چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بازی با پرسپولیس بیش از این جایز نیست


بازی با پرسپولیس بیش از این جایز نیست

پرسپولیس به یك تیم كاملاً ورشكسته تبدیل شده بود كه اگر كمی بیشتر به همان شكل اداره می شد, معلوم نبود از كجا سرخواهد در آورد

پرسپولیس مشكلات فراوانی دارد و هر روز بر بار این مشكلات افزوده می شود. امروز اوضاع این باشگاه البته بر نابسامانی دوران قبل از تحولات ۱۸ ماه قبل نیست چرا كه در آن مقطع برای چند ماه امور به حال خود رها شده بود.

پرسپولیس به یك تیم كاملاً ورشكسته تبدیل شده بود كه اگر كمی بیشتر به همان شكل اداره می شد، معلوم نبود از كجا سرخواهد در آورد. از این منظر بی انصافی است اگر نقش مدیریت فعلی را در خروج سرخپوشان از آن بن بست منكر شویم بدون تردید ارزیابی آنچه روی داد، بدون توجه به شرایط حاكم بر پرسپولیس، قبل از حضور گروه جدید منطقی نخواهد بود اما همین امر را نیز نباید به عنوان توجیه و سرپوش برای بعضی اقدامات صورت گرفته و بعضی كارهایی كه باید انجام می شد و نشد، مورد استفاده قرار داد.

در واقع تفكر سیاه یا سفید موجود كه بر تعاملات مدیریت دولتی ما حاكم است، یك شیوه منسوخ ارزیابی است كه همواره دردسرساز شده است،شیوه ای كه باعث می شود افراد به معنای واقعی به دنبال تحلیل شرایط موجود نباشند.

پس برای تجربه جدیدی كه در پیش دارند عبرت لازم را اندوخته راه خودنمی كنند، مانند اتفاقی كه برای انصاری فرد و هیأت مدیره وقت باشگاه روی داد و به نظر می رسد بار دیگر این اتفاق تكرار شود البته اگر قرار باشد گروه جدید نیز با این شیوه عمل كند.این سخن بدان معنا نیست كه عملكردها باید بدون بررسی باقی بمانند اما از آنجا كه به نظر می رسد هدف نهایی این هیأت مدیره و چهره هایی كه هیأت مدیره باید مجری خواسته های آنها باشد، این نیست كه انصاری فرد حفظ شود.

پس هرگونه ارزیابی در راستای توجیه یا تخریب مدیر عامل را می توان وقت كشی و انحراف از مسیر درست ارزیابی تلقی كرد. حبیب كاشانی و حسن بیادی مكرر اذعان كرده اند كه تصمیمی برای بركناری انصاری فرد در میان نبوده است اما نه هیچ یك از تحلیل گران و آگاهان می توانند این سخن را بپذیرند و نه اخباری كه از داخل مجموعه به گوش می رسد حكایت از این امر دارد.ارزیابی آنچه در سال های گذشته از مدیریت های قبلی تا مدیریت فعلی صورت گرفته، باید در جهت شناسایی نقاط ضعف و قوت صورت گیرد. پرسپولیس شیوه تازه ای نیاز دارد. اینكه باید باشگاه را خصوصی اداره كرد، كلی گویی است. راه و روش آن اهمیت دارد تا در نهایت كار به انحلال یا اعلام ورشكستگی نینجامد.

جدا از این مسایل شیوه برخورد با تمام اركان مرتبط با فوتبال و یك تیم پرطرفدار،ریزه كاری های بسیاری دارد كه در نهایت منجر به نتیجه گیری می شوند، پرسپولیس طی ۶ سال گذشته در این بخش ضعیف عمل كرده و اشتباهات مكرری را مرتكب شده است.انصاری فرد در كمتر زمانی حاضر به پذیرش این اشتباهات شد و همین موارد در نهایت موقعیت او را نزد مسؤولان امر تضعیف كرد كه اگر این گونه نبود شاید هم به نتایج دلخواه خود دست می یافت و هم فضا برای دخالت های افراد سیاسی آماده نمی شد.

اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، هیأت مدیره یا مجمع عمومی باشگاه تشكیل جلسه خواهد داد. مادامی كه صحبت از جدال و برخورد باشد، این دور هم نشستن ها به كار سرخپوشان نخواهد آمد. اگر زمان و توان صرف جنگ داخلی شود، آنچه برای پرسپولیس از دست خواهد رفت، فرصت و اعتبار است. پرسپولیس نیازمند آن است كه تكلیف خود را بداند. بازی كردن با افكار عمومی و آینده باشگاه بیش از این جایز نیست.

اگر آنطور كه از قراین برمی آید تصمیمی گرفته شد، باید هر چه سریعتر آن را عملی كرد و البته در قبال آن پاسخگو بود. این سخن نیز به معنای رد یا صحه گذاشتن بر درستی تصمیم اتخاذ شده نیست. سخن اینجا است كه طرفین متخاصم اصلاً نباید كار را به جایی می رساندند كه چنین مباحثی در پرسپولیس مطرح شود.

امروز همین كج دار و مریز عمل كردن ها منجر به آن شده است كه بسیاری كارشناسان هدف از بازگرداندن انصاری فرد را به ویژه با توجه به رها كردن او به حال خود و صورت نگرفتن حمایت های لازم، تلاش در جهت تحت الشعاع قرار دادن مقبولیت وی نزد هواداران ارزیابی شود. مسؤولیت درستی یا نادرستی این سخنان، برعهده راویان است اما مسؤولان سازمان هم خود این گمانه زنی ها را شنیده اند حالا طولانی شدن این شرایط، منجر به رواج شایعات دیگری می شود.از سوی دیگر با توجه به وجود مشكلات مالی، هر روز بر بحران ها افزوده شد و اعتماد عمومی نسبت به ثبات و مدیریت در پرسپولیس سلب خواهد شد ضمن اینكه به نظر نمی رسد هیچ یك از افراد درگیر با امور پرسپولیس به رغم اهداف و برنامه های خاصی كه وجود دارد از این وضعیت لذت ببرد.