جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

تغذیه بارداری، اهمیت تنوع و تعـادل


آنچه در تغذيه بارداري اهميت دارد رعايت تنوع، تعـادل و انـدازه در برنامـه غذايي روزانه است. يك خانم باردار بايد از همه گروههاي غذايي نان و غلات، ميوه و سبزي، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها، شير و لبنيات به ميـزان مناسب استفاده نمايد. مصرف شيريني، چربي، روغن، كره، شكلات و شكر به حداقل ميزان ممكن توصيه مي شود.
نكات مهم:  
1- سعي شود از غلات سبوس دار و غني شده استفاده شود.
   
2- حبوبات را با چاشني هاي مناسب پخته و سپس با برنج كته مصرف شود.
   
3- از ميوه هاي تازه و متنوع در صبحانه و ميان وعده (سالاد ميوه، ميوه خشك شده يا آب ميوه)و به جاي نوشابه هاي گـازدار از آب گوجـه فرنگي يا آب ميوه تازه استفاده كنيد.
   
4- بدن مـا ذخيـره ويتـامين C ندارد. پرتقال، ليمو، نارنگي، گريپ فروت و انگور منبع بسيار خـوبي از ويتامين C هستند كه به جذب آهن غذا كمك مي كنند.
   
5- سبزي هاي تازه را با دقت شـسته و ضـدعفوني كنيـد و از پخـتن طولاني مدت آن ها پرهيز نماييد، سبزي هاي بـرگ سـبز و تيـره، هويج، فلفل سبز، كلـم بروكلـي و اسـفناج سرشـار از ويتـامين A هستند.
   
6- سيب زميني و گوشت آب پز يا كباب شده و يا در فر پختـه شده جايگزين خوبي براي انواع سرخ شده آنها هستند.
   
7- از مصرف ويتامين A بيش از 5000-10000 واحد در روز در حـاملگي به خصوص سه ماهه اول خـودداري شـود . جگـر و امعـاء و احـشاء گوسفند، گاو و روغن هايي كه از كبد حيوانات تهيه مي شوند حاوي مقادير زيادي ويتامين A ) هستند هر 100 گرم امعاء و احشاء حـاوي ويتامين A بيش از نياز روزانه زن باردار مي باشد ). همچنين از انواع مغزهاي حيوانات به علت چربي و كلسترول بالا در بـارداري پرهيـز شود.
   
8- از شير كم چرب غني شده و پنير كم چرب استفاده شود. اين گـروه غذايي حاوي كلسيم فراوان و پروتئين هستند . كلسيم ماده اصـلي در تشكيل استخوان و دندان است. آن دسته از افرادي كه قادر بـه تحمل شير نيستند، مي توانند از شير كم لاكتوز يـا ماسـت و پنيـر استفاده كنند.
    
9- در دوران حاملگي روزانه بيش از سه فنجان قهوه و چاي بسيار كـم رنگ مصرف نكنيد.
     
10- از فست فود ها تغذيه نكنيد. در صورت ضرورت بهتر است سـفارش برگر كوچك با كاهو و گوجه تميز و پنير و يا ماهي و مرغ كباب شده و يا پيتزا قارچ يا سبزيجات به همراه آب، دوغ يـا آبميـوه طبيعـي داشته باشيد.
   
11- در جشن ها و مهماني ها چون غذاها با كره و چربي فراوان پخته مي شوند ممكن است شما را دچار سوزش سر دل و سنگيني كنند . شما مي توانيد تنها يك تكه كوچك از غـذاهاي سـرخ شـده و دسـر را برداريد و از ميوه و سبزيجات و سالاد بيشتر اسـتفاده كنيـد و بـه محض احساس سيري از ميز غذا دور شويد و پس از غذا اندكي قدم بزنيد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.