جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
تبلیغات تلویزیون به دنبال سلامت کودک نیست!
سازندگان تبليغات تلويزيوني پيش از اين عادت داشتند كه خانوادهها را هدف قرار دهند، ولي حالا آنها مستقيماً به سراغ كودكان ميروند – چون آنها ابزار عاطفي يا شناختي براي ارزيابي آنچه به آنها فروخته ميشود را ندارند – آنها ويترينهايي هستند براي وسايل «بايد داشته باشم» كه از خانوادهها انتظار دارند آنها را خريداري كنند.
بازاريابها به بچههاي ما ياد ميدهند كه قبل از اينكه به سه سالگي برسند، مشتريان آنها باشند. اين مقاله به دنبال رابطه ميان تبليغات تلويزيوني و تاثير آن بر سلامتي كودكان و هزينههاي خانوار است.
رقابت بازار براي كسب رتبه تجاري برتر به خاطر محصول توليدي خود در ذهن خريداران، ايجاد يك عرصه تجاري منحصر به فرد و حفظ حس وفاداري نسبت به محصولاتشان در مصرفكنندگان، شبكه اثربخشي خود را به حدي گسترش داده كه مسير خود را گم كرده و با حركت در زمينههاي غيراخلاقي، كودكان را در مسير نادرستي قرار داده است.
بازاريابي كودكان به اين شكل طراحي شده است كه در سن پايين شروع ميشود و تا زماني كه آن دختر يا پسر يك مشتري ثابت و پابرجا بشود، ادامه پيدا ميكند تا اينكه در نتيجه كسب توانايي ارزيابي كه در زمينه درك پيغام يا محتواي محصول و تبليغ در او ايجاد شده، ارزش محصول برايش پايين ميآيد. طبيعتا كودك در معرض تبليغات در سن پايين دوسالگي قرار ميگيرد (حتي براي وقتي كه سن كودك كمتر از دو سال است نيز شرايطي وجود دارد). هنگامي كه كودك شروع ميكند به تشخيص شكلها و تصاوير، تبليغات به تدريج رابطه قوي بين آن كالا و كودك ايجاد ميكنند. بعد از گذشت مدت زماني، كودك مصرف كننده آنها و سپس يك مشتري وفادار خواهد شد.به كودكان سه نوع بازار مختلف ارائه ميشود. علاوه بر پول مستقيمي كه كودكان خرج ميكنند و پولي كه كودكان بر روي آنها تأثير ميگذارند، آنها همچنين به عنوان بازار اصلي سوم وشايد عمدهترين و مهمترين آن كه بازار آينده ناميده ميشود، قلمداد ميشوند تبليغكنندگان تشخيص ميدهند كه ماندگاري يك محصول و عادات مشتري وقتي كودكان جوان هستند و آسيبپذير، شكل ميگيرد و تا بزرگسالي ادامه پيدا ميكند. خردهفروشها و فروشندگان همچنين به اين حقيقت رسيدهاند كه كساني كه اكنون انتخاب ميشوند نسبت به كساني كه از بچگي تغذيه تبليغاتي شدهاند، بسيار كمتر ثابت قدم هستند. نگاهي به مجالها و فرصتهاي بازارهاي بزرگ نشان ميدهند كه در اين بخش، فروشندگان تلاش ميكنند تا از همه تكنيكها و ابزاري كه در دسترس هست براي دنبال كردن كودكان استفاده كنند. بعضي از آنها به شرح زير است:
قبل از چهار يا پنج سالگي كودكان تبليغات را به عنوان يك سرگرمي ساده ميشناسند. تحقيقات كيفي نشان داده است كه كودكان به طور فعالانهاي از آگهيهاي تلويزيوني لذت ميبرند، زيرا آنها را سرگرم ميكند و به عنوان بخشي از لذتهاي آنان، تماشاي تلويزيون است. همچنين اين مسأله قسمتي از فرهنگ مشترك ميان خانواده و دوستان است. در سن پايين (احساس خوب) تبليغات با حافظه كودك و آن كالا كه توسط گروه پيامهاي تبليغاتي با آن تغذيه شده است، پيوند ميخورد.
در چهار تا هفت سالگي كودكان قادر به تشخيص و تمييز تبليغات از برنامهها ميشوند. كودكان كوچكتر به عنوان ارتباط برقراركننده با پيغام باقي ميمانند و هنوز هم به وسيله منبع شهرت يا شدت و قدرت پيام (رنگ و صدا) تشويق ميشوند و تحت تاثير قرار ميگيرند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست