پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
پری اکلامپسی در بارداری، تاثیر ژنتیک
پریاکلامپسی یکی از ناهنجاریهای دوران بارداری است که پس از هفته بیستم رخ میدهد و بر اثر وجود مشکل در انتقال اکسیژن و مواد مغذی از طریق جفت به جنین بروز پیدا میکند. این مشکل معمولا باعث بروز افزایش فشار خون و مشکلات کلیوی در بدن مادر میشود و در صورت عدم رسیدگی ممکن است منجر به خفگی جنین شود. محققان دریافتند که این مشکل، دارای نشانگان وراثتی است که از طریق ژنها به کودک منتقل میشود.
براساس مطالعهای که در دانشگاه برگن نروژ صورت گرفت، زنانی که مادرانشان در دوران بارداری خود دچار پریاکلامپسی شده بودند، دوبرابر بیشتر در معرض ابتلا به پریاکلامپسی در دوران بارداری خود قرار داشتند. حتی در مردان نیز این خطر، ۵/۱ درصد افزایش پیدا میکند. به گفته پروفسور رولو اسجارو سرپرست محققان، اگر این ژن هم در مادر و هم در پدری وجود داشته باشد، نوزاد متولد شده ممکن است در آینده با همین مشکل روبهرو باشد.
البته خطر انتقال این ژنها از طریق مادر بیشتر از پدر است زیرا مردان، بیشتر، ژنهای معیوب جنینی را منتقل میکنند. به طور کلی براساس آمار به دست آمده، حدود ۱۰ درصد از زنان باردار در دنیا با مشکل پریاکلامپسی دست و پنجه نرم میکنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست