جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا
تغذیه بارداری، اهمیت تنوع و تعـادل
آنچه در تغذيه بارداري اهميت دارد رعايت تنوع، تعـادل و انـدازه در برنامـه غذايي روزانه است. يك خانم باردار بايد از همه گروههاي غذايي نان و غلات، ميوه و سبزي، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها، شير و لبنيات به ميـزان مناسب استفاده نمايد. مصرف شيريني، چربي، روغن، كره، شكلات و شكر به حداقل ميزان ممكن توصيه مي شود.
نكات مهم:
1- سعي شود از غلات سبوس دار و غني شده استفاده شود.
2- حبوبات را با چاشني هاي مناسب پخته و سپس با برنج كته مصرف شود.
3- از ميوه هاي تازه و متنوع در صبحانه و ميان وعده (سالاد ميوه، ميوه خشك شده يا آب ميوه)و به جاي نوشابه هاي گـازدار از آب گوجـه فرنگي يا آب ميوه تازه استفاده كنيد.
4- بدن مـا ذخيـره ويتـامين C ندارد. پرتقال، ليمو، نارنگي، گريپ فروت و انگور منبع بسيار خـوبي از ويتامين C هستند كه به جذب آهن غذا كمك مي كنند.
5- سبزي هاي تازه را با دقت شـسته و ضـدعفوني كنيـد و از پخـتن طولاني مدت آن ها پرهيز نماييد، سبزي هاي بـرگ سـبز و تيـره، هويج، فلفل سبز، كلـم بروكلـي و اسـفناج سرشـار از ويتـامين A هستند.
6- سيب زميني و گوشت آب پز يا كباب شده و يا در فر پختـه شده جايگزين خوبي براي انواع سرخ شده آنها هستند.
7- از مصرف ويتامين A بيش از 5000-10000 واحد در روز در حـاملگي به خصوص سه ماهه اول خـودداري شـود . جگـر و امعـاء و احـشاء گوسفند، گاو و روغن هايي كه از كبد حيوانات تهيه مي شوند حاوي مقادير زيادي ويتامين A ) هستند هر 100 گرم امعاء و احشاء حـاوي ويتامين A بيش از نياز روزانه زن باردار مي باشد ). همچنين از انواع مغزهاي حيوانات به علت چربي و كلسترول بالا در بـارداري پرهيـز شود.
8- از شير كم چرب غني شده و پنير كم چرب استفاده شود. اين گـروه غذايي حاوي كلسيم فراوان و پروتئين هستند . كلسيم ماده اصـلي در تشكيل استخوان و دندان است. آن دسته از افرادي كه قادر بـه تحمل شير نيستند، مي توانند از شير كم لاكتوز يـا ماسـت و پنيـر استفاده كنند.
9- در دوران حاملگي روزانه بيش از سه فنجان قهوه و چاي بسيار كـم رنگ مصرف نكنيد.
10- از فست فود ها تغذيه نكنيد. در صورت ضرورت بهتر است سـفارش برگر كوچك با كاهو و گوجه تميز و پنير و يا ماهي و مرغ كباب شده و يا پيتزا قارچ يا سبزيجات به همراه آب، دوغ يـا آبميـوه طبيعـي داشته باشيد.
11- در جشن ها و مهماني ها چون غذاها با كره و چربي فراوان پخته مي شوند ممكن است شما را دچار سوزش سر دل و سنگيني كنند . شما مي توانيد تنها يك تكه كوچك از غـذاهاي سـرخ شـده و دسـر را برداريد و از ميوه و سبزيجات و سالاد بيشتر اسـتفاده كنيـد و بـه محض احساس سيري از ميز غذا دور شويد و پس از غذا اندكي قدم بزنيد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
نكات مهم:
1- سعي شود از غلات سبوس دار و غني شده استفاده شود.
2- حبوبات را با چاشني هاي مناسب پخته و سپس با برنج كته مصرف شود.
3- از ميوه هاي تازه و متنوع در صبحانه و ميان وعده (سالاد ميوه، ميوه خشك شده يا آب ميوه)و به جاي نوشابه هاي گـازدار از آب گوجـه فرنگي يا آب ميوه تازه استفاده كنيد.
4- بدن مـا ذخيـره ويتـامين C ندارد. پرتقال، ليمو، نارنگي، گريپ فروت و انگور منبع بسيار خـوبي از ويتامين C هستند كه به جذب آهن غذا كمك مي كنند.
5- سبزي هاي تازه را با دقت شـسته و ضـدعفوني كنيـد و از پخـتن طولاني مدت آن ها پرهيز نماييد، سبزي هاي بـرگ سـبز و تيـره، هويج، فلفل سبز، كلـم بروكلـي و اسـفناج سرشـار از ويتـامين A هستند.
6- سيب زميني و گوشت آب پز يا كباب شده و يا در فر پختـه شده جايگزين خوبي براي انواع سرخ شده آنها هستند.
7- از مصرف ويتامين A بيش از 5000-10000 واحد در روز در حـاملگي به خصوص سه ماهه اول خـودداري شـود . جگـر و امعـاء و احـشاء گوسفند، گاو و روغن هايي كه از كبد حيوانات تهيه مي شوند حاوي مقادير زيادي ويتامين A ) هستند هر 100 گرم امعاء و احشاء حـاوي ويتامين A بيش از نياز روزانه زن باردار مي باشد ). همچنين از انواع مغزهاي حيوانات به علت چربي و كلسترول بالا در بـارداري پرهيـز شود.
8- از شير كم چرب غني شده و پنير كم چرب استفاده شود. اين گـروه غذايي حاوي كلسيم فراوان و پروتئين هستند . كلسيم ماده اصـلي در تشكيل استخوان و دندان است. آن دسته از افرادي كه قادر بـه تحمل شير نيستند، مي توانند از شير كم لاكتوز يـا ماسـت و پنيـر استفاده كنند.
9- در دوران حاملگي روزانه بيش از سه فنجان قهوه و چاي بسيار كـم رنگ مصرف نكنيد.
10- از فست فود ها تغذيه نكنيد. در صورت ضرورت بهتر است سـفارش برگر كوچك با كاهو و گوجه تميز و پنير و يا ماهي و مرغ كباب شده و يا پيتزا قارچ يا سبزيجات به همراه آب، دوغ يـا آبميـوه طبيعـي داشته باشيد.
11- در جشن ها و مهماني ها چون غذاها با كره و چربي فراوان پخته مي شوند ممكن است شما را دچار سوزش سر دل و سنگيني كنند . شما مي توانيد تنها يك تكه كوچك از غـذاهاي سـرخ شـده و دسـر را برداريد و از ميوه و سبزيجات و سالاد بيشتر اسـتفاده كنيـد و بـه محض احساس سيري از ميز غذا دور شويد و پس از غذا اندكي قدم بزنيد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ایران علیرضا زاکانی شهدای خدمت سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قالیباف انتخابات ریاست جمهوری 1403 پزشکیان محمدباقر قالیباف
سلامت هواشناسی سیل سوادکوه بارش باران تهران قوه قضاییه قتل فضای مجازی سیلاب سازمان هواشناسی
قیمت طلا هوش مصنوعی قیمت دلار قیمت خودرو حقوق بازنشستگان دولت سیزدهم بازنشستگان نهضت ملی مسکن قیمت سکه مسکن خودرو
تلویزیون جوکر احسان علیخانی سینمای ایران رسانه ملی شهید خدمت سریال سینما تئاتر
ماهواره دانش بنیان
رژیم صهیونیستی آمریکا دونالد ترامپ غزه جنگ غزه فلسطین چین اتحادیه اروپا بولیوی اوکراین ترکیه حزب الله لبنان
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 تیم ملی فوتبال ایران باشگاه پرسپولیس لیگ برتر عبدالکریم حسن کریستیانو رونالدو جام ملت های اروپا جواد نکونام لیگ برتر ایران
نمایشگاه الکامپ همراه اول عیسی زارع پور وزیر ارتباطات فناوری ایلان ماسک خودروهای وارداتی
دیابت کاهش وزن سرطان ریزش مو زوال عقل سلامت روده