چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا
تغذیه بارداری، اهمیت تنوع و تعـادل
آنچه در تغذيه بارداري اهميت دارد رعايت تنوع، تعـادل و انـدازه در برنامـه غذايي روزانه است. يك خانم باردار بايد از همه گروههاي غذايي نان و غلات، ميوه و سبزي، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها، شير و لبنيات به ميـزان مناسب استفاده نمايد. مصرف شيريني، چربي، روغن، كره، شكلات و شكر به حداقل ميزان ممكن توصيه مي شود.
نكات مهم:
1- سعي شود از غلات سبوس دار و غني شده استفاده شود.
2- حبوبات را با چاشني هاي مناسب پخته و سپس با برنج كته مصرف شود.
3- از ميوه هاي تازه و متنوع در صبحانه و ميان وعده (سالاد ميوه، ميوه خشك شده يا آب ميوه)و به جاي نوشابه هاي گـازدار از آب گوجـه فرنگي يا آب ميوه تازه استفاده كنيد.
4- بدن مـا ذخيـره ويتـامين C ندارد. پرتقال، ليمو، نارنگي، گريپ فروت و انگور منبع بسيار خـوبي از ويتامين C هستند كه به جذب آهن غذا كمك مي كنند.
5- سبزي هاي تازه را با دقت شـسته و ضـدعفوني كنيـد و از پخـتن طولاني مدت آن ها پرهيز نماييد، سبزي هاي بـرگ سـبز و تيـره، هويج، فلفل سبز، كلـم بروكلـي و اسـفناج سرشـار از ويتـامين A هستند.
6- سيب زميني و گوشت آب پز يا كباب شده و يا در فر پختـه شده جايگزين خوبي براي انواع سرخ شده آنها هستند.
7- از مصرف ويتامين A بيش از 5000-10000 واحد در روز در حـاملگي به خصوص سه ماهه اول خـودداري شـود . جگـر و امعـاء و احـشاء گوسفند، گاو و روغن هايي كه از كبد حيوانات تهيه مي شوند حاوي مقادير زيادي ويتامين A ) هستند هر 100 گرم امعاء و احشاء حـاوي ويتامين A بيش از نياز روزانه زن باردار مي باشد ). همچنين از انواع مغزهاي حيوانات به علت چربي و كلسترول بالا در بـارداري پرهيـز شود.
8- از شير كم چرب غني شده و پنير كم چرب استفاده شود. اين گـروه غذايي حاوي كلسيم فراوان و پروتئين هستند . كلسيم ماده اصـلي در تشكيل استخوان و دندان است. آن دسته از افرادي كه قادر بـه تحمل شير نيستند، مي توانند از شير كم لاكتوز يـا ماسـت و پنيـر استفاده كنند.
9- در دوران حاملگي روزانه بيش از سه فنجان قهوه و چاي بسيار كـم رنگ مصرف نكنيد.
10- از فست فود ها تغذيه نكنيد. در صورت ضرورت بهتر است سـفارش برگر كوچك با كاهو و گوجه تميز و پنير و يا ماهي و مرغ كباب شده و يا پيتزا قارچ يا سبزيجات به همراه آب، دوغ يـا آبميـوه طبيعـي داشته باشيد.
11- در جشن ها و مهماني ها چون غذاها با كره و چربي فراوان پخته مي شوند ممكن است شما را دچار سوزش سر دل و سنگيني كنند . شما مي توانيد تنها يك تكه كوچك از غـذاهاي سـرخ شـده و دسـر را برداريد و از ميوه و سبزيجات و سالاد بيشتر اسـتفاده كنيـد و بـه محض احساس سيري از ميز غذا دور شويد و پس از غذا اندكي قدم بزنيد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
نكات مهم:
1- سعي شود از غلات سبوس دار و غني شده استفاده شود.
2- حبوبات را با چاشني هاي مناسب پخته و سپس با برنج كته مصرف شود.
3- از ميوه هاي تازه و متنوع در صبحانه و ميان وعده (سالاد ميوه، ميوه خشك شده يا آب ميوه)و به جاي نوشابه هاي گـازدار از آب گوجـه فرنگي يا آب ميوه تازه استفاده كنيد.
4- بدن مـا ذخيـره ويتـامين C ندارد. پرتقال، ليمو، نارنگي، گريپ فروت و انگور منبع بسيار خـوبي از ويتامين C هستند كه به جذب آهن غذا كمك مي كنند.
5- سبزي هاي تازه را با دقت شـسته و ضـدعفوني كنيـد و از پخـتن طولاني مدت آن ها پرهيز نماييد، سبزي هاي بـرگ سـبز و تيـره، هويج، فلفل سبز، كلـم بروكلـي و اسـفناج سرشـار از ويتـامين A هستند.
6- سيب زميني و گوشت آب پز يا كباب شده و يا در فر پختـه شده جايگزين خوبي براي انواع سرخ شده آنها هستند.
7- از مصرف ويتامين A بيش از 5000-10000 واحد در روز در حـاملگي به خصوص سه ماهه اول خـودداري شـود . جگـر و امعـاء و احـشاء گوسفند، گاو و روغن هايي كه از كبد حيوانات تهيه مي شوند حاوي مقادير زيادي ويتامين A ) هستند هر 100 گرم امعاء و احشاء حـاوي ويتامين A بيش از نياز روزانه زن باردار مي باشد ). همچنين از انواع مغزهاي حيوانات به علت چربي و كلسترول بالا در بـارداري پرهيـز شود.
8- از شير كم چرب غني شده و پنير كم چرب استفاده شود. اين گـروه غذايي حاوي كلسيم فراوان و پروتئين هستند . كلسيم ماده اصـلي در تشكيل استخوان و دندان است. آن دسته از افرادي كه قادر بـه تحمل شير نيستند، مي توانند از شير كم لاكتوز يـا ماسـت و پنيـر استفاده كنند.
9- در دوران حاملگي روزانه بيش از سه فنجان قهوه و چاي بسيار كـم رنگ مصرف نكنيد.
10- از فست فود ها تغذيه نكنيد. در صورت ضرورت بهتر است سـفارش برگر كوچك با كاهو و گوجه تميز و پنير و يا ماهي و مرغ كباب شده و يا پيتزا قارچ يا سبزيجات به همراه آب، دوغ يـا آبميـوه طبيعـي داشته باشيد.
11- در جشن ها و مهماني ها چون غذاها با كره و چربي فراوان پخته مي شوند ممكن است شما را دچار سوزش سر دل و سنگيني كنند . شما مي توانيد تنها يك تكه كوچك از غـذاهاي سـرخ شـده و دسـر را برداريد و از ميوه و سبزيجات و سالاد بيشتر اسـتفاده كنيـد و بـه محض احساس سيري از ميز غذا دور شويد و پس از غذا اندكي قدم بزنيد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست