغذیه پیش از بارداری و بارداری نقش مهمی در سلامت مادر و نوزاد دارد. رژیم غذایی متوازن و متنوع حاوی مقادیر فراوانی از میوه و سبزیجات تازه ، غلات کامل ، دانه ها ، حبوبات ، پروتئین و آب سالم مناسب ترین تغذیه بارداری محسوب می شود ، در عین حال مصرف غذاهای فرآوری شده با چربی و قند بالا باید به حداقل برسد . غذاهای ارگانیک در دوران پیش از بارداری و بارداری توصیه می شود ، (غذاهای ارگانیک به غذاهایی گفته می شود که به صورت طبیعی و بدون دخالت و بدون استفاده از آفت کش ها ، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید می شوند) اما در صورت استفاده از غذاهای غیر ارگانیک باید به خوبی شسته شده تا باقی مانده های شیمیایی سمی حذف شود.

نقش تغذیه پیش از بارداری در پیشگیری از زایمان زودرس


زایمان زودرس
زایمان زودرس به زایمان پیش از موعد (وضع حمل پیش از هفته ۳۷ حاملگی) گفته می شود که با اثرات بهداشتی منفی کوتاه مدت و بلند مدت مهمی همراه است . تقریبا ۳ مورد از هر ۴ مرگ نوزادان تازه متولد شده مربوط به زایمان زودرس است ، زایمان زودرس عامل بیماری و مرگ نوزاد بوده و تقریبا یک مورد از هر ۱۰ مورد بارداری در جهان به صورت زودرس است . طبق تحقیقات انجام شده زنانی که نامناسبی تغذیه پیش از بارداری دارند خطر زایمان زودرس در آن ها ۵۰ درصد بالاتر از زنان با رژیم غذایی سالم است.
بهترین تغذیه پیش از بارداری
زنانی که پیش از بارداری به طور مداوم رژیم های غذایی غنی از پروتئین و میوه دریافت می کنند ، احتمال زایمان زودرس در آن ها کمتر است ، در طرف مقابل آن هایی که رژیم های غذایی با چربی و قند بالا و غذاهای آماده مصرف می کنند ، احتمال زایمان زودرس در آن ها حدود ۵۰ درصد است.
طبق مطالعات انجام شده زنانی که غذاهای غنی از پروتئین شامل گوشت های کم چرب، مرغ و ماهی و همچنین میوه و غلات کامل و سبزیجات مصرف می کنند ، خطر زایمان زودرس درآن ها به میزان قابل ملاحظه ای پایین تر است ، در مقابل زنانی که پیش از بارداری عمدتا غذاهای کم ارزش همچون غذاهای آماده ، چیپس سیب زمینی ، کیک ، بیسکویت و سایر غذاهای دارای چربی اشباع و قند بالا استفاده می کنند ، احتمال زایمان زودرس در آنها بیشتر است .
تغذیه بارداری مهم است
تغذیه بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، خانم های بارداری که رژیم غذایی محتاطانه‌ حاوی مقادیر کافی از میوه، سبزیجات و غلات کامل مصرف می کنند ، همچنین مقادیر کافی آب می نوشند خطر وضع حمل پیش از موعد به طور قابل توجهی در آن ها پایین تر است ، محققان دریافتند که رژیم غذایی سنتی نظیر سیب زمینی پخته ، ماهی و سبزیجات پخته خطر زایمان زودرس را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
نکته آخر
هیچ گاه برای ایجاد تغییرات غذایی مثبت دیر نیست ، رژیم غذایی فاکتور خطرساز مهمی است که می تواند تغییر یابد ، ما امیدواریم که توصیه هایمان به ارتقای سلامت غذایی در طی دوران بارداری و پیش ازبارداری کمک کند و قدمی برای کاهش تعداد مرگ نوزادان و بهبود بهداشت کلی کودکان باشد .
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.