پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
۸ دی ـ ۲۹ دسامبر ـ درگذشت "تک مرد " دنیای روزنامه نگاری
۲۶ دسامبر ۲۰۰۳ جهان یكی از بزرگترین روزنامه نگاران خود و به نظر برخی، وفادار ترین فرد به حرفه روزنامه نگاری را از دست دادكه بسیاری از روزنامه ها برای اعلام درگذشت او تیتر « تك مرد روزنامه نگاری » را انتخاب كرده بودند.
آی. اف. ستونI.F.Stone پریروز در ۸۱ سالگی بر اثر حمله قلبی در بوستون( آمریكا ) درگذشت ـ روزنامه نگاری كه مصاحبه های عمومی را « شستشوی مغزی مردم » خوانده بود. «ستون» كه شش دهه روزنامه و كتاب نوشت « فلسفه روزنامه نگاری » را تنظیم كرد كه پیش از وی وجود نداشت و برپایه نظر او، مدارس روزنامه نگاری به پذیرش دانشجو تنها پس از «آزمایش استعداد» پرداخته اند .
به عبارت دیگر ؛ مدرسه روزنامه نگاری « كارخانه دیپلم سازی » نباید باشد و هركس بدون داشتن استعداد ویژه نمی تواند روزنامه نگار شود. به نظر« ستون » روزنامه نگار در درجه اول باید تبلیغ ، تحریف و دروغ را از « خبر مطلق » تشخیص دهد و گزارش ها را برحسب توجه و میزان خواننده ردیف بندی كند.
وی كه هشت روزنامه معروف آمریكا را سردبیری كرده بود و به مدت ۱۸ سال هم ناشر یك هفته نامه به نام خود ( ستون ویكلی ) بود با اختصاص دادن هر صفحه روزنامه به یك نوع مطلب مخالف بود و براین مخالفت آنقدر پافشاری كرد تا روزنامه ها هركدام دارای چند سكشن ( لائی ) شدند و سكشن اول ( آ ) اختصاص به خبرهای روز یافت.
ستون روزنامه نگاران را به « امین (آنست ) » ، نیمه امین، و غیر امین تقسیم كرد و گفت كه روزنامه نگار غیر امین باید طرد و نیمه امین به مردم شناسانده شود تا در قبول مطالب او احتیاط كنند. ستون نوشته است: بدون داشتن روزنامه واقعا مستقل ، هر كشور را كه دارای انتخابات و مجلس است نمی توان « دمكراسی » نامید ، زیرا كه ستونهای روزنامه( نه رادیو ـ تلویزیون ) باید كارنامه هر نماینده باشد و این كارنامه ملاك قضاوت مردم برای تجدید انتخاب آن نماینده باید قرار گیرد و كارنامه« حاصل كار» است نه « نطق پیش و پس از دستور».
برای مردم مهم است كه بدانند آیا نماینده آنان همیشه در دسترسشان بوده ، و تماس تلفنی، دریافت و پاسخ نامه و تماس حضوری مردم با نماینده و یا رئیس جمهور ( نماینده كل جامعه )چگونه بوده است. روزنامه های حزبی و دولتی باید با علامت خاص ( لگو) از روزنامه های مستقل مشخص شوند. روزنامه دولتی نباید اعلان و تكفروشی داشته ( تجاری باشد) و روزنامه حزبی در نیوزستاند ( كیوسك عمومی ) فروخته شود.
« ستون » بود كه« ژورنالیسم كمباتیو » را ابتكار كرد. وی هر روز ده روزنامه مختلف را دقیقا می خواند و در ستون ( مقاله ) همان روز خود ، تفاوت انشاء و عناصر، و اختلاف در عرضه خبرهارا كه در آنها به دست آورده بود می نوشت و این كار خود را « افشاء روزنامه ها » عنوان داده بود.
« ستون » درپایان هر سفر یك كتاب نوشت. در سال ۱۹۵۶ از شوروی دیدن كرد و نوشت كه در شوروی مردم بیش از كشورهای كاپیتالیست استثمار می شوند و رهبران شوروی به سوسیالیسم مومن و صادق نیستند و در حالی كه از برابری حرف میزنند برای خود بیمارستان و فروشگاه اختصاصی دارند. پس از دیدار از اسرائیل نوشت كه فلسطین باید به صورت فدراسیونی از اعراب و یهودیان درآید تا درآرامش بسر برد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست